6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
http://cestacloveka.sk/2014/06/21/o-zenach-osho/
Ten text mne zaujal. Nikdy jsem Osha nečetla a teď zjiuji, e docházím ke stejným závěrům jako on...
Gay klub mne naprosto dostal
Je tam tolik odpovědí na otázky, které stále dostávám.... i na ty, které si sama kladu.
Ten text stojí za přečtení a rozjímání nad ním.
Věci nejsou černobílé, jsou barevné, proč na to pořád zapomínáme/te?
Není tady
I Osho o muích a Osho o dětech jsou hodně zajímavé kníky.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ten text mne zaujal. Nikdy jsem Osha nečetla a teď zjiuji, e docházím ke stejným závěrům jako on...
Je tam tolik odpovědí na otázky, které stále dostávám.... i na ty, které si sama kladu.
No, s tím gay klubem - jako vtip dobrý, zasmála jsem se, ale duch svatý je jednoznačně ztělesněním enského principu.
Nikdy jsem neměla z muů pocit takové silné polarity, takového strachu, takového nátlaku. Na druhou stranu, nejvíc o muích jsem se dozvěděla od svých kocourů, take takováto je má úroveň poznání .
Není tady
Pandorraa napsal(a):
S tim textem souhlasim, zevrubne urcite. Nevim proc ma byt zena aby byla zena zenstejsi a zenstejsi.....zena proste je zena.
Pro me ovsem nejsou jeho NEkTERE nazory nove, ja je zastavam uz desetileti.
Na obrazku znama americka feministka.
Upravil(a) sahleb (5. 12. 2014 18:32)
Není tady
Osho, no já nevím......
Nemůu říct, e by mě toto jeho pojednání oslovilo. I kdy v lecčem to vidím stejně. Ale jako celek mě to nebere. Mně to naopak příjde a moc "polární", černobílé.
Co mě nejvíce zaujalo a s čím souhlasím je toto:
"....Tohle potom není osvobození, tohle je jen daleko hlubí otroctví daleko hlubí, protoe první otroctví bylo iniciováno mui. Tohle druhé otroctví je hlubí, protoe si je eny vytvářejí samy. Pokud vás do otroctví nutí, můete proti tomu bojovat, ale pokud si otroctví vnucujete sami ve jménu osvobození, nikdy proti tomu nemáte monost bojovat....."
Není tady
"Skutečné osvobození ze eny udělá skutečnou enu, ne imitaci mue. A to je to, co se právě teď děje: eny se snaí být právě jako mui. Kouří-li mui cigarety, pak eny musí kouřit cigarety. Pokud mui nosí kalhoty, pak i eny musí nosit kalhoty. Dělají-li mui určité věci, pak je musí dělat i eny. Ze eny se prostě stává podprůměrný mu.
Tohle potom není osvobození, tohle je jen daleko hlubí otroctví daleko hlubí, protoe první otroctví bylo iniciováno mui. Tohle druhé otroctví je hlubí, protoe si je eny vytvářejí samy. Pokud vás do otroctví nutí, můete proti tomu bojovat, ale pokud si otroctví vnucujete sami ve jménu osvobození, nikdy proti tomu nemáte monost bojovat."
No cele je to takto, pro me je zvlastni, ze tohle -- noseni kalhot a delani (nespecifikovanych) veci jako muz- nazyvat "vnucovani si otroctvi ve jmenu osvobozeni" je zasadni chyba pana autora. Copak zena nezustane zenou, kdyz dela sejne veci jako muz? Vse co dela muz nema delat zena? Tohle nechapu.
Není tady
Barča napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Věci nejsou černobílé, jsou barevné, proč na to pořád zapomínáme/te?No, s tím gay klubem - jako vtip dobrý, zasmála jsem se, ale duch svatý je jednoznačně ztělesněním enského principu.
Nikdy jsem neměla z muů pocit takové silné polarity, takového strachu, takového nátlaku. Na druhou stranu, nejvíc o muích jsem se dozvěděla od svých kocourů, take takováto je má úroveň poznání .
Souhlasím s tebou, taky vnímám ducha svatého jako enský princip
A nevidím to celkově vůbec katastroficky.
Momentálně si obě pohlaví nemají co vyčítat, obě by se měla srovnat, to jest nejprve si vyladit vlastní energii a pak se sladit vzájemně. Ono to půjde
Není tady
Copak zena nezustane zenou, kdyz dela sejne veci jako muz? Vse co dela muz nema delat zena? Tohle nechapu.
Se rozhlídni po přírodě... tam mají taky samičky a samečci kadej svoji "práci".
Není tady
sahleb napsal(a):
"Skutečné osvobození ze eny udělá skutečnou enu, ne imitaci mue. A to je to, co se právě teď děje: eny se snaí být právě jako mui. Kouří-li mui cigarety, pak eny musí kouřit cigarety. Pokud mui nosí kalhoty, pak i eny musí nosit kalhoty. Dělají-li mui určité věci, pak je musí dělat i eny. Ze eny se prostě stává podprůměrný mu.
Tohle potom není osvobození, tohle je jen daleko hlubí otroctví daleko hlubí, protoe první otroctví bylo iniciováno mui. Tohle druhé otroctví je hlubí, protoe si je eny vytvářejí samy. Pokud vás do otroctví nutí, můete proti tomu bojovat, ale pokud si otroctví vnucujete sami ve jménu osvobození, nikdy proti tomu nemáte monost bojovat."
No cele je to takto, pro me je zvlastni, ze tohle -- noseni kalhot a delani (nespecifikovanych) veci jako muz- nazyvat "vnucovani si otroctvi ve jmenu osvobozeni" je zasadni chyba pana autora. Copak zena nezustane zenou, kdyz dela sejne veci jako muz? Vse co dela muz nema delat zena? Tohle nechapu.
- já nemyslím, e je to zásadní chyba autora..spí je to pro tebe nepochopitelné a na tom není nic patného
- otoč si to - představ si, e mu dělá stejné věci jako ena a to VECHNY - zůstává pro tebe i přesto muem?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
- já nemyslím, e je to zásadní chyba autora..spí je to pro tebe nepochopitelné a na tom není nic patného
- otoč si to - představ si, e mu dělá stejné věci jako ena a to VECHNY - zůstává pro tebe i přesto muem?
Proc ne, chlapům sukně neskutečně sluí... BI... mají toti hrozně roztomilý p*delky , výborně vaří a vůbec: i u domácích prací vypadají velmi uvolněně... pohled k zulíbání :-*
Upravil(a) gymnasión (5. 12. 2014 19:36)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
- otoč si to - představ si, e mu dělá stejné věci jako ena a to VECHNY - zůstává pro tebe i přesto muem?Proc ne, chlapům sukně neskutečně sluí... BI... mají toti hrozně roztomilý p*delky , výborně vaří a vůbec: i u domácích prací vypadají velmi uvolněně... pohled k zulíbání :-*
Jj, jetě chybí, aby si namalovali obličej na ksicht, lak na nehty, sem tam zakňourali, e nemají co na sebe a budou to čupr "holky" pro čuper "chlapa", viď?
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
- otoč si to - představ si, e mu dělá stejné věci jako ena a to VECHNY - zůstává pro tebe i přesto muem?Proc ne, chlapům sukně neskutečně sluí... BI... mají toti hrozně roztomilý p*delky , výborně vaří a vůbec: i u domácích prací vypadají velmi uvolněně... pohled k zulíbání :-*
my dvě se o chlapa nepopereme
Není tady
aprill napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
my dvě se o chlapa nepopereme
Obojí je koncept... utkvělá představa...take je to ve skutečnosti totálně fuk... krabičky jsou pro lidi, kteří bez nich nedokáou ít.
Není tady
obě by se měla srovnat, to jest nejprve si vyladit vlastní energii a pak se sladit vzájemně.
ano.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Pro me je nepochopitlene, jak nekdo opravdu realne prestane byt muz, kdyz dela vsechny veci ktere ma jako delat zena. POdle me zustane samozrejme muz muzem. Kde je to delitko, ktere lidi rozdeluje?
Biologii nepocitam, curat penisem nikdy nebudu.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Jj, jetě chybí, aby si namalovali obličej na ksicht, lak na nehty, sem tam zakňourali, e nemají co na sebe a budou to čupr "holky" pro čuper "chlapa", viď?
To preci nedelaji zeny jako takove, ne?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
No to si objevila Ameriku Pandorro , tohle tady já píu u deset let, e ena je Bohyně a je mnohem dokonalejí a intuitivnějí ne mu.
Mu je jen agresivní spermie , plná komplexů méněcennosti .
Tohle tu píu u mnoho let a vichni ste se na mě zlobili , e přeháním.
Kadá stará enská, který funguje intuice , kdy se ohlídne zpátky , tak je jí tohle jasný .......ty co intuici nemaj , musej opisovat Osho .
A tys mi vdycky oponovala, e je chyba ve mně, e jsem potkávala "slabý mue" , e je to jen moje "patná zkuenost "( proto, e nejsem dost enská ....ha ha)
Asi Osho taky potkával "slabý mue "......
Není tady
Není tady