Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 11. 2014 15:04

daysulinek
♥♥-----

Bábovky :)

Nenašla jsem tu takové téma, tak si pojďme dávat recepty na různé typy bábovek, já bábovky zbožňuju a budu ráda za každý nový nápad, jak to vylepši smile A můžeme i jiné dobré deserty, každý recept dobrý smile

Začnu receptem na dýňovo mrkvovou bábovku s ořechy
120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlašských ořechů
100 g hladké špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové lžíce medu
2 lžíce řepkového oleje

Postup jednoduchý, co je tvrdé nastrouhat nebo nasekat, pak přidat sypké věci a pak tekuté a šup s tím do trouby tongue

Upravil(a) daysulinek (28. 1. 2015 11:33)

Není tady

#2 22. 12. 2014 11:09

nikol.ambielova
♥♥-----

Re: Bábovky :)

daysulinek napsal(a):

Nenašla jsem tu takové téma, tak si pojďme dávat recepty na různé typy bábovek, já bábovky zbožňuju a budu ráda za každý nový nápad, jak to vylepši smile

Začnu receptem na dýňovo mrkvovou bábovku s ořechy
120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlašských ořechů
100 g hladké špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové lžíce medu
2 lžíce řepkového oleje

Postup jednoduchý, co je tvrdé nastrouhat nebo nasekat, pak přidat sypké věci a pak tekuté a šup s tím do trouby tongue

Hmmm až budou dýně, tak vyzkouším smile neměla by jsi recept na vánočku?

Není tady

#3 12. 1. 2015 20:41

ama
♥------

Ahoj, bábovku peču tuto bez vajec a je dobrá. http://www.rychle.4fan.cz/?p=97

Není tady

#4 25. 1. 2015 13:09

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Já jednu "klasiku"
Ořechová bábovka

4  vejce,200 g moučkového cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva,150 g oleje,100 g strouhaných ořechů,400 g hrubé mouky,¼ l mléka,50 g pískového cukru

Žloutky třeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáváme vanilkový cukr a po troškách olej. Po našlehání vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, mléko a strouhané ořechy. Z bílku ušleháme sníh, po lžicích přidáváme pískový cukr a ušleháme do husta. Lehce jej vmícháme do těsta, které nalijeme do větší formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby. Po chvilce příkon tepla zmírníme a dopečeme.

Bábovky je klasická forma úplně plná.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#5 28. 1. 2015 11:32

daysulinek
♥♥-----

TeĎ o víkendu jsem pekla jablkovou bábovku se stévií

400 g nastrouhaných jablek
    400 g špaldové celozrnné mouky
    25 tablet SteviGuard nebo 1,5 g práškové stévie
    200 ml kokosového nebo řepkového oleje
    3 vejce
    prášek do pečiva bez fosfátů
    špetka skořice
    špetka soli
Mouku, nastrouhaná jablka, Stévii, olej, žloutky, skořici, prášek do pečiva smícháme, přidáme z bílků ušlehaný sníh a dobře promícháme. Dáme do vymaštěné a moukou vysypané formy a do vyhřáté trouby. Pečeme cca 60 minut při 180°C.

Není tady

#6 28. 1. 2015 11:38

daysulinek
♥♥-----

nikol.ambielova napsal(a):

Hmmm až budou dýně, tak vyzkouším smile neměla by jsi recept na vánočku?

Ještě jsem sama vánočku nepekla, ale recept jsem ti našla, na příští rok už taky zkusím udělat domácí, letos to nějak nevyšlo...

Špaldová vánočka:

480 g Country life mouka špaldová celozrnná jemně mletá
    100 g třtinového cukru
    200 g másla
    3 žloutky + 1 vejce na potření
    35 g droždí
    250 ml mléka
    špetka soli
    hrst rozinek namočených v rumu
    hrst sekaných mandlí
    citrónová kůra

Rozinky namočíme  do rumu, aby dobře nasákly. Připravíme kvásek z trochy vlažného mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí. V míse utřeme změklé máslo, cukr a žloutky. Přidáme rozinky i s rumem, citrónovou kůru, sůl a část sekaných mandlí. Zbylou část mandlí si necháme na posypání vánočky. Přidáme zbytek vlažného mléka a kvásek. Vše opatrně promícháme a postupně přidáváme 400 g proseté špaldové mouky. Vypracujeme těsto, lehce jej poprášíme moukou a necháme minimálně hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, kde použijeme zbývajících 80 g mouky a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být vláčné, nemělo by se lepit, případně můžeme přidat mouku. Vypracované těsto si rozdělíme na 9 stejných dílů a vyválíme na stejně dlouhé válečky. Nejdříve upleteme ze 4 dílů spodní patro, poté ze 3 dílů druhé patro a ze dvou dílů vrchní patro.  Upletenou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými mandlemi. Vánočku pečeme prvních 15 minut při 190 stupních, poté snížíme teplotu na 170 stupňů a dopečeme, přibližně hodinu.

Není tady

#7 3. 2. 2017 13:05

Bobulka5
♥------

Mám v plánu dělat banánovou:)))

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí