27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Selima napsal(a):
Keď sa zamieňa rodičovský a partnerský vzah, tak s odchodom detí naozaj mizne jediný dôvod existencie vzahu. Ak sú partneri okrem rodičov a partnermi, môe im zača nová, radostnejia etapa. A nemyslím si, e by vetci chlapi 40+ s odrastenými demi túili znovu prebažova, stara sa, financova...
Pokusila jsem se popsat, čím se lií konce manelství (protoe ta končí rozvodem) en 50+ a případné následné monosti od jiných věkových kategorií, a e si myslím, e se lií. (Téměř) nic víc a nic míň.
Není tady
Daphné napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Takze tim chci rict,ze Sipova zadneho jazykovího korektora nepotrebuje je to prece ucitelka nebo reditelka a ta ma patricne vzdelani k tomu,ze kniha bude OK.A ne,aby to za ni delal nekdo jinej ktery to vsechno prevrati a zadny vyznam to mit nebude.
Erem, ve tvém případě moná dali dohromady několik příběhů, čtenářům na tom přece nezáleí.
Korektura je důleitá, protoe psaní článků, kníek, fejetonů a podobně má své zákonitosti....nejen gramatiku, interpunkci, slovní zásobu, ale také skladbu vět, aby měly hlavu a patu (a taky tělo, samozřejmě), aby dávaly smysl. To po formální stránce, tam můe korektor věci upravit. Ta obsahová stránka u je na autorovi
, a tam se rozhoduje o kvalitě. Jako z kadého tenisty nebude Lendl, tak ani z kadého psavce nebude Čapek.
P.S. Divila by ses, co dokáou napsat (některé) učitelky. Být ředitelem také neznamená, e se vichni umějí správně písemně projevovat....bohuel.
Aj obsah, resp. zaradenie, týl, apod. upravuje redaktor, resp., editor vydavatežstva - autor má konečné slovo, ale redaktor mu do toho smie a má hovori.
Není tady
Kely napsal(a):
Eva. napsal(a):
Kely napsal(a):
Nic ničím nepřekrývám. To u mám za sebou v případě prvního mého přítele, ten byl jen náplast. Tohle u je láska. Po rozchodu teď budu dva roky. Nebyla jsem nikdy tak do nikoho zamilovaná, ani na začátku vztahu se svým manelem.
Je lepí v mnoha věcech, ne on. A nemusíme to teď svalovat na moje růové brýle. Jsou to prostě povahové vlastnosti, které on má vrozené a takový on je. Vidím na něm i chyby. I tak je v celkovém skore, lepí ne mu, se kterým jsem ila 20 let. Jen jsem nevěděal, e lepí existují, protoe jsem jen slepě ila pro rodinu. Z toho jsem si také odnesla ponaučení dámyJetě na konci května 2013 jste s manelem normálně spolu ili...
Nikdy nepíe o své starí dceři... Jako by ani neexistovala...
Le sama sobě?Co to tady mele? V čem lu sama sobě? Se starí dcerou jdu zítra na oběd, máme normální vztahy. Co ta má co společného s tím, e její tatínek rozflákal rodinu a rozbil jí tříleté holčičce? Nemluvím o ní proto, e tohle téma jde mimo ní. Jej jí 20, ale týká se to malé. Ta bude ít jiný ivot.
Jinak jsem se tě tady před pár dny ptala, jestli jsi jetě pořád dlouhodobou milenkou enáče. Neodpověděla jsi. A torozhodně v této diskuzi není.
Jinak ve finále jsem astná, protoe mám skvělého nového partnera - to pro ostatní eny, které se trápí. Nebojte se, je to velké trápení s nimi. Ale bude Vám jednou mnohem líp, a se jich zbavíte a potká Vás těstí. A ono potká, protoe kadý si ho zaslouí.
kazdeho nepotka
Není tady
Příběhy en 50+ moc pěkně popsala ve své knize Magická padesátka Marcela Koanová.
Není tady
ale to není sobeckost. ta má trochu jinou definici.
Třeba tuhle - Sobec je člověk, který myslí víc na sebe, ne na mě.
Poslechni, e ty povauje sobectví za fuj vlastnost?
o přeití či nepřeití vojáka zapikaného někdě v dungli nebo zákopu rozhodnou ponoky!... pokud má vůli a sílu je mít... také jde o splnění potřeby. a jaké obyčejné. sobec jeden!
Nazývá jej ironicky "sobec jeden"... a ani netuí, jak blízko jsi pravdě.
Značně toti záleí na tom, jakým způsobem se k těm vypranejm fuseklím dopracuje...
Upravil(a) helena (29. 12. 2014 17:45)
Není tady
Selima napsal(a):
Aj obsah, resp. zaradenie, týl, apod. upravuje redaktor, resp., editor vydavatežstva - autor má konečné slovo, ale redaktor mu do toho smie a má hovori.
Obsah a styl, Seli? Já ti věřím, není povolanějího nad tebe.....ale k čemu je pak autor? To by se mi teda hrubě nelíbilo, být autorem Aby mi upravovali obsah, zkracovali, vlastně přepracovávali, e bych pak dílo třeba ani nepoznala? Neber mi iluze
Představ si to v jiném umění - e by někdo radil a upravoval díla třeba Michelangelovi ( David je nahatej, nezdá se vám, pane Michelangelo? Troku vám to tady přitesnu, jo?), nato Picassovi? Fakt jsem si myslela, e autorství, co se obsahu týká, je opravdu autorovo...no co u.
Není tady
helena napsal(a):
ale to není sobeckost. ta má trochu jinou definici.
Třeba tuhle - Sobec je člověk, který myslí víc na sebe, ne na mě.
Poslechni, e ty povauje sobectví za fuj vlastnost?
o přeití či nepřeití vojáka zapikaného někdě v dungli nebo zákopu rozhodnou ponoky!... pokud má vůli a sílu je mít... také jde o splnění potřeby. a jaké obyčejné. sobec jeden!
Nazývá jej ironicky "sobec jeden"... a ani netuí, jak blízko jsi pravdě.
Značně toti záleí na tom, jakým způsobem se k těm vypranejm fuseklím dopracuje...
prd a vořech - jde o to, zdali to dá a tak dokáe posílit VE v sobě v sílu přeít
Není tady
jde o to, zdali to dá a tak dokáe posílit VE v sobě v sílu přeít
Jistě... a co má prosím tohle chování společnýho s ne/sobectvím?
Není tady
Cirilla napsal(a):
Příběhy en 50+ moc pěkně popsala ve své knize Magická padesátka Marcela Koanová.
Skúsim si to pozrie, dík za tip...
Inak, ja si neviem vybavi iadnu enu z môjho okruhu známych, ktorá by sa rozviedla po 50tke... Mono môj bývalý riaditež, ktorý si narazil mladicu
, ale tam som to skôr preívala s tou druhou stranou, od absurdného balenia mladicou, cez opustenie rodiny, a po smutné konce.
Bývalka ho nakoniec, keď ho mladica obrala prakticky o vetko, vzala spä a neskôr doopatrovala v Alzheimerovi.
Iný prípad si nepamätám. Len dve vdovy 50+ - ale to je asi iná pieseň...
Upravil(a) Selima (30. 12. 2014 8:53)
Není tady
Daphné napsal(a):
Selima napsal(a):
Obsah a styl, Seli? Já ti věřím, není povolanějího nad tebe.....ale k čemu je pak autor? To by se mi teda hrubě nelíbilo, být autorem
Aby mi upravovali obsah, zkracovali, vlastně přepracovávali, e bych pak dílo třeba ani nepoznala? Neber mi iluze
Představ si to v jiném umění - e by někdo radil a upravoval díla třeba Michelangelovi ( David je nahatej, nezdá se vám, pane Michelangelo? Troku vám to tady přitesnu, jo?), nato Picassovi? Fakt jsem si myslela, e autorství, co se obsahu týká, je opravdu autorovo...no co u.
Pokiaž viem, napríklad Rowlingovú dlho odmietali, potom jej rukopis vzali, ale dos upravovali - a je otázka, či to bolo dobre alebo zle... "Vypísaný" autor si u môe rozkazova, ale začiatočník musí (a mal by, mono aj vo vlastnom záujme), si necha poradi. Niekedy vydavatežstvo neupraví skoro nič, inokedy prakticky prepíe... a mono tomu istému autorovi.
Není tady
Kely napsal(a):
helena napsal(a):
Člověk a nejen člověk byl stvořen k ivotu v páru.
Jetě jednou prd a vořech... pár je "stvořenej" tak akorát kvůli rozmnoování, potamo době vyvedení mladejch...
To, e z mnoha dobrejch důvodů - převáně materiálních - začali ít lidi ve dvojicích, původním záměrem nebylo.Potom nevím ,proč spoustu lidí ije v párech. A materiální důvody to nejsou, třeba jen láska. Já vím, tohle se u v dnení době nenosí
asi jsme moc zastaralá a konzervativní
http://www.bulvy.cz/2014/12/01/11-zvira … ot-v-paru/
V dnení době sa skôr ije v trojuholníku/tvoruholníku/mnohouholníku, keď to vezme tatisticky. A nemá celkom pravdu, historicky sme ili stáročia / tisícročia vo väčích skupinách, kde pár bol len malou čiastkou, a aj to väčinou len pár rokov, poamo tak 20 rokov (eny často umierali pri pôrodoch a mui vo vojnách), take mono odtiaž ten sklon rozirova pár na viacuholník... V podstate tých 15-20 rokov je asi tak maximum, čo spolu páry ili - potom buď jeden umrel, alebo mu odiiel za prácou, ena sa odsahovala opatrova rodičov, apod. Neboli rozvody, ale ani ich nebolo treba.
Není tady
juliana napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Juliano? Proč se nevnoří do vlastního příběhu, proitého, a moná dosud někde v dui ivého? Bývá to vlastní bolest, která způsobuje, e se odvrací k jiným příběhům a zkuenostem. Jene z ivosti TVÉHO proitku můe povstat ten nejlepí příběh...
Nepsat z vlastního nitra znamená zhmotňovat jalovosti...
Co se mne týče: starej pes jako já si líe rány výhradně o samotěgymnasión - já tady ji poněkolikáté opakuji: opravdu neádám o rady co a jak mám nebo nemám, názory na mé plány ... a fakt nechápu, proč mi je tady neustále furt dokola včetně tebe někdo vnucuje, hodnotí mé pohnutky, duevní stav, co mě bolí, nebolí ... . říká mi jak jsem na tom
ty tvé řečnické otázky ... ty jaloviny co tady píe ... . zamysli se nad tím cos napsala a proč si to napsala - jaké tě k tomu doopravdy vedly pohnutky. myslím, e kdybys to myslela dobře - to by sis musela myslet, e jsem bezmozek neschopný mylenky.
to je tvoje věc jak si líe rány. tvá odpověď je jaksi mimo mísu.
co je to ve vás za pýchu? já bych si toto - a vůbec rady někomu, hodnocení ho ... nedovolila k nikomu kdo mě o to nepoádá.
take gymnasión - starej se o sebe , lízej si rány.
jo - a já iji ji úplně jiný příběh. můu se vrátit a pokračovat v tom starém - ale ten nový je mnohem lepí. to chci těm, kteří budou mou knihu číst, říci. je tomu toti tak v 99 % ! z obrovské bolesti se zrodí nový a nádherný ivot.
přeji ho vem kteří rozvodem proli. vykopne to fakt nahoru - jen ten kopanec hold bolí.
Myslím, e to bola jej odpoveď na TVOJU otázku, ako sa eny vyrovnávajú s rozchodom. Hlboko som sa zamyslela, kto je tu teda mimo mísu... a kde sa v tebe berie ten hnev na eny. Alebo je to hnev na kohokožvek, kto nepovie presne to, čo ty očakáva? Neviem...
Není tady
gymnasión napsal(a):
juliana napsal(a):
helena napsal(a):
Potom nevím ,proč spoustu lidí ije v párech. A materiální důvody to nejsou, třeba jen láska.
Protoe je to jaksi v kraji zvykem... ostatně ona i ta láska je poněkud sobeckej důvod = nebejt sám/sama... někdy za kadou cenu.
A k tomu tvýmu odkazu - savců je známo cca 5,5 tisíce, ptáků skoro deset tisíc... kolik promile je z toho těch jedenáct druhů?helčo helčo - prd a vořech - tomu sama nevěří, jen si chce zase čutnout
nechtít být sama je sobecké??? bóe - mít nějaké základní ivotní potřeby nebo i touhy (které si sama ani nevybírám) je sobecké???
mám dost - tady je to fakt zvrácenétam muze bejt zakopanej pes... jet bez vyberu podle naprogramovanyho, tak nejak obecne uznavanyho schematu...
No ale to robíme vetky/vetci do istej miery, či si to priznáme, rozoznáme to, alebo nie... Podvedomé programy, napr. z detstva, sú sfiňa...
Není tady
Barča napsal(a):
Selima napsal(a):
Inak, ja si veobecne myslím, e odpusteniu by ale mala predchádza nejaká snaha zo strany "previnilca", ak sa fakt previnil, a rozhovor s vysvetlením, ak je to previnenie len relatívne či subjektívne. Zasa odpusti len naoko alebo len vedome (pričom vetko vo mne kričí "Nikdy, ty sviniar!") nemá ten elaný efekt.
Pokud o to odputění provinilec stojí, chce "narovnat" vztahy, tak určitě. Pokud o to nestojí, neomluví se, atd., tak je pro mě přesto výhodné odpustit, tedy nechat to být, neuírat se tím. Nezapomenu (pokud mi to ten Němec a spol. dovolí), take nemusím litovat, nemusím opakovat chyby, nebudu brát zpět a tak, ale nebudu se uírat, nebude mne to zaslepovat. Pravda je, e to mohu udělat, a mě přejde vztek.
Jj, celé je to proces, ktorý chce čas...
Není tady
Daphné napsal(a):
Selima napsal(a):
Obsah a styl, Seli? Já ti věřím, není povolanějího nad tebe.....ale k čemu je pak autor? To by se mi teda hrubě nelíbilo, být autorem
Aby mi upravovali obsah, zkracovali, vlastně přepracovávali, e bych pak dílo třeba ani nepoznala? Neber mi iluze
Pokiaž viem, Michelangelove fresky v Sixtínskej kaplnke mali by, a mono aj boli, zahalené... Neidealizujme si veci, cenzúra - nie len redakčné vedenie - bola vdy, je a asi aj bude.
Není tady
Selima napsal(a):
V dnení době sa skôr ije v trojuholníku/tvoruholníku/mnohouholníku, keď to vezme tatisticky. A nemá celkom pravdu, historicky sme ili stáročia / tisícročia vo väčích skupinách, kde pár bol len malou čiastkou, a aj to väčinou len pár rokov, poamo tak 20 rokov (eny často umierali pri pôrodoch a mui vo vojnách), take mono odtiaž ten sklon rozirova pár na viacuholník...
V podstate tých 15-20 rokov je asi tak maximum, čo spolu páry ili - potom buď jeden umrel, alebo mu odiiel za prácou, ena sa odsahovala opatrova rodičov, apod. Neboli rozvody, ale ani ich nebolo treba.
Četla jsem o tom, e dnes je nejspí proto tolik rozvodů, e ijeme déle a 15-20 let je opravdu maximum, co páry spolu ijí, ne dovedou děti do dospělosti. Pak u vědí, jestli se svým partnerem chtějí ít dál, jestli při prvním výběru dobře vybírali. A taky se člověk mění. Proto nejspí pak hledají na dalí roky někoho, kdo by k nim více ladil.
A taky e někteří mui mají jetě potřebu zaloit druhou rodinu s novou mladou partnerkou a zopakovat si to. Ostatně to kolem sebe hodně vidíme.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
V dnení době sa skôr ije v trojuholníku/tvoruholníku/mnohouholníku, keď to vezme tatisticky. A nemá celkom pravdu, historicky sme ili stáročia / tisícročia vo väčích skupinách, kde pár bol len malou čiastkou, a aj to väčinou len pár rokov, poamo tak 20 rokov (eny často umierali pri pôrodoch a mui vo vojnách), take mono odtiaž ten sklon rozirova pár na viacuholník...
V podstate tých 15-20 rokov je asi tak maximum, čo spolu páry ili - potom buď jeden umrel, alebo mu odiiel za prácou, ena sa odsahovala opatrova rodičov, apod. Neboli rozvody, ale ani ich nebolo treba.
Četla jsem o tom, e dnes je nejspí proto tolik rozvodů, e ijeme déle a 15-20 let je opravdu maximum, co páry spolu ijí, ne dovedou děti do dospělosti. Pak u vědí, jestli se svým partnerem chtějí ít dál, jestli při prvním výběru dobře vybírali. A taky se člověk mění. Proto nejspí pak hledají na dalí roky někoho, kdo by k nim více ladil.
A taky e někteří mui mají jetě potřebu zaloit druhou rodinu s novou mladou partnerkou a zopakovat si to. Ostatně to kolem sebe hodně vidíme.
Ale blbost,znam spoustu paru co spolu ziji 45 a vice let.
Není tady
erem, to u je zase jiná doba, ti lidé se narodili v jiné době a proili svůj vztah před revolucí. To jsou v podstatě nai rodiče. Na ty u se to nevztahuje.
Není tady
Selima napsal(a):
Daphné napsal(a):
Selima napsal(a):
Pokiaž viem, napríklad Rowlingovú dlho odmietali, potom jej rukopis vzali, ale dos upravovali - a je otázka, či to bolo dobre alebo zle... "Vypísaný" autor si u môe rozkazova, ale začiatočník musí (a mal by, mono aj vo vlastnom záujme), si necha poradi. Niekedy vydavatežstvo neupraví skoro nič, inokedy prakticky prepíe... a mono tomu istému autorovi.
Ono by to nemělo být tak, e jim to pole, oni to přepíou jak se jim zachce, a pak to vydají, ale jde o spolupráci autora a nakladatelského redaktora. Dobrý redaktor větinou miluje "svého autora" a vzájemná spolupráce je ku prospěchu věci. Pokud má nějakého oblíbeného autora, zkus si v tirái najít, kdo knihu redigoval, a pokud se odpovědný redaktor lií, pravděpodobně se svým způsobem lií i text (nemyslím námět a spol.) . Nota bene, spousta spisovatelů a báníků pouívá psaní jako autopsychoterapii a artefakt vznikne a s pomocí redaktora (ve platí i v enském rodu - spisovatelky, autorky, básnířky a redaktorky).
O lásce k autorům za vechny: Bedřich Fučík: Čtrnáctero zastavení.
Není tady
ti lidé se narodili v jiné době a proili svůj vztah před revolucí
Mňo... u těch co proívají či "proili svůj vztah" a po ní je limitních pětadvacet roků, e... delí zatím bejt nemůe...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
A taky e někteří mui mají jetě potřebu zaloit druhou rodinu s novou mladou partnerkou a zopakovat si to. Ostatně to kolem sebe hodně vidíme.Ale blbost,znam spoustu paru co spolu ziji 45 a vice let.
není to blbost....
před sto lety se lidé doívali daleko niího věku ne nyní.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
A taky e někteří mui mají jetě potřebu zaloit druhou rodinu s novou mladou partnerkou a zopakovat si to. Ostatně to kolem sebe hodně vidíme.Ale blbost,znam spoustu paru co spolu ziji 45 a vice let.
Píem historicky a tatisticky významne.... Ty si u staroitnos, e pamätá historické rodiny?
Není tady
Selima napsal(a):
gymnasión napsal(a):
juliana napsal(a):
helčo helčo - prd a vořech - tomu sama nevěří, jen si chce zase čutnout
nechtít být sama je sobecké??? bóe - mít nějaké základní ivotní potřeby nebo i touhy (které si sama ani nevybírám) je sobecké???
mám dost - tady je to fakt zvrácenétam muze bejt zakopanej pes... jet bez vyberu podle naprogramovanyho, tak nejak obecne uznavanyho schematu...
No ale to robíme vetky/vetci do istej miery, či si to priznáme, rozoznáme to, alebo nie... Podvedomé programy, napr. z detstva, sú sfiňa...
To samozrejme, ale je dobry si to tu a tam pripomenout
Není tady