18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nenala jsem tu takové téma, tak si pojďme dávat recepty na různé typy bábovek, já bábovky zboňuju a budu ráda za kadý nový nápad, jak to vylepi A můeme i jiné dobré deserty, kadý recept dobrý
Začnu receptem na dýňovo mrkvovou bábovku s ořechy
120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlaských ořechů
100 g hladké paldové mouky
1/2 práku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové líce medu
2 líce řepkového oleje
Postup jednoduchý, co je tvrdé nastrouhat nebo nasekat, pak přidat sypké věci a pak tekuté a up s tím do trouby
Upravil(a) daysulinek (28. 1. 2015 11:33)
Není tady
daysulinek napsal(a):
Nenala jsem tu takové téma, tak si pojďme dávat recepty na různé typy bábovek, já bábovky zboňuju a budu ráda za kadý nový nápad, jak to vylepi
Začnu receptem na dýňovo mrkvovou bábovku s ořechy
120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlaských ořechů
100 g hladké paldové mouky
1/2 práku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové líce medu
2 líce řepkového oleje
Postup jednoduchý, co je tvrdé nastrouhat nebo nasekat, pak přidat sypké věci a pak tekuté a up s tím do trouby
Hmmm a budou dýně, tak vyzkouím neměla by jsi recept na vánočku?
Není tady
Ahoj, bábovku peču tuto bez vajec a je dobrá. http://www.rychle.4fan.cz/?p=97
Není tady
Já jednu "klasiku"
Ořechová bábovka
4 vejce,200 g moučkového cukru, vanilkový cukr, práek do pečiva,150 g oleje,100 g strouhaných ořechů,400 g hrubé mouky,¼ l mléka,50 g pískového cukru
loutky třeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáváme vanilkový cukr a po trokách olej. Po nalehání vmícháme prosátou mouku s kypřícím prákem, mléko a strouhané ořechy. Z bílku uleháme sníh, po licích přidáváme pískový cukr a uleháme do husta. Lehce jej vmícháme do těsta, které nalijeme do větí formy. Vloíme do středně vyhřáté trouby. Po chvilce příkon tepla zmírníme a dopečeme.
Bábovky je klasická forma úplně plná.
Není tady
TeĎ o víkendu jsem pekla jablkovou bábovku se stévií
400 g nastrouhaných jablek
400 g paldové celozrnné mouky
25 tablet SteviGuard nebo 1,5 g prákové stévie
200 ml kokosového nebo řepkového oleje
3 vejce
práek do pečiva bez fosfátů
petka skořice
petka soli
Mouku, nastrouhaná jablka, Stévii, olej, loutky, skořici, práek do pečiva smícháme, přidáme z bílků ulehaný sníh a dobře promícháme. Dáme do vymatěné a moukou vysypané formy a do vyhřáté trouby. Pečeme cca 60 minut při 180°C.
Není tady
nikol.ambielova napsal(a):
Hmmm a budou dýně, tak vyzkouím neměla by jsi recept na vánočku?
Jetě jsem sama vánočku nepekla, ale recept jsem ti nala, na přítí rok u taky zkusím udělat domácí, letos to nějak nevylo...
paldová vánočka:
480 g Country life mouka paldová celozrnná jemně mletá
100 g třtinového cukru
200 g másla
3 loutky + 1 vejce na potření
35 g drodí
250 ml mléka
petka soli
hrst rozinek namočených v rumu
hrst sekaných mandlí
citrónová kůra
Rozinky namočíme do rumu, aby dobře nasákly. Připravíme kvásek z trochy vlaného mléka, 2 lic cukru a rozdrobeného drodí. V míse utřeme změklé máslo, cukr a loutky. Přidáme rozinky i s rumem, citrónovou kůru, sůl a část sekaných mandlí. Zbylou část mandlí si necháme na posypání vánočky. Přidáme zbytek vlaného mléka a kvásek. Ve opatrně promícháme a postupně přidáváme 400 g proseté paldové mouky. Vypracujeme těsto, lehce jej popráíme moukou a necháme minimálně hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, kde pouijeme zbývajících 80 g mouky a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být vláčné, nemělo by se lepit, případně můeme přidat mouku. Vypracované těsto si rozdělíme na 9 stejných dílů a vyválíme na stejně dlouhé válečky. Nejdříve upleteme ze 4 dílů spodní patro, poté ze 3 dílů druhé patro a ze dvou dílů vrchní patro. Upletenou vánočku potřeme rozlehaným vejcem a posypeme zbylými mandlemi. Vánočku pečeme prvních 15 minut při 190 stupních, poté snííme teplotu na 170 stupňů a dopečeme, přiblině hodinu.
Není tady
Mám v plánu dělat banánovou:)))
Není tady