18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Grainne napsal(a):
juliana napsal(a):
Napite jaké to bylo ne to bouchlo, jak se choval během výbuchu on, vy i ta jeho nová, děti, jak dlouho jste byly mimo, co vám pomohlo, za jak dlouho jste zjistily, e u ho nechcete, kdy a jak jste ly do nového vztahu a jak dopadl, jak dopadl ex, co děti na piruetu tatíka říkají dnes a jestli se o ně, by dospělé zajímá ... .
Je to toti trochu jiný rozvod ne ve 30+, 40+.
Co vám rozvod dal a co vzal.
Chovali by jste se dnes jinak?
Chci o tom napsat knihu, která pomůe vem, které to teprve čeká, kterým to ivot naservíruje a budou na tom tak, jako kdysi já. bylo to strané, poloilo mě to. hodně mi to vzalo - a hodně dalo. moná nakonec víc dalo. ale stejně budu do smrti povaovat rozpad mé rodiny za tragedii. no ale tragedie se dějí. a i mnohem horí.
děkuji vám vem, které si najdete čas, odvahu a chu mi napsat.
bude to dárek pro nás, eny které to potkalo. ale nejen pro eny. a nejen pro ty které to potkalo.
prosím notoricky známé prudičky - pruďte jinde, nechte nás.
a asi napíu můj příběh - zkráceně, znají ho tady vichni:
rozvod jako rána z jasného nebe - po 17 letech - zamiloval se do kolegyně - vykopla jsem ho okamitě a probrečela jsem pak skoro rok. přestala jsem, kdy jsem potkala 1. přítele - pár měsíců neskutečná váeň, nic víc. Hned poté 2. přítel - bez váně a jiskry, ale moc hodný.
Kamarádím s oběma. Střídavě. No, nedaří se mi na poli lásky.
Jo a nezbláznila jsem se díky kamarádce kterou jsem potkala tady, která na tom byla stejně, denně jsme si povídaly, plakaly ... . Ona u je znova astně zadaná a je ráda, e je to tak, jak je.
Daří se mi ekonomicky: zrekonstruovala jsem dům, odela jsem z místa ředitelky koly, zaloila a provozuji soukromé sociální sluby (předtím pracovala jako dobrovolnice v komunitě, začala studovat dalí V (v 53 letech je to těí ne za mlada, hlavně jazyk drtím denně aspoň 2 hodiny).
Dbám o sebe.
Ulevilo se mi, neivím nemakačenka a pivaře (ano, za takovým jsem smutila, byla jsem slepá).
Ale zatím pouze doufám, e budu zase astná ve dvou. A bojím se, e ne. e to u nepřijde, e to takto zůstane. Budu mít ve, jen ne lásku. A z toho mi je často do pláče. Zatím pro to tedy nic nedělám. Snad na jaře mrknu na seznamku. Nebo na nějakého chlapa - syn mi furt říká e po mě pokukují. Já to nevidím. Nemám na ně chu.
Tak pite dámy.
Změnila jsem nick, ale určitě jste mě poznaly. tak pite, svěřujte se, ulevte si.V cem je rozdil oproti 40+ ?
v podstatě v ničem. jen 50+ u přeci jenom není tak ohebná (fyzicky ale hlavně psychicky) a nemá tolik síly na nový ivot.
jinak v ničem. a 40+ moná jetě má anci mít dítě a zaloit novou rodinu. já nevím. já chtěla dítě a bylo mi 41. jen to nedopadlo.
Není tady
graine - díky.
Není tady
já spí nemám čas na vztah. kola mi dává zabrat. a jak to začalo vánět, tak u jsem mu prala, vařila, víc jsem uklízela ..., mluvil mi do věcí, na nákupu se ptal proč kupuji toto a ne tamto, večer jsem si nemohla dřepět u pc, musela jsem s ním koukat na správy
Kdyby to byl opravdu vztah a ne jen "muskej v baráku", tak by sis ten čas nala...
Zdá se mi, e tebe svým způsobem souití s chlapem "omezuje" - na tohle se ptá, tamto ne/chce, do onoho mluví... ale na druhou stranu ten "poslunej" ti zas neimponuje, protoe má pocit, e vechno je na tobě... takový dilema - moc se ti nechce přizpůsobovat, ovem "přizpůsobivýho" mue za rovnocennýho partnera nepovauje.
vnímala bych ho tady jako by mi koukal pod sukni - mám to tady ve úplně jinak. a do toho jak - do toho mu je hov... je mi ho líto
I zápo*ný emoce jsou emoce... a ty se pořád jetě cejtí "nevyhrabaná". To je nakonec vidět i na tom, jak se to snaí přerazit chlapama, který tě nijak zvlá neberou a hromadou práce navíc. To je nakonec známá věc, e makačka působí jako "anestetikum". Nakonec porazit strom je lepí, ne porazit láhev vizoura
Srovnaná bude teprve tehdy, a bude schopná unýst, e ex přiel do za klukem do tvýho bytu a třeba mu i kafe uvařit...
Není tady
helena napsal(a):
já spí nemám čas na vztah. kola mi dává zabrat. a jak to začalo vánět, tak u jsem mu prala, vařila, víc jsem uklízela ..., mluvil mi do věcí, na nákupu se ptal proč kupuji toto a ne tamto, večer jsem si nemohla dřepět u pc, musela jsem s ním koukat na správy
Kdyby to byl opravdu vztah a ne jen "muskej v baráku", tak by sis ten čas nala...
Zdá se mi, e tebe svým způsobem souití s chlapem "omezuje" - na tohle se ptá, tamto ne/chce, do onoho mluví... ale na druhou stranu ten "poslunej" ti zas neimponuje, protoe má pocit, e vechno je na tobě... takový dilema - moc se ti nechce přizpůsobovat, ovem "přizpůsobivýho" mue za rovnocennýho partnera nepovauje.
vnímala bych ho tady jako by mi koukal pod sukni - mám to tady ve úplně jinak. a do toho jak - do toho mu je hov... je mi ho líto
I zápo*ný emoce jsou emoce... a ty se pořád jetě cejtí "nevyhrabaná". To je nakonec vidět i na tom, jak se to snaí přerazit chlapama, který tě nijak zvlá neberou a hromadou práce navíc. To je nakonec známá věc, e makačka působí jako "anestetikum". Nakonec porazit strom je lepí, ne porazit láhev vizoura http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Srovnaná bude teprve tehdy, a bude schopná unýst, e ex přiel do za klukem do tvýho bytu a třeba mu i kafe uvařit...
tak helčo - v první části má pravdu. ta svoboda je omamná čím dál víc a jsem zvědavá, jestli někdo bude na to mít být mi partnerem.
přerazit to chlapama - to si opravdu myslí, e se snaím? ani jednoho jsem neoslovila já. ani o jednoho se nějak nesnaím. dokonce jsem jim o sobě řekla, protoe jsem nechtěla jít víc do vána. a obojí jsou úspění, měla bych se dobře. prostě mi veli do ivota. a myslím si, e hledat po rozvodu partnera není projev neuzavřené minulosti jak se mi tu snaí předestřít. naopak. a a opravdu začnu hledat - to bude fičák, to si pi. ale ne na seznamce. a ne v čr. ale a dostuduji.
jo a o té práci - nic nepřebíjím, to já tak mám odjakiva. a brigády jsem chodila od esté třídy. máme to asi v rodině, sourozenci to mají také tak. postavíme bazén - a nemáme čas si v něm zaplavat. a makám méně ne v manelstí - nemusím ivit náročného chlapa. ex jetě spinkal a já jela do práce a u spinkal, kdy jsem dodělávala zakázku (měla jsem dvě práce). mezitím byl 3x na pivě - jojo byla jsem to ale krááááva.
k té srovnanosti : nikdy nepřijde do mého bytu . a ne proto, e bych s tím nebyla srovnaná, ale proto, e se děsím, e by nechtěl odejít. hoří mu koudel u pr..., nevylo mu to, hledá cestičku zpět - a ta ji není. zneuívá k tomu syna.
a nevím proč bych měla vařit kafe pro někoho, kdo udělal to, co udělal on. kluka za dva roky viděl 4x - a teď mu začal chybět? houby, chybí mu dobré bydlo, ubytovna a 10 000 měsíčně ho přestala bavit. láska vyuměla ... no jo no.
navíc, syn se s ním vidět nechce, nikdy by si s ním u ke kafi nesedl - a jetě víc ne já se bojí, e chce návrat vzít přes něj (jak se to u jednou stalo). pohrdá s ním - ne e nás opustil, ale e se na něj vy ... po odchodu.
a dárky? byly tam i pro mne - vyhodili jsme to vechno.
take dle tvého měřítka nebudu srovnaná nikdy - protoe mu nikdy nedovolím jakkoliv vstoupit do mého ivota. já se mu do jeho také necpu.
Není tady
a nevhrabaná se budu cítit u do smrti asi (no výstiněji smutná, ale srovnaná) - ale ne z toho druhomízáka (to byl nakonec dar, nemusím ho do smrti ivit), ale z toho, e mi "zemřela " rodina, která byla pro mne vím a druhá u se mi "nenarodí" - jen bude max. přítel + rodina synova. no jo, poslala jsem lenocha do práce:dumbom:
Není tady
Můj syn by ti řekl, e rodina můe být i ty sama. Nebo ty se synem. Nebo ty a přítel...
Ve je jenom v tvé hlavě, jak to vnímá, jak to chce vnímat.
Není tady
jsem zvědavá, jestli někdo bude na to mít být mi partnerem
Jestlie to staví takhle, pak těko...
e mi "zemřela " rodina, která byla pro mne vím a druhá u se mi "nenarodí"
Vem nám někdo a něco umírá i "umírá"... a vichni se s tím musíme nějak vyrovnat a unýst to. Trápit se a "do smrti" je ta horí monost...
Není tady
juliana napsal(a):
přerazit to chlapama - to si opravdu myslí, e se snaím? ani jednoho jsem neoslovila já. ani o jednoho se nějak nesnaím. dokonce jsem jim o sobě řekla, protoe jsem nechtěla jít víc do vána. a obojí jsou úspění, měla bych se dobře. prostě mi veli do ivota. a myslím si, e hledat po rozvodu partnera není projev neuzavřené minulosti jak se mi tu snaí předestřít. naopak. a a opravdu začnu hledat - to bude fičák, to si pi. ale ne na seznamce. a ne v čr. ale a dostuduji.
jo a o té práci - nic nepřebíjím, to já tak mám odjakiva. a brigády jsem chodila od esté třídy. máme to asi v rodině, sourozenci to mají také tak. postavíme bazén - a nemáme čas si v něm zaplavat. a makám méně ne v manelstí - nemusím ivit náročného chlapa. ex jetě spinkal a já jela do práce a u spinkal, kdy jsem dodělávala zakázku (měla jsem dvě práce). mezitím byl 3x na pivě - jojo byla jsem to ale krááááva.
Zapojím se do hovoru : Taky si trochu myslím, e ti chlapi jsou "k přeraení", nakonec, o čem svědčí, es jednomu řekla o druhém? A tvoje předsevzetí k budoucímu opravdovému hledání partnera znějí poněkud výhruně. A e musí něco dělat proto, abys něco dělala (viz bazén) od mládí - moná jsi něco přebíjela u od dětství, ne?
juliana napsal(a):
k té srovnanosti : nikdy nepřijde do mého bytu . a ne proto, e bych s tím nebyla srovnaná, ale proto, e se děsím, e by nechtěl odejít. hoří mu koudel u pr..., nevylo mu to, hledá cestičku zpět - a ta ji není. zneuívá k tomu syna..
Tvůj bývalý, pokud vím, nemá ádnou jinou monost zůstat, kromě toho, e by sis to přála sama - a u sama za sebe, nebo za syna. A to je to, čeho se bojí - e tě ukecá.
juliana napsal(a):
a nevím proč bych měla vařit kafe pro někoho, kdo udělal to, co udělal on. kluka za dva roky viděl 4x - a teď mu začal chybět? houby, chybí mu dobré bydlo, ubytovna a 10 000 měsíčně ho přestala bavit. láska vyuměla ... no jo no.
navíc, syn se s ním vidět nechce, nikdy by si s ním u ke kafi nesedl - a jetě víc ne já se bojí, e chce návrat vzít přes něj (jak se to u jednou stalo). pohrdá s ním - ne e nás opustil, ale e se na něj vy ... po odchodu.
a dárky? byly tam i pro mne - vyhodili jsme to vechno.
Myslím, e a na nic z toho, cos tu napsala ani nevzpomene a to kafe mu bez lítosti udělá, pak bude za vodou .....
a e teď jetě nejsi, z toho si nic nedělej, jsi jetě příli krátce po rozvodu a rozchodu, dej si jetě tak 3 roky
Není tady
Myslím, e mu nikdy kafe neudělá. Ona ta jizva po kudle do zad bude bolet do smti, sice méně a méně, ale bude ji cítit stále.I kdyby nebolela, mozek nikdy nezapomene, e to bylo nezaslouené a nespravedlivé. Kdyby po odchodu projevil alespoň trochu lítosti a slunosti, tak snad, ale takhle ne.
Není tady
Eva. napsal(a):
Můj syn by ti řekl, e rodina můe být i ty sama. Nebo ty se synem. Nebo ty a přítel...
Ve je jenom v tvé hlavě, jak to vnímá, jak to chce vnímat.
ano, kadý to máme jinak. a ve je správně.
Není tady
já si myslím, e by jsi mu měla být vděčná, e tě "opustil" , sama teď vidí, e to nebylo to pravé ořechové nebo se mýlím?
byl to lenoch, ivila si ho (pokud to tak bylo) , má mu děkovat ,e udělal co udělal a tobě dal anci na nový ivot .
Není tady
helena napsal(a):
Vem nám někdo a něco umírá i "umírá"... a vichni se s tím musíme nějak vyrovnat a unýst to. Trápit se a "do smrti" je ta horí monost...
souhlas. ale já se netrápím, jen to budu mít do smrti za smutnou věc. přila jsem o to nejvzácnějí . (rodinu) ve je v mém ivotě jinak, nic není jak bylo. i příbory, nádobí ... jsem např. vyhodila. vlastně ve.
a chlap - taky si myslím e těko ... . nevím tedy přesně co chci, ale vím co nechci - to je moje poučení "z krizového vývoje". pro chlapa u nikdy ít nebudu jak jsem ila. jediná výjimka je syn, příp. vnuk. říkám si, e budu cestovat, celou zimu v čudu. ale to a syn i já dostudujeme a syn po mě převezme tafetu. těím se na to. ale tam hluboko uvnitř budu vdycky cítit, e jsem to chtěla jinak. e jsem chtěla zestárnout se svým muem.
můj strejda odjel v 70 ti do Anglie, poznává tam ivot, dělá na cizineckém (umí 11 jazyků a nyní studuje číntinu, tak je tam za poklad). zírám jak ije. celý ivot nemohl cestovat, byl vojenský pilot, tak si to uívá. je mi vzorem.
Není tady
estka napsal(a):
Myslím, e mu nikdy kafe neudělá. Ona ta jizva po kudle do zad bude bolet do smti, sice méně a méně, ale bude ji cítit stále.I kdyby nebolela, mozek nikdy nezapomene, e to bylo nezaslouené a nespravedlivé. Kdyby po odchodu projevil alespoň trochu lítosti a slunosti, tak snad, ale takhle ne.
To si myslí, kočičko. Ten starý Němec Alzheimer zvítězí nad vemi "dosmrtnými" bolestmi.
A váně: MŮE si to do smrti hejčkat, tu bolest a tu lítost, jene kdy zavře oči nad tím, co vechno ses tím naučila, jak ses (k dobrému) změnila, jak jsi zase kousek nadhlédla a zlidtěla, z bolesti se stane bolestínskost a z lítosti sebelítost.
Tím vůbec nehci zlehčovat, je to veliká bolest, veliké zranění, které se musí čistit a oetřovat ...... ale pokud si tam nebude zanáet nebo nenechá zanést pínu a infekci, nebo si do toho nebude rejpat, zahojí se. Ne za chvíli, chce to čas.
Není tady
juliana napsal(a):
helena napsal(a):
Vem nám někdo a něco umírá i "umírá"... a vichni se s tím musíme nějak vyrovnat a unýst to. Trápit se a "do smrti" je ta horí monost...souhlas. ale já se netrápím, jen to budu mít do smrti za smutnou věc. přila jsem o to nejvzácnějí . (rodinu) ve je v mém ivotě jinak, nic není jak bylo. i příbory, nádobí ... jsem např. vyhodila. vlastně ve.
a chlap - taky si myslím e těko ... . nevím tedy přesně co chci, ale vím co nechci - to je moje poučení "z krizového vývoje". pro chlapa u nikdy ít nebudu jak jsem ila. jediná výjimka je syn, příp. vnuk. říkám si, e budu cestovat, celou zimu v čudu. ale to a syn i já dostudujeme a syn po mě převezme tafetu. těím se na to. ale tam hluboko uvnitř budu vdycky cítit, e jsem to chtěla jinak. e jsem chtěla zestárnout se svým muem.
můj strejda odjel v 70 ti do Anglie, poznává tam ivot, dělá na cizineckém (umí 11 jazyků a nyní studuje číntinu, tak je tam za poklad). zírám jak ije. celý ivot nemohl cestovat, byl vojenský pilot, tak si to uívá. je mi vzorem.
To je troku marnotratnost, vyhazovat příbory, nádobí a dalí podobné, ne?
Bacha na to, abys syna neznásilňovala svýma představama o jeho (a své) budoucnosti.
Proč nepouívá velká písmena? To tě kolství tak ujařmovalo, e ses teď musela písmem utrhnout ze řetězu?
Není tady
juliana napsal(a):
těím se na to. ale tam hluboko uvnitř budu vdycky cítit, e jsem to chtěla jinak. e jsem chtěla zestárnout se svým muem.
Ty u sis na to zadělala, e bude patně?
Není tady
Cituji: Zapojím se do hovoru smile: Taky si trochu myslím, e ti chlapi jsou "k přeraení", nakonec, o čem svědčí, es jednomu řekla o druhém? A tvoje předsevzetí k budoucímu opravdovému hledání partnera znějí poněkud výhruně. A e musí něco dělat proto, abys něco dělala (viz bazén) od mládí - moná jsi něco přebíjela u od dětství, ne?
Barčo: nevím o čem to svědčí, řekla jsem jednomu o druhém proto, aby nebyl ná "vztah" zavazující, ale volný, takové "frend with benefit".
výhruně to znít nemělo - byla to nadsázka, patně jsi to pochopila
a od dětství proto, e jsme byli 4 děti, vichni jsme chodili do hudebky, měli lye, kola, tábory ..., nechápu jak to nai dokázali - a na luxus navíc jsem si hold musela vydělat, nechtěla jsem na to od rodičů. ano, u od esté třídy. chtěla jsem foák, rifle, magneák. to byl luxus nevídaný. polovinu prázdnin jsem proto pracovala.
a jinak negativní věci z dětství přebíjí a kdy vyroste. a pak ti věci dojdou.
Cituji: Tvůj bývalý, pokud vím, nemá ádnou jinou monost zůstat, kromě toho, e by sis to přála sama - a u sama za sebe, nebo za syna. A to je to, čeho se bojí - e tě ukecá.
Nene. toho se nebojím vůbec Neukecá ani mne ani syna. To u jsem toti jednou udělala. Vzala ho zpět. Uprosil mě syn. A za 11 let to udělal zas. podruhé opakovat chybu??? tak to ne. ani kdybych měla doopravdy u být sama. a syn mi řekl: mami, to by to utrpení, které jsme proili, bylo zbytečné.
jen si straně moc přeji, aby to dal, aby dokázal nemoné: postavil se na vlastní nohy. protoe vlastně mi zpětně dolo, e ho moje předchůdkyně(s tou komunikuji celá léta, je to super baba) i já jsme ho nesly ivotem. teď hold narazil na jiný kalibr. je to vlastně profesionálka, takových enáčů u měla ! pch ! ale třeba to bude jetě dobré, třeba se ho děvčeti zelí a nechá si ho. vdy ho tolik litovala jak se mnou trpěl, plakala proto ... . a to vypadal dobře. teď je to troska. potřebuje se přisát.
Cituji:Myslím, e a na nic z toho, cos tu napsala ani nevzpomene a to kafe mu bez lítosti udělá, pak bude za vodou .....
Vyloučeno.To by musel odejít jako mu a ne jako sráč : za podepsání rozvodu poadoval a dostal statisíce, zbalil co mohl a na syna se vy ... . Nechal nás samotné na baráku a el za těstím.
Cituji : a e teď jetě nejsi, z toho si nic nedělej, jsi jetě příli krátce po rozvodu a rozchodu, dej si jetě tak 3 roky pussa
Nerozumím. Jak si dát tři roky? Na co? e s ním pakpřestanu pohrdat za to jak se choval? e to čas omluví? Vyloučeno. A on to ví. A za tři roky u k nám snad u ani nepoleze. U teď bych ho neřeila, kdyby dal pokoj synovi - tomu to ubliuje moc. A to mě bolí. Moc. Hlavně proto, e se začal sebepokozovat poté, co ho ex najednou začal kontaktovat, vlezl za ním dokonce do koly. Syn začal chodit na terapie. A ex mu v klidu přijde dát dárky a říct, e je tady pro něj! - a já mu mám k tomu uvařit kafe !!! Aby mohl v klidu přemlouvat syna na kterého máma dá. Má to ostatně vyzkouené, jednou to zabralo.
Navíc mi syn řekl, e to má v sobě vyřeené, e ho nechce zpět, e si o něm myslí své, jako by si to myslel u kohokoliv jiného, kdo by udělal to co ex - ale e je to pro něj straně těké to slyet. e chce zapomenout. e čekal dva roky e zavolá, napíe... a marně. nezazlíví mu rozvod - ale e ho nechal i kdy mu sliboval, e mezi nima to jede dál. a toto mi rve srdce. a bohuel to není můj boj. a syn asi bude zapomínat déle. konejit ho nesmím - protoe jsem ho konejila po rozvodu - e se ho netýká, e jeho miluje a zůstává tátou - a syn mi ekl a toho nechám, a ho nechám... toto je na rozvodu to nejhorí. podle tohoto jsem to uzavřela - take kafe... komukoliv, ale ex NE. nevím proč jo.
Není tady
příspěvek ní je pro Barču
Není tady
aprill napsal(a):
já si myslím, e by jsi mu měla být vděčná, e tě "opustil" , sama teď vidí, e to nebylo to pravé ořechové nebo se mýlím?
byl to lenoch, ivila si ho (pokud to tak bylo) , má mu děkovat ,e udělal co udělal a tobě dal anci na nový ivot .
aprill - JO. To je přesné. Do posledního písmenka. Jsem za novou anci vděčná.
Není tady
estka napsal(a):
děkuji za pochopení. u jsem si myslela, e mluvím tatarsky, e mě tady nikdo nepochopí a furt jsem jen četla neustále mě předhazované "nevyrovnala, dej tomu čas, i negativní emoce ...", jako kdyby tady ádná netuila nic třeba i o hrdosti, nebo proč se kamarádit s podrazákem - kterýmkoliv.
opravdu děkuji.
nikdy bych ho zpět nevzala, je pod mojí úroveň s ním ztratit slovo . ty jeho luxusní pera jsem dala jednomu klukovi v komunitě kam docházím. nenaučil se sice psát, ale kreslí si. a nikdo mu nedá ani tuku. asi nejvíc ocenil, e jsou červená.
Není tady
juliana napsal(a):
aprill napsal(a):
byl to lenoch, ivila si ho (pokud to tak bylo) , má mu děkovat ,e udělal co udělal a tobě dal anci na nový ivot .aprill - JO. To je přesné. Do posledního písmenka. Jsem za novou anci vděčná.
tak proč skuhrá? uívej si nové ance a kali na sepisování "problémů" po rozvodu. nemá proč se hrabat ze s....k, protoe ty jsi astná! nebo to tak není? je nějaký kostlivec ve skříni, je něco co si jenom namlouvá?
Není tady
Barča napsal(a):
estka napsal(a):
To si myslí, kočičko. Ten starý Němec Alzheimer zvítězí nad vemi "dosmrtnými" bolestmi.
A váně: MŮE si to do smrti hejčkat, tu bolest a tu lítost, jene kdy zavře oči nad tím, co vechno ses tím naučila, jak ses (k dobrému) změnila, jak jsi zase kousek nadhlédla a zlidtěla, z bolesti se stane bolestínskost a z lítosti sebelítost.
Tím vůbec nehci zlehčovat, je to veliká bolest, veliké zranění, které se musí čistit a oetřovat ...... ale pokud si tam nebude zanáet nebo nenechá zanést pínu a infekci, nebo si do toho nebude rejpat, zahojí se. Ne za chvíli, chce to čas.
moná. kdyby lo o normálního chlapa. ale kdy kočko si konečně uvědomí, co to bylo zač, jak se zachoval, co předvádí teď, tak po bolesti a lítosti přijde jen znechucení, pohrdání a chu se od něj distancovat. úplně stejně jako od kohokoliv jiného takového.
Není tady
Barča napsal(a):
juliana napsal(a):
helena napsal(a):
Vem nám někdo a něco umírá i "umírá"... a vichni se s tím musíme nějak vyrovnat a unýst to. Trápit se a "do smrti" je ta horí monost...souhlas. ale já se netrápím, jen to budu mít do smrti za smutnou věc. přila jsem o to nejvzácnějí . (rodinu) ve je v mém ivotě jinak, nic není jak bylo. i příbory, nádobí ... jsem např. vyhodila. vlastně ve.
můj strejda odjel v 70 ti do Anglie, poznává tam ivot, dělá na cizineckém (umí 11 jazyků a nyní studuje číntinu, tak je tam za poklad). zírám jak ije. celý ivot nemohl cestovat, byl vojenský pilot, tak si to uívá. je mi vzorem.To je troku marnotratnost, vyhazovat příbory, nádobí a dalí podobné, ne?
Bacha na to, abys syna neznásilňovala svýma představama o jeho (a své) budoucnosti.
Proč nepouívá velká písmena? To tě kolství tak ujařmovalo, e ses teď musela písmem utrhnout ze řetězu?
děkuji za cenná ponaučení a rady1. věci co za něco stály jsem dala charitě 2. syn má své plány a nenechá si je mnou diktovat. max mě poádá o radu. ná vztah je díky rozvodu neuvěřitelně perfektní.
písmena? velká? aha. jo - ty přijde fakt na vechno.
Není tady
aprill napsal(a):
juliana napsal(a):
aprill napsal(a):
byl to lenoch, ivila si ho (pokud to tak bylo) , má mu děkovat ,e udělal co udělal a tobě dal anci na nový ivot .aprill - JO. To je přesné. Do posledního písmenka. Jsem za novou anci vděčná.
tak proč skuhrá? uívej si nové ance a kali na sepisování "problémů" po rozvodu. nemá proč se hrabat ze s....k, protoe ty jsi astná! nebo to tak není? je nějaký kostlivec ve skříni, je něco co si jenom namlouvá?
je - přibírám:rolleyes:musím přestat rát. a to mě teda bolí moc. nejvíc.
ale jo, rozvod mi dal mnohem víc ne vzal. je to super. ale právě proto to chci napsat - dát naději těm, které to potká.
protoe já to proívala moc těce, neviděla jsem světýlko na konci tunelu, plakala jsem a plakala.
a ve co mě potkalo, přilo samo. fakt. prostě mě to napadlo. nepřemýlela jsem o tom, lo to samo. já vím, je to neuvěřitekné, ale fakt to tak bylo.
moje sekretářka říká: bůh ti nikdy nenaloí víc ne unese.
a přednáející sociální politiky nám hned na první přednáce řekla: "v ivotě mi vdycky pomohlo se dret hesla : POMO SI A BUDE TI POMOENO". a fakt e to funguje.
jinak - ta kola je pro mne to nejlepí co mi tento rok přinesl. znova sedím v posluchárně, jsem nejstarí, ale uívám si to hrozně moc. chtěli mě oupnout hned do druháku, protoe mám státnice z hlavních předmětů - ale kdepak, nedala jsem se - kolikrát v ivotě jetě můu říkat e jsem studentka, ha? si to dám asi do seznamky: studentka hledá ....
Není tady
no a konečně holky pite své příběhy. u je snad jasné, proč to po vás chci a nepodezříváte mě z těch hovadin o kterých se tady psalo. to jsem řeila jindy a jinde.
zítra je kouzelný den. a ho máte co nejkrásnějí.
Není tady
Sipova,tobe take preji hezke vanoce.
Není tady