29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Před půl rokem začala moje mamka léčbu rakoviny formou chema. Nesnáší to dobře, od té doby to není ona. Je slabá, unavená, ufňukaná, smutná ........ Starám se o ni, nosím jí obědy, chystám léky, starám se o úklid, nákup, jezdím s ní k lékaři, což je půldenní záležitost a v práci mi to chybí. Přátelé mi radí, abych si zažádala o příspěvek na péči. Máte s tím někdo zkušenost ?
Není tady
brela2004 napsal(a):
Před půl rokem začala moje mamka léčbu rakoviny formou chema. Nesnáší to dobře, od té doby to není ona. Je slabá, unavená, ufňukaná, smutná ........ Starám se o ni, nosím jí obědy, chystám léky, starám se o úklid, nákup, jezdím s ní k lékaři, což je půldenní záležitost a v práci mi to chybí. Přátelé mi radí, abych si zažádala o příspěvek na péči. Máte s tím někdo zkušenost ?
zkoušeli jste psychiatra?
myslíš, že příspěvek na péče by byl v tvém případě vyšší než tvá mzda? můžeš si podat žádost a příslušný úřad na základě posudkového lékaře rozhodne.
Upravil(a) aprill (3. 12. 2014 21:23)
Není tady
Mám, u mojej mamy tiež dočasné zhoršenie, ale potom sa nejako zbrchala (až na následný herpes teda, a post-herpetickú neuralgiu ). Sú s otcom sebestační, vďakabohu, takže právnu ani reálnu psychickú radu nemám.... Momentálne chodí znovu na chemo, ale len raz mesačne a znáša to dobre...
Není tady
Bredlo, určitě si žádost o PnP podejte - formulář najdeš na https://formulare.mpsv.cz
I pokud by mamince přiznali "jenom" I. stupeň, tj. 800,- Kč, můžete z toho zaplatit občas třeba asistentku nebo pečovatelku na doprovod k lékaři apod. I to by Ti pomohlo tolik z práce neodcházet.
Není tady
O příspěvek na péči musí požádat maminka nebo ty. O lékařské vyjádření k tomu požádej nejspíš jejího praktika nebo onkologa. Za zkoušku to stojí, jak píše Jaspinn. Pokud je maminka smutná, poraď se o tom s onkologem nebo praktickým lékařem nebo psychiatrem. To, čím tvoje maminka prochází je velká psychická zátěž, a bylo by možná vhodné ji nějak zmírnit. Nakonec i ty toho máš určitě až dost, ne?
Není tady
Barča napsal(a):
O příspěvek na péči musí požádat maminka nebo ty. O lékařské vyjádření k tomu požádej nejspíš jejího praktika nebo onkologa. Za zkoušku to stojí, jak píše Jaspinn. Pokud je maminka smutná, poraď se o tom s onkologem nebo praktickým lékařem nebo psychiatrem. To, čím tvoje maminka prochází je velká psychická zátěž, a bylo by možná vhodné ji nějak zmírnit. Nakonec i ty toho máš určitě až dost, ne?
žadatelem o příspěvek na péči musí být matka!
Není tady
Není tady
aprill napsal(a):
Barča napsal(a):
Taky jsem si to myslela (moje maminka žádala o příspěvek na péči), ale našla jsem teď i kategorii příspěvku na péči o osobu blízkou, to se týká jen dětí a nezpůsobilých žádat?
Není tady
Barča napsal(a):
aprill napsal(a):
Barča napsal(a):
Taky jsem si to myslela (moje maminka žádala o příspěvek na péči), ale našla jsem teď i kategorii příspěvku na péči o osobu blízkou, to se týká jen dětí a nezpůsobilých žádat?
pokud žádá dítě, tak matka či otec jsou zástupci žadatele.
příspěvek na péči o osobu blízkou byl k lednu 2007 zrušen.
Není tady
aprill napsal(a):
Barča napsal(a):
aprill napsal(a):
žadatelem o příspěvek na péči musí být matka!Taky jsem si to myslela (moje maminka žádala o příspěvek na péči), ale našla jsem teď i kategorii příspěvku na péči o osobu blízkou, to se týká jen dětí a nezpůsobilých žádat?
pokud žádá dítě, tak matka či otec jsou zástupci žadatele.
příspěvek na péči o osobu blízkou byl k lednu 2007 zrušen.
Dík! Zajímavé, maminka žádala právě v roce 2007 (koncem roku), v čemž jsme jí vydatně pomáhali, byla po mrtvici, tehdy jsem o příspěvku na péči o osobu blízkou nenašla nic. Dnes jsem napsala brele, že musí žádat maminka a zadala si do vyhledávače "příspěvěk na péči", abych brele našla odkaz na stažení formulář,e a první, co na mě vybaflo byl příspěvek na péči o osobu blízkou, tak jsem si myslela, že jde o nějakou novinku.
Není tady
Barča napsal(a):
aprill napsal(a):
Barča napsal(a):
Taky jsem si to myslela (moje maminka žádala o příspěvek na péči), ale našla jsem teď i kategorii příspěvku na péči o osobu blízkou, to se týká jen dětí a nezpůsobilých žádat?pokud žádá dítě, tak matka či otec jsou zástupci žadatele.
příspěvek na péči o osobu blízkou byl k lednu 2007 zrušen.Dík! Zajímavé, maminka žádala právě v roce 2007 (koncem roku), v čemž jsme jí vydatně pomáhali, byla po mrtvici, tehdy jsem o příspěvku na péči o osobu blízkou nenašla nic. Dnes jsem napsala brele, že musí žádat maminka a zadala si do vyhledávače "příspěvěk na péči", abych brele našla odkaz na stažení formulář,e a první, co na mě vybaflo byl příspěvek na péči o osobu blízkou, tak jsem si myslela, že jde o nějakou novinku.
já bych na místě brely ještě počkala.... půl roku není tak dlouhá doba...
Není tady
Nevím, asi by mě v případě brely nenapadlo žádat o příspěvek na péči, ale říkám si, že to není špatný nápad .........
pokud mamince bude doprovod někoho jiného na a z chemoterapie a pomoc i od "cizích" lidí vyhovovat. A u nás to tehdy trvalo 5 měsíců, než maminka příspěvek začala dostávat. Říkala jsem si, že si nedovedu představit, co asi dělá člověk s horším zázemím, než měla máma, jak může přečkat tuhle dobu.
Není tady
Mě by nikdy nenapadlo, žádat o příspěvek za péči o svou mám. Kamarádka byla na školení pro účetní a tam jim přednášela také paní ze sociálky. Údajně je nabádala, že "nepřizpůsobiví" si žádají úplně o všechny možný příspěvky a není jim to blbý. Takže by si i "bílí" měli žádat, když na to mají právo. Tak o tom už půl roku přemýšlím a stejně je mi to blbý a nic si vyřizovat nebudu.
Není tady
Někdy to ale člověk sám nezvládne. Zvlášť, když je chodí do práce. Např péči o staršího člověka s alzhaimrem sám bez pomoci nezvládne a pak je dobrý příspěvek, za který si zaplatí pečovatelskou službu.Pokud jsi doma a máš u sebe maminku, tak to jde. Ale když jsi v práci, tak kdo dá mamamince léky, najíst a pohlídá ji, aby něco neprovedla?
Upravil(a) šestka (14. 12. 2014 21:23)
Není tady