6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vrabčák napsal(a):
helena napsal(a):
nebohý-nebotík (myslím si)
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste … a-neboztikDěkuju.
"Bohatství"-odvozeno od "bůh"(slovo základové). Bohatství duevní, hmotné. Příli velké hmotné bohatství-Co na to Bůh?
Nic, proc by to mel resit?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ním
Tulipánka napsal(a):
Neumím pustit a ni to nejde, protoe obranné mechanismy velí jít do akce. Take kdy se blíí problém, makám jak fretka v tom válci, jene jak obě víme, tak fretka maká, ale je furt na místě. Jene přestat nedokáe. Kdy přestane, je v depresi víc ne kdy maká.Obranné mechanismy? Hm a se si jistá, e jsou opravdu obranné?_
Myslí si o sobě, e jsou obranné, ale obě víme, e jsou spí sebedestruktivní....
No tak wau, e to ví!
Co s tím udělá?
Já si v enském kruhu na svou sebedestrukci postavila konstelaci. Na vědomé úrovni to pracuje tak, e vdycky, kdy si do těch kolejí najedu, hned si vzpomenu...e dělám zbytečnou hovadinu. Pomáhá to
Co to dělá na podvědomé úrovni, to je halt zahalené v nevědomí, ale nepochybuji, e to maká pro mně - pro vechny eny v naem rodě
Není tady
Barča napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mně RUka hodně pomáhá, ale jak je to hodně bolavé, prostě nic necítím. Ale jak ukrajuji kousky okraje koláče, tak se pomalu a jistě dostávám do středu, určitě to dám
Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...
Proč myslí?
Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protoe metodu znám, vím, e jsi měla na mysli, e necítí negativní emoce spojené s konkretním proitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudí tě vzpomínka na něj u nezraňuje, dovede si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkuenost, která je tam také obsaena - a nemusí ho tedy v různých obměnách proívat stále dokola.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...Tak to si vyRU
Já jsem příkladem toho, jak RUka funguje. Z neúspěného člověka, kterému se nic nedaří, který má nulové sebevědomí, neváí si sám sebe, neví, co chce, vinu svaluje na ostatní a ivot jen přeívá jsem se díky RUce dostala do stavu, kdy u si nepřipadám jako ten nejhorí člověk na světě, ale jako průměrný člověk s průměrným počtem "bloků", který dělá to, co ho baví a pomalu si začíná ivot uívat. Ale přesvědčovat tě nebudu, nemám důvod.Myslim, ze presne naopak, Tulipanko. Konkretne ty se tu ted jevis jako priklad toho, ze Gym ma naprostou pravdu. Ta metoda ti pouze pomohla rychleji se dostat do stavu, do ktereho bys stejne jednou dospela sama ... sice asi mnohem pomaleji, nez s pomoci rus, ale tak nejak celostneji ... protoze soucasne by ses tim svym tempem dopracovala i k jiste zralosti, nadhledu a dalsim schopnostem, ktere ti ted zrejme bytostne chybi ...
Tak
Taky jsem k tomu, e to takhle obecně funguje, velice rychle dola.
Jene ono to není tak docela platné, protoe ze zkuenosti vím, e i s RU to kadého pustí jen tak hluboko, odkud se můe zase vynořit a normálně fungovat - tedy pokud není "terapeut" debil a nerve to silou.
Ani tahle metoda není vemocná. Po čase přestane fungovat, protoe dotyčný, kdy si nedá pokoj, má prostě dost.
S touhle metodou se podle mého názoru musí zacházet velmi opatrně a ne ruit jako divá kde jakou pitomost.
A také ne ruit s kdekým, vnímat, na co je ten který člověk u připravený, co vlastně potřebuje a kdy to nejde, tak jít od toho a pouít nějakou jinou, etrnějí a pomalejí metodu. A nebo to prostě nechat úplně být.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Judyna napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Barčo, u jsem to tak nějak vzdala, protoe mi to prostě RUkou nelo, nedostala jsem se tam ani s kolegy ruáčky. Take tak
Kdy je to fakt hodně silné a do děch dveří se prostě nedostanu, tak v jednu chvíli přichází pasivita, kdy to vzdávám a to se pak dostávám právě do toho obviňování Boha, e jsem pro to tolik udělala a stejně mi to nedopřeje....Co to je za víru, kde je něco za něco?
To si jako myslí, e kdy se bude chovat tak, jak se má, věřit v Boha a já nevím co jetě dalího dobrého, e ti Bůh automaticky dopřeje to, co chce ?
Nezlob se, ale víra a láska by měla být snad bez nároku na odměnu. Prostě bezpodmínečná.
Omlouvám se, nechci se Tě dotknout, snad jsem to jen patně pochopila.Ano, patně jsi to pochopila. Svěřit se do rukou Boha je pro mě nechat ve plynout a důvěřovat ivotu.... ale je pravda, e asi není správná cesta odevzdat moc nad mým ivotem Bohu (respt. věřit, e Bůhm, Vesmír... takovou moc má)
Sakra Tulip, ty u jsi fakt "zblblá". Přestaň na sebe tlačit a věř sobě a svému vedení, tečka!
Nakonec v létě jsi vydělala tolik peněz, na které někteří pracují celý rok. Přestaň blbnout a odpočívej. Nechtěj vechno hned.
Vak po novém roce zase vichni začnou myslet na to, co bude v létě. Teď je to nezajímá, řeí vánoce.
Uklidni se a nerouhej se.
Nebo jak říká helena - tvé přání se splní. A tvé přání to není to, co vysílá VĚDOMĚ, to je to, co ti pořád straí v PODVĚDOMÍ!
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Přestala jsem se starat, to bys měla vidět syna, jaký ho chytl hysterák.
Take dnes jsem se nestarala a bohuel to dopadlo přesně tak, před čím se chci chránit
Čemu se diví? Prostě to na tebe zkouí. A tak, jak to na tebe funguje - co má v sobě, za to se zachytí to, co tam má on a u to frčí.
Uklidni se, věř mu, je to u velkej kluk, nejvyí čas, aby se vydal do světa chlapů
Není tady
Barča napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Jak jsem teď začala řeit tu důvěru v Boha... http://www.firstclass.cz/2014/10/5-zbyt … 0dkxS.dpbs
Mimochodem, není bohatství právě od slova Bůh?Tulipánko, nechci tě mustrovat, ale pokud chce něco řeit s Bohem, nechoď ke kováříčkovi pro instantní zobchodovatelná moudra na interfernet, ale zamiř rovnou ke kováři - oslov Boha.
Ty, Barčo, na rovinu: kterého?
Já abych si nedělala domněnky
Není tady
Poslouchej, Tulipánko, proč sis vlastně nenachystala nějaké mikuláské nebo vánoční besídky plné her a dobrodruství? Já myslím, e po úspěchu pohádkového lesa by po tobě kolky znovu draply ...
Není tady
Mío,
jsem dost unavená, bylo to teď fakt náročné, od června jsme pracovala cca. 12 hodin denně, někdy i víc, take potřebuju pauzu. A kdy je teď volněji, chtěla bych si vyřeit sama sebe, abych tu práci dokázala dělat s lehkostí a neměla potřebu tlačit na pilu a nebortila se, kdy mi to nejde tak, jak bych chtěla
Jednu mikuláskou besídku u mám ale předjednanou v naem centru pro děti
Fakt není problém, e bych neměla peníze, jde jen o strach z budoucnosti. Ale postupně se to zlepilo, dnes jsem se samovolně dostala do situace asi před 10 lety, kdy jsem fakt neměla ani na chleba, byla to přesně ta situace, kdy mlátím na dveře jak pominutá a ony se neotevírají (prostě nebyla ádná ance se z toho dostat). Tak jsem si ji znovu proila a cítím se lépe...
Děvčata, vím, co mi tu radíte, zvolnit, přestat řeit, ale já jsem pak doma protivná na vechny, na manela se pořád rozčiluju, nemám energii na syna (a ten toho zákonitě výborně vyuívá - nestěuji si, nechci řeit). Prostě kdy se necítím dobře, tak mlátím hlavou do vech stěn kolem a kdy se vymlátím, tak to přijde . Má technika práce, prosím o respekt
Upravil(a) Tulipánka (25. 10. 2014 20:11)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mío,
jsem dost unavená, bylo to teď fakt náročné, od června jsme pracovala cca. 12 hodin denně, někdy i víc, take potřebuju pauzu. A kdy je teď volněji, chtěla bych si vyřeit sama sebe, abych tu práci dokázala dělat s lehkostí a neměla potřebu tlačit na pilu a nebortila se, kdy mi to nejde tak, jak bych chtěla
Fakt není problém, e bych neměla peníze, jde jen o strach z budoucnosti. Ale postupně se to zlepilo, dnes jsem se samovolně dostala do situace asi před 10 lety, kdy jsem fakt neměla ani na chleba, byla to přesně ta situace, kdy mlátím na dveře jak pominutá a ony se neotevírají (prostě nebyla ádná ance se z toho dostat). Tak jsem si ji znovu proila a cítím se lépe...
Děvčata, vím, co mi tu radíte, zvolnit, přestat řeit, ale já jsem pak doma protivná na vechny, na manela se pořád rozčiluju, nemám energii na syna (a ten toho zákonitě výborně vyuívá - nestěuji si, nechci řeit). Prostě kdy se necítím dobře, tak mlátím hlavou do vech stěn kolem a kdy se vymlátím, tak to přijde . Má technika práce, prosím o respekt
a co tak odborná lékařská pomoc
Není tady
Tuli, strach z budoucnosti má dnes moc lidí. Ale obávám se, e v tomto Bůh nepomůe.
To je dobře, e má tu besídku. Volný čas vyuije k naplánování dalích akcí a na jaře to rozjede. Má manela, nejsi na to sama.
Není tady
aprill napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mío,
Děvčata, vím, co mi tu radíte, zvolnit, přestat řeit, ale já jsem pak doma protivná na vechny, na manela se pořád rozčiluju, nemám energii na syna (a ten toho zákonitě výborně vyuívá - nestěuji si, nechci řeit). Prostě kdy se necítím dobře, tak mlátím hlavou do vech stěn kolem a kdy se vymlátím, tak to přijde . Má technika práce, prosím o respekta co tak odborná lékařská pomoc
Termín mám a v lednu....
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Judyna napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Barčo, u jsem to tak nějak vzdala, protoe mi to prostě RUkou nelo, nedostala jsem se tam ani s kolegy ruáčky. Take tak
Kdy je to fakt hodně silné a do děch dveří se prostě nedostanu, tak v jednu chvíli přichází pasivita, kdy to vzdávám a to se pak dostávám právě do toho obviňování Boha, e jsem pro to tolik udělala a stejně mi to nedopřeje....Co to je za víru, kde je něco za něco?
To si jako myslí, e kdy se bude chovat tak, jak se má, věřit v Boha a já nevím co jetě dalího dobrého, e ti Bůh automaticky dopřeje to, co chce ?
Nezlob se, ale víra a láska by měla být snad bez nároku na odměnu. Prostě bezpodmínečná.
Omlouvám se, nechci se Tě dotknout, snad jsem to jen patně pochopila.Ano, patně jsi to pochopila. Svěřit se do rukou Boha je pro mě nechat ve plynout a důvěřovat ivotu.... ale je pravda, e asi není správná cesta odevzdat moc nad mým ivotem Bohu (respt. věřit, e Bůhm, Vesmír... takovou moc má)
Dôverova v múdros a dobré vedenie Boha (Vesmíru, Osudu) - a celkom mu odovzda zodpovednos a kormidlo svojho ivota sú dve odliné veci.
Mmch, v tvojom konkrétnom prípade mi ete napadá: veci nie sú vdy také, aké sa zdajú... Mono to, ako sa ti ne/darí v podnikaní, je pre teba najväčí dar a najlepia kola. Lepia, ako keby lo vetko samo a hladko... čo my vieme.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Ahoj, plně souhlasím s tímto dokumentem http://www.youtube.com/watch?v=xPPdHPs6DFs - neplánovat, svěřit se do rukou Boha, ale neměli jste to někdo tak, e jste tomu Bohu jednodue nevěřili? e jste zaili hodně zlého, take mu nevěříte, e Vás nenechá spadnout a na dno? Jak jste to řeili?
Nebo stejně jako v jiném dokumentu od Mooji si uvědomuji, e JÁ je jenom iluze, ale spolehnout se na to nechci, protoe kdy se na něco spolehnu, musím v to mít 100% důvěru a to nemám.... nechci zaít zase dalí karamboly, utrpení.
Take problém je ten: nevěřím v to na 100% a nedůvěřuji tomu. Vyřeili jste někdo?Tulipánko, i tu důvěru a spoléhání se člověk, normální smrtelník, učí celý ivot. Sama nedělám nic jinýho (viz muj podpisek zde). Situace nepotřebují být řeeny, situace se dějí samy, a kdy je řeíme, tak si jen komplikujeme ivot.
Prostě vyber nějakou maličkost, kterou nechá jen tak být a nevrhne se hned, abys ji řeila. Jen ji sleduj. Experimentuj.
Co se stane?
Bude nervózní, e "nic nedělá". Zkus to vydret a znovu jen se zájmem sleduj, co se s tou miniaturní situací stane:
Zabije tě? ne.
Moná zjistí, e se ta situace děje a řeí se SAMA.
A to jednoho můe pěkně natvat (vydr, nenech se tím ukecat!), protoe s tím přichází ztráta vlastní sebedůleitosti.
A to můe být kámen úrazu....
Sebedůleitost toti radi trpí, ne by se vzdala sama sebe.
Nechat sebedůleitost plavat znamená důvěřovat.
ZpomalNevím, zda je to tak správně, ale: dnes jsem pustila "postarat se o syna, aby se v pořádku vypravil do koly". Můj problém: aby to bylo a aby to lo hladce - to je to moje velké snaení.
Take jsem mu dnes řekla jednou, e za chvíli odjídíme, a si dá do taky vechny věci do koly. Odpověděl "Jo". Za pár minut se zvedám e odjídím a brala si boty. Přestala jsem se starat, to bys měla vidět syna, jaký ho chytl hysterák.
Take dnes jsem se nestarala a bohuel to dopadlo přesně tak, před čím se chci chránit
A ako inak by sa to naučil? Alebo ho mieni vypravova do koly a práce a do smrti...?
Není tady
Dítě v první (moná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píí odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, kdy si dítě připraví taku do koly po napsání úkolů. Ráno si do taky akorát vloí svačinu, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spí divné, jako kdy se rodič o své dítě vůbec nestará, kdy takhle malé dítě nemá ráno taku připravenou z předchozího dne a jetě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?
Upravil(a) Eva. (26. 10. 2014 9:55)
Není tady
Eva. napsal(a):
Dítě v první (moná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píí odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, kdy si dítě připraví taku do koly po napsání úkolů. Ráno si do taky akorát vloí snídani, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spí divné, jako kdy se rodič o své dítě vůbec nestará, kdy takhle malé dítě nemá ráno taku připravenou z předchozího dne a jetě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?
nemůe to zvládat, kdy nezvládá sebe....
Není tady
Tulipánko, smiř se s tím, e ivot je jedna velká nejistota. Jediná jistota v ivotě je smrt, a to jetě člověk neví, kdy a jak přijde a vlastně ani, jestli je to opravdický konec, nebo po ní jetě něco je. Ve ostatní je naprostá nejistota, jestli budeme já a moji blízcí zdraví, jestli budu nebo nebudu mít práci a peníze, ve je nejisté. Jene člověk tak, jako nemyslí kadou minutu na to, e zemře, tak se musí naučit nemyslet na tuto nejistotu. Kdo se tohle nenaučí, bude celý ivot úzkostná troska. Já sama nejsem ádný velký optimista, vdy spí počítám s horí variantou, ale snaím se dopředu se nestresovat. Nevím, v čem spočívá metoda RU, moc takovým věcem nevěřím, ale tohle je zrovna věc, kterou by tě měla naučit.
Není tady
jojo, a kdy mi není dobře na dui, připomenu si a to mě zvedne - koukej se na to, co má a ne na to, co nemá.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mío,
jsem dost unavená, bylo to teď fakt náročné, od června jsme pracovala cca. 12 hodin denně, někdy i víc, take potřebuju pauzu...
Ok, tak se nenervuj hovadinama a uívej pauzu. V klidu se věnuj synkovi, vytvoř mu (i sobě) pohodový denní či týdenní reim, na který si oba zvyknete, protoe to vám oběma spoustu věcí ulehčí, zabav sebe nějakou dalí činností, která tě baví a naplňuje - maluj, studuj, pi, dělej cokoliv ... a kdy bude mít pocit, e má problém, zamysli se, jestli vám skutečně hrozí zima, cholera či hladomor ...
Tulipánka napsal(a):
A kdy je teď volněji, chtěla bych si vyřeit sama sebe, abych tu práci dokázala dělat s lehkostí a neměla potřebu tlačit na pilu a nebortila se, kdy mi to nejde tak, jak bych chtěla ...
To chce jedině čas a zkuenosti, to se nenaučí ze dne na den ... já se třeba naučila brát spoustu věcí s lehkostí a po té, co jsem byla zavalena dalími starostmi ...
Tulipánka napsal(a):
Tak super
Upravil(a) Mía Kulička (26. 10. 2014 11:28)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protoe metodu znám, vím, e jsi měla na mysli, e necítí negativní emoce spojené s konkretním proitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudí tě vzpomínka na něj u nezraňuje, dovede si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkuenost, která je tam také obsaena - a nemusí ho tedy v různých obměnách proívat stále dokola.
Hm, tomu říkám echt interpretace. Ty ví za jiné lidi? Ty VÍ, CO MAJÍ NA MYSLI?
Říká lidem, co mají mít na mysli? Co tím má na mysli? Myslí?
Upravil(a) gymnasión (26. 10. 2014 15:26)
Není tady
Ivana napsal(a):
Tulipánko, smiř se s tím, e ivot je jedna velká nejistota. Jediná jistota v ivotě je smrt, a to jetě člověk neví, kdy a jak přijde a vlastně ani, jestli je to opravdický konec, nebo po ní jetě něco je. Ve ostatní je naprostá nejistota, jestli budeme já a moji blízcí zdraví, jestli budu nebo nebudu mít práci a peníze, ve je nejisté. Jene člověk tak, jako nemyslí kadou minutu na to, e zemře, tak se musí naučit nemyslet na tuto nejistotu. Kdo se tohle nenaučí, bude celý ivot úzkostná troska. Já sama nejsem ádný velký optimista, vdy spí počítám s horí variantou, ale snaím se dopředu se nestresovat. Nevím, v čem spočívá metoda RU, moc takovým věcem nevěřím, ale tohle je zrovna věc, kterou by tě měla naučit.
Ivano, má naprostou pravdu. Ale ty jsi teď realtivně v pohodě, pamatuji si, jak jsi byla neěstná v době, kdy jsi hledala práci. Nevím, jestli ti tenkrát pomhlo vědomí, e ivot je jedna velká nejistota. Myslím, e ti nejvíc pomohlo, kdy jsi tu práci nala. Bez ní by si byla v háji a stresovala by ses doteď.
Nic ve zlém. Myslím, e tak to má kadý. Kdy jsme v pohodě, vidíme ve optimističtěji.
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Dítě v první (moná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píí odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, kdy si dítě připraví taku do koly po napsání úkolů. Ráno si do taky akorát vloí snídani, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spí divné, jako kdy se rodič o své dítě vůbec nestará, kdy takhle malé dítě nemá ráno taku připravenou z předchozího dne a jetě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?nemůe to zvládat, kdy nezvládá sebe....
Hele vy dvě jezinky bezinky, nenapadlo vás, e to můe být jetě i jinak? e syn má v tace, co potřebuje, jen se mu nechce oblékat, louda se se snidani, hraje si.... Prostě nespolupracuje? Pak je ovem vechno jiné, e? Co my víme, jak to ráno u Tulipankovych vypadá.
Není tady
Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?
No co by? Občas by se musela smířit s tím, e potomek třeba donese poznámku...
Kdy bude dítko večer tvrdit, e nic... ale skutečně nic za úkol nemají - a ráno za pět sedm z něj vypadne, e nutně potřebuje sedmnáct katanů, metr růový male a tři plechovky fazolí... tak můee bejt supermatka a moc s tím nenadělá. I kdy pravdaa... supermatka by si jetě před spaním obvolala ostatní stepforďanky a ujistila se...
Není tady
Tak to já ádná suermatka nebyla, čili syn byl samý černý puntík za zapomínání.
Já to měla toti jetě komplikovanějí - mám a měla jsem časté odpolední sluby, take syn u od první třídy se učil a psal úkoly sám. zkouela jsem to hned o kole, ale toho nebyl schopný, musel si odpočinout. Take musel sám.
Není tady
helena napsal(a):
Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?
No co by? Občas by se musela smířit s tím, e potomek třeba donese poznámku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Kdy bude dítko večer tvrdit, e nic... ale skutečně nic za úkol nemají - a ráno za pět sedm z něj vypadne, e nutně potřebuje sedmnáct katanů, metr růový male a tři plechovky fazolí... tak můee bejt supermatka a moc s tím nenadělá. I kdy pravdaa... supermatka by si jetě před spaním obvolala ostatní stepforďanky a ujistila se... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Dnes u ne, DU se konzultují se spolumatkami na FB nebo Twitteru ... "Holký ... chápete to cviko? Ta úča je úplně blbá, ne? Můj má V, ale tohle teda nedává ani on ..." a tak prostě ...
Není tady