6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
DU se konzultují se spolumatkami na FB nebo Twitteru
To víš... já jsem ještě z tý starý školy...
Není tady
helena napsal(a):
DU se konzultují se spolumatkami na FB nebo Twitteru
To víš... já jsem ještě z tý starý školy... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No však já taky (též jsem v sedm ráno sháněla např. zeminu a travní semeno) ... blbý na tom je, jak rychle si bobánci navykli na stav, že si mamka sama zjistí, co mají mít do školy ... a to není zrovna ideální.
Není tady
též jsem v sedm ráno sháněla např. zeminu a travní semeno
Předpokládám, že sehnala...
a to není zrovna ideáln
Bodejť... právě ve společnosti orientovaný na výkon by si individuum mělo umět poradit samo...
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Dítě v první (možná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píší odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, když si dítě připraví tašku do školy po napsání úkolů. Ráno si do tašky akorát vloží snídani, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spíš divné, jako když se rodič o své dítě vůbec nestará, když takhle malé dítě nemá ráno tašku připravenou z předchozího dne a ještě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?nemůže to zvládat, když nezvládá sebe....
Holky, vy řešíte blbosti. Úkoly děláme samozřejmě večer. Ale všimla jsem si, když jsem si večer listovala jeho pracovními sešity, že tam nemá dodělaný jeden domácí úkol, kterého jsme si nevšimli, tak jsem ho vzbudila ráno dřív, aby si ho dodělal. A pak si měl sbalit všechny věci zpátky do tašky. Ale prý až za chvíli, že se bude ještě dívat na pohádku. A pak mu říkám, že za chvíli odjíždíme a dál už to znáte....
Není tady
helena napsal(a):
Předpokládám, že sehnala... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png ...
I za cenu toho, že jsem pak přijela pozdě do práce ... šla jsem jí to předat o první přestávce ... ale tak nějak se tehdy ve mně něco zlomilo a bylo to skutečně naposled ...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Dítě v první (možná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píší odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, když si dítě připraví tašku do školy po napsání úkolů. Ráno si do tašky akorát vloží snídani, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spíš divné, jako když se rodič o své dítě vůbec nestará, když takhle malé dítě nemá ráno tašku připravenou z předchozího dne a ještě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?nemůže to zvládat, když nezvládá sebe....
Hele vy dvě jezinky bezinky, nenapadlo vás, že to může být ještě i jinak? Že syn má v tašce, co potřebuje, jen se mu nechce oblékat, louda se se snidani, hraje si.... Prostě nespolupracuje? Pak je ovšem všechno jiné, že? Co my víme, jak to ráno u Tulipankovych vypadá.
jj, to je jasné, že nespolupracuje, protože kdyby spolupracoval, tak to tulipánka nebude řešit. a kdyby ona byla v pohodě, tak ji syn nerozhodí...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Barča napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Jak jsem teď začala řešit tu důvěru v Boha... http://www.firstclass.cz/2014/10/5-zbyt … 0dkxS.dpbs
Mimochodem, není bohatství právě od slova Bůh?Tulipánko, nechci tě mustrovat, ale pokud chceš něco řešit s Bohem, nechoď ke kováříčkovi pro instantní zobchodovatelná moudra na interfernet, ale zamiř rovnou ke kováři - oslov Boha.
Ty, Barčo, na rovinu: kterého?
Já abych si nedělala domněnky
Tak s domněnkami asi nepomohu, neboť jsem nepochopila, na co se ptáš.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
helena napsal(a):
Předpokládám, že sehnala... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png ...I za cenu toho, že jsem pak přijela pozdě do práce ... šla jsem jí to předat o první přestávce ... ale tak nějak se tehdy ve mně něco zlomilo a bylo to skutečně naposled ...
Nebylo nedílnou součástí toho zlomení se něčeho vytočení očí vzhůru, výraz "šiš, co zase chce" a šouravoklátivě znuděný krok slečny dcery, jímž si ke dveřím třídy, z nichž tě vytlačila, doplouhala pro zeminu a semena? My tohle totiž máme v rodině.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Barča napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...
Proč myslíš?
Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protože metodu znám, vím, že jsi měla na mysli, že necítíš negativní emoce spojené s konkretním prožitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudíž tě vzpomínka na něj už nezraňuje, dovedeš si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkušenost, která je tam také obsažena - a nemusíš ho tedy v různých obměnách prožívat stále dokola.
Já moc tu metodu neznám, ale kdyby se mi tohle stalo, pomyslela bych nejdřív na 3 množnosti: první by byla strašná únava spojená s jistou nešikovností, druhá moc široce a obecně pojaté téma, které sice JE citlivé, ale je toho tolik a tak různorodé, že je to neuchopitelné a navzájem se to ruší a nebo to za třetí není pravda, bolestné se upravilo a vzalo faleš.
Povolaná vynášet soudy se cítím proto, že jsem absolvovala 2 "sezení" RUŠky jakožto klientka a pak jsem si sama ještě něco opracovala a nepřišlo mi to ani jako něco nefyziologicky zrychlující, ani vysilující a podobně. A teď, když jsem si na ni v pravý čas vzpomněla, jsem si uvědomila, že ji na momentální problémy zase použiji a s úspěchem jsem tak učinila. Fakt je, že si myslím, že zdaleka nejsem tak cílená, ctižádostivá, motivovaná a "duchovní" (ty úvozovky jsou o mně), jako Tulipánka a nevím, zda můj úspěch by jinému stál za pohled.
Není tady
Barča napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
helena napsal(a):
Předpokládám, že sehnala... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png ...I za cenu toho, že jsem pak přijela pozdě do práce ... šla jsem jí to předat o první přestávce ... ale tak nějak se tehdy ve mně něco zlomilo a bylo to skutečně naposled ...
Nebylo nedílnou součástí toho zlomení se něčeho vytočení očí vzhůru, výraz "šiš, co zase chce" a šouravoklátivě znuděný krok slečny dcery, jímž si ke dveřím třídy, z nichž tě vytlačila, doplouhala pro zeminu a semena? My tohle totiž máme v rodině.
nené, to chodila teprve do druhé třídy ... spíš tam zaznělo něco v tom smyslu, že díky mně může klíďo-brďo zapomínat ... tak to jsem jí teda rychle vyvedla z omylu.
Není tady
Barča napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Tulipánko, nechci tě mustrovat, ale pokud chceš něco řešit s Bohem, nechoď ke kováříčkovi pro instantní zobchodovatelná moudra na interfernet, ale zamiř rovnou ke kováři - oslov Boha.
Ty, Barčo, na rovinu: kterého?
Já abych si nedělala domněnky
Toho svého, přece. Každý má jiného boha, někdo přísného, který všechno vidí a trestá, někdo toho fousatého dědečka na obláčku, laskavého a dobrotivého, někdo "něco mezi nebem a zemí"....bohů je tolik, kolik je na planetě lidí, protože i bůh společný jedné skupině má přece jen odlišné znaky, dle povahy věřícího. Řekla bych, že ani dva lidé na zemi nemají totožného boha
Není tady
spíš tam zaznělo něco v tom smyslu, že díky mně může klíďo-brďo zapomínat
Zabít to nemůžeš, vychovat to musíš...
Není tady
helena napsal(a):
spíš tam zaznělo něco v tom smyslu, že díky mně může klíďo-brďo zapomínat
Zabít to nemůžeš, vychovat to musíš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jak rikavala tchyne: “Topit se to ma, dokud to nevidi ...“ a dodavala: “Herodes - to byl kral“ ... Ona sva vnoucata milovala ...
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protože metodu znám, vím, že jsi měla na mysli, že necítíš negativní emoce spojené s konkretním prožitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudíž tě vzpomínka na něj už nezraňuje, dovedeš si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkušenost, která je tam také obsažena - a nemusíš ho tedy v různých obměnách prožívat stále dokola.Hm, tomu říkám echt interpretace. Ty víš za jiné lidi? Ty VÍŠ, CO MAJÍ NA MYSLI?
Říkáš lidem, co mají mít na mysli? Co tím máš na mysli? Myslíš?
Hrůza,VIĎ.
Halt se s tím budeš muset nějak srovnat, že někdo VÍ a ty NE
Není tady
aprill napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
aprill napsal(a):
nemůže to zvládat, když nezvládá sebe....Hele vy dvě jezinky bezinky, nenapadlo vás, že to může být ještě i jinak? Že syn má v tašce, co potřebuje, jen se mu nechce oblékat, louda se se snidani, hraje si.... Prostě nespolupracuje? Pak je ovšem všechno jiné, že? Co my víme, jak to ráno u Tulipankovych vypadá.
jj, to je jasné, že nespolupracuje, protože kdyby spolupracoval, tak to tulipánka nebude řešit. a kdyby ona byla v pohodě, tak ji syn nerozhodí...
Tak já osobně bych ho spíš ráno nebudila kvůli nedodělanému úkolu, na který jsme zapomněli.
A děti jsou různé, některé pečlivé, jiné nezodpovědné, jiné zase úplně v pohodě a všechno jim jde samo a jiné prokrastinují co to dá. Všechny jsou ale naším odrazem.
Možná Tulip do svého syna příliš promítá svůj perfekcionalismus a zodpovědnost.
Školák by už měl dostat část zodpovědnosti za svou přípravu do školy a nést ji až do konce, třeba i k té poznámce.
Jak dalece je poznámka jen jeho a nebo dokonce hloupé paní učitelky, to už by měl zase umět rozeznat rodič a nedělat z každého komára velblouda.
Není tady
Barča napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Barča napsal(a):
Tulipánko, nechci tě mustrovat, ale pokud chceš něco řešit s Bohem, nechoď ke kováříčkovi pro instantní zobchodovatelná moudra na interfernet, ale zamiř rovnou ke kováři - oslov Boha.Ty, Barčo, na rovinu: kterého?
Já abych si nedělala domněnkyTak s domněnkami asi nepomohu, neboť jsem nepochopila, na co se ptáš.
To víš, že jsi pomohla, tohle mi stačí, díky.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Hrůza,VIĎ.
Halt se s tím budeš muset nějak srovnat, že někdo VÍ a ty NE
Zavři. Plácáš
Upravil(a) gymnasión (28. 10. 2014 11:16)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Hrůza,VIĎ.
Halt se s tím budeš muset nějak srovnat, že někdo VÍ a ty NEZavři. Plácáš
Chápu, je to pro tebe těžke.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Hrůza,VIĎ.
Halt se s tím budeš muset nějak srovnat, že někdo VÍ a ty NEZavři. Plácáš
Chápu, je to pro tebe těžke.
Ten tvuj mozek je mi takovej nepochopitelnej, jak to říct: furt se tak nějak předvádíš, či co, jak jsi skvělá, jak VÍŠ a myslíš za jiný... Ale tak nějak tam chybí kapička soudnýho uvažování...
Takže si budu muset nechat ten svuj mozek. Nevědoucí... Totéž doporučuji i ostatním.
(Ach, obvykle v takové chvíli dodáš sadu invektiv a nekorektních otázek, no tim už se nebudu bavit, je to furt na jedno brdo... Nějaká drobná změna, či posun, by tam nebyly? Bylo by to vítané )
Není tady
Tulipánko,
na tobě si nesmírně vážím toho, že vždy řešíš jen sama sebe, jdeš klidně s kůží na trh a soustředíš se jen na své vlastní "bloky".
Na rozdíl od jiných, viz gymnasión výše, kteří sice chytají v některých chvílích na první našlápnutí - to ona zareagovala na mé VĚDĚNÍ a rádoby chytře zamotala do celé rozpravy to, co VADÍ jí a je to tedy JEJÍ problém, ale ani je nenapadne přemýšlet proč, dokonce ani skrze druhé - ǒ jak je ta pandora nesoudná, že? - nejsou schopni reflektovat sebe.
Tulip, vůbec nejsi ani špatná matka, ani špatná podnikatelka. Jen jsi sevřená strachy a nevidíš, že úplně zbytečně. To se poddá, chce to jen čas, který sama sobě moc nedáváš.... Buď na sebe hodná
Není tady
Pandorraa napsal(a):
aprill napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Hele vy dvě jezinky bezinky, nenapadlo vás, že to může být ještě i jinak? Že syn má v tašce, co potřebuje, jen se mu nechce oblékat, louda se se snidani, hraje si.... Prostě nespolupracuje? Pak je ovšem všechno jiné, že? Co my víme, jak to ráno u Tulipankovych vypadá.jj, to je jasné, že nespolupracuje, protože kdyby spolupracoval, tak to tulipánka nebude řešit. a kdyby ona byla v pohodě, tak ji syn nerozhodí...
Tak já osobně bych ho spíš ráno nebudila kvůli nedodělanému úkolu, na který jsme zapomněli.
A děti jsou různé, některé pečlivé, jiné nezodpovědné, jiné zase úplně v pohodě a všechno jim jde samo a jiné prokrastinují co to dá. Všechny jsou ale naším odrazem.
Možná Tulip do svého syna příliš promítá svůj perfekcionalismus a zodpovědnost.
Školák by už měl dostat část zodpovědnosti za svou přípravu do školy a nést ji až do konce, třeba i k té poznámce.
Jak dalece je poznámka jen jeho a nebo dokonce hloupé paní učitelky, to už by měl zase umět rozeznat rodič a nedělat z každého komára velblouda.
Davídek je mé dokonalé zrcadlo , to víš, že přes ty své iluze každý vidíme ten svět podle nás. Učitelka říkala že je zbrklý, kritiku si bere osobně a všechno moc řeší
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tulipánko,
na tobě si nesmírně vážím toho, že vždy řešíš jen sama sebe, jdeš klidně s kůží na trh a soustředíš se jen na své vlastní "bloky".
Na rozdíl od jiných, viz gymnasión výše, kteří sice chytají v některých chvílích na první našlápnutí - to ona zareagovala na mé VĚDĚNÍ a rádoby chytře zamotala do celé rozpravy to, co VADÍ jí a je to tedy JEJÍ problém, ale ani je nenapadne přemýšlet proč, dokonce ani skrze druhé - ǒ jak je ta pandora nesoudná, že? - nejsou schopni reflektovat sebe.
Tulip, vůbec nejsi ani špatná matka, ani špatná podnikatelka. Jen jsi sevřená strachy a nevidíš, že úplně zbytečně. To se poddá, chce to jen čas, který sama sobě moc nedáváš.... Buď na sebe hodná
Pan, díky, to víš, že se to "vsákne". Třeba teď jsme strávili dva dny v Praze a já si ty 2 dny tak pěkně užila, úplně se uvolnila, když jsem viděla ty lidi kolem sebe, jak se uvolněně procházejí kolem nás, že jsem si ani tak neodpočinula na týdenní all inclusive dovolené . Některé starosti jsem předala manželovi a kupodivu to zvládl moc dobře , takže jsem si fakt odpočinula
Není tady
Tulipánko, proč kupodivu? Manžel není stejný rodič, jako ty? Nebereš si to, co není tvé? Není zákon, že matka to zvládne a otec "jen" kupodivu. Nemáš i tady nějaký nevyřešený problém? Předej svému muži, co je jeho.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánko, proč kupodivu? Manžel není stejný rodič, jako ty? Nebereš si to, co není tvé? Není zákon, že matka to zvládne a otec "jen" kupodivu. Nemáš i tady nějaký nevyřešený problém? Předej svému muži, co je jeho.
a proč ne kupodivu? je fajn, že tulipánka zjistila , že je nahraditelná , ne?
Není tady
Mně to přijde normální, že to táta zvládl. Nevnímám to tak, že kupodivu. Nedivím se tomu.
Není tady