18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem. Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, jak je to se kolením BOZP, kdy máme zaměstnance? Máme restauraci a zaměstnáváme 8 lidí. Dočetla jsem se nějaké informace na internetu, ale zdálo se mi to celkem sloité. No, holt jsem asi totálně blbá blondýna Nikde jsem se nedočetla, jak je to třeba s brigádníkama. No prostě, jestli mi to tu někdo polopatě vysvětlí, co musím vechno mít, kolik mě to bude stát apod., tak budu moc ráda. Díky.
Není tady
Najdi si nějakého soukromého poradce v oblasti BOZP. Vyplatí se ti to. Připraví ti osnovu, udělá kolení vech zaměstnanců i brigádníků, které musí mít nejpozději v den nástupu a také ti nachystá jiné protokoly, které musí mít, např, rizika na pracoviti apod. Dalí roky si to u bude podle materiálů, které ti připraví dělat sama. Na financích se s ním domluví. Bezpečáků je dost.
Upravil(a) estka (2. 12. 2014 20:32)
Není tady
Prokoleny musí mít zaměstnance i brigádníky. Dělám bozp a po, moji specializaci jsou právě restaurace, hotely a podobné provozy. Pokud jsi z moravskoslezského kraje, ráda pomůu.
Není tady
Odborná kolení a získání odborné způsobilosti k práci jsou základním poadavkem k odborné kvalifikaci zaměstnance. Nedílnou součástí plnění povinností ze zákona je absolvování pravidelných kolení v oblasti bezpečnosti práce a poární ochrany. Proto zaměstnavatel musí zajistit kurzy bozp a po pro vechny své zaměstnance. Můe to být formou klasickou, setkání s lektorem ve kolící místnosti, nebo formou kolení BOZP a PO přes internet. Kadému můe vyhovovat něco jiného, záleí i na pracovní náplni a na zaměření firmy. Rovně roli hrají finance. kolení e-learningem je finančně méně náročné. Základem obou metod by ale měl být individuální a flexibilní přístup.
Není tady
Mockrát díky za upřesnění. Take z toho veho vyplývá, e mě to prostě nemine, jinak mi hrozí pokuta co? Asi ale zvolím spí to klasický kolení. Přes internet to bude určitě sloité. No, jde se hledat. Díky moc vem.
Není tady
Udělej si kolení online a kali na zdlouhavé kurzy se kolitelem. Ztráta času, věř mi. Pokusím se ti to popsat.
Prezenční kolení provádějí lektoři a bezpečnostní technici. Kurz bozp a po se individuálně přizpůsobuje dané firmě, aby byl opravdu přínosný. Zákazník, kterým je firma či zaměstnavatel, si volí místo kolení. kolení bozp a po, nebo také kolení první pomoci a řidičů se mohou konat v sídle firmy nebo ve speciálních kolících místnostech. Znalosti se po absolvování kolení ověřují, a to ústně nebo testem. Takový test bozp ověří, zda byl kurz dobrý a zda pracovníci dávali pozor. Po úspěném absolvování je mono vydat osvědčení nebo potvrzení.
Internetová forma kolení: Moderním a úpo*ným způsobem kolení bozp, poární ochrany, řidičů z povolání a kolení řidičů referentů, nebo kurzů první pomoci na pracoviti je forma internetová. Prostřednictvím počítače se lze vzdělávat velmi efektivně a za minimální cenu. V čase, který vyhovuje, můe kadý absolvovat předepsaná kolení. Takový kurz bozp online uetří náklady za místo a dopravu, nemluvě o nákladech za lektora. Kadá firma by si měla zvolit takový způsob kolení, který je pro ni nejvíce přijatelný a efektivní. Je to zcela dle zákona. Určitě zkus toto.
Není tady
Tak musím říct, e jsem z toho hledání byla celkem znechucená, ale nakonec jsem si nala firmu, která se specializuje na e-learning a to předevím právě v oblasti BOZP. Mají to moc hezky zpracované, takové kreslené. Rovnou jsem tam volala, moc příjemný kontakt. No a bude to stát nějakých 100 Kč jeden kurz. Tak snad vyřeeno. Díky moc vem.
Upravil(a) AndreaP. (13. 5. 2015 10:54)
Není tady
No vidí, je to úplně jednoduchý a nestojí to moc. Jestli má 8 zaměstnanců, bude tě to stát 800 Kč, co se dá přeít. My děláme ve firmě online kolení od stejného poskytovatele koukám, take přes aplikaci instructor. Ale tohle je nějaký jejich nový web. Měj se.
Není tady
Ano, vypadá to, e to nebude ani nijak náročné. Přítí týden budeme kolení dělat vichni, co to jsme, tak pak poreferuji, jak to dopadlo. Jetě jednou díky.
Není tady
Muhehe
Kdy pominu debilitu celé téhle rozpravy mezi kikinkou a darlinkou (hele, není to trochu schíza, přeskakovat z nicku do nicku? ), fakt si myslíte, e vekerou bezpečnost práce si oetříte nějakým vindlkurzem na netu? Jako testík a hotovo? No tak dobře, no.
Ale v tom případě souhlasím s tazatelčiným sebekritickým konstatováním z prvního příspěvku.
Není tady
"modrovous" zřejmě nezná zákony a nevím proč si raději nejde léčit bolístky jinam. Přiznej, e sám dělá bezpečáka, jen nemá svůj e-learning BOZP, který je na výrobu drahý a tak ho haní, kde se dá Má jedinou pravdu v tom, e online kolení není vespásné a nejde přes něj kolit vechny zaměstnance (ti co de nedostanou ke počítači) a není ani vhodné na kolení pracovních pozic, kde je potenciál zvýených rizik (obvykle výrobní činnosti). kolení ostatních méně rizikových pracovní činností (administrativa, obchod apod.) formou e-learningu je ideální. Nikde se nemusíte scházet, kadý si udělá kurz v čase, který je pro něj vhodný, je znatelně levnějí a navíc vdy trvale dle legislativy. Systém hlídá i časové opakování, take zaměstnavatel se víceméně nemusí o nic starat. kolení online je v ČR pouíváno ji 13 let a pokud ho zaměstnavatel pouil za předpokladů výe vyjmenovaných, nikdy z toho nebyl při kontrole z OIP problém. Ba naopak. Přes online kolení se ročně kolí cca 35% vech zaměstnanců. Nemyslí, e kdyby to bylo nezákonné tak by se o tom u dávno vědělo? Osobní zkuenosti mám s www.skolenibozp.cz a troufám si říci, e v ČR nic lepího není. Nebo alespoň zatím.
Upravil(a) kAemil (15. 6. 2015 12:38)
Není tady
Ne, bezpečák teda fakt nejsem, take na rozdíl od tebe nemám potřebu si tady přihřívat polívčičku a cpát sem reklamu, co je mimochodem na těchto stránkách zakázané.
Zato jsem sdílela skoro 12 let kancelář s pánem, který byl v tomhle oboru fachman, a jetě i moc dobře pamatuju, jak si zakládal na tom, jak má zpracovaný rejstřík rizik ke kadé činnosti, a jak pořád dokola otravoval s tím, e ne pustí nějakého zaměstnance k jakémukoliv stroji, chce mít od něj písemně potvrzené, e byl seznámený s tím, jaká rizika z té konkrétní práce plynou. A kupodivu to při kontrolách vyadovaly i státní orgány.
A protoe to byl pán velice puntičkářský a 12 let otravování bezpečností (a otřesný proces certifikace ISO) ve mě jakési povědomí o bezpečnosti práce zanechalo, tak taky vím, e to nezačíná a nekončí jen kolením.
Take se přikláním k tomu, co tady psala estka hned v první odpovědi.
Ale pro některé takybezpečáky je cesta "vechnosinajdetenamýchstránkách" asi nejjednoduí. Ovem chudáci ti podnikatelé, kteří na tuhle jednoduchost skočí.
Není tady
Polívčičky mi nechutnají a nemám důvod sem cpát reklamu. Kolik lidí se na tuto diskusi dostane - 15 ?
Také souhlasím s tím, e bezpečáků je dost. Vichni ti, co nabízí elearning jsou bezpečáci nebo by alespoň jimi měli být. A také mezi online koleními je propastný rozdíl. Jak v kvalitě obsahu, tak kvalitě provedení. Nutno se dívat pečlivě.
Kdy u jsme u těch bezpečáků potí je v tom, e ten ikovný pán, o kterém píe, je mezi vemi bezpečáky výjimka. Netvrdím e vichni, ale větina OSVČ na začátku něco připraví ze vzorové dokumentace vč. kolení a jsou dál, ale protoe se jednou firmou neuiví, jsou nuceni hledat dalí firmy, aby měli alespoň na ty daně. Samozřejmě konkurence tlačí ceny dolu a tak víceméně nedělá nic jiného, ne hledá nové klienty, a to vechno na úkor opečovávání těch stávajících. Praxe je tedy taková, e na svoje firmy kale, jen posílá faktury dokud mu to lidi batí, a kdy je potřeba něco řeit, nemá moc čas. To se u větích a zavedených firem obvykle nestává, nebo alespoň ne u těch kvalitnějích. Jak jistě ví, e-learning je jen jedna součást vzdělávání zaměstnanců z pohledu BOZP a měl by být doplněn nejen o rizika zaměřená na konkrétní činnosti zaměstnance, ale i o specifika spojená s provozovnou, kde pracuje (víceméně by si zaměstnanci měli pročíst celou dokumentaci BOZP, kdy půjdeme do detailu). Tak má vypadat správné kolení dle zákona. To, zda bude provedeno online formou nebo osobním kolením u je jedno. Musí být ale vdy prokázáno, e se vím tím byli zaměstnanci seznámeni a e tomu rozumí. A to pak není jen o nějakém testu s pár obrázky a závěrečným testem, ale o dalích povinnostech v rámci systému. Chudáci podnikatelé/zaměstnavatelé, kteří si to neuvědomují
Take srovnávejme srovnatelné a neříkejme vemu e-learning. Tak jako kabelka není vdy Kabelka, dort není vdy Dort nebo auto co není Auto.
Není tady