6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ukončili by jste přátelství z V,kvůli tomu e se s dotyčným delí dobu nevidíte? Kamarádka si mě smazala z FB a napsala,e u nejsme kamarádky,proto e si nepíem. Já jsem jí jednou zapomněla odpovědět, jinak reaguji kdy potřebuje. Neudělala jsem to schválně, mám toho straně moc v práci (vedu jednoduché i podvojné účto 2 společností, skladovou evidenci, pomáhám zásobovat a obsluhovat prodejnu. Není to tak,e bych s ní nechtěla jít, ale bohuel nezvládám jsme firma s 100 mil obratem a je nás na její provoz jen 5. Ted mě čeká daňová kontrola za vechny roky existence, jsem z toho docela zoufalá a nevím kam dřív skočit.
S kamarádkou jsme toho na V docela dost proily, navzájem si pomáhaly ve studiu a podporovaly. Je mi to líto, ale pokud to takhle vidí, nedá se nic dělat a přijímám to jako fakt.
Není tady
Karin, to není kamarádka, pokud očekává, e jí odepíe okamitě a nerespektuje, e má taky svůj ivot, svoje povinnosti. Pokud nelo o zásadní zprávu typu "nemám kde večer přespat, můu spát u tebe?" - co si myslím, e by stejně asi neřeila přes FB - tak je to z její strany přehnaná reakce. Pokud přátelství s tebou podminuje reakční dobou v rozsahu x minut, tak jsi opravdu o nic zásadního nepřila. Chápu, e tě to mrzí, ale proste je na čase jít dál. A kdo ví, třeba se kamarádka umoudří, zjistí, e to była blbost a kontakt obnovíte.
Pokud to vezmu ze svojí zkuenosti, tak kdybych se měla přestat bavit s każdym, kdo neraguje na moje zprávy na FB v rozsahu hodin, tak bych tam němela za kamaráda skoro nikoho
Není tady
Taky já napíi, jak to vidím. Byla jsem v obdobné situaci. Já, blbá naivní..., kamarádka taky účtařka. Byly jsme spolu na S, pak na V, kde jsme spolu přes tři roky bydlely. Co kola skončila, tak nebýt mě, je ticho po pěině. Kdysi jsem ji kontaktovala často, jestli někde nezajdeme, jak se má, atd. Ale jak píete Vy, asi měla hodně povinností, pořád bylo něco důleitějího...Teď u jsme ze koly 8 let, občas to jetě zkusím, zavolám, napíu, ale u ani nemá slunost se ozvat. Take to neřeím. Bylo mi to hodně líto, ale také vím, e ta osoba se dost změnila, i kdy si to nechce připustit. Změna prostředí, pracovní morálka i styky s jinými lidmi "na úrovni" ji posunuly jinam. Nechci to lámat přes koleno, ale ani na sebe nechat "plivat" . Nemyslím si, e jsem něco méně a nemusím se ani podle toho chovat. Jsem prostě takový blbec, co pořád dává ance. Teď u to neřeím, ale také vím, e kdyby ona potřebovala, u tu pro ni nebudu.
Snad Vám těchto pár řádků k něčemu pomůe.
Já vím, e je nutné chápat, e ne vdy má člověk čas odepsat nebo ozvat se hned, ale měl by, kdy ne hned, alespoň později...Moná kamarádka proívá smutek, rozčarování, moná je sobec a moná se v danou chvíli cítila zle a potřebovala pomoc někoho, koho povaovala za přítele. Ale pokud říkáte, e je to tak, e kdy potřebuje, jste tu pro ni a bojkotovala vá "přátelský" vztah kvůli tomu, e jste ji jedenkrát neodepsala, je to moná jen sobecký člověk, který si potřebuje za kadou cenu něco vydupat. V tom případě je asi lepí smířit se s faktem, e nebudete v kamarádském vztahu pokračovat.
Není tady
je otázka, ako to bolo priatežstvo... to staré ti nikto nezoberie, ale v súčasnosti to vidím skôr na také to povrchné "sociálnosieové" pseudokamarátstvo ako na hlboké priatežstvo. iadna vežká koda, povedala by som.
Není tady