Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 26. 12. 2014 13:57

šestka
♥♥♥----

Re: Holky 50+ - jak jste se vyhrabaly z rozvodu.

Já vím, že je juliana jiná, než byla. A mám z toho radost, že se dokázala postavit, neskučet, jednat, žít, plánovat co dál se životem apod. A už se mi mnohokrát v životě stalo, že jsem někoho podceńovala např ve škole, já premiant, on taktak prolézající, a po několika letech jsem zírala, co v životě dosáhl.Takže už nikdy dopředu nikoho nepodceňuji. Jak např helena se vysmívá, že si musí najít korektora, tak si ho najde, na tom zrození knihy přece nestojí.Mám radost, když se někomu daří, je to pro mě inspirace, protože sama mám tendenci se dívat na sebe negativně.A pokud se chlubí dopředu a pak si nabije nos, tak je to zase jen a jen její věc. A budu ráda, když o tom napíše.

Není tady

#152 26. 12. 2014 14:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kely napsal(a):

aprill napsal(a):

Kely napsal(a):

big_smile šetko, tohohle se neboj, Juliino podnikání je v pohodě a klienti se tam mají jako v bavlnce. Vím to, protože tam jsem u ní často.

tummenupp tummenupp tummenupp
už vidím reklamu: dejte k nám našeho staříka, my se o jeho peníze postaráme  godlikegodlikegodlike

april jsem moc ráda, že Juli její podnikání přeješ reta To víš, každý svého štěstí strůjcem. A Juli je moc šikovná, empatická a má silné sociální cítění, tak se jí daří. Reklamu opravdu nepotřebuje, protože má plno na dalších pár let. To je myslím ta nejlepší reklama, jaká může být godlike Mimo jiné pracuje i jako dobrovolnice v jiných soc. zařízeních a její práce je velmi ceněna. Píšu to tady já proto, protože ona je velice skromný člověk a tímto se nechlubí.
Ale to jsme odbočili od tématu nevěrných lidí co rozbijí rodinu a připadá jim to naprosto normální. Toto vlákno by se mělo zabývat těmito zrůdnostmi.

Niežeby to bolo niečo radostné - ale ži s niekým bez lásky, len zo zvyku alebo preto, že mám z toho výhody - to NIE JE zrúdné? Radšej budem, ak ma niekto taký opustí (ale mal by sa postara teda o deti - s tými sa nedá rozvies tak žahko...) a ja dostanem šancu na niekoho lepšieho, na lepší vzah.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#153 26. 12. 2014 14:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

a nevhrabaná se budu cítit už do smrti asi (no výstižněji smutná, ale srovnaná) - ale ne z toho druhomízáka (to byl nakonec dar, nemusím ho do smrti živit), ale z toho, že mi "zemřela " rodina, která byla pro mne vším a druhá už se mi "nenarodí" - jen bude max. přítel + rodina synova. no jo, poslala jsem lenocha do práce:dumbom:

keď niečo umrie, zároveň to urobí miesto pre niečo nové - a je len na tebe, ako to "nové" bude vyzera...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#154 26. 12. 2014 14:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

šestka napsal(a):

Myslím, že mu nikdy kafe neuděláš. Ona ta jizva po kudle do zad bude bolet do smti, sice méně a méně, ale budeš ji cítit stále.I kdyby nebolela, mozek nikdy nezapomene, že to bylo nezasloužené a nespravedlivé. Kdyby po odchodu projevil alespoň trochu lítosti a slušnosti, tak snad, ale takhle ne.

Omlouvám se, že tady plevelím - pochopila jsem, že Juliana od nás chce příběhy do své knihy - ale na toto vytučnělé musím reagovat: není tomu tak. Tedy nutně ne u všech.

Ja som bývalému ZA SEBA v podstate vďačná. Vďaka nášmu rozchodu som zažila veci, ktoré by som s ním určite nemala šancu zaži, vrátane terajších koníčkov, asi ja práce, pobytu v zahraničí - a niekožkých (dvoch-troch?) úžasných vzahov. Boli aj negatíva - ale ani tie by som za vzahu s ním nezažila... wink Po rozchode som bola ako zombie a on žiaril, teraz v lete som sa s ním zhodou okolností zišla - a dos sa to otočilo. (A ešte sa to možno x-krát otočí...) Skrátka: každý chvížku ahá pílku. stolt Keby sme mali vtedy dokonalý vzah, asi by mi to oblo viac žúto, ale my sme už hovorili rozchode, len sme to nezvládli. Akurát je mi žúto jeho syna,  sním ten rozchod zamával dokonale. hmm Ale ja som bola 30 rovných, takže asi do tvojej ankety nezapadám.

Brita

Není tady

#155 26. 12. 2014 15:05

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Kely napsal(a):

aprill napsal(a):

už vidím reklamu: dejte k nám našeho staříka, my se o jeho peníze postaráme  godlikegodlikegodlike

april jsem moc ráda, že Juli její podnikání přeješ reta To víš, každý svého štěstí strůjcem. A Juli je moc šikovná, empatická a má silné sociální cítění, tak se jí daří. Reklamu opravdu nepotřebuje, protože má plno na dalších pár let. To je myslím ta nejlepší reklama, jaká může být godlike Mimo jiné pracuje i jako dobrovolnice v jiných soc. zařízeních a její práce je velmi ceněna. Píšu to tady já proto, protože ona je velice skromný člověk a tímto se nechlubí.
Ale to jsme odbočili od tématu nevěrných lidí co rozbijí rodinu a připadá jim to naprosto normální. Toto vlákno by se mělo zabývat těmito zrůdnostmi.

Niežeby to bolo niečo radostné - ale ži s niekým bez lásky, len zo zvyku alebo preto, že mám z toho výhody - to NIE JE zrúdné? Radšej budem, ak ma niekto taký opustí (ale mal by sa postara teda o deti - s tými sa nedá rozvies tak žahko...) a ja dostanem šancu na niekoho lepšieho, na lepší vzah.

tummenupp

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#156 26. 12. 2014 15:33

juliana
♥♥♥♥♥♥-

šestka napsal(a):

Já vím, že je juliana jiná, než byla. A mám z toho radost, že se dokázala postavit, neskučet, jednat, žít, plánovat co dál se životem apod. A už se mi mnohokrát v životě stalo, že jsem někoho podceńovala např ve škole, já premiant, on taktak prolézající, a po několika letech jsem zírala, co v životě dosáhl.Takže už nikdy dopředu nikoho nepodceňuji. Jak např helena se vysmívá, že si musí najít korektora, tak si ho najde, na tom zrození knihy přece nestojí.Mám radost, když se někomu daří, je to pro mě inspirace, protože sama mám tendenci se dívat na sebe negativně.A pokud se chlubí dopředu a pak si nabije nos, tak je to zase jen a jen její věc. A budu ráda, když o tom napíše.

děkuji. jsi odvážná toto tady napsat. no - já se postavila až po několika pokusech a trvalo mi to dlouho - a upadnout znova můžu kdykoliv, s tím se musí počítat. knihou se nechlubím, není zatím čím, jen sbírám materiál. představ si, že snad ten nejzajímavější mám z prostředí bezdomovců. snad to dokážu. a i kdyby ne, no a co! dopíšu ji v domově důchodců.
jinak již jsem psala, že nejsem češka - tak proto nepíšu tak perfektně

Není tady

#157 26. 12. 2014 15:37

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Judyna napsal(a):

šestka napsal(a):

Myslím, že mu nikdy kafe neuděláš. Ona ta jizva po kudle do zad bude bolet do smti, sice méně a méně, ale budeš ji cítit stále.I kdyby nebolela, mozek nikdy nezapomene, že to bylo nezasloužené a nespravedlivé. Kdyby po odchodu projevil alespoň trochu lítosti a slušnosti, tak snad, ale takhle ne.

Omlouvám se, že tady plevelím - pochopila jsem, že Juliana od nás chce příběhy do své knihy - ale na toto vytučnělé musím reagovat: není tomu tak. Tedy nutně ne u všech.

Ja som bývalému ZA SEBA v podstate vďačná. Vďaka nášmu rozchodu som zažila veci, ktoré by som s ním určite nemala šancu zaži, vrátane terajších koníčkov, asi ja práce, pobytu v zahraničí - a niekožkých (dvoch-troch?) úžasných vzahov. Boli aj negatíva - ale ani tie by som za vzahu s ním nezažila... wink Po rozchode som bola ako zombie a on žiaril, teraz v lete som sa s ním zhodou okolností zišla - a dos sa to otočilo. (A ešte sa to možno x-krát otočí...) Skrátka: každý chvížku ahá pílku. stolt Keby sme mali vtedy dokonalý vzah, asi by mi to oblo viac žúto, ale my sme už hovorili rozchode, len sme to nezvládli. Akurát je mi žúto jeho syna,  sním ten rozchod zamával dokonale. hmm Ale ja som bola 30 rovných, takže asi do tvojej ankety nezapadám.

tak to tedy nevadí. a napsala jsi to teda úžasně!!!! tak to je. děkuji.

Není tady

#158 26. 12. 2014 16:27

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Kely napsal(a):

aprill napsal(a):

to mᚠpravdu, ale když se manžel po 20 letech bláznivě zamiluje, opustí do měsíce rodinu, manželce řekne a se co nejdřív vystěhuje a nedá jí nic, je to dům po jeho rodičích, co na tom že celé manželství cpali všechny prachy do baráku oba. no  a po roce a půl smutně píše své čtyřleté dceři (která tráví první vánoce již s novým tatínkem a novou sestřičkou - protože toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číšníkem) že se na ní moc těší, že je mu u stromečku smutno, už není s tou úžasnou láskou která dala nový směr jeho životu ???!!! je smutný, zestárl a exmanželka mi říká: co bych za to dala, aby se to nestalo. protože zpět - to už nejde.

Není tady

#159 26. 12. 2014 18:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

např helena se vysmívá, že si musí najít korektora
Jsi dobrá, když z pouhýho konstatování faktu vyčteš, co čím chtěl básník říci... nebo že by se to šiklo jako klacek? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

když se manžel po 20 letech bláznivě zamiluje... toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číšníkem
Vždycky si říkám, že by nebylo od věci slyššet i tu druhou - "ošklivou"  stranu.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#160 26. 12. 2014 18:51

šestka
♥♥♥----

Klidně teď ,,básníku" můžeš napsat, cos tím chtěl říci. To je zajímavé, že všichni pochopili, cos tím chtěla říci a ty teď zbaběle od svého básnického vyjádření ustupuješ. Prosím tě, to se tak jedovatě bavíš i se svými přáteli, každého chytᚠza slovíčko? Neznám nikoho, kdy by pitval vyřčená slova s tvou důkladností.

Není tady

#161 26. 12. 2014 19:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

všichni pochopili, cos tím chtěla říci
Viď? I ta, který to bylo určený... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

To bys ale potřebovala dobrýho korektora...
"to asi jo heli. ale ta kniha bude ještě dlouho zrát."

(viz juliana #21 22. 12. 2014 13:27)

Není tady

#162 26. 12. 2014 19:59

juliana
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

všichni pochopili, cos tím chtěla říci
Viď? I ta, který to bylo určený... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

To bys ale potřebovala dobrýho korektora...
"to asi jo heli. ale ta kniha bude ještě dlouho zrát."

(viz juliana #21 22. 12. 2014 13:27)

no. já právě  ne. mě to došlo až když jste to rozjely ve svém stylu.

Upravil(a) juliana (26. 12. 2014 20:00)

Není tady

#163 26. 12. 2014 20:19

juliana
♥♥♥♥♥♥-

šestka napsal(a):

Klidně teď ,,básníku" můžeš napsat, cos tím chtěl říci. To je zajímavé, že všichni pochopili, cos tím chtěla říci a ty teď zbaběle od svého básnického vyjádření ustupuješ. Prosím tě, to se tak jedovatě bavíš i se svými přáteli, každého chytᚠza slovíčko? Neznám nikoho, kdy by pitval vyřčená slova s tvou důkladností.

šestko - jsou ukryté v anonymitě internetu - proto se tak chovají. takto si ulevují. tohle ve skutečnosti nejde - je to za hranicí tzv. nepsaných pravidel. jsou to takové pohádkové jedubaby. ve skutečnosti jsou jako jed - pardon, med.lol

Není tady

#164 26. 12. 2014 20:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

juliana napsal(a):

šestka napsal(a):

šestko - jsou ukryté v anonymitě internetu - proto se tak chovají. takto si ulevují. tohle ve skutečnosti nejde - je to za hranicí tzv. nepsaných pravidel. jsou to takové pohádkové jedubaby. ve skutečnosti jsou jako jed - pardon, med.lol

jak označíš sama sebe?

Není tady

#165 26. 12. 2014 20:51

juliana
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

juliana napsal(a):

šestka napsal(a):

jak označíš sama sebe?

ty nezklameš nikdy.lol

Není tady

#166 26. 12. 2014 21:51

rudolf
♥♥♥♥---

Aprill - také čekám, co to bude.

Není tady

#167 26. 12. 2014 23:49

Kely
♥♥♥♥---

juliana napsal(a):

Selima napsal(a):

Kely napsal(a):

to mᚠpravdu, ale když se manžel po 20 letech bláznivě zamiluje, opustí do měsíce rodinu, manželce řekne a se co nejdřív vystěhuje a nedá jí nic, je to dům po jeho rodičích, co na tom že celé manželství cpali všechny prachy do baráku oba. no  a po roce a půl smutně píše své čtyřleté dceři (která tráví první vánoce již s novým tatínkem a novou sestřičkou - protože toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číšníkem) že se na ní moc těší, že je mu u stromečku smutno, už není s tou úžasnou láskou která dala nový směr jeho životu ???!!! je smutný, zestárl a exmanželka mi říká: co bych za to dala, aby se to nestalo. protože zpět - to už nejde.

Je to tak. Já jsem díky tomu, že on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepšího chlapa, než je on. Skoro exmanžel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to špatné. Vůbec ne kvůli mě, on už je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protože jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, že ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.

Není tady

#168 26. 12. 2014 23:51

Kely
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Jsi dobrá, když z pouhýho konstatování faktu vyčteš, co čím chtěl básník říci... nebo že by se to šiklo jako klacek? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

když se manžel po 20 letech bláznivě zamiluje... toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číšníkem
Vždycky si říkám, že by nebylo od věci slyššet i tu druhou - "ošklivou"  stranu.

Druhá špatná strana, byla velmi nešastná. Proto si pořídila se svojí okoukanou manželkou malé dítě dumbom

Není tady

#169 26. 12. 2014 23:58

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kely napsal(a):

juliana napsal(a):

Selima napsal(a):

Je to tak. Já jsem díky tomu, že on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepšího chlapa, než je on. Skoro exmanžel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to špatné. Vůbec ne kvůli mě, on už je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protože jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, že ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.

přej  a bude ti přáno.... aby ses nedivila kapitulation

Není tady

#170 27. 12. 2014 0:09

Kely
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

Kely napsal(a):

juliana napsal(a):

Čemu bych se měla divit? Abych nebyla potrestána za to, že mu přeji jen to špatné? Za co, nebo proč bych mu měla přát jen to dobré? Zachoval se hrozně, nestačilo mu rozbít rodinu. Vyhazoval mě na mateřské z domu, bezcitně bez ohledu na malou atd. atd. Karta se otočila, neb boží mlýny melou spravedlivě. Mě se začíná dařit. On upadá tam, kam upadnout měl. Každý je svého štěstí strůjcem.

Není tady

#171 27. 12. 2014 7:19

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Kely napsal(a):

Čemu bych se měla divit? Abych nebyla potrestána za to, že mu přeji jen to špatné? Za co, nebo proč bych mu měla přát jen to dobré? Zachoval se hrozně, nestačilo mu rozbít rodinu. Vyhazoval mě na mateřské z domu, bezcitně bez ohledu na malou atd. atd. Karta se otočila, neb boží mlýny melou spravedlivě. Mě se začíná dařit. On upadá tam, kam upadnout měl. Každý je svého štěstí strůjcem.

To je moc fajn, Kely, že se ti začíná dařit. Podle toho, co píšeš, se tvůj manžel zachoval mimořádně hnusně. Zvl᚝ pobuřující je jeho chování k malé dceři. Je velmi smutné, když se otcové "zříkají" svých dětí. Přesto si myslím, že bys mu nemusela přát jen špatné, kálíš tím do vlastního hnízda - a chceš nebo nechceš, bývalý manžel JE biologickým otcem tvé dcery, přeješ-li mu jen špatné, přeješ to i, jako krvi jeho krve, jí. Poškozuješ tím i ji. Určitě ti to příjde nespravedlivé, ale takhle to prostě je. Co mu nic nepřát? Co zkusit se na něj vykašlat?

Není tady

#172 27. 12. 2014 7:51

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Mrzí mě, že se to tady zvrtlo v napadání a osočování - přemýšlela jsem o tématu. Věkově se mě týká - je mi 50+. Myslím, že tato věková kategorie se skutečně liší od ostatních, jak správně psala Juliana, manželky jsou už v postproduktivním věku a zaniká jedna ze základních rolí manželství - přivádění potomků na svět. Často už ani není nutné starat se o ně a živit je. Postě zmizí snad nejdůležitější náplň vztahu.
Žena v případném příštím vztahu, na rozdíl od muže nemůže už nabídnout jednu velmi důležitou věc - možnost společného potomka. Co to znamená?
Ženy přes 50 po rozpadu/rozvodu také řeší přednostně úplně jiné věci, než mladší kategorie. Jejich dospělé děti jsou v jiné situaci, v jiném vztahu k oběma rodičům, než ty mladší. 
Pokud manžel takovou ženu (mě, přespadesátnici) opustí, proč? Ty důvody nejsou úplně stejné, jako u 20+, 30+, 40+.
Bylo by zajímavé tuto kategorii nechat věkově omezenou. Je fajn, že v každém věku žena nachází po opuštění partnerem partnera podstatně lepšího, je to jistě útěšné a třeba. Je ale pro 50+ třeba hledat partnera? Mají na něj čas a trpělivost?
Pokud ano, nezmění se výčet optimálních vlastností u partnera?
A jinak: pokud bude Juliana psát knihu, korektora samozřejmě potřebovat bude. To není nic proti ní. Jazykoví korektoři jsou takřka všude, a tam kde nejsou, je to zatraceně vidět. A to, že helena bazíruje na zdánlivých "prkotinách", na tom také nevidím nic špatného - řeč souvisí s myšlením, buďme tedy rády, že ji máme, a máme takhle možnost na svém myšlení, a tím i na sobě, pracovat - je tu na místě přísloví: Nenadávej na zrcadlo, když mᚠkřivou hubu.

Není tady

#173 27. 12. 2014 9:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Za co, nebo proč bych mu měla přát jen to dobré?
"Jako i my odpouštíme našim viníkům"... zvláště když víš, že "boží mlýny melou spravedlivě".
Je dobré umět rozlišovat mezi trestem a pomstou...

Není tady

#174 27. 12. 2014 10:37

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Kely napsal(a):

helena napsal(a):

Druhá špatná strana, byla velmi nešastná. Proto si pořídila se svojí okoukanou manželkou malé dítě dumbom

Helena psala o slyšení druhé strany, ne o tom, co si první strana myslí o pohnutkách té druhé. wink

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#175 27. 12. 2014 10:40

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Kely napsal(a):

aprill napsal(a):

Kely napsal(a):

Jednou, až pochopíš, že odpuštění není nejdůležitější pro toho, komu je odpuštěno, ale právě pro toho KDO ODPOUŠTÍ, pak se ti hodně uleví a bude se ti líp žít.

Přání "všeho nejhoršího" se obvykle spolehlivě vracívá tam, odkud bylo vypuštěno.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí