6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já vím, e je juliana jiná, ne byla. A mám z toho radost, e se dokázala postavit, neskučet, jednat, ít, plánovat co dál se ivotem apod. A u se mi mnohokrát v ivotě stalo, e jsem někoho podceńovala např ve kole, já premiant, on taktak prolézající, a po několika letech jsem zírala, co v ivotě dosáhl.Take u nikdy dopředu nikoho nepodceňuji. Jak např helena se vysmívá, e si musí najít korektora, tak si ho najde, na tom zrození knihy přece nestojí.Mám radost, kdy se někomu daří, je to pro mě inspirace, protoe sama mám tendenci se dívat na sebe negativně.A pokud se chlubí dopředu a pak si nabije nos, tak je to zase jen a jen její věc. A budu ráda, kdy o tom napíe.
Není tady
Kely napsal(a):
aprill napsal(a):
Kely napsal(a):
etko, tohohle se neboj, Juliino podnikání je v pohodě a klienti se tam mají jako v bavlnce. Vím to, protoe tam jsem u ní často.
u vidím reklamu: dejte k nám naeho staříka, my se o jeho peníze postarámeapril jsem moc ráda, e Juli její podnikání přeje To ví, kadý svého těstí strůjcem. A Juli je moc ikovná, empatická a má silné sociální cítění, tak se jí daří. Reklamu opravdu nepotřebuje, protoe má plno na dalích pár let. To je myslím ta nejlepí reklama, jaká můe být Mimo jiné pracuje i jako dobrovolnice v jiných soc. zařízeních a její práce je velmi ceněna. Píu to tady já proto, protoe ona je velice skromný člověk a tímto se nechlubí.
Ale to jsme odbočili od tématu nevěrných lidí co rozbijí rodinu a připadá jim to naprosto normální. Toto vlákno by se mělo zabývat těmito zrůdnostmi.
Nieeby to bolo niečo radostné - ale i s niekým bez lásky, len zo zvyku alebo preto, e mám z toho výhody - to NIE JE zrúdné? Radej budem, ak ma niekto taký opustí (ale mal by sa postara teda o deti - s tými sa nedá rozvies tak žahko...) a ja dostanem ancu na niekoho lepieho, na lepí vzah.
Není tady
juliana napsal(a):
a nevhrabaná se budu cítit u do smrti asi (no výstiněji smutná, ale srovnaná) - ale ne z toho druhomízáka (to byl nakonec dar, nemusím ho do smrti ivit), ale z toho, e mi "zemřela " rodina, která byla pro mne vím a druhá u se mi "nenarodí" - jen bude max. přítel + rodina synova. no jo, poslala jsem lenocha do práce:dumbom:
keď niečo umrie, zároveň to urobí miesto pre niečo nové - a je len na tebe, ako to "nové" bude vyzera...
Není tady
Judyna napsal(a):
estka napsal(a):
Myslím, e mu nikdy kafe neudělá. Ona ta jizva po kudle do zad bude bolet do smti, sice méně a méně, ale bude ji cítit stále.I kdyby nebolela, mozek nikdy nezapomene, e to bylo nezaslouené a nespravedlivé. Kdyby po odchodu projevil alespoň trochu lítosti a slunosti, tak snad, ale takhle ne.
Omlouvám se, e tady plevelím - pochopila jsem, e Juliana od nás chce příběhy do své knihy - ale na toto vytučnělé musím reagovat: není tomu tak. Tedy nutně ne u vech.
Ja som bývalému ZA SEBA v podstate vďačná. Vďaka námu rozchodu som zaila veci, ktoré by som s ním určite nemala ancu zai, vrátane terajích koníčkov, asi ja práce, pobytu v zahraničí - a niekožkých (dvoch-troch?) úasných vzahov. Boli aj negatíva - ale ani tie by som za vzahu s ním nezaila... Po rozchode som bola ako zombie a on iaril, teraz v lete som sa s ním zhodou okolností zila - a dos sa to otočilo. (A ete sa to mono x-krát otočí...) Skrátka: kadý chvížku ahá pílku. Keby sme mali vtedy dokonalý vzah, asi by mi to oblo viac žúto, ale my sme u hovorili rozchode, len sme to nezvládli. Akurát je mi žúto jeho syna, sním ten rozchod zamával dokonale. Ale ja som bola 30 rovných, take asi do tvojej ankety nezapadám.
Není tady
Selima napsal(a):
Kely napsal(a):
aprill napsal(a):
u vidím reklamu: dejte k nám naeho staříka, my se o jeho peníze postarámeapril jsem moc ráda, e Juli její podnikání přeje To ví, kadý svého těstí strůjcem. A Juli je moc ikovná, empatická a má silné sociální cítění, tak se jí daří. Reklamu opravdu nepotřebuje, protoe má plno na dalích pár let. To je myslím ta nejlepí reklama, jaká můe být Mimo jiné pracuje i jako dobrovolnice v jiných soc. zařízeních a její práce je velmi ceněna. Píu to tady já proto, protoe ona je velice skromný člověk a tímto se nechlubí.
Ale to jsme odbočili od tématu nevěrných lidí co rozbijí rodinu a připadá jim to naprosto normální. Toto vlákno by se mělo zabývat těmito zrůdnostmi.Nieeby to bolo niečo radostné - ale i s niekým bez lásky, len zo zvyku alebo preto, e mám z toho výhody - to NIE JE zrúdné? Radej budem, ak ma niekto taký opustí (ale mal by sa postara teda o deti - s tými sa nedá rozvies tak žahko...) a ja dostanem ancu na niekoho lepieho, na lepí vzah.
Není tady
estka napsal(a):
Já vím, e je juliana jiná, ne byla. A mám z toho radost, e se dokázala postavit, neskučet, jednat, ít, plánovat co dál se ivotem apod. A u se mi mnohokrát v ivotě stalo, e jsem někoho podceńovala např ve kole, já premiant, on taktak prolézající, a po několika letech jsem zírala, co v ivotě dosáhl.Take u nikdy dopředu nikoho nepodceňuji. Jak např helena se vysmívá, e si musí najít korektora, tak si ho najde, na tom zrození knihy přece nestojí.Mám radost, kdy se někomu daří, je to pro mě inspirace, protoe sama mám tendenci se dívat na sebe negativně.A pokud se chlubí dopředu a pak si nabije nos, tak je to zase jen a jen její věc. A budu ráda, kdy o tom napíe.
děkuji. jsi odváná toto tady napsat. no - já se postavila a po několika pokusech a trvalo mi to dlouho - a upadnout znova můu kdykoliv, s tím se musí počítat. knihou se nechlubím, není zatím čím, jen sbírám materiál. představ si, e snad ten nejzajímavějí mám z prostředí bezdomovců. snad to dokáu. a i kdyby ne, no a co! dopíu ji v domově důchodců.
jinak ji jsem psala, e nejsem čeka - tak proto nepíu tak perfektně
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
estka napsal(a):
Myslím, e mu nikdy kafe neudělá. Ona ta jizva po kudle do zad bude bolet do smti, sice méně a méně, ale bude ji cítit stále.I kdyby nebolela, mozek nikdy nezapomene, e to bylo nezaslouené a nespravedlivé. Kdyby po odchodu projevil alespoň trochu lítosti a slunosti, tak snad, ale takhle ne.
Omlouvám se, e tady plevelím - pochopila jsem, e Juliana od nás chce příběhy do své knihy - ale na toto vytučnělé musím reagovat: není tomu tak. Tedy nutně ne u vech.
Ja som bývalému ZA SEBA v podstate vďačná. Vďaka námu rozchodu som zaila veci, ktoré by som s ním určite nemala ancu zai, vrátane terajích koníčkov, asi ja práce, pobytu v zahraničí - a niekožkých (dvoch-troch?) úasných vzahov. Boli aj negatíva - ale ani tie by som za vzahu s ním nezaila... Po rozchode som bola ako zombie a on iaril, teraz v lete som sa s ním zhodou okolností zila - a dos sa to otočilo. (A ete sa to mono x-krát otočí...) Skrátka: kadý chvížku ahá pílku. Keby sme mali vtedy dokonalý vzah, asi by mi to oblo viac žúto, ale my sme u hovorili rozchode, len sme to nezvládli. Akurát je mi žúto jeho syna, sním ten rozchod zamával dokonale. Ale ja som bola 30 rovných, take asi do tvojej ankety nezapadám.
tak to tedy nevadí. a napsala jsi to teda úasně!!!! tak to je. děkuji.
Není tady
Selima napsal(a):
Kely napsal(a):
aprill napsal(a):
Ale to jsme odbočili od tématu nevěrných lidí co rozbijí rodinu a připadá jim to naprosto normální. Toto vlákno by se mělo zabývat těmito zrůdnostmi.Nieeby to bolo niečo radostné - ale i s niekým bez lásky, len zo zvyku alebo preto, e mám z toho výhody - to NIE JE zrúdné? Radej budem, ak ma niekto taký opustí (ale mal by sa postara teda o deti - s tými sa nedá rozvies tak žahko...) a ja dostanem ancu na niekoho lepieho, na lepí vzah.
to má pravdu, ale kdy se manel po 20 letech bláznivě zamiluje, opustí do měsíce rodinu, manelce řekne a se co nejdřív vystěhuje a nedá jí nic, je to dům po jeho rodičích, co na tom e celé manelství cpali vechny prachy do baráku oba. no a po roce a půl smutně píe své čtyřleté dceři (která tráví první vánoce ji s novým tatínkem a novou sestřičkou - protoe toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číníkem) e se na ní moc těí, e je mu u stromečku smutno, u není s tou úasnou láskou která dala nový směr jeho ivotu ???!!! je smutný, zestárl a exmanelka mi říká: co bych za to dala, aby se to nestalo. protoe zpět - to u nejde.
Není tady
např helena se vysmívá, e si musí najít korektora
Jsi dobrá, kdy z pouhýho konstatování faktu vyčte, co čím chtěl básník říci... nebo e by se to iklo jako klacek?
kdy se manel po 20 letech bláznivě zamiluje... toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číníkem
Vdycky si říkám, e by nebylo od věci slyet i tu druhou - "oklivou" stranu.
Není tady
Klidně teď ,,básníku" můe napsat, cos tím chtěl říci. To je zajímavé, e vichni pochopili, cos tím chtěla říci a ty teď zbaběle od svého básnického vyjádření ustupuje. Prosím tě, to se tak jedovatě baví i se svými přáteli, kadého chytá za slovíčko? Neznám nikoho, kdy by pitval vyřčená slova s tvou důkladností.
Není tady
vichni pochopili, cos tím chtěla říci
Viď? I ta, který to bylo určený...
To bys ale potřebovala dobrýho korektora...
"to asi jo heli. ale ta kniha bude jetě dlouho zrát."
(viz juliana #21 22. 12. 2014 13:27)
Není tady
helena napsal(a):
vichni pochopili, cos tím chtěla říci
Viď? I ta, který to bylo určený... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.pngTo bys ale potřebovala dobrýho korektora...
"to asi jo heli. ale ta kniha bude jetě dlouho zrát."(viz juliana #21 22. 12. 2014 13:27)
no. já právě ne. mě to dolo a kdy jste to rozjely ve svém stylu.
Upravil(a) juliana (26. 12. 2014 20:00)
Není tady
estka napsal(a):
Klidně teď ,,básníku" můe napsat, cos tím chtěl říci. To je zajímavé, e vichni pochopili, cos tím chtěla říci a ty teď zbaběle od svého básnického vyjádření ustupuje. Prosím tě, to se tak jedovatě baví i se svými přáteli, kadého chytá za slovíčko? Neznám nikoho, kdy by pitval vyřčená slova s tvou důkladností.
estko - jsou ukryté v anonymitě internetu - proto se tak chovají. takto si ulevují. tohle ve skutečnosti nejde - je to za hranicí tzv. nepsaných pravidel. jsou to takové pohádkové jedubaby. ve skutečnosti jsou jako jed - pardon, med.
Není tady
juliana napsal(a):
estka napsal(a):
estko - jsou ukryté v anonymitě internetu - proto se tak chovají. takto si ulevují. tohle ve skutečnosti nejde - je to za hranicí tzv. nepsaných pravidel. jsou to takové pohádkové jedubaby. ve skutečnosti jsou jako jed - pardon, med.
jak označí sama sebe?
Není tady
aprill napsal(a):
juliana napsal(a):
estka napsal(a):
jak označí sama sebe?
ty nezklame nikdy.
Není tady
Aprill - také čekám, co to bude.
Není tady
juliana napsal(a):
Selima napsal(a):
Kely napsal(a):
april jsem moc ráda, e Juli její podnikání přeje To ví, kadý svého těstí strůjcem. A Juli je moc ikovná, empatická a má silné sociální cítění, tak se jí daří. Reklamu opravdu nepotřebuje, protoe má plno na dalích pár let. To je myslím ta nejlepí reklama, jaká můe být Mimo jiné pracuje i jako dobrovolnice v jiných soc. zařízeních a její práce je velmi ceněna. Píu to tady já proto, protoe ona je velice skromný člověk a tímto se nechlubí.
to má pravdu, ale kdy se manel po 20 letech bláznivě zamiluje, opustí do měsíce rodinu, manelce řekne a se co nejdřív vystěhuje a nedá jí nic, je to dům po jeho rodičích, co na tom e celé manelství cpali vechny prachy do baráku oba. no a po roce a půl smutně píe své čtyřleté dceři (která tráví první vánoce ji s novým tatínkem a novou sestřičkou - protoe toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číníkem) e se na ní moc těí, e je mu u stromečku smutno, u není s tou úasnou láskou která dala nový směr jeho ivotu ???!!! je smutný, zestárl a exmanelka mi říká: co bych za to dala, aby se to nestalo. protoe zpět - to u nejde.
Je to tak. Já jsem díky tomu, e on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepího chlapa, ne je on. Skoro exmanel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to patné. Vůbec ne kvůli mě, on u je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protoe jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, e ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.
Není tady
helena napsal(a):
Jsi dobrá, kdy z pouhýho konstatování faktu vyčte, co čím chtěl básník říci... nebo e by se to iklo jako klacek? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
kdy se manel po 20 letech bláznivě zamiluje... toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číníkem
Vdycky si říkám, e by nebylo od věci slyet i tu druhou - "oklivou" stranu.
Druhá patná strana, byla velmi neastná. Proto si pořídila se svojí okoukanou manelkou malé dítě
Není tady
Kely napsal(a):
juliana napsal(a):
Selima napsal(a):
Nieeby to bolo niečo radostné - ale i s niekým bez lásky, len zo zvyku alebo preto, e mám z toho výhody - to NIE JE zrúdné? Radej budem, ak ma niekto taký opustí (ale mal by sa postara teda o deti - s tými sa nedá rozvies tak žahko...) a ja dostanem ancu na niekoho lepieho, na lepí vzah.to má pravdu, ale kdy se manel po 20 letech bláznivě zamiluje, opustí do měsíce rodinu, manelce řekne a se co nejdřív vystěhuje a nedá jí nic, je to dům po jeho rodičích, co na tom e celé manelství cpali vechny prachy do baráku oba. no a po roce a půl smutně píe své čtyřleté dceři (která tráví první vánoce ji s novým tatínkem a novou sestřičkou - protoe toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číníkem) e se na ní moc těí, e je mu u stromečku smutno, u není s tou úasnou láskou která dala nový směr jeho ivotu ???!!! je smutný, zestárl a exmanelka mi říká: co bych za to dala, aby se to nestalo. protoe zpět - to u nejde.
Je to tak. Já jsem díky tomu, e on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepího chlapa, ne je on. Skoro exmanel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to patné. Vůbec ne kvůli mě, on u je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protoe jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, e ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.
přej a bude ti přáno.... aby ses nedivila
Není tady
aprill napsal(a):
Kely napsal(a):
juliana napsal(a):
to má pravdu, ale kdy se manel po 20 letech bláznivě zamiluje, opustí do měsíce rodinu, manelce řekne a se co nejdřív vystěhuje a nedá jí nic, je to dům po jeho rodičích, co na tom e celé manelství cpali vechny prachy do baráku oba. no a po roce a půl smutně píe své čtyřleté dceři (která tráví první vánoce ji s novým tatínkem a novou sestřičkou - protoe toho zas takto opustila maminka s okouzlujícím číníkem) e se na ní moc těí, e je mu u stromečku smutno, u není s tou úasnou láskou která dala nový směr jeho ivotu ???!!! je smutný, zestárl a exmanelka mi říká: co bych za to dala, aby se to nestalo. protoe zpět - to u nejde.Je to tak. Já jsem díky tomu, e on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepího chlapa, ne je on. Skoro exmanel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to patné. Vůbec ne kvůli mě, on u je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protoe jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, e ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.
přej a bude ti přáno.... aby ses nedivila
Čemu bych se měla divit? Abych nebyla potrestána za to, e mu přeji jen to patné? Za co, nebo proč bych mu měla přát jen to dobré? Zachoval se hrozně, nestačilo mu rozbít rodinu. Vyhazoval mě na mateřské z domu, bezcitně bez ohledu na malou atd. atd. Karta se otočila, neb boí mlýny melou spravedlivě. Mě se začíná dařit. On upadá tam, kam upadnout měl. Kadý je svého těstí strůjcem.
Není tady
Kely napsal(a):
Čemu bych se měla divit? Abych nebyla potrestána za to, e mu přeji jen to patné? Za co, nebo proč bych mu měla přát jen to dobré? Zachoval se hrozně, nestačilo mu rozbít rodinu. Vyhazoval mě na mateřské z domu, bezcitně bez ohledu na malou atd. atd. Karta se otočila, neb boí mlýny melou spravedlivě. Mě se začíná dařit. On upadá tam, kam upadnout měl. Kadý je svého těstí strůjcem.
To je moc fajn, Kely, e se ti začíná dařit. Podle toho, co píe, se tvůj manel zachoval mimořádně hnusně. Zvlá pobuřující je jeho chování k malé dceři. Je velmi smutné, kdy se otcové "zříkají" svých dětí. Přesto si myslím, e bys mu nemusela přát jen patné, kálí tím do vlastního hnízda - a chce nebo nechce, bývalý manel JE biologickým otcem tvé dcery, přeje-li mu jen patné, přeje to i, jako krvi jeho krve, jí. Pokozuje tím i ji. Určitě ti to příjde nespravedlivé, ale takhle to prostě je. Co mu nic nepřát? Co zkusit se na něj vykalat?
Není tady
Mrzí mě, e se to tady zvrtlo v napadání a osočování - přemýlela jsem o tématu. Věkově se mě týká - je mi 50+. Myslím, e tato věková kategorie se skutečně lií od ostatních, jak správně psala Juliana, manelky jsou u v postproduktivním věku a zaniká jedna ze základních rolí manelství - přivádění potomků na svět. Často u ani není nutné starat se o ně a ivit je. Postě zmizí snad nejdůleitějí náplň vztahu.
ena v případném přítím vztahu, na rozdíl od mue nemůe u nabídnout jednu velmi důleitou věc - monost společného potomka. Co to znamená?
eny přes 50 po rozpadu/rozvodu také řeí přednostně úplně jiné věci, ne mladí kategorie. Jejich dospělé děti jsou v jiné situaci, v jiném vztahu k oběma rodičům, ne ty mladí.
Pokud manel takovou enu (mě, přespadesátnici) opustí, proč? Ty důvody nejsou úplně stejné, jako u 20+, 30+, 40+.
Bylo by zajímavé tuto kategorii nechat věkově omezenou. Je fajn, e v kadém věku ena nachází po oputění partnerem partnera podstatně lepího, je to jistě útěné a třeba. Je ale pro 50+ třeba hledat partnera? Mají na něj čas a trpělivost?
Pokud ano, nezmění se výčet optimálních vlastností u partnera?
A jinak: pokud bude Juliana psát knihu, korektora samozřejmě potřebovat bude. To není nic proti ní. Jazykoví korektoři jsou takřka vude, a tam kde nejsou, je to zatraceně vidět. A to, e helena bazíruje na zdánlivých "prkotinách", na tom také nevidím nic patného - řeč souvisí s mylením, buďme tedy rády, e ji máme, a máme takhle monost na svém mylení, a tím i na sobě, pracovat - je tu na místě přísloví: Nenadávej na zrcadlo, kdy má křivou hubu.
Není tady
Za co, nebo proč bych mu měla přát jen to dobré?
"Jako i my odpoutíme naim viníkům"... zvlátě kdy ví, e "boí mlýny melou spravedlivě".
Je dobré umět rozliovat mezi trestem a pomstou...
Není tady
Kely napsal(a):
helena napsal(a):
Jsi dobrá, kdy z pouhýho konstatování faktu vyčte, co čím chtěl básník říci... nebo e by se to iklo jako klacek? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Vdycky si říkám, e by nebylo od věci slyet i tu druhou - "oklivou" stranu.Druhá patná strana, byla velmi neastná. Proto si pořídila se svojí okoukanou manelkou malé dítě
Helena psala o slyení druhé strany, ne o tom, co si první strana myslí o pohnutkách té druhé.
Není tady
Kely napsal(a):
aprill napsal(a):
Kely napsal(a):
Je to tak. Já jsem díky tomu, e on rozbil Fungující rodinu na padr, poznala mnohem, mnohem lepího chlapa, ne je on. Skoro exmanel, a si teď svojí samotu vypije do dna. Přeji mu jen to patné. Vůbec ne kvůli mě, on u je pro mě cizí a je to dávno za mnou, protoe jsem zamilovaná. Je to kvůli malé, které zničil rodinu..bezdůvodně, jen proto, e ho chytla druhá míza. Třeba to malou do budoucna nijak nepoznamená. Pokud ano, a on skončí co nejhůře.přej a bude ti přáno.... aby ses nedivila
Jednou, a pochopí, e odputění není nejdůleitějí pro toho, komu je odputěno, ale právě pro toho KDO ODPOUTÍ, pak se ti hodně uleví a bude se ti líp ít.
Přání "veho nejhorího" se obvykle spolehlivě vracívá tam, odkud bylo vyputěno.
Není tady