1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Helo díky za odkaz - u ho mám v zálokách.
Není tady
helena napsal(a):
Prostě za totáče nebyli lidi, dneska není práce a obojí je stejná kravina.
Oni by tehdá "lidi" byli, kdyby se právě nevyráběly kraviny... stejně jako by dneska byla práce, kdyby česká představa "kapitalismu" zatém jetě porád nespočívala v tom, e "sami máme málo".
Vdy proto říkám kravina. Ale Helí to není česká představa kapitalismu - to je fakt systémová chyba.
Podle mně to mohlo dobře fungovat, dokud byly firmy jaktak omezeny svými (národními) státy a (národními) zájmy - pak nemohly přerůst určité hranice. Dneska vidí, e nepodchytitelné, nepolapitelné a nedohledatelné nadnárodní korporace jsou mocnějí, ne státy - ale nepanuje v nich ani omylem demokracie, nýbr čistý, nefalovaný totáč......take to vypadá, e v určitém bodě se začne demokracie s kapitalismem velmi nepříjemně dostávat do střetu.
Není tady
e v určitém bodě se začne demokracie s kapitalismem velmi nepříjemně dostávat do střetu
Střety větinou přináejí pokrok... sice ne hned, páč kdy se kácí les... ale málokdy se stalo, e by jejich účastník/ci se vrátili o patro ní. Tak se vlaastně můeme těit - i kdy my u asi nedoijem...
Není tady
No tak to sakra doufám! Mohly bychom se i doít - vydr deset let, pak by měly nastat nějaké ty systémové změny.
Není tady
Tak já se teda pokusím... ale běda ti, jestli ne... tě budu chodit strait
Není tady
Mně ne běda - to nadávej Plutovi, případně Amíkům, kteří ho mocí mermo zbavili statutu planety
Není tady
Jo Amíci - "... a my jsme je milovali"
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak abychom si zase jen tak nefandili - Česko se z výrobce stává montovnou s téměř otrockou prací agenturních i kmenových zaměstnanců, čipem hlídanými odchody na jídlo, toaletu...bankami přesčasových hodin pokud mono neproplácenými...bez monosti změny a výměny práce. Jsou regiony s abnormální nezaměstnaností a ne vichni odtud mohou utéci jinam.
Ono to není zase vechno jen růové, vichni nemohou být podnikateli a ne vichni podnikatelé mají reálnou představu o tom, co je to podnikat.
Tvrdím stále: příide doba, kdy práce nebude pro mnohé nepříjemnou nutností, ale výsadou pro tvůrčí lidi.
Nemyslím si, e se Česko stává montovnou... Myslím si, e u jí bohuel dávno je. Ale co s tím? Kdy tam lidé nebudou dělat za stávajících podmínek, budou muset ty podmínky změnit. Anebo přesunout své montovny jinam. Přemýlím, co by to znamenalo pro ná stát.
Není tady
Petr100 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Tak co zde některé blábolí bláboly? Take měsíčně za léky 208,33 kaček. A nic víc.Mesicne muze dat treba 1000kc,pak na konci roku to vyuctujou,ale co je to starym lidem platne,kdyz jist potrebujou ten mesic a ne za rok.....
Zalo nadaci na podporu důchodců kdy s tím má takový problém. Kdy si otevře nějakou ivnost aby jsi stále jen nenaříkala? Bude mít hafo korunek a bude vysmátá.
Me nejde o me,uz jsem to tu psala.Me jde o jine lidi.Nejsem jako ty,kdyz se mam dobre,at ostatni chcipnou.Prozila jsem si co je jit s koruny do koruny,proziva to ted spousta samozivitelek,nezamestnanych a osamelych duchodcu.
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Co se tyce tech socialnich davek tak treba v mem pripade plat 8000 kc pred 5 lety,doma studujici dceru.Sla jsem na socialku zda-li mam na neco narok-na pridavky jsem narok nemela,protoze pred rokem jsem mela vyssi plat.Dostala jsem prispevek na bydleni 1000 kc takze jsme s dcerou meli vyzit s 9000.Kdyz jsme platili za byt 7000kc + 800 kc stalo dcery jizdne do skoly..Takze nam zbylo 1200 kc na jidlo a obleceni na cely mesic to by jsme se fakt meli skvele.
Ja vim mela jsem doma jeste pracujiciho syna,ktery samozrejme daval penize na domacnost,ale toho nikdo neposuzoval i kdyz jsem na to upozornovala,ale bylo me receno,ze u prispevku na bydleni se tohle neposuzuje,chteli jen muj prijem.Takze kdyby jsme zili s dcerou sami tak by jsme museli chcipnout hlady a nepomohl by nam ani prispevek na bydleni a nebo by dcera nemohla ani studovat a jit makat.
Kdyz jsem potom byla u soudu kvuli vymahani alimentu a uvedla tam svuj prijem vcetne socialni davky,soudkyne nechapala jak jsme s tim mohli vyzit.Stasne ji zajimalo kdo me pomahal.......vztek se ve me jen varil,vzdyd prece stat to tak nastavil,ze se s toho vyzit da,tak co se soudkyne divi.u příspěvku na bydlení se posuzují vichni co mají v bytě trvalý pobyt a jsou hláeni na slubách.
Take me to prislo divne,ale synovo prijem nechteli.Ted jsem si uvedomila,ze to nebyl prispevek na bydleni,ale socialni prispevek.Prece jenom,uz je to nejaky ten rok zpet.
Není tady
aprill napsal(a):
Judyna napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Tak abychom si zase jen tak nefandili - Česko se z výrobce stává montovnou s téměř otrockou prací agenturních i kmenových zaměstnanců, čipem hlídanými odchody na jídlo, toaletu...bankami přesčasových hodin pokud mono neproplácenými...bez monosti změny a výměny práce. Jsou regiony s abnormální nezaměstnaností a ne vichni odtud mohou utéci jinam.
Ono to není zase vechno jen růové, vichni nemohou být podnikateli a ne vichni podnikatelé mají reálnou představu o tom, co je to podnikat.
Tvrdím stále: příide doba, kdy práce nebude pro mnohé nepříjemnou nutností, ale výsadou pro tvůrčí lidi.Jo...Přesně o tomto jsem psala někde na začátku - o velice nedůstojných podmínkách, které někde panují.....
To je patné. kadý, kdo pracuje - i ten, který má jednoduchou manuální práci (ovem i tak je potřebná), by měl dostat takový plat, který pokryje jeho základní potřeby (jídlo, bydlení). A na člověku, který ije sám nebo navíc i iví děti, plat něco přes 8 000 (minimální mzda) nestačí.
Navíc - mluvíte pořád o sociální dávkách - v tomto se nevyznám, nikdy jsem ádnou nebrala, ale slýchávám, e sociální dávky berete jen nějakou dobu - ale to je moná podpora. Ti, co nemají nárok na podporu to mají jak? Příspěvek na bydlení, nějaké to existenční minimum - dá se z toho ít? A je pravda, e berou majetek kdy tyto dávky berete?omezené časově jsou jen podpory v nezaměstnanosti, ostatní dávky se vyplácejí po celou dobu co trvá nárok.
u majetku se přihlíí k nemovitosti, která neslouí k trvalému bydlení, kapitálovému ivotnímu pojitění, stavebnímu spoření, motorovému vozidlu . k majetku se přihlíí pouze u dávek hmotné nouze - příspěvek na ivobytí, doplatek na bydlení a MOP
povídání o dávkách je na hodně dlouhou dobu :-( .
U prispevku na bydleni je omezena doba-nevim presne kolik,ale je mozna 2-5 let
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jo...Přesně o tomto jsem psala někde na začátku - o velice nedůstojných podmínkách, které někde panují.....
To je patné. kadý, kdo pracuje - i ten, který má jednoduchou manuální práci (ovem i tak je potřebná), by měl dostat takový plat, který pokryje jeho základní potřeby (jídlo, bydlení). A na člověku, který ije sám nebo navíc i iví děti, plat něco přes 8 000 (minimální mzda) nestačí.
Navíc - mluvíte pořád o sociální dávkách - v tomto se nevyznám, nikdy jsem ádnou nebrala, ale slýchávám, e sociální dávky berete jen nějakou dobu - ale to je moná podpora. Ti, co nemají nárok na podporu to mají jak? Příspěvek na bydlení, nějaké to existenční minimum - dá se z toho ít? A je pravda, e berou majetek kdy tyto dávky berete?omezené časově jsou jen podpory v nezaměstnanosti, ostatní dávky se vyplácejí po celou dobu co trvá nárok.
u majetku se přihlíí k nemovitosti, která neslouí k trvalému bydlení, kapitálovému ivotnímu pojitění, stavebnímu spoření, motorovému vozidlu . k majetku se přihlíí pouze u dávek hmotné nouze - příspěvek na ivobytí, doplatek na bydlení a MOP
povídání o dávkách je na hodně dlouhou dobu :-( .U prispevku na bydleni je omezena doba-nevim presne kolik,ale je mozna 2-5 let
tuím od roku 2012 to bylo jen 84 měsíců, od ledna 2015 zrueno.... take neomezeně
Není tady
eremuruss napsal(a):
Petr100 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Mesicne muze dat treba 1000kc,pak na konci roku to vyuctujou,ale co je to starym lidem platne,kdyz jist potrebujou ten mesic a ne za rok.....Zalo nadaci na podporu důchodců kdy s tím má takový problém. Kdy si otevře nějakou ivnost aby jsi stále jen nenaříkala? Bude mít hafo korunek a bude vysmátá.
Me nejde o me,uz jsem to tu psala.Me jde o jine lidi.Nejsem jako ty,kdyz se mam dobre,at ostatni chcipnou.Prozila jsem si co je jit s koruny do koruny,proziva to ted spousta samozivitelek,nezamestnanych a osamelych duchodcu.
Co dělá pro to, aby se ti JINÍ LIDÉ měli lépe?
Není tady
Petr100 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Zalo nadaci na podporu důchodců kdy s tím má takový problém. Kdy si otevře nějakou ivnost aby jsi stále jen nenaříkala? Bude mít hafo korunek a bude vysmátá.Me nejde o me,uz jsem to tu psala.Me jde o jine lidi.Nejsem jako ty,kdyz se mam dobre,at ostatni chcipnou.Prozila jsem si co je jit s koruny do koruny,proziva to ted spousta samozivitelek,nezamestnanych a osamelych duchodcu.
Co dělá pro to, aby se ti JINÍ LIDÉ měli lépe?
no to jsem zvědavá na odpověď
Není tady
Eva. napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Tvrdím stále: příide doba, kdy práce nebude pro mnohé nepříjemnou nutností, ale výsadou pro tvůrčí lidi.Nemyslím si, e se Česko stává montovnou... Myslím si, e u jí bohuel dávno je. Ale co s tím? Kdy tam lidé nebudou dělat za stávajících podmínek, budou muset ty podmínky změnit. Anebo přesunout své montovny jinam. Přemýlím, co by to znamenalo pro ná stát.
Ve chvíli, kdy se ty montovny pomalu stěhují na východ a u nás se konečně začínají prosazovat i větí ne malé české firmy, slibuje pan prezident Zeman čínským společnostem "nadstandardní podmínky" pro investice v Česku ... to teď budeme montovat pro Číňany ... četí dělníci z toho budou mít určitě radost. Připomínám, e na rozdíl od zahraničních firem operujících zde v "nadstandardním reimu" daňových prázdnin musí četí podnikatelé dodrovat v případě svých zaměstnanců zákoník práce a odvádět daně i dalí odvody v plné výi, tzn. - jsou vcelku dost znevýhodněni.
Není tady
Mame se lepe, jednoznacne. Lide se dozovaji delsiho veku, zivotni prostredi je taky radikalne lepsi.
Pri nedavnych vzpominkach k 17.11. jsem se divala na televizi. Jeden pan tam povidal, jak opravoval auto v garazi a pritom si poustel Hlas Ameriky. Garaz kerasne s plechovymi dvermi rezonovala vysilani, ktere bylo velice "nedovolene". pory k nemu bezela vydesena manzelka z domku, kvuli tomu aby ho na to upozornila, ze to ze on posloucha radio je slyset po okoli !!!!....VELMI NEBEZPECNE.
A tohle mi stacilo k tomu, abych vedela, ze se mame velmi dobre, daleko lepe nez driv.
Není tady
Mío jetě pár stávek v montovnách a jak píe, na východě na ně čekají. A konečně bude u nás klid.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Judyna napsal(a):
i zde platí "podle sebe, soudím tebe" - čili nezávidím-li já, nevidím ani závist kolem - nebo prostě blbě vidíme
Přesně tak!
Hmm,tak to jste mi moc nepomohly. To,,podle sebe soudím tebe"mě napadne,kdy mi tady někdo podsouvá něco,co jsem neřekla,nebo mluví o té závisti.Ale okolo sebe nikoho takového fakt nevidím a to jsem byla nedávno na oční prohlídce. Nebo mi to zrcadlí,e mám změnit očního doktora?
Upravil(a) taonata (20. 11. 2014 20:33)
Není tady
Tao, princip zrcadlení se to jmenuje proto, e je to prostě jako se zrcadlem. Nevidí to tam? Tak to nemá...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Připomínám, e na rozdíl od zahraničních firem operujících zde v "nadstandardním reimu" daňových prázdnin musí četí podnikatelé dodrovat v případě svých zaměstnanců zákoník práce a odvádět daně i dalí odvody v plné výi, tzn. - jsou vcelku dost znevýhodněni.
Jo, to je na palici. Patrně to měla být počáteční pobídka investorům, kterých tu zkraje moc nebylo, ale u by to měli vygumovat.......kdy pak slyím, e Japonci v Lovosicích smontujou za víkend plechovou halu a tvářej se, e roziřujou provozy, aby se jim prodlouily daňový prázdniny, tak by mně kleplo. Ale ne z Japonců, samozřejmě.
Není tady
musí četí podnikatelé dodrovat
To ví... na chudej lid muí bejt přísnost... oni, na rozdíl od těch "hejčkanejch", nemají moc kam odejít - a na pár výjimek, který by tu stejně neplatily.
Není tady