6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, sháním knihu, ale bohuel nevím jaký je autor či její název. Měla by to být nějaká stará kniha s říkadly. Jediné co vím je, e obsahuje tuto báseň.
Z komínů se kouří,
slunce oči mhouří,
mhuř si oči mhuř,
kdyby se z nich nekouřilo bylo by nám hůř.
U říkadla by měl být obrázek holčičky, která kouká na louce na sluníčko přes které jde oblak z továrny.
Nevíte někdo jak by se mohla jmenovat?
Moc vám děkuju za pomoc, rádi bychom knihou udělali radost na Vánoce.
Není tady
Ramaketka napsal(a):
Dobrý den, sháním knihu, ale bohuel nevím jaký je autor či její název. Měla by to být nějaká stará kniha s říkadly. Jediné co vím je, e obsahuje tuto báseň.
Z komínů se kouří,
slunce oči mhouří,
mhuř si oči mhuř,
kdyby se z nich nekouřilo bylo by nám hůř.
U říkadla by měl být obrázek holčičky, která kouká na louce na sluníčko přes které jde oblak z továrny.
Nevíte někdo jak by se mohla jmenovat?
Moc vám děkuju za pomoc, rádi bychom knihou udělali radost na Vánoce.
To je budovatelská poezie , Frantiek Hrubín.
Vdycky kdy něco hledá Rakametko , jdi do google , dej si spojení : Hrubín : Z komínů se kouří, slunce oči mhouří, mhuř si oči mhuř,
V Google je vechno, a najde název básně napi tomuhle pánovi, to je ná antikvarista a ten má úplně vechny kníky na světě a on tu knihu vyhrabe, kdy ho pěkně poprosí .
Opi mu tu básničku a on ti jí najde, nebo jeho asistentka , ale bacha prodává knihy dost draze .
http://www.antikvariat-cejka.com/
Není tady
Mnohokrát děkuju. :-)
Není tady
Ramaketka napsal(a):
Mnohokrát děkuju. :-)
Není zač.
Te´d koukám, e jsem ti překroutila nick, no jo, to je ta moje celoivotní hypoprosexie........
Není tady
Já si toho ani nevimla, nevadí. :-P
Není tady