29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Přestala jsem kouřit před 12ti lety, byla jsem dost silná kuřačka - 30 denně. Až na těch pár prvních týdnů jsem neměla problém a časem jsem cigarety vypustila z hlavy úplně a byla ráda, že jsem to dokázala. Nyní, asi tak posledních 10 dní jsem jako šílená po cigaretě, mám strašnou chuť, vůbec nevim, co mám dělat. Mám sto chutí si jít koupit aspoň jednu jedinou krabičku a prostě si zapálit. Držím se zuby nehty, ale fakt nevím, jak tohleto zvládnu.
Není tady
Nekouřila jsem 20 let, občas jsem měla chuť si zakouřit, ale vždy jsem odolala. Před dvěma lety na jedné oslavě jsem neodolala. Vykouřila jsem několik cigaret a jeden doutník a od té doby mám klid. Už nemám ani chuť, jako jsem občas, obzvláště na nějaké akci v hospodě, mívala. Už si ani nevzpomenu.
Není tady
Až na těch pár prvních týdnů jsem neměla problém a časem jsem cigarety vypustila z hlavy úplně a byla ráda, že jsem to dokázala.
Není tady
Taky jsem přestala, nyní je to 20 let a také mě to občas přepadne, ale vždy odolám, je to jen o silné vůli
Není tady
Není tady
obdivuju každého, kdo to dokáže. Jsem srab nemám pevnou vůli, nejde mi to.
Není tady
Po celých Čechách jsou nebo vznikají centra pro odvykání kouření. Na internetu je snadné je najít. Znám paní, která to absolvovala a dokázala úplně přestat. A nebylo to drahé.
Není tady
Kolegyně si kdysi nechala napíchat akupunkturní jehličky do ucha a přestala ze dne na den kouřit po víc než 30ti letech prý vášnivého kouření. A už nikdy se k tomu nevrátila.
Myslím, jako bývalá kuřačka, že nejdůležitější je nechtít "podvědomě nechtít" přestat. Sama jsem žádný velký boj nevybojovala (kdyby šlo kupříkladu jen o vůli, byla bych na lopatkách), ale odstranila, nebo spíš přijala jsem všechny strachy s tím spojené - že přiberu (jasně, že jsem přibrala), že to nedokážu, že když to nedokážu teď, tak už nikdy, že mi to bude chybět, že nebudu vědět, co s rukama, jak budu pít proboha kafe?!? a tak.
Co vnímám jako největší ztrátu (a asi je třeba se na ni připravit) je to, že jsem přišla o některé přátele a známé. Najednou jsem zjistila, že když s někým nejdu na cigáro, tak ač je to neuvěřitelné, prakticky zmizí z mého života. Třeba se zase potkáme a najdeme při nějaké příležitosti bez rauchpauzy, třeba to tak mělo být. Buď jak buď při pomyšlení na tyto ztráty na mě sedá splín.
Není tady
Myslela jsem na biorezonanci-počítačová metoda.
Není tady
To je zajímavé, dostat neodolatelnou chuť po tak dlouhé době.
Jsem bývalá kuřačka, ale ne silná. Chu´t na cigaretu nemám vůbec. Měla jsem ji, když jsem přestala, po nějaké krátké době. Tak jsem si zapálila a málem se pozvracela. A bylo vymalováno.
Ale u tebe, když jsi byla tak silná kuřačka... to asi není ta nejlepší rada. Mohlo by Ti to znovu zachutnat. Takže co třeba šidítka?
Není tady
vrabčák napsal(a):
Myslela jsem na biorezonanci-počítačová metoda.
To by mohlo být na podobném principu jako ta akupunktura. Přečetla jsem si, že je třeba na začátku procesu nedokouřit cigaretu. Nevím, jestli by se toho Dvořka nebála.
Není tady
Koukám, že tu mám plno dvojčat. Doufám, že se zbláznil počítač, a ne já.
(Každý příspěvek dvakrát.)
Upravil(a) vrabčák (23. 3. 2015 16:30)
Není tady