19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jsem samozivitelka, 25let, 2 deti kluci 3,5r a 2r . Jsou nesmirne zivy a neposlusni. Me absolutne neposlouchaji a ja uz nemam silu. Temer jsem rezignpvala. Bydlim v r.dome s bytovyma jednotkama. V dalsich bytech bydli moje babicka a v dalsim mamka. Obe je jen rozmazluji a vychovu stezuji. Kdyz kluka poslu do kouta bouchnul brachu treba tak breci babicka prilitne me sjebe a kluka zachrani. Pak mam mit nejaky respekt. Hracky dostanou rpzbiji a babi jim koupi hned nove. Niceho si nevazi. A to nemluvim o neustalych sladkostech co bych take radso nevidela. Mluvila jsem o tom s babickama stale a vysledek zadny. Kdyz ji reknu ne ted mu to nedavej budeme obedvat tak se urazi a rekne tak ja jim uz nic nekoupim. To je hruza. Jenze tady byt musim. Kluci uz jsou opravdu nezvladatelno. S babickama jsou zlaty nic po nich nechce. A nepoustet je k nim to tadyroste neni mozny. Penize co mam je 7800 a po poplaceni mam 1800 na mesic. Bez babicek bych nas neuzivila. Brigady neustale shanim ale s detma co muzu delat. Starsiho mi ted do skolky nevzali a nikdo mi je na dlouho nepohlida. 1x14dni jezdi na vikend k tatovi. To je balzam na nervy. S tech penez jsem zoufala. Nemuzu se naa nic tesit, nic me netesi. Posledni mesic uz jenom stekam jsem protivna a k nicemu. Tento tyden jsme vsichni 3 nachcipani to je des. Mela jsem jeden 3 mesicni vztah a zjistila jse, ze me chlap jen vyuzil. Hnusne. Tak zase sama. Ale to me netrapi. Uz radsi sama dokud se nedam do kupy. Ale nevim jak. Jestli to zvladnu sama ci nikoliv. Uz proste nemuzu ... jsem k nicemu. (
Prozila jsem hodne tezkych chvil. Treba v tehu se starsim kdyz jsme zustali sami bylo strasne a zvladli jsme to. Zvladali az ted mesic jsem na dne. Mohla jsem dostat prisp. Na bydleni a aspon bych nas snad uzivila zdrave vsechny ale nedostala jsem ho tento barak je 100lety a nema kolaudaci uz a ani zkolaudovat pry asi nepujde. Navuic hned pote prisla na me exekuce 10tis z doby kdy mi bylo 18 uplne nezodpovedna jsem. No zaplatili jsme to ale s tim ze to budu splacet zustava mi 800 na mesic. To me proste uz znicilo uplne. Ja bych proste chtela jen normalne zit, vychovavat si svoje deti , mit na jidlo moct s nima nekam chodit, moct si zajit treba s kamaradkou na kavu ale ne. Nemuzu. Nedokazu se z toho vyhrabat. Na vsechny jsem protivna nikdo nechape proc. Jsem asi k nicemu. Chtela bych z toho ven ale sama to nezvladnu a nejakeho psychologa pres pojistovnu ktery me bude mit jako nejakou polozku zakaznika nechvi.. nebo psychiatra prasky ktere mi sice udelaji treba usmev na tvari ale muj zivot nezlepsi. Musim prijit na to jak, jak zit lepe,jak byt lepsi clovek.ale nejde mi to ; ((
Není tady
Omlouvam se za chyby pisu v rychlosti a na mobilu. Deti mi tu demoluji byt.
Není tady
Nejsi k ničemu. Jsi jen moc unavená. Je toho na Tebe opravdu hodně. Taky jsem kdysi byla - jetě při MD závislá na rodičích, ale do práce mě po MD vzali, take aspoň finance byly vyřeeny.
Zkusila sis svých pocitech promluvit s babičkama - e u nemůe?
Není tady
Ne to bohuzel s babickou to opravdu nema smysl a s moji mamkou... ona to vi... ale nijak mi v tom nemuze pomoct. Pomaha mi tak ze nam dava nejake jidlo co nosi z prace.. treba za levno co by vyhodili.. potukany nehezky ovoce,zeleninu skoro zadarmo, vajicka kde je jedno rozbite za levno, a veci co se musi co nejdriv spotrebovat . Hlady neumremi i kdyz musime jist co je
evne a dostanem nez co bych chtela zdraveho vyzivneho dobreho to si moc nemohu vybirat (),bydlet mame kde ale s moji psychikou mi nepomuze. Financne nijak. Kluky si obcas na hodinku vezme jednoho dva jen vextra pripadech . Asi bych si nemela. Ak stezovat jsme zdravi, a nejhlavnejsi veci mame. Ale ja chci zit nejak lepe malicko ne jen proste prezivat (
Není tady
No to ti věřím. A kluci jetě troku povyrostou a vezmou je do kolky - je potřeba ádat zavčas a moná by ti v tom pomohly i soc. pracvonice - aby ti je pak vzali přednostně a mohla sis jako samoivitelka najít práci. Jakoukoliv. Pak bude mít nějakou tu korunu a troku si odpočne i od dětí. O tatínkovi nepíe, tak asi nefunguje. Jestli ani neplatí, zkus v tom něco podniknout. I kdy vím, e pokud chlap platit nechce, těko se to vymáhá.
Není tady
Tatinek plati 3000 podle rozsudku by mel 5000. Kdyz se ptam co s tim mohu delat na soc a ruzne tak nic mam byt rada ze neco plati ze ma snahu... no a kdyz chci nejake davky tak mam pry uvest tech 5000 a mam si to z nej vymoct. Z te logiky uradu je mi spatne.
J vim ze az povyrostou tak snad bude malicko lepe . Praci mam snad jistou. Nic moc ale nejhorsi take ne.
Není tady
No, tak to je super s tou sociálkou . Zkus mu pohrozit, e to dá k soudu, aby aspoň část dluné částky doplatil. Ale faktem je, e kdy aspo´něco platí, kdoví, jestli by se tím soud zabýval. To by ti řekli moná v nějaké právní poradně.
A vidí - práci snad bude mít, tak to je fajn. Opravdu bude líp.
Není tady
zoufalka89 napsal(a):
Tatinek plati 3000 podle rozsudku by mel 5000. Kdyz se ptam co s tim mohu delat na soc a ruzne tak nic mam byt rada ze neco plati ze ma snahu...
no a kdyz chci nejake davky tak mam pry uvest tech 5000 a mam si to z nej vymoct. Z te logiky uradu je mi spatne.
J vim ze az povyrostou tak snad bude malicko lepe . Praci mam snad jistou. Nic moc ale nejhorsi take ne.
Hm klasika. Měla ses tam těch státních lehkoivek optat jestli nemají volnou idli, e si tam za ty peníze sedne s nima a tyhle rady bude rozdávat taky. Ani V na to nepotřebuje.
Není tady
Zoufalko,
k psychologovi nechce, práky také nechce, vymáhat peníze po otci také neche.... kdy nic nechce, jak to chce vyřeit? Moná čeká na zásah Boha, ale tak to bohuel nefunguje. Domluv se třeba s otce, a si vezme obě děti na týden, dej se dohromady, odpočiň si, uvař si čaj, dívej se na televizi, bě na procházku... a rozmysli si strategii, co bude dělat. Protoe bez akce není reakce a nic se nezmění. Buď můe čekat, a ti děti vezmou do kolky a věřit, e se to pak zlepí nebo pro to udělat maximum, ne NECHCI a NECHCI.
Není tady
koda, e se nedá rozpoznat s těhotenstvím jestli rodičům nezačnou být děti jednou přítěí - "soudíme se o děti, on je taky nechce"
Není tady
Ppsychologovi bych snad i sla ale neumim si predstavit prijit k dr. A rikat mi ze mam deprese. Prasky nejsou reseni.... ty mi zivot nezmeni. Alimenty byvh rada vymahala zjistovala jsem vsude i s pravnikem a soc a na soudu. A nic. Nakonec jsem rada ze plati aspon takhle. Bojovat se systemem nemam silu a aby platil exekutorovi a pro deti by uz pak nezbyly ani ty 3tis to ne. Holt tak. Radeji bych nekde vydelala kdyby to slo
Samozdrejme ze CHCI snazila jsem se a vse se vetsinou podelalo takze jsem v situaci kdy znova hodnotim jak na to a jsem ve slepe ulicce. A psychiku uz mam uplne r.. nemam silu. Ano ten klid bych potrebovala ale neni moznost. Snad az odjedou na vikend. Trosku uz se modlim jen za zazrak to je fakt. Chjo. 1xjsem si dovolila poprosit otcovu stranu aby meli kluky o den dele v poradku otcova strana. Komunikuji s ex.tchyni tatinek se mnou nekomunikuje. Alemoje babi na me hlasila ze o deti prijdu, ze jim je tam strkam a hrozny reci. Tohle me nici. Ona nedokaze ani trochu pochopit v jake jsem situaci porad jen cse spatne. Kez b X ch mohla kamkoliv jinam.
Není tady
zoufalka89 napsal(a):
Ppsychologovi bych snad i sla ale neumim si predstavit prijit k dr. A rikat mi ze mam deprese. Prasky nejsou reseni.... ty mi zivot nezmeni. Alimenty byvh rada vymahala zjistovala jsem vsude i s pravnikem a soc a na soudu. A nic. Nakonec jsem rada ze plati aspon takhle. Bojovat se systemem nemam silu a aby platil exekutorovi a pro deti by uz pak nezbyly ani ty 3tis to ne. Holt tak. Radeji bych nekde vydelala kdyby to slo
![]()
Samozdrejme ze CHCI snazila jsem se a vse se vetsinou podelalo takze jsem v situaci kdy znova hodnotim jak na to a jsem ve slepe ulicce. A psychiku uz mam uplne r.. nemam silu. Ano ten klid bych potrebovala ale neni moznost. Snad az odjedou na vikend. Trosku uz se modlim jen za zazrak to je fakt. Chjo. 1xjsem si dovolila poprosit otcovu stranu aby meli kluky o den dele v poradku otcova strana. Komunikuji s ex.tchyni tatinek se mnou nekomunikuje. Alemoje babi na me hlasila ze o deti prijdu, ze jim je tam strkam a hrozny reci. Tohle me nici. Ona nedokaze ani trochu pochopit v jake jsem situaci porad jen cse spatne. Kez b X ch mohla kamkoliv jinam.
Psycholog není lékař. Nedává ádné práky, ani na deprese. Psychiatr je lékař.
Nebylo by moné, abys do práce nastoupila u teď, abys poprosila o pomoc sociálku nebo zala do kolky, aby ti vzali obě děti? Vysvětlila bys jim svou situaci. Nebo mladí do jesliček a starí do kolky, třeba do jiné, kdy ho nevzali do první, jestli bydlí ve větím městě. Nebo vozit děti do jiného města a najít si tam práci. Přila bys i na jiné mylenky, pomohla si finančně.
Upravil(a) Eva. (6. 11. 2014 18:19)
Není tady
zoufalka89 napsal(a):
Tatinek plati 3000 podle rozsudku by mel 5000. Kdyz se ptam co s tim mohu delat na soc a ruzne tak nic mam byt rada ze neco plati ze ma snahu...
no a kdyz chci nejake davky tak mam pry uvest tech 5000 a mam si to z nej vymoct. Z te logiky uradu je mi spatne.
nevěřím, e ti řekli, e má být ráda, e platí aspoň něco, protoe rada je snadná- podat si návrh na výkon rozhodnutí.
a pokud o něco ádá - nevím o co, protoe pokud bydlí v domě , který je zkolaudovaný jako jedna bytová jednotka, jsi společně posuzována se svou matkou (otcem) a její matkou a jejím manelem.
Není tady
Judyna napsal(a):
No, tak to je super s tou sociálkou
. Zkus mu pohrozit, e to dá k soudu, aby aspoň část dluné částky doplatil. Ale faktem je, e kdy aspo´něco platí, kdoví, jestli by se tím soud zabýval. To by ti řekli moná v nějaké právní poradně.
A vidí - práci snad bude mít, tak to je fajn. Opravdu bude líp.
proč jenom pohrozit?
Není tady
zoufalka89 napsal(a):
![]()
výivné má přednost před dluhy.
Není tady
Děti zlobí, kdy se nudí., zkus je utahat jen tím, e je vezme na dlouhou procházku, na hřitě, vezmi jim odstrkovadlo, teple obleč a jeďte nasbírat barevné listy, nemusíte daleko, jen abys je měla pod dohledem a nic je nepřejelo. hřitě, ohrazený dvůr, vezmi si teplý čaj do termosky, nějaký poltář pod sebe a jen dohlíej. Moje děti (i vnoučata) chodí ven za kadého počasí, i kdy je potom musí strčit do vany na rozehřátí a celé převlíknout. Moná je tam u vás nějaký krouek maminek s předkoláky, tam mívají programy pro děti na půlden a maminky se zapojují. Kdy je nechá aby se dívali na telku, nebo aby si samy hráli, to tak malé děti sami neumí. Moje vnučka (3roky) zvládne 10 minut pohádky v televizi, víc ne a tak to mají vechny děti. Hodně aktivit, sedni si s nima na zem a postavte si dráhu pro auta z kostek, a si jezdí, musí pro ně vymyslet nějakou činnost cca po 15 minutách, jinak je opravdu unudí a nenaučí je si hrát samotné. Ty je musí vychovávat, a e babi přiběhne a utěuje, kdy ty zařve? Snad máte oddělené bydlení, tak je babičce předej na hodinu, e si potřebuje vytřít (umejt okna, cokoliv) a za hodinu si je převezmi, ona je tu chvíli zvládne a ty si odpočine. Sbírejte katany, aludy, na internetu jsou pěkné výrobky z iek, a ti pomůou nasbírat hloh, větvičky listy a nandejte do truhlíků za okno, děti rádi pomáhají, ale musí se k tomu přistrčit. Sedět a koukat, jak "zlobí" to jetě nikdy ádné matce nepomohlo. Já byla od 5 let mladí dcery (postiené) sama na dvě děti, bez alimentů (jednou za 3 měsíce něco poslal), rodiče pomáhali s jídlem, já věčně s dítětem na OČR, princezna do 18 let 12 operací, legrace to nebyla, ale největí pomoc v kadé situaci najde na konci své vlastní ruky.
Není tady
Přidávám se k marvice a potvrzuji její slova.
Kdy byly mé děti malé, chodila jsem s nimi taky co nejvíc ven, dopoledne i odpoledne. A doma jsme dělali různé věci, co je bavily.
Nedávno jsem měla u sebe vnoučata - 4,5 roku a 2 roky. Také jsme chodili co nejvíc ven, i kdy byla zima a třeba mrholilo. Dobře se obléknout a obout a je to fajn. Malovali jsme křídou na chodník, krmili kachny, vedli ikovou "válku"...
Choď s nimi ven co nejvíc nejenom kvůli nim, ale i kvůli sobě. Uběhne vám rychleji den, děti to venku baví a dá se tam dělat spousta zajímavých věcí.
Není tady
děti zlobí kdy se nudí.. vem si rady marviky a evy k srdci
Není tady
Jetě mě napadlo, mé děti a teď i vnoučata baví, kdy spolu vaříme anebo pečeme. Sice to trvá troku déle , ale je to moc prima zábava.
Není tady
děti zlobí kdy se nudí
S tím se nedá nesouhlasit... leč neřekla bych, e je to zoufalky hlavní problém...
Není tady
Zoufalky hlavní problém jsou peníze. Od nich se ve odráí.
Musí to mít velmi těké bez manela/táty, jak po stránce psychické, tak po té finanční. Najdi si práci a zvýí své příjmy, píe e má mamku a babičku, tudí ti má děcka kdo hlídat.
Klobouk dolů před kadou samoivitelkou.
Není tady
Hele, já se takhle rala snad 7 let, ne jsem konečně si dola k lékaři pro antidepresiva. Následně jsem si nadávala, e jsem to měla udělat dřív. Mohou přijít skutečné těké stavy deprese a to nechtěj zaít. Neboj, nebude první ani poslední, dnes tam chodí málem kadý, hlavně z nás, samoivitelek, pak lidi bez práce, se patným věkem a tak. A od ledna budou návtěvy lékaře zase zadarmo.
My celý ivot bez výivného...občas bez práce...a bez pomoci babiček, navíc zvýená nemocnost moje i dceři.
Take nejsi na tom nejhůř, nemusí utíkat z bytu a nejsi na ulici. A snad ti nehrozí, e tě vyhodí z bytu! Co jiným třeba ano. 10 let jsem si nekoupila nový kabát, sekáč byl můj nejlepí kamarád.
Zkus hledat práci, ale bude muset zapřít děti, jinak tě nevezmou. A ne najde práci, to bude trvat a tomu jednomu u budou 3 a to ho vezmou.
JO, jestli jsou kluci iví, tak je nějak unavit-sportem, oblíbenou činností, hlavně ne pobytem v bytě-domě. Já třeba se 3-letou jsem jela na kolečkových bruslích jezdit na normálních (ledových), pak domů. Sousedka se smála, ale chtěla jsem dítě naučit co nejdříve sportu. Kolo-lye-plavání...mimibazar seene levně. Anebo se tyto věci dědí nebo půjčují. Änebo udělej poradu s babičkami.
Já jsem v nouzi chodila do mateřských center, kde kadý přispíval sumou, jakou mohl dát za půlden pobytu a často jsem neměla 10 kč, abych přispěla....Ale děti si hrály, nebo kreslily nebo prostě něco a najde tam maminky s podobným osudem a uleví se ti, e v tom nejsi sama.
Přece se nechce dostat do stavu jako já, e jsem nebyla schopna vyjít z bytu třeba klidně 14 dnů a jen lékař pod hrozbou nemocnice mne přinutil jít k němu na kontrolu. A o dalím ani nechci psát.
Není tady
Zoufalko, já myslím, e jsi v roli oběti. Tzn. vinu dává okolí. Je jedna cesta: pořádně se natvat, vzít ivot do svých rukou a vyřeit to. Stěování ti nepomůe. Neříkej, e to nejde, hledej cestu, kudy to jde. Třeba to bude chvíli trvat, ale ta cesta se vdycky najde.
Není tady
Souhlasím s Marvikou a Evou. Venku přijde i ty na jiné mylenky a zapomene na chmury a starosti.
Není tady
Zoufalko, já si myslím stejně jako Judyna, e jsi v první řadě straně unavená, vyčerpaná. A zdá se mi, e e nejvíc pro sebe pouitelného najde v radách dam, které to zaily taky na dlouhý běh a zvládly a přeily - Marviky a Mii.
Drím palce!
Není tady