6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Radu žádnou nemám, jen chci poznamenat, že hubnutí a udržení štíhlosti je především o jídle! Je to tak alespoň o 70% o stravě a 30% o cvičení (někdo se dokonce přiklání i poměru 90/10%). Fyzická aktivita je velmi důležitá (zpevnění postavy, fyzická kondice atd.), ale v žádném případě to neznamená, že když bude čl. cvičit (i třeba 4x týdně) a bude se stravovat pořád stejně (špatně), tak zhubne. Zhubne možná ze dvě kila, ale to je všechno.
Není tady
Obávám se, že Vil má kus pravdy. U mě vždy byly změny váhy spojeny jen a pouze s jídlem. Množství a složení (kvalita) jídla. Ten pohyb je dobrý pro to, aby se zrychlil metabolizmus. Takže když člověk se hýbe pravidelně, zvýší si celkové obrátky, a tráví a spaluje rychleji a účinněji.
V době, kdy jsem měla podváhu, mi při měření u nutriční terapeutky vycházelo, že mám nadměrné množství svalů, na svůj věk a konstituci. :-) To je zase genetika, tak nějak nezasloužená...
Není tady
Vilemína napsal(a):
Radu žádnou nemám, jen chci poznamenat, že hubnutí a udržení štíhlosti je především o jídle! Je to tak alespoň o 70% o stravě a 30% o cvičení (někdo se dokonce přiklání i poměru 90/10%). Fyzická aktivita je velmi důležitá (zpevnění postavy, fyzická kondice atd.), ale v žádném případě to neznamená, že když bude čl. cvičit (i třeba 4x týdně) a bude se stravovat pořád stejně (špatně), tak zhubne. Zhubne možná ze dvě kila, ale to je všechno.
Tak pod tohle se muzu podepsat,ze je to tak.Ja pred lety zhubla 16 kilo a necvicila jsem vubec.Bylo to jen o jidle.Ted zhubla kamaradky dcera 22 kg a take necvicila vubec a zhubla to behem 3 mesicu.
Je treba upravit jidelnicek,nejist tucne jidlo,pecivo a hlavne nejist vecer.
Byli doby kdy jsem chodila 4-5 tydne plavat nezhubla jsem nic.Byla to hodina intenzivniho plavani
Upravil(a) eremuruss (19. 11. 2014 5:42)
Není tady
Mně zase víc zabírá cvičení.
Není tady
Hubnutí (i tloustnutí) je VŽDYCKY V PRVNÍ ŘADĚ V HLAVĚ! Jak to tam kdo má, tak podle toho se řídí asi ve 107. řadě ta nejkonkrétnější realizace, což u žen většinou bývá změna stravovacích návyků (pozor, nemusí být nutně změna jídelníčku!).
Možná, že by pro tvoji paní Ernste bylo nejlepší, kdyby se vydala cestou STOB, nebo něčeho podobného. Potkala by se tam s dámami, z nichž některé se octly v podobné situaci, viděla by, jak to vypadá, o co jde, jaké mohou být příčiny a následky a jaké by pro ni bylo řešení. Ověřila by si, že to jde, jak to jde a jak dlouho co trvá. Naučila by se zacházet se svým vztahem k jídlu a tělu a dostalo by se jí potřebné podpory.
(Když to po sobě čtu, ráda bych prohlásila, že nejsem v žádném spojení se STOB, ani jsem neprošla jejich kurzy . Pravda je, že znám pár ženských, které prošly a pomohlo jim to nejen zhubnout a neznám žádnou, které b to nepomohlo nebo u ní došlo k jojo efektu - což neznamená, že by v čase trochu nepřibraly, ale když někdo zhubne 30 kilo a přibere časem 5, tak je to pořád mínus 25).
A nebo spolu choďte často na večeře do dobrých podniků, nebo často dobrou večeři připrav a stolujte spolu .
Není tady
Barča napsal(a):
Hubnutí (i tloustnutí) je VŽDYCKY V PRVNÍ ŘADĚ V HLAVĚ! Jak to tam kdo má, tak podle toho se řídí asi ve 107. řadě ta nejkonkrétnější realizace, což u žen většinou bývá změna stravovacích návyků (pozor, nemusí být nutně změna jídelníčku!).
Možná, že by pro tvoji paní Ernste bylo nejlepší, kdyby se vydala cestou STOB, nebo něčeho podobného. Potkala by se tam s dámami, z nichž některé se octly v podobné situaci, viděla by, jak to vypadá, o co jde, jaké mohou být příčiny a následky a jaké by pro ni bylo řešení. Ověřila by si, že to jde, jak to jde a jak dlouho co trvá. Naučila by se zacházet se svým vztahem k jídlu a tělu a dostalo by se jí potřebné podpory.
(Když to po sobě čtu, ráda bych prohlásila, že nejsem v žádném spojení se STOB, ani jsem neprošla jejich kurzy . Pravda je, že znám pár ženských, které prošly a pomohlo jim to nejen zhubnout a neznám žádnou, které b to nepomohlo nebo u ní došlo k jojo efektu - což neznamená, že by v čase trochu nepřibraly, ale když někdo zhubne 30 kilo a přibere časem 5, tak je to pořád mínus 25).
A nebo spolu choďte často na večeře do dobrých podniků, nebo často dobrou večeři připrav a stolujte spolu .
Pokud se bude cpat veceri,nezhubne nikdy....
Není tady
Nevečeřet je pověra. Je to o celkovém množství jídla a o jeho skladbě. Beru to podle pořadu Jste to, co jíte. Tam právě říkali, že večeřet se má. A lidé tam zhubli.
Pokud paní má problém sama zhubnout, tak bych se asi taky přihlásila do toho STOBu. Sice se tam musí jídlo vážit a počítat kalorie, což je otrava, ale pokud je paní vysloveně obézní, tak musí holt něco obětovat.
Není tady
Ivana napsal(a):
Nevečeřet je pověra. Je to o celkovém množství jídla a o jeho skladbě. Beru to podle pořadu Jste to, co jíte. Tam právě říkali, že večeřet se má. A lidé tam zhubli.
Pokud paní má problém sama zhubnout, tak bych se asi taky přihlásila do toho STOBu. Sice se tam musí jídlo vážit a počítat kalorie, což je otrava, ale pokud je paní vysloveně obézní, tak musí holt něco obětovat.
Ano ted zrovna frci diety podle Havlicka,pred lety to Byl Rajko Dolecek za par let to bude zase nekdo jinej a dieta Havlicka bude povazovana za hloupost.Ja myslim,ze kazdy musi najit ten svuj styl jak zhubnout.Ani dieta Rajka Dolecka neni k zahozeni,nedavno jsem v televizi videla rozhovor a pamatuji si nez,ze k obedu si da 3 knedliky a neveceri vubec.....a je stlihly.Kazdy si musi najit to sve.Ja jist naposledy v 17 hodin tak jsem jednou takova.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pokud se bude CPÁT, tak určitě ne, stejně tak nezhubne, když se bude cpát jakýmkoli jídlem kdykoliv.
Pokud bude stolovat s milovanou bytostí a vychutná si dobré jídlo, tak jí to zaručeně prospěje, třeba tím, že ubyde na váze. Asi se těžko sejdou ve všední den u stolu jindy, než večer, tak jsou na místě večeře.
Navíc, oba se chtějí dobře vyspat, tak si dají pozor, aby nejedli něco, co je bude budit žaludečními obtížemi.
Není tady
Barča napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Pokud se bude CPÁT, tak určitě ne, stejně tak nezhubne, když se bude cpát jakýmkoli jídlem kdykoliv.
Pokud bude stolovat s milovanou bytostí a vychutná si dobré jídlo, tak jí to zaručeně prospěje, třeba tím, že ubyde na váze. Asi se těžko sejdou ve všední den u stolu jindy, než večer, tak jsou na místě večeře.
Navíc, oba se chtějí dobře vyspat, tak si dají pozor, aby nejedli něco, co je bude budit žaludečními obtížemi.
Co vyspat, ale hlavně milovat.
Není tady
Eva. napsal(a):
Barča napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Navíc, oba se chtějí dobře vyspat, tak si dají pozor, aby nejedli něco, co je bude budit žaludečními obtížemi.Co vyspat, ale hlavně milovat.
Jistě, souvisí to . Vhodná večeře je afrodiziakální.
Není tady
Eva. napsal(a):
souhlasím s tím jídlem .... cvičení zpevní , vytvaruje ... ale nezhubne se ... já zhubla 10 kg za pul roku pod intezivnim stresem ... to o cvičení asi moc nebude
Není tady
Vilemína napsal(a):
Ja mám zasa pomalý metabolizmus a čím menej jem, tým menej - postupne - chudnem, metabolizmus si proste zvykne na menšie množstvo a beží naň, bez ďalšieho chudnutia. Plus som unavená, zimomrivá, nevľúdna... Pomáha zacvičiť si, to ten metabolizmus rozhýbe.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Tak pod tohle se muzu podepsat,ze je to tak.Ja pred lety zhubla 16 kilo a necvicila jsem vubec.Bylo to jen o jidle.Ted zhubla kamaradky dcera 22 kg a take necvicila vubec a zhubla to behem 3 mesicu.
Byli doby kdy jsem chodila 4-5 tydne plavat nezhubla jsem nic.Byla to hodina intenzivniho plavani
Neschudneš na kilá, lebo svaly vážia viac ako tuk - ale postava vyzerá sakra inak!
Není tady
Selima napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Byli doby kdy jsem chodila 4-5 tydne plavat nezhubla jsem nic.Byla to hodina intenzivniho plavaniNeschudneš na kilá, lebo svaly vážia viac ako tuk - ale postava vyzerá sakra inak!
Kdyz jsem zhubla tech 16 kg tak jsem musela zmenit cely satnik a dost to bylo znat,podle reakci lidi.Tak nevim co jsem zhubla,kdyz jsem necvicila
Není tady
Damila napsal(a):
Obávám se, že Vil má kus pravdy. U mě vždy byly změny váhy spojeny jen a pouze s jídlem. Množství a složení (kvalita) jídla. Ten pohyb je dobrý pro to, aby se zrychlil metabolizmus. Takže když člověk se hýbe pravidelně, zvýší si celkové obrátky, a tráví a spaluje rychleji a účinněji.
V době, kdy jsem měla podváhu, mi při měření u nutriční terapeutky vycházelo, že mám nadměrné množství svalů, na svůj věk a konstituci. :-) To je zase genetika, tak nějak nezasloužená...
To není můj názor. Je to názor dvou internistů, zdůrazňuji z mladší generace, oba dva jsou štíhlí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Evo, dobře, ale ty jistě nejsi případ, který by jedl obrovské porce - mám tu zkušenost, že spousta tlustých lidí jí velké porce nebo celý den nejí a pak se nacpou večer k prasknutí, tipuju, že se snažíš stravovat rozumně, tj. jíš menší porce, ale pravidelně, nejíš vyloženě nezdravá jídla atd. - u lidí, kteří se takto stravují a začnou 3x nebo 4x týdně intenzivně cvičit, nezhubnou (nezmenší svůj objem) nějak extra výrazně. To chce především změnu stravování.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Nevečeřet je pěkná blbost. Ono taky záleží, jak se stravuješ během dne. Jestli přes den téměř nejíš a pak si dáš k večeři obrovskou porci jídla, tak je to špatně, ale pokud přes celý den normálně jíš v menších porcích, tak ti večeře neuškodí, tedy opět za předpokladu, že to není velká porce.
Není tady
Prostě budeš muset říct manželce pravdu a to třeba taktněji, že jí navrhneš společné hubnutí a cvičení, protože na sobě vidíš, že Ti kila taky nedělají dobře a jí to na atraktivitě nepřidává, že bys chtěl, aby byla fit jako před dětmi. Zároveň, když si zakážeš náhradní sex s časákem..., tak to by bylo, aby Ti nezačal fungovat s manželkou, ať vypadá, jak vypadá, vždyť se nemusíte milovat za světla, že. Jak říkal známý, který sloužil v armádě na misi v islámské zemi. Po pár měsících najednou i ošklivé vojandy Američanky se zdály být atraktivní. Tak jako se říká, že hlad je nejlepší kuchař, přeneseně význam si přenes na tento Tvůj případ, víš jak to myslím. Ale ona pro to taky by měla něco udělat, to je jasné. Jenže dnes ani netuší, že Ti něco vadí, třeba...
Není tady
Vilemína napsal(a):
Eva. napsal(a):
Evo, dobře, ale ty jistě nejsi případ, který by jedl obrovské porce - mám tu zkušenost, že spousta tlustých lidí jí velké porce nebo celý den nejí a pak se nacpou večer k prasknutí, tipuju, že se snažíš stravovat rozumně, tj. jíš menší porce, ale pravidelně, nejíš vyloženě nezdravá jídla atd. - u lidí, kteří se takto stravují a začnou 3x nebo 4x týdně intenzivně cvičit, nezhubnou (nezmenší svůj objem) nějak extra výrazně. To chce především změnu stravování.
Přesně takhle blbě já jím. Snídám jen kakao, začnu jídlo až obědem a večer sním půl lednice. A to je špatně.
Není tady
Eva. napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Eva. napsal(a):
Přesně takhle blbě já jím. Snídám jen kakao, začnu jídlo až obědem a večer sním půl lednice. A to je špatně.
Evo., možná není. Nevím, jestli jsi četla o tom, že při stejném denním energetickém příjmu ze stravy stejného složení lidé sledovaní v IKEMu kvůli diabetu měli za stejný časový interval vyšší váhový úbytek a stabilnější glykemii ti, kteří jedli 2 větší jídla denně, než ti, kteří je měli rozděleno do několika menších porcí po 3 (? nejsem si jistá) hodinách. A mám děravou paměť a nechci hledat, ale mám pocit, že ta 2 jídla byla v podstatě oběd a večeře.
Upravil(a) Barča (19. 11. 2014 15:36)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Selima napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Byli doby kdy jsem chodila 4-5 tydne plavat nezhubla jsem nic.Byla to hodina intenzivniho plavaniNeschudneš na kilá, lebo svaly vážia viac ako tuk - ale postava vyzerá sakra inak!
Kdyz jsem zhubla tech 16 kg tak jsem musela zmenit cely satnik a dost to bylo znat,podle reakci lidi.Tak nevim co jsem zhubla,kdyz jsem necvicila
Aj tuk, aj svaly - a potom sa to ťažšie udržiava ľahšie naberie nazad... A schudnúť hlavne rýchlo a bez cvičenia nie je ani veľmi zdravé, nehovoriac už o tom, že ovisne koža od istého veku...). Podľa mňa radšej pomalšie, zdravšie a natrvalo...
Není tady
Eva. napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Eva. napsal(a):
Ja jim nejvice rano a pozdnim obedem koncim.Ale bohuzel ty porce jsou velke,ze me to tak zasyti,ze vecer zadny hlad nemam.
Není tady
Eva. napsal(a):
Proč špatně, když jsi jako lunt? Teda předpokládám, že ještě pořád jsi
Není tady
Ľudia sú rôzne typy a majú rôzne metabolizmy - ale ja keď dlho nič nejem, tak by som potom zožrala aj vlastnú ruku a napchám sa na prasknutie... Kdežto keď jem častejšie, stačí mi menej a neroztiahnem si tak žalúdok... Len to bohužiaľ neviem 100% dodržiavať a hádajte čo? Práve som sa nadžgala, lebo som sa vrátila neskoro z práce a jedla som naposledy o pol tretej....
Není tady