18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
K omezení kategorie, jak píe Barča, na 50+ bych podotkla, e tady na babinetu je málo en, které se rozvedly v 50+. Větina se nás rozvedla dříve.
Upravil(a) Eva. (27. 12. 2014 12:17)
Není tady
Kely, a bude doopravdy vyrovnaná, nebude svému BM přát patné věci.
I podle toho se pozná, jak daleko s vyrovnáním se u jsi. Ty jsi jetě krátce po rozchodu a poměrně brzy jde do nového vztahu, nemělas čas vyrovnat se s tím, být chvíli sama, dát sama sobě čas. Ty i tvůj nový přítel se zatím "jenom" zachrańujete, nejdete do nového vztahu s uzavřeným a vyrovnaným vztahem předchozím.
Jen čas ukáe, zda to bylo dobře anebo ne.
Není tady
Kely napsal(a):
Je to tak. Já jsem díky tomu, e on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepího chlapa, ne je on. Skoro exmanel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to patné. Vůbec ne kvůli mě, on u je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protoe jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, e ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.
No právě. Dávno za tebou to není, protoe jetě nejste asi ani rozvedeni. A není to za tebou, pouze sis to překryla zamilováním. Ne láskou. Zatím "jenom" zamilováním.
Já bych za sebe neřekla, jako říká ty - es poznala lepího chlapa. Zná ho krátce. A u tady má vlákno o problémech se síváním s dětmi...
Já jsem potkala jiného mue. Nevím, jestli lepího nebo horího, Ale určitě takového, se kterým vzájemně ladíme.
Myslím si, e měřítko pro lepí-horí mu neexistuje, stejně jako neexistuje lepí-horí ena. Jak se to měří? Kdo je pro někoho horí, přesto, e v době zamilovanosti byl ten lepí, můe být lepí pro jiného. A kdo je nyní mnohem, mnohem lepí, můe být u zítra nejhorí...
Podle mě je příhodnějí "měřítko" jestli spolu ladíme, jestli u mermomocí musíme něco měřit.
Upravil(a) Eva. (27. 12. 2014 12:43)
Není tady
modrovous napsal(a):
Jednou, a pochopí, e odputění není nejdůleitějí pro toho, komu je odputěno, ale právě pro toho KDO ODPOUTÍ, pak se ti hodně uleví a bude se ti líp ít.
Přání "veho nejhorího" se obvykle spolehlivě vracívá tam, odkud bylo vyputěno.
Ano, tak to je.
Není tady
Eva. napsal(a):
K omezení kategorie, jak píe Barča, na 50+ bych podotkla, e tady na babinetu je málo en, které se rozvedly v 50+. Větina se nás rozvedla dříve.
To je pravděpodobné, jde o to, co vlastně julianu zajímá. Nakonec, nemusí hledat jen tady (určitě existují weby pro seniorky ).
Není tady
Tento rok jsem psala svuj zivotni pribeh do casopisu,upozornovala jsem redakci,ze slohove to moc dobre nebude,ze to neumim.Pribeh teda upravili,ale tak,ze pribeh,uz nevyjadroval to co mel,ze ja jsem v nem nepoznavala ze sveho zivota nic,az na par malych odstavecku.Uz to nedavalo zadny vyznam,byl to naprosto jiny pribeh.....
Nevedela jsem kdy to vytisknou a az po skoro pulce cteni pribehu jsem zjistila,ze je to vlastne muj pribeh.......
Upravil(a) eremuruss (28. 12. 2014 7:34)
Není tady
Takze tim chci rict,ze Sipova zadneho jazykovího korektora nepotrebuje je to prece ucitelka nebo reditelka a ta ma patricne vzdelani k tomu,ze kniha bude OK.A ne,aby to za ni delal nekdo jinej ktery to vsechno prevrati a zadny vyznam to mit nebude.
Není tady
zadneho jazykovího korektora nepotrebuje
Celkem chápu, e podle tebe ne...
Ale jednak je rozdíl mezi úpravou textu, která "to vsechno prevrati" a korekcí gramatiky... jednak si myslím, e kdy u někdo investuje do kníky, očekává určitou úroveň.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Takze tim chci rict,ze Sipova zadneho jazykovího korektora nepotrebuje je to prece ucitelka nebo reditelka a ta ma patricne vzdelani k tomu,ze kniha bude OK.A ne,aby to za ni delal nekdo jinej ktery to vsechno prevrati a zadny vyznam to mit nebude.
Erem, ve tvém případě moná dali dohromady několik příběhů, čtenářům na tom přece nezáleí.
Korektura je důleitá, protoe psaní článků, kníek, fejetonů a podobně má své zákonitosti....nejen gramatiku, interpunkci, slovní zásobu, ale také skladbu vět, aby měly hlavu a patu (a taky tělo, samozřejmě ), aby dávaly smysl. To po formální stránce, tam můe korektor věci upravit. Ta obsahová stránka u je na autorovi , a tam se rozhoduje o kvalitě. Jako z kadého tenisty nebude Lendl, tak ani z kadého psavce nebude Čapek.
P.S. Divila by ses, co dokáou napsat (některé) učitelky. Být ředitelem také neznamená, e se vichni umějí správně písemně projevovat....bohuel.
Není tady
Eva. napsal(a):
Kely, a bude doopravdy vyrovnaná, nebude svému BM přát patné věci.
I podle toho se pozná, jak daleko s vyrovnáním se u jsi. Ty jsi jetě krátce po rozchodu a poměrně brzy jde do nového vztahu, nemělas čas vyrovnat se s tím, být chvíli sama, dát sama sobě čas. Ty i tvůj nový přítel se zatím "jenom" zachrańujete, nejdete do nového vztahu s uzavřeným a vyrovnaným vztahem předchozím.
Jen čas ukáe, zda to bylo dobře anebo ne.
patně jsem to formulovala. Nepřeji mu to nejhorí, je mi u ukradený. Jen mu neodpustím. Proč bych měla? e se mi tím uleví? Moná se to i stalo a odpustila jsem mu, protoe to je u pro mě cizí člověk. Opakuji co jsem tady u psala. Odpustit se dá třeba jedna věc, nebo i dvě, ale řada zrůdností, které napáchal okolo a pokozovali mojí dceru...proč jako odpoutět, to mi hlava nebere.
Není tady
Eva. napsal(a):
Kely napsal(a):
Je to tak. Já jsem díky tomu, e on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepího chlapa, ne je on. Skoro exmanel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to patné. Vůbec ne kvůli mě, on u je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protoe jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, e ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.
No právě. Dávno za tebou to není, protoe jetě nejste asi ani rozvedeni. A není to za tebou, pouze sis to překryla zamilováním. Ne láskou. Zatím "jenom" zamilováním.
Já bych za sebe neřekla, jako říká ty - es poznala lepího chlapa. Zná ho krátce. A u tady má vlákno o problémech se síváním s dětmi...
Já jsem potkala jiného mue. Nevím, jestli lepího nebo horího, Ale určitě takového, se kterým vzájemně ladíme.
Myslím si, e měřítko pro lepí-horí mu neexistuje, stejně jako neexistuje lepí-horí ena. Jak se to měří? Kdo je pro někoho horí, přesto, e v době zamilovanosti byl ten lepí, můe být lepí pro jiného. A kdo je nyní mnohem, mnohem lepí, můe být u zítra nejhorí...
Podle mě je příhodnějí "měřítko" jestli spolu ladíme, jestli u mermomocí musíme něco měřit.
Nic ničím nepřekrývám. To u mám za sebou v případě prvního mého přítele, ten byl jen náplast. Tohle u je láska. Po rozchodu teď budu dva roky. Nebyla jsem nikdy tak do nikoho zamilovaná, ani na začátku vztahu se svým manelem.
Je lepí v mnoha věcech, ne on. A nemusíme to teď svalovat na moje růové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepí ne mu, se kterým jsem ila 20 let. Jen jsem nevěděal, e lepí existují, protoe jsem jen slepě ila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámy
Není tady
Kely napsal(a):
Nic ničím nepřekrývám. To u mám za sebou v případě prvního mého přítele, ten byl jen náplast. Tohle u je láska. Po rozchodu teď budu dva roky. Nebyla jsem nikdy tak do nikoho zamilovaná, ani na začátku vztahu se svým manelem.
Je lepí v mnoha věcech, ne on. A nemusíme to teď svalovat na moje růové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepí ne mu, se kterým jsem ila 20 let. Jen jsem nevěděal, e lepí existují, protoe jsem jen slepě ila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámy
Jetě na konci května 2013 jste s manelem normálně spolu ili...
Nikdy nepíe o své starí dceři... Jako by ani neexistovala...
Le sama sobě?
Není tady
Eva. napsal(a):
Kely napsal(a):
Je lepí v mnoha věcech, ne on. A nemusíme to teď svalovat na moje růové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepí ne mu, se kterým jsem ila 20 let. Jen jsem nevěděal, e lepí existují, protoe jsem jen slepě ila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámyJetě na konci května 2013 jste s manelem normálně spolu ili...
Le sama sobě?
Tohle není zpovědnice - nemusí psát o vem.
V květnu 2013 bylo ve u několik měsíců rozjeté - ale ano, jetě spolu ili. Normálně ovem ne
No a ten její partner - to o něm píe jetě rezervovaně. Já do něj zamilovaná nejsem - a tak vidím reálně: jí to neuvěřitelné těstí potkat takovéhoto mue. Je chytrý, hodný ... .
Upravil(a) juliana (28. 12. 2014 16:24)
Není tady
Eva. napsal(a):
Kely napsal(a):
Je lepí v mnoha věcech, ne on. A nemusíme to teď svalovat na moje růové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepí ne mu, se kterým jsem ila 20 let. Jen jsem nevěděal, e lepí existují, protoe jsem jen slepě ila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámyJetě na konci května 2013 jste s manelem normálně spolu ili...
Le sama sobě?
Co to tady mele? V čem lu sama sobě? Se starí dcerou jdu zítra na oběd, máme normální vztahy. Co ta má co společného s tím, e její tatínek rozflákal rodinu a rozbil jí tříleté holčičce? Nemluvím o ní proto, e tohle téma jde mimo ní. Jej jí 20, ale týká se to malé. Ta bude ít jiný ivot.
Jinak jsem se tě tady před pár dny ptala, jestli jsi jetě pořád dlouhodobou milenkou enáče. Neodpověděla jsi. A to rozhodně v této diskuzi není.
Jinak ve finále jsem astná, protoe mám skvělého nového partnera - to pro ostatní eny, které se trápí. Nebojte se, je to velké trápení s nimi. Ale bude Vám jednou mnohem líp, a se jich zbavíte a potká Vás těstí. A ono potká, protoe kadý si ho zaslouí.
Není tady
Kely, můj přítel je enatý. V lednu oslávíme 6 let, co jsme spolu. Je mi s ním pořád hezky, čím dál, tím víc, jak se víc poznáváme. Jsem s ním astná.
Není tady
Eva. napsal(a):
Kely, můj přítel je enatý. V lednu oslávíme 6 let, co jsme spolu. Je mi s ním pořád hezky, čím dál, tím víc, jak se víc poznáváme. Jsem s ním astná.
Tak to ti přeji.
Není tady
a potká Vás těstí. A ono potká, protoe kadý si ho zaslouí.
Ale prd a vořech... to jako bys řekla, e "kadý" bude ít se svojí polovičkou astně a do smrti...
Jo, zní to hezky, dá se o tom snít... jene kdy "nepotká" (co se stává docela často), můe se dotyčnej snílek cejtit o něco oizenej... místo aby uměl najít těstí v tom, co má nebo mít můe.
Není tady
To je zase takové podivné - kadý si to zaslouí. Ano, kadý si něco "zaslouí". Podle toho, co vysílá.
To je stejné, jako mnohem, mnohem lepí chlap, horí chlap, rodina na padr, a si samotu vypije do dna, a se jich zbavíte...
Btw proč je podle tebe samota negativní? Být sama se sebou, umět být sama se sebou tak, aby ti bylo hezky, to je to, co by se měl naučit, k čemu by měl dojít kadý člověk. Aby jeho hezký ivot nebyl závislý pouze na existenci partnera. To je pro partnera dost těká úloha, kdy má zajiovat druhému partnerovi hezký ivot. Takový závazek, koule na noze.
Jak by ses, Kely, cítila ty s takovým závazkem, povinností - zajistit partnerovi hezký ivot? Tebe by to netíilo?
těstí je jako voda v dlani. Čím víc ji tiskne, tím víc ti uniká.
Není tady
Eva. napsal(a):
To je zase takové podivné - kadý si to zaslouí. Ano, kadý si něco "zaslouí". Podle toho, co vysílá.
To je stejné, jako mnohem, mnohem lepí chlap, horí chlap, rodina na padr, a si samotu vypije do dna, a se jich zbavíte...
Btw proč je podle tebe samota negativní? Být sama se sebou, umět být sama se sebou tak, aby ti bylo hezky, to je to, co by se měl naučit, k čemu by měl dojít kadý člověk. Aby jeho hezký ivot nebyl závislý pouze na existenci partnera. To je pro partnera dost těká úloha, kdy má zajiovat druhému partnerovi hezký ivot. Takový závazek, koule na noze.
Jak by ses, Kely, cítila ty s takovým závazkem, povinností - zajistit partnerovi hezký ivot? Tebe by to netíilo?
těstí je jako voda v dlani. Čím víc ji tiskne, tím víc ti uniká.
Evo, někdo má samotu rád a vyhledává jí a vyhovuje mu a je v ní astný, proč ne? Mě velmi tíila. Byla jsem před přítelem půl roku sama a byla jsem neastná. Vůbec nechápu o jaké koule na noze to mluví To, e jsme spolu a jsme spolu astní necítíme vzájemně, e bychom si byli koulemi na noze. Naopak pomáháme si vzájemně, jsme si oporou při řeeních naich problémů..proíváme spolu hezké i horí situace. Člověk a nejen člověk byl stvořen k ivotu v páru. To jen tato doba přinesla tolik modní záleitost singel ivota. Kadému co víc vyhovuje.
Není tady
Člověk a nejen člověk byl stvořen k ivotu v páru.
Jetě jednou prd a vořech... pár je "stvořenej" tak akorát kvůli rozmnoování, potamo době vyvedení mladejch...
To, e z mnoha dobrejch důvodů - převáně materiálních - začali ít lidi ve dvojicích, původním záměrem nebylo.
Není tady
helena napsal(a):
Člověk a nejen člověk byl stvořen k ivotu v páru.
Jetě jednou prd a vořech... pár je "stvořenej" tak akorát kvůli rozmnoování, potamo době vyvedení mladejch...
To, e z mnoha dobrejch důvodů - převáně materiálních - začali ít lidi ve dvojicích, původním záměrem nebylo.
Potom nevím ,proč spoustu lidí ije v párech. A materiální důvody to nejsou, třeba jen láska. Já vím, tohle se u v dnení době nenosí asi jsme moc zastaralá a konzervativní
http://www.bulvy.cz/2014/12/01/11-zvira … ot-v-paru/
Není tady
Juliano? Proč se nevnoří do vlastního příběhu, proitého, a moná dosud někde v dui ivého? Bývá to vlastní bolest, která způsobuje, e se odvrací k jiným příběhům a zkuenostem. Jene z ivosti TVÉHO proitku můe povstat ten nejlepí příběh...
Nepsat z vlastního nitra znamená zhmotňovat jalovosti...
Co se mne týče: starej pes jako já si líe rány výhradně o samotě
Není tady
Tu bude ten známej rozdíl mezi samotou a osaměním
Není tady
Daphné napsal(a):
Ano. Někdo nerozliuje mezi samotou a osaměním.
Samota nemusí nutně znamenat osamělost.
A to, e jsem mezi lidmi, dokonce e iju s partnerem, můe přesto vyvolávat pocit osamělosti.
Není tady
Daphné napsal(a):
Nerozumím, co chce říct
Upravil(a) gymnasión (29. 12. 2014 8:27)
Není tady