Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 12. 2014 20:58

brela2004
♥♥♥----

příspěvek na péči

Před půl rokem začala moje mamka léčbu rakoviny formou chema. Nesnáší to dobře, od té doby to není ona. Je slabá, unavená, ufňukaná, smutná ........   Starám se o ni, nosím jí obědy, chystám léky, starám se o úklid, nákup,  jezdím s ní k lékaři, což je půldenní záležitost a v práci mi to chybí. Přátelé mi radí, abych si zažádala o  příspěvek na péči.  Máte s tím někdo zkušenost ?

Není tady

#2 3. 12. 2014 21:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: příspěvek na péči

brela2004 napsal(a):

Před půl rokem začala moje mamka léčbu rakoviny formou chema. Nesnáší to dobře, od té doby to není ona. Je slabá, unavená, ufňukaná, smutná ........   Starám se o ni, nosím jí obědy, chystám léky, starám se o úklid, nákup,  jezdím s ní k lékaři, což je půldenní záležitost a v práci mi to chybí. Přátelé mi radí, abych si zažádala o  příspěvek na péči.  Máte s tím někdo zkušenost ?

zkoušeli jste psychiatra?
myslíš, že příspěvek na péče by byl v tvém případě vyšší než tvá mzda? můžeš si podat žádost a příslušný úřad na základě posudkového lékaře rozhodne.

Upravil(a) aprill (3. 12. 2014 21:23)

Není tady

#3 3. 12. 2014 23:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mám, u mojej mamy tiež dočasné zhoršenie, ale potom sa nejako zbrchala (až na následný herpes teda, a post-herpetickú neuralgiu hmm ). Sú s otcom sebestační, vďakabohu, takže právnu ani reálnu psychickú radu nemám.... Momentálne chodí znovu na chemo, ale len raz mesačne a znáša to dobre...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 5. 12. 2014 11:54

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Bredlo, určitě si žádost o PnP podejte - formulář najdeš na    https://formulare.mpsv.cz
I pokud by mamince přiznali "jenom" I. stupeň, tj. 800,- Kč, můžete z toho zaplatit občas třeba asistentku nebo pečovatelku na doprovod k lékaři apod. I to by Ti pomohlo tolik z práce neodcházet.

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#5 5. 12. 2014 16:10

Barča
♥♥♥♥♥♥-

O příspěvek na péči musí požádat maminka nebo ty. O lékařské vyjádření k tomu požádej nejspíš jejího praktika nebo onkologa. Za zkoušku to stojí, jak píše Jaspinn. Pokud je maminka smutná, poraď se o tom s onkologem nebo praktickým lékařem nebo psychiatrem. To, čím tvoje maminka prochází je velká psychická zátěž, a bylo by možná vhodné ji nějak zmírnit. Nakonec i ty toho máš určitě až dost, ne?

Není tady

#6 5. 12. 2014 16:16

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

O příspěvek na péči musí požádat maminka nebo ty. O lékařské vyjádření k tomu požádej nejspíš jejího praktika nebo onkologa. Za zkoušku to stojí, jak píše Jaspinn. Pokud je maminka smutná, poraď se o tom s onkologem nebo praktickým lékařem nebo psychiatrem. To, čím tvoje maminka prochází je velká psychická zátěž, a bylo by možná vhodné ji nějak zmírnit. Nakonec i ty toho máš určitě až dost, ne?

žadatelem o příspěvek na péči musí být matka!

Není tady

#7 5. 12. 2014 16:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#8 5. 12. 2014 16:32

Barča
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Barča napsal(a):

Taky jsem si to myslela (moje maminka žádala o příspěvek na péči), ale našla jsem teď i kategorii příspěvku na péči o osobu blízkou, to se týká jen dětí a nezpůsobilých žádat?

Není tady

#9 5. 12. 2014 16:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

aprill napsal(a):

Barča napsal(a):

Taky jsem si to myslela (moje maminka žádala o příspěvek na péči), ale našla jsem teď i kategorii příspěvku na péči o osobu blízkou, to se týká jen dětí a nezpůsobilých žádat?

pokud žádá dítě, tak matka či otec jsou zástupci žadatele.
příspěvek na péči o osobu blízkou byl k lednu 2007 zrušen.

Není tady

#10 5. 12. 2014 16:53

Barča
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Barča napsal(a):

aprill napsal(a):

Dík! Zajímavé, maminka žádala právě v roce 2007 (koncem roku), v čemž jsme jí vydatně pomáhali, byla po mrtvici, tehdy jsem o příspěvku na péči o osobu blízkou nenašla nic. Dnes jsem napsala brele, že musí žádat maminka a zadala si do vyhledávače "příspěvěk na péči", abych brele našla odkaz na stažení formulář,e a první, co na mě vybaflo byl příspěvek na péči o osobu blízkou, tak jsem si myslela, že jde o nějakou novinku.

Není tady

#11 5. 12. 2014 16:55

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

aprill napsal(a):

Barča napsal(a):

Dík! Zajímavé, maminka žádala právě v roce 2007 (koncem roku), v čemž jsme jí vydatně pomáhali, byla po mrtvici, tehdy jsem o příspěvku na péči o osobu blízkou nenašla nic. Dnes jsem napsala brele, že musí žádat maminka a zadala si do vyhledávače "příspěvěk na péči", abych brele našla odkaz na stažení formulář,e a první, co na mě vybaflo byl příspěvek na péči o osobu blízkou, tak jsem si myslela, že jde o nějakou novinku.

já bych na místě brely ještě počkala.... půl roku není tak dlouhá doba...

Není tady

#12 5. 12. 2014 19:56

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, asi by mě v případě brely nenapadlo žádat o příspěvek na péči, ale říkám si, že to není špatný nápad .........
pokud mamince bude doprovod někoho jiného na a z chemoterapie a pomoc i od "cizích" lidí vyhovovat. A u nás to tehdy trvalo 5 měsíců, než maminka příspěvek začala dostávat. Říkala jsem si, že si nedovedu představit, co asi dělá člověk s horším zázemím, než měla máma, jak může přečkat tuhle dobu.

Není tady

#13 14. 12. 2014 20:37

brela2004
♥♥♥----

Mě by nikdy nenapadlo, žádat o příspěvek za péči o svou mám. Kamarádka byla na školení pro účetní a tam jim přednášela také paní ze sociálky. Údajně  je nabádala, že  "nepřizpůsobiví" si žádají úplně o všechny možný příspěvky a není jim to blbý.  Takže by si i  "bílí" měli žádat, když na to mají právo.  Tak o tom už půl roku přemýšlím a stejně je mi to blbý a nic si vyřizovat nebudu.

Není tady

#14 14. 12. 2014 21:23

šestka
♥♥♥----

Někdy to ale člověk sám nezvládne. Zvlášť, když je chodí do práce. Např  péči o staršího člověka s alzhaimrem sám bez pomoci nezvládne a pak je dobrý příspěvek, za který si zaplatí pečovatelskou službu.Pokud jsi doma a máš u sebe maminku, tak to jde. Ale když jsi v práci, tak kdo dá  mamamince léky, najíst a pohlídá ji, aby něco neprovedla?

Upravil(a) šestka (14. 12. 2014 21:23)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí