|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Chci se poradit jakou máte zkušenost s tyčovým mixérem?
Chtěli bychom si pořídit nějakého pomocníka do kuchyně,aby zvládnul jemné a hrubé strouhání a hnětení těsta na knedlíky,buchty,vánočku...chtěli bychom aby nádoba byla minimálně na 1L spíše větší.Díky
Není tady

Ahoj Laďo, možná jsem trochu nechápavá, ale s tyčovým mixérem toho moc hníst nejde nebo se mýlím? Ty máš asi na mysli nějaký kombinovaný mixér, kde můžeš jak mixovat, tak těsto.
Samotný tyčový mixér si myslím tohle nezvládne. Mám tyčový mixér na ručním mixéru a rozhodně doporučuji. Kynuté těsto si nechávám dělat v pekárně a taky super, mohu doporučit 
Není tady
Myslel jsem něco podobného tomuto:
http://www.expert.cz/braun-mq-785-patisserie-plus/
ale čím se dá hnětat těsto u tohoto typu netuším....jestli se musí příslušenství dokoupit?
Není tady

tyčový mixér je dobrý pomocník, ale na hnětení těsta je potřeba pomalejší a silnější mašinka - můj názor. Moje švagrová má stolní mixér, kde je součástí nádoba a packa, která pomalu hněte i hustší konzistenci těsta. To si myslím, tyčový mixér i s nádstavcem nezvládne, ale je možné, že se mýlím. Zeptala bych se přímo v nějakém elektru. Tam by mohli vědět 
Není tady

Jj,Sunshine má naprostou pravdu.Tyčový mixér - viz tvůj odkaz to je parádní věc,kterou už mám mnoho let a bez něj ani ránu.Taky mám Brauna,velmi podobného,ale už starší typ.Tyčový mixér má hodně možností využití - na omáčky,krémové polévky,atd,sekaček na orechy,na cibuli i na maso.
Na těsto si ovšem musíš koupit nějaký přístroj na hnětení těsta,bud mixér a příslušnými nástavci+mísou nebo rovnou robota,který má mixer,mlýnek na maso,dostatečně velkou mísu s hnětacími a míchacími háky a já teda bych taky požadovala kotouče např.na bramboráky-na krouhání brambor.
Ale samotný tyčový mixér Braun používám hodně často i tak.
Není tady
Jo pro hnětení těsta je například lepší stolní mixér. My máme tedy Vitamix a ten hněte bezvadně.
Není tady
Tyna1222 napsal(a):
Jo pro hnětení těsta je například lepší stolní mixér. My máme tedy Vitamix a ten hněte bezvadně.
Vitamix je multifunkční - zvládne hodně věcí. Moje mamka si ho hodně chválí.
Není tady