Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 27. 12. 2014 12:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Holky 50+ - jak jste se vyhrabaly z rozvodu.

K omezení kategorie, jak píše Barča, na 50+ bych podotkla, že tady na babinetu je málo žen, které se rozvedly v 50+. Většina se nás rozvedla dříve.

Upravil(a) Eva. (27. 12. 2014 12:17)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#177 27. 12. 2014 12:10

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Kely, až budeš doopravdy vyrovnaná, nebudeš svému BM přát špatné věci.
I podle toho se pozná, jak daleko s vyrovnáním se už jsi. Ty jsi ještě krátce po rozchodu a poměrně brzy jdeš do nového vztahu, nemělas čas vyrovnat se s tím, být chvíli sama, dát sama sobě čas. Ty i tvůj nový přítel se zatím "jenom" zachrańujete, nejdete do nového vztahu s uzavřeným a vyrovnaným vztahem předchozím.
Jen čas ukáže, zda to bylo dobře anebo ne.

Není tady

#178 27. 12. 2014 12:15

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Kely napsal(a):

Je to tak. Já jsem díky tomu, že on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepšího chlapa, než je on. Skoro exmanžel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to špatné. Vůbec ne kvůli mě, on už je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protože jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, že ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.

No právě. Dávno za tebou to není, protože ještě nejste asi ani rozvedeni. A není to za tebou, pouze sis to překryla zamilováním. Ne láskou. Zatím "jenom" zamilováním.
Já bych za sebe neřekla, jako říkᚠty - žes poznala lepšího chlapa. Znᚠho krátce. A už tady mᚠvlákno o problémech se sžíváním s dětmi...
Já jsem potkala jiného muže. Nevím, jestli lepšího nebo horšího, Ale určitě takového, se kterým vzájemně ladíme.
Myslím si, že měřítko pro lepší-horší muž neexistuje, stejně jako neexistuje lepší-horší žena. Jak se to měří? Kdo je pro někoho horší, přesto, že v době zamilovanosti byl ten lepší, může být lepší pro jiného. A kdo je nyní mnohem, mnohem lepší, může být už zítra nejhorší...
Podle mě je příhodnější  "měřítko" jestli spolu ladíme, jestli už mermomocí musíme něco měřit.

Upravil(a) Eva. (27. 12. 2014 12:43)

Není tady

#179 27. 12. 2014 12:17

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Jednou, až pochopíš, že odpuštění není nejdůležitější pro toho, komu je odpuštěno, ale právě pro toho KDO ODPOUŠTÍ, pak se ti hodně uleví a bude se ti líp žít.

Přání "všeho nejhoršího" se obvykle spolehlivě vracívá tam, odkud bylo vypuštěno.

Ano, tak to je.

Není tady

#180 27. 12. 2014 21:44

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

K omezení kategorie, jak píše Barča, na 50+ bych podotkla, že tady na babinetu je málo žen, které se rozvedly v 50+. Většina se nás rozvedla dříve.

To je pravděpodobné, jde o to, co vlastně julianu zajímá. Nakonec, nemusí hledat jen tady (určitě existují weby pro seniorky wink).

Není tady

#181 28. 12. 2014 7:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tento rok jsem psala svuj zivotni pribeh do casopisu,upozornovala jsem redakci,ze slohove to moc dobre nebude,ze to neumim.Pribeh teda upravili,ale tak,ze pribeh,uz nevyjadroval to co mel,ze ja jsem v nem nepoznavala ze sveho zivota nic,az na par malych odstavecku.Uz to nedavalo zadny vyznam,byl to naprosto jiny pribeh.....
Nevedela jsem kdy to vytisknou a az po skoro pulce cteni pribehu jsem zjistila,ze je to vlastne muj pribeh.......

Upravil(a) eremuruss (28. 12. 2014 7:34)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#182 28. 12. 2014 7:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Takze tim chci rict,ze Sipova zadneho jazykovího korektora nepotrebuje je to prece ucitelka nebo reditelka a ta ma patricne vzdelani k tomu,ze kniha bude OK.A ne,aby to za ni delal nekdo jinej ktery to vsechno prevrati a zadny vyznam to mit nebude.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#183 28. 12. 2014 8:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zadneho jazykovího korektora nepotrebuje
Celkem chápu, že podle tebe ne... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Ale jednak je rozdíl mezi úpravou textu, která "to vsechno prevrati" a korekcí gramatiky... jednak si myslím, že když už někdo investuje do knížky, očekává určitou úroveň.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#184 28. 12. 2014 10:22

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Takze tim chci rict,ze Sipova zadneho jazykovího korektora nepotrebuje je to prece ucitelka nebo reditelka a ta ma patricne vzdelani k tomu,ze kniha bude OK.A ne,aby to za ni delal nekdo jinej ktery to vsechno prevrati a zadny vyznam to mit nebude.

Erem, ve tvém případě možná dali dohromady několik příběhů, čtenářům na tom přece nezáleží.
Korektura je důležitá, protože psaní článků, knížek, fejetonů a podobně má své zákonitosti....nejen gramatiku, interpunkci, slovní zásobu, ale také skladbu vět, aby měly hlavu a patu (a taky tělo, samozřejmě smile), aby dávaly smysl. To po formální stránce, tam může korektor věci upravit. Ta obsahová stránka už je na autorovi smile, a tam se rozhoduje o kvalitě. Jako z každého tenisty nebude Lendl, tak ani z každého psavce nebude Čapek.

P.S. Divila by ses, co dokážou napsat (některé) učitelky. Být ředitelem také neznamená, že se všichni umějí správně písemně projevovat....bohužel.

Není tady

#185 28. 12. 2014 13:47

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Kely, až budeš doopravdy vyrovnaná, nebudeš svému BM přát špatné věci.
I podle toho se pozná, jak daleko s vyrovnáním se už jsi. Ty jsi ještě krátce po rozchodu a poměrně brzy jdeš do nového vztahu, nemělas čas vyrovnat se s tím, být chvíli sama, dát sama sobě čas. Ty i tvůj nový přítel se zatím "jenom" zachrańujete, nejdete do nového vztahu s uzavřeným a vyrovnaným vztahem předchozím.
Jen čas ukáže, zda to bylo dobře anebo ne.

Špatně jsem to formulovala. Nepřeji mu to nejhorší, je mi už ukradený. Jen mu neodpustím. Proč bych měla? Že se mi tím uleví? wink Možná se to i stalo a odpustila jsem mu, protože to je už pro mě cizí člověk. Opakuji co jsem tady už psala. Odpustit se dá třeba jedna věc, nebo i dvě, ale řada zrůdností, které napáchal okolo a poškozovali mojí dceru...proč jako odpouštět, to mi hlava nebere.

Není tady

#186 28. 12. 2014 13:54

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Kely napsal(a):

Je to tak. Já jsem díky tomu, že on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepšího chlapa, než je on. Skoro exmanžel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to špatné. Vůbec ne kvůli mě, on už je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protože jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, že ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.

No právě. Dávno za tebou to není, protože ještě nejste asi ani rozvedeni. A není to za tebou, pouze sis to překryla zamilováním. Ne láskou. Zatím "jenom" zamilováním.
Já bych za sebe neřekla, jako říkᚠty - žes poznala lepšího chlapa. Znᚠho krátce. A už tady mᚠvlákno o problémech se sžíváním s dětmi...
Já jsem potkala jiného muže. Nevím, jestli lepšího nebo horšího, Ale určitě takového, se kterým vzájemně ladíme.
Myslím si, že měřítko pro lepší-horší muž neexistuje, stejně jako neexistuje lepší-horší žena. Jak se to měří? Kdo je pro někoho horší, přesto, že v době zamilovanosti byl ten lepší, může být lepší pro jiného. A kdo je nyní mnohem, mnohem lepší, může být už zítra nejhorší...
Podle mě je příhodnější  "měřítko" jestli spolu ladíme, jestli už mermomocí musíme něco měřit.

Nic ničím nepřekrývám. To už mám za sebou v případě prvního mého přítele, ten byl jen náplast. Tohle už je láska. Po rozchodu teď budu dva roky. Nebyla jsem nikdy tak do nikoho zamilovaná, ani na začátku vztahu se svým manželem.
Je lepší v mnoha věcech, než on. A nemusíme to teď svalovat na moje růžové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepší než muž, se kterým jsem žila 20 let. Jen jsem nevěděal, že lepší existují, protože jsem jen slepě žila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámy wink

Není tady

#187 28. 12. 2014 15:23

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Kely napsal(a):

Nic ničím nepřekrývám. To už mám za sebou v případě prvního mého přítele, ten byl jen náplast. Tohle už je láska. Po rozchodu teď budu dva roky. Nebyla jsem nikdy tak do nikoho zamilovaná, ani na začátku vztahu se svým manželem.
Je lepší v mnoha věcech, než on. A nemusíme to teď svalovat na moje růžové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepší než muž, se kterým jsem žila 20 let. Jen jsem nevěděal, že lepší existují, protože jsem jen slepě žila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámy wink

Ještě na konci května 2013 jste s manželem normálně spolu žili...
Nikdy nepíšeš o své starší dceři... Jako by ani neexistovala...
Lžeš sama sobě? offtopic

Není tady

#188 28. 12. 2014 16:13

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Kely napsal(a):

Lžeš sama sobě? offtopic

Tohle není zpovědnice - nemusí psát o všem.
V květnu 2013 bylo vše už několik měsíců rozjeté - ale ano, ještě spolu žili. Normálně ovšem ne
No a ten její partner - to o něm píše ještě rezervovaně. Já do něj zamilovaná nejsem - a tak vidím reálně: jí to neuvěřitelné štěstí potkat takovéhoto muže. Je chytrý, hodný ... .

Upravil(a) juliana (28. 12. 2014 16:24)

Není tady

#189 28. 12. 2014 16:40

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Kely napsal(a):

Lžeš sama sobě? offtopic

Co to tady meleš? V čem lžu sama sobě? Se starší dcerou jdu zítra na oběd, máme normální vztahy. Co ta má co společného s tím, že její tatínek rozflákal rodinu a rozbil jí tříleté holčičce? Nemluvím o ní proto, že tohle téma jde mimo ní. Jej jí 20, ale týká se to malé. Ta bude žít jiný život.
Jinak jsem se tě tady před pár dny ptala, jestli jsi ještě pořád dlouhodobou milenkou ženáče. Neodpověděla jsi. A to offtopic rozhodně v této diskuzi není.
Jinak ve finále jsem šastná, protože mám skvělého nového partnera - to pro ostatní ženy, které se trápí. Nebojte se, je to velké trápení s nimi. Ale bude Vám jednou mnohem líp, až se jich zbavíte a potká Vás štěstí. A ono potká, protože každý si ho zaslouží.

Není tady

#190 28. 12. 2014 16:56

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Kely, můj přítel je ženatý. V lednu oslávíme 6 let, co jsme spolu. Je mi s ním pořád hezky, čím dál, tím víc, jak se víc poznáváme. Jsem s ním šastná.

Není tady

#191 28. 12. 2014 17:14

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Kely, můj přítel je ženatý. V lednu oslávíme 6 let, co jsme spolu. Je mi s ním pořád hezky, čím dál, tím víc, jak se víc poznáváme. Jsem s ním šastná.

Tak to ti přeji.

Není tady

#192 28. 12. 2014 18:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a potká Vás štěstí. A ono potká, protože každý si ho zaslouží.
Ale prd a vořech... to jako bys řekla, že "každý" bude žít se svojí polovičkou šastně až do smrti...
Jo, zní to hezky, dá se o tom snít... jenže když "nepotká" (což se stává docela často), může se dotyčnej snílek cejtit o něco ošizenej... místo aby uměl najít štěstí v tom, co má nebo mít může.

Není tady

#193 28. 12. 2014 19:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

To je zase takové podivné - každý si to zaslouží. Ano, každý si něco "zaslouží". Podle toho, co vysílá.
To je stejné, jako mnohem, mnohem lepší chlap, horší chlap, rodina na padr, a si samotu vypije do dna, až se jich zbavíte...
Btw proč je podle tebe samota negativní? Být sama se sebou, umět být sama se sebou tak, aby ti bylo hezky, to je to, co by se měl naučit, k čemu by měl dojít každý člověk. Aby jeho hezký život nebyl závislý pouze na existenci partnera. To je pro partnera dost těžká úloha, když má zajišovat druhému partnerovi hezký život. Takový závazek, koule na noze.
Jak by ses, Kely, cítila ty s takovým závazkem, povinností - zajistit partnerovi hezký život? Tebe by to netížilo?

Štěstí je jako voda v dlani. Čím víc ji tiskneš, tím víc ti uniká.

Není tady

#194 28. 12. 2014 19:21

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

To je zase takové podivné - každý si to zaslouží. Ano, každý si něco "zaslouží". Podle toho, co vysílá.
To je stejné, jako mnohem, mnohem lepší chlap, horší chlap, rodina na padr, a si samotu vypije do dna, až se jich zbavíte...
Btw proč je podle tebe samota negativní? Být sama se sebou, umět být sama se sebou tak, aby ti bylo hezky, to je to, co by se měl naučit, k čemu by měl dojít každý člověk. Aby jeho hezký život nebyl závislý pouze na existenci partnera. To je pro partnera dost těžká úloha, když má zajišovat druhému partnerovi hezký život. Takový závazek, koule na noze.
Jak by ses, Kely, cítila ty s takovým závazkem, povinností - zajistit partnerovi hezký život? Tebe by to netížilo?

Štěstí je jako voda v dlani. Čím víc ji tiskneš, tím víc ti uniká.

Evo, někdo má samotu rád a vyhledává jí a vyhovuje mu a je v ní šastný, proč ne? Mě velmi tížila. Byla jsem před přítelem půl roku sama a byla jsem nešastná. Vůbec nechápu o jaké koule na noze to mluvíš smile To, že jsme spolu a jsme spolu šastní necítíme vzájemně, že bychom si byli koulemi na noze. Naopak pomáháme si vzájemně, jsme si oporou při řešeních našich problémů..prožíváme spolu hezké i horší situace. Člověk a nejen člověk byl stvořen k životu v páru. To jen tato doba přinesla tolik modní záležitost singel života. Každému co víc vyhovuje.

Není tady

#195 28. 12. 2014 19:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Člověk a nejen člověk byl stvořen k životu v páru.
Ještě jednou prd a vořech... pár je "stvořenej" tak akorát kvůli rozmnožování, potažmo době vyvedení mladejch...
To, že z mnoha dobrejch důvodů - převážně materiálních - začali žít lidi ve dvojicích, původním záměrem nebylo.

Není tady

#196 28. 12. 2014 19:43

Kely
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Člověk a nejen člověk byl stvořen k životu v páru.
Ještě jednou prd a vořech... pár je "stvořenej" tak akorát kvůli rozmnožování, potažmo době vyvedení mladejch...
To, že z mnoha dobrejch důvodů - převážně materiálních - začali žít lidi ve dvojicích, původním záměrem nebylo.

Potom nevím ,proč spoustu lidí žije v párech. A materiální důvody to nejsou, třeba jen láska. Já vím, tohle se už v dnešní době nenosí dumbom asi jsme moc zastaralá a konzervativní reta
http://www.bulvy.cz/2014/12/01/11-zvira … ot-v-paru/

Není tady

#197 29. 12. 2014 6:17

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Juliano? Proč se nevnoříš do vlastního příběhu, prožitého, a možná dosud někde v duši živého? Bývá to vlastní bolest, která způsobuje, že se odvracíš k jiným příběhům a zkušenostem. Jenže z živosti TVÉHO prožitku může povstat ten nejlepší příběh...
Nepsat z vlastního nitra znamená zhmotňovat jalovosti...

Co se mne týče: starej pes jako já si líže rány výhradně o samotě

Zpomal.

Není tady

#198 29. 12. 2014 6:53

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Tu bude ten známej rozdíl mezi samotou a osaměním smile

Není tady

#199 29. 12. 2014 7:49

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Ano. Někdo nerozlišuje mezi samotou a osaměním.
Samota nemusí nutně znamenat osamělost.
A to, že jsem mezi lidmi, dokonce že žiju s partnerem, může přesto vyvolávat pocit osamělosti.

Není tady

#200 29. 12. 2014 8:27

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Nerozumím, co chceš říct

Upravil(a) gymnasión (29. 12. 2014 8:27)

Zpomal.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí