Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 25. 10. 2014 12:25

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jak začít důvěřovat

vrabčák napsal(a):

helena napsal(a):

nebohý-nebožtík (myslím si)
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste … a-neboztik

Děkuju.
"Bohatství"-odvozeno od "bůh"(slovo základové). Bohatství duševní, hmotné. Příliš velké hmotné bohatství-Co na to Bůh?

Nic, proc by to mel resit? smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#102 25. 10. 2014 18:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ním

Tulipánka napsal(a):

Neumím pustit a ni to nejde, protože obranné mechanismy velí jít do akce. Takže když se blíží problém, makám jak fretka v tom válci, jenže jak obě víme, tak fretka maká, ale je furt na místě. Jenže přestat nedokáže. Když přestane, je v depresi víc než když maká.

Obranné mechanismy? Hm a seš si jistá, že jsou opravdu obranné?_

Myslí si o sobě, že jsou obranné, ale obě víme, že jsou spíš sebedestruktivní....

No tak wau, že to víš! smile
Co s tím uděláš?
Já si v ženském kruhu na svou sebedestrukci postavila konstelaci. Na vědomé úrovni to pracuje tak, že vždycky, když si do těch kolejí najedu, hned si vzpomenu...že dělám zbytečnou hovadinu. Pomáhá to smile
Co to dělá na podvědomé úrovni, to je halt zahalené v nevědomí, ale nepochybuji, že to maká pro mně - pro všechny ženy v našem rodě stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#103 25. 10. 2014 18:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Barča napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Mně RUŠka hodně pomáhá, ale jak je to hodně bolavé, prostě nic necítím. Ale jak ukrajuji kousky okraje koláče, tak se pomalu a jistě dostávám do středu, určitě to dám smile

offtopic Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...

Proč myslíš?

Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protože metodu znám, vím, že jsi měla na mysli, že necítíš negativní emoce spojené s konkretním prožitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudíž tě vzpomínka na něj už nezraňuje, dovedeš si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkušenost, která je tam také obsažena - a nemusíš ho tedy v různých obměnách prožívat stále dokola.

Není tady

#104 25. 10. 2014 18:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

gymnasión napsal(a):

offtopic Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...

Tak to si vyRUŠ big_smile
Já jsem příkladem toho, jak RUŠka funguje. Z neúspěšného člověka, kterému se nic nedaří, který má nulové sebevědomí, neváží si sám sebe, neví, co chce, vinu svaluje na ostatní a život jen přežívá jsem se díky RUŠce dostala do stavu, kdy už si nepřipadám jako ten nejhorší člověk na světě, ale jako průměrný člověk s průměrným počtem "bloků", který dělá to, co ho baví a pomalu si začíná život užívat. Ale přesvědčovat tě nebudu, nemám důvod.

Myslim, ze presne naopak, Tulipanko. Konkretne ty se tu ted jevis jako priklad toho, ze Gym ma naprostou pravdu. Ta metoda ti pouze pomohla rychleji se dostat do stavu, do ktereho bys stejne jednou dospela sama ... sice asi mnohem pomaleji, nez s pomoci rus, ale tak nejak celostneji ... protoze soucasne by ses tim svym tempem dopracovala i k jiste zralosti, nadhledu a dalsim schopnostem, ktere ti ted zrejme bytostne chybi ...

Tak stolt
Taky jsem k tomu, že to takhle obecně funguje, velice rychle došla.
Jenže ono to není tak docela platné, protože ze zkušenosti vím, že i s RUŠ to každého pustí jen tak hluboko, odkud se může zase vynořit a normálně fungovat - tedy pokud není "terapeut" debil a nerve to silou.
Ani tahle metoda není všemocná. Po čase přestane fungovat, protože dotyčný, když si nedá pokoj, má prostě dost.

S touhle metodou se podle mého názoru musí zacházet velmi opatrně a ne rušit jako divá kde jakou pitomost.
A také ne rušit s kdekým, vnímat, na co je ten který člověk už připravený, co vlastně potřebuje a když to nejde, tak jít od toho a použít nějakou jinou, šetrnější a pomalejší metodu. A nebo to prostě nechat úplně být.

Není tady

#105 25. 10. 2014 18:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Judyna napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Barčo, už jsem to tak nějak vzdala, protože mi to prostě RUŠkou nešlo, nedostala jsem se tam ani s kolegy rušáčky. Takže tak tongue
Když je to fakt hodně silné a do děch dveří se prostě nedostanu, tak v jednu chvíli přichází pasivita, kdy to vzdávám a to se pak dostávám právě do toho obviňování Boha, že jsem pro to tolik udělala a stejně mi to nedopřeje....

Co to je za víru, kde je něco za něco?
To si jako myslíš, že když se budeš chovat tak, jak se má, věřit v Boha a já nevím co ještě dalšího dobrého, že ti Bůh automaticky dopřeje to, co chceš ?
Nezlob se, ale víra a láska by měla být snad bez nároku na odměnu. Prostě bezpodmínečná.
Omlouvám se, nechci se Tě dotknout, snad jsem to jen špatně pochopila.

Ano, špatně jsi to pochopila. Svěřit se do rukou Boha je pro mě nechat vše plynout a důvěřovat životu.... ale je pravda, že asi není správná cesta odevzdat moc nad mým životem Bohu (respt. věřit, že Bůhm, Vesmír... takovou moc má)

Sakra Tulip, ty už jsi fakt "zblblá". Přestaň na sebe tlačit a věř sobě a svému vedení, tečka!
Nakonec v létě jsi vydělala tolik peněz, na které někteří pracují celý rok. Přestaň blbnout a odpočívej. Nechtěj všechno hned.
Však po novém roce zase všichni začnou myslet na to, co bude v létě. Teď je to nezajímá, řeší vánoce.
Uklidni se a nerouhej se.
Nebo jak říká helena - tvé přání se splní. A tvé přání to není to, co vysílᚠVĚDOMĚ, to je to, co ti pořád straší v PODVĚDOMÍ!

Není tady

#106 25. 10. 2014 18:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Přestala jsem se starat, to bys měla vidět syna, jaký ho chytl hysterák.
Takže dnes jsem se nestarala a bohužel to dopadlo přesně tak, před čím se chci chránit sad

Čemu se divíš? Prostě to na tebe zkouší. A tak, jak to na tebe funguje - co mᚠv sobě, za to se zachytí to, co tam má on a už to frčí.
Uklidni se, věř mu, je to už velkej kluk, nejvyšší čas, aby se vydal do světa chlapů stolt

Není tady

#107 25. 10. 2014 18:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Barča napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Jak jsem teď začala řešit tu důvěru v Boha... http://www.firstclass.cz/2014/10/5-zbyt … 0dkxS.dpbs wink
Mimochodem, není bohatství právě od slova Bůh?

Tulipánko, nechci tě mustrovat, ale pokud chceš něco řešit s Bohem, nechoď ke kováříčkovi pro instantní zobchodovatelná moudra na interfernet, ale zamiř rovnou ke kováři - oslov Boha.

Ty, Barčo, na rovinu: kterého?
Já abych si nedělala domněnky stolt

Není tady

#108 25. 10. 2014 19:38

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Poslouchej, Tulipánko, proč sis vlastně nenachystala nějaké mikulášské nebo vánoční besídky plné her a dobrodružství? Já myslím, že po úspěchu pohádkového lesa by po tobě školky znovu draply ...

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#109 25. 10. 2014 20:10

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Míšo,
jsem dost unavená, bylo to teď fakt náročné, od června jsme pracovala cca. 12 hodin denně, někdy i víc, takže potřebuju pauzu. A když je teď volněji, chtěla bych si vyřešit sama sebe, abych tu práci dokázala dělat s lehkostí a neměla potřebu tlačit na pilu a nebortila se, když mi to nejde tak, jak bych chtěla smile
Jednu mikulášskou besídku už mám ale předjednanou v našem centru pro děti smile

Fakt není problém, že bych neměla peníze, jde jen o strach z budoucnosti. Ale postupně se to zlepšilo, dnes jsem se samovolně dostala do situace asi před 10 lety, kdy jsem fakt neměla ani na chleba, byla to přesně ta situace, kdy mlátím na dveře jak pominutá a ony se neotevírají (prostě nebyla žádná šance se z toho dostat). Tak jsem si ji znovu prožila a cítím se lépe...

Děvčata, vím, co mi tu radíte, zvolnit, přestat řešit, ale já jsem pak doma protivná na všechny, na manžela se pořád rozčiluju, nemám energii na syna (a ten toho zákonitě výborně využívá - nestěžuji si, nechci řešit). Prostě když se necítím dobře, tak mlátím hlavou do všech stěn kolem a když se vymlátím, tak to přijde big_smile . Má technika práce, prosím o respekt tongue

Upravil(a) Tulipánka (25. 10. 2014 20:11)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#110 25. 10. 2014 20:19

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tulipánka napsal(a):

Míšo,
jsem dost unavená, bylo to teď fakt náročné, od června jsme pracovala cca. 12 hodin denně, někdy i víc, takže potřebuju pauzu. A když je teď volněji, chtěla bych si vyřešit sama sebe, abych tu práci dokázala dělat s lehkostí a neměla potřebu tlačit na pilu a nebortila se, když mi to nejde tak, jak bych chtěla smile

Fakt není problém, že bych neměla peníze, jde jen o strach z budoucnosti. Ale postupně se to zlepšilo, dnes jsem se samovolně dostala do situace asi před 10 lety, kdy jsem fakt neměla ani na chleba, byla to přesně ta situace, kdy mlátím na dveře jak pominutá a ony se neotevírají (prostě nebyla žádná šance se z toho dostat). Tak jsem si ji znovu prožila a cítím se lépe...

Děvčata, vím, co mi tu radíte, zvolnit, přestat řešit, ale já jsem pak doma protivná na všechny, na manžela se pořád rozčiluju, nemám energii na syna (a ten toho zákonitě výborně využívá - nestěžuji si, nechci řešit). Prostě když se necítím dobře, tak mlátím hlavou do všech stěn kolem a když se vymlátím, tak to přijde big_smile . Má technika práce, prosím o respekt tongue

a co tak odborná lékařská pomoc kapitulation

Není tady

#111 25. 10. 2014 20:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tuli, strach z budoucnosti má dnes moc lidí. Ale obávám se, že v tomto Bůh nepomůže.
To je dobře, že mᚠtu besídku. Volný čas využiješ k naplánování dalších akcí a na jaře to rozjedeš. Mᚠmanžela, nejsi na to sama.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#112 25. 10. 2014 20:38

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

aprill napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Míšo,

a co tak odborná lékařská pomoc kapitulation

Termín mám až v lednu....

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#113 26. 10. 2014 8:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tulipánka napsal(a):

Judyna napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Barčo, už jsem to tak nějak vzdala, protože mi to prostě RUŠkou nešlo, nedostala jsem se tam ani s kolegy rušáčky. Takže tak tongue
Když je to fakt hodně silné a do děch dveří se prostě nedostanu, tak v jednu chvíli přichází pasivita, kdy to vzdávám a to se pak dostávám právě do toho obviňování Boha, že jsem pro to tolik udělala a stejně mi to nedopřeje....

Co to je za víru, kde je něco za něco?
To si jako myslíš, že když se budeš chovat tak, jak se má, věřit v Boha a já nevím co ještě dalšího dobrého, že ti Bůh automaticky dopřeje to, co chceš ?
Nezlob se, ale víra a láska by měla být snad bez nároku na odměnu. Prostě bezpodmínečná.
Omlouvám se, nechci se Tě dotknout, snad jsem to jen špatně pochopila.

Ano, špatně jsi to pochopila. Svěřit se do rukou Boha je pro mě nechat vše plynout a důvěřovat životu.... ale je pravda, že asi není správná cesta odevzdat moc nad mým životem Bohu (respt. věřit, že Bůhm, Vesmír... takovou moc má)

Dôverova v múdros a dobré vedenie Boha (Vesmíru, Osudu) - a celkom mu odovzda zodpovednos a kormidlo svojho života sú dve odlišné veci.
Mmch, v tvojom konkrétnom prípade mi ešte napadá: veci nie sú vždy také, aké sa zdajú... Možno to, ako sa ti ne/darí v podnikaní, je pre teba najväčší dar a najlepšia škola. stolt Lepšia, ako keby šlo všetko samo a hladko... čo my vieme.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#114 26. 10. 2014 8:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tulipánka napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Ahoj, plně souhlasím s tímto dokumentem http://www.youtube.com/watch?v=xPPdHPs6DFs - neplánovat, svěřit se do rukou Boha, ale neměli jste to někdo tak, že jste tomu Bohu jednoduše nevěřili? Že jste zažili hodně zlého, takže mu nevěříte, že Vás nenechá spadnout až na dno? Jak jste to řešili?
Nebo stejně jako v jiném dokumentu od Mooji si uvědomuji, že JÁ je jenom iluze, ale spolehnout se na to nechci, protože když se na něco spolehnu, musím v to mít 100% důvěru a to nemám.... nechci zažít zase další karamboly, utrpení.
Takže problém je ten: nevěřím v to na 100% a nedůvěřuji tomu. Vyřešili jste někdo?

Tulipánko, i tu důvěru a spoléhání se člověk, normální smrtelník, učí celý život. Sama nedělám nic jinýho (viz muj podpisek zde). Situace nepotřebují být řešeny, situace se dějí samy, a když je řešíme, tak si jen komplikujeme život.
Prostě vyber nějakou maličkost, kterou nechᚠjen tak být a nevrhneš se hned, abys ji řešila. Jen ji sleduj. Experimentuj.
Co se stane?
Budeš nervózní, že "nic neděláš". Zkus to vydržet a znovu jen se zájmem sleduj, co se s tou miniaturní situací stane:
Zabije tě? ne.
Možná zjistíš, že se ta situace děje a řeší se SAMA.
A to jednoho může pěkně naštvat (vydrž, nenech se tím ukecat!), protože s tím přichází ztráta vlastní sebedůležitosti.
A to může být kámen úrazu....
Sebedůležitost totiž radši trpí, než by se vzdala sama sebe.
Nechat sebedůležitost plavat znamená důvěřovat.

Zpomal lol

Nevím, zda je to tak správně, ale: dnes jsem pustila "postarat se o syna, aby se v pořádku vypravil do školy". Můj problém: aby to bylo a aby to šlo hladce - to je to moje velké snažení.
Takže jsem mu dnes řekla jednou, že za chvíli odjíždíme, a si dá do tašky všechny věci do školy. Odpověděl "Jo". Za pár minut se zvedám že odjíždím a brala si boty. Přestala jsem se starat, to bys měla vidět syna, jaký ho chytl hysterák.
Takže dnes jsem se nestarala a bohužel to dopadlo přesně tak, před čím se chci chránit sad

A ako inak by sa to naučil? va Alebo ho mieniš vypravova do školy a práce až do smrti...? dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#115 26. 10. 2014 9:13

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dítě v první (možná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píší odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, když si dítě připraví tašku do školy po napsání úkolů. Ráno si do tašky akorát vloží svačinu, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spíš divné, jako když se rodič o své dítě vůbec nestará, když takhle malé dítě nemá ráno tašku připravenou z předchozího dne a ještě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? va Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem? va

Upravil(a) Eva. (26. 10. 2014 9:55)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#116 26. 10. 2014 9:41

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

Dítě v první (možná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píší odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, když si dítě připraví tašku do školy po napsání úkolů. Ráno si do tašky akorát vloží snídani, kterou mu udělal rodič.
Přijde mi spíš divné, jako když se rodič o své dítě vůbec nestará, když takhle malé dítě nemá ráno tašku připravenou z předchozího dne a ještě rodič dělá to, co popsala Tulipánka. Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? va Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem? va

nemůže to zvládat, když nezvládá sebe....

Není tady

#117 26. 10. 2014 10:59

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánko, smiř se s tím, že život je jedna velká nejistota. Jediná jistota v životě je smrt, a to ještě člověk neví, kdy a jak přijde a vlastně ani, jestli je to opravdický konec, nebo po ní ještě něco je. Vše ostatní je naprostá nejistota, jestli budeme já a moji blízcí zdraví, jestli budu nebo nebudu mít práci a peníze, vše je nejisté. Jenže člověk tak, jako nemyslí každou minutu na to, že zemře, tak se musí naučit nemyslet na tuto nejistotu. Kdo se tohle nenaučí, bude celý život úzkostná troska. Já sama nejsem žádný velký optimista, vždy spíš počítám s horší variantou, ale snažím se dopředu se nestresovat. Nevím, v čem spočívá metoda RUŠ, moc takovým věcem nevěřím, ale tohle je zrovna věc, kterou by tě měla naučit.

Není tady

#118 26. 10. 2014 11:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

jojo, a když mi není dobře na duši, připomenu si a to mě zvedne - koukej se na to, co mᚠa ne na to, co nemáš. smile

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#119 26. 10. 2014 11:26

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Míšo,
jsem dost unavená, bylo to teď fakt náročné, od června jsme pracovala cca. 12 hodin denně, někdy i víc, takže potřebuju pauzu...

Ok, tak se nenervuj hovadinama a užívej pauzu. V klidu se věnuj synkovi, vytvoř mu (i sobě) pohodový denní či týdenní režim, na který si oba zvyknete, protože to vám oběma spoustu věcí ulehčí, zabav sebe nějakou další činností, která tě baví a naplňuje - maluj, studuj, piš, dělej cokoliv ... a když budeš mít pocit, že mᚠproblém, zamysli se, jestli vám skutečně hrozí zima, cholera či hladomor ... smile

Tulipánka napsal(a):

A když je teď volněji, chtěla bych si vyřešit sama sebe, abych tu práci dokázala dělat s lehkostí a neměla potřebu tlačit na pilu a nebortila se, když mi to nejde tak, jak bych chtěla smile ...

To chce jedině čas a zkušenosti, to se nenaučíš ze dne na den ... já se třeba naučila brát spoustu věcí s lehkostí až po té, co jsem byla zavalena dalšími starostmi ...

Tulipánka napsal(a):

Tak super tummenupp

Upravil(a) Míša Kulička (26. 10. 2014 11:28)

Není tady

#120 26. 10. 2014 12:18

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Za sebe: nic necítit je pěkná blbost. To zavání výrobou citově plochých bytostí.
Ale protože metodu znám, vím, že jsi měla na mysli, že necítíš negativní emoce spojené s konkretním prožitkem, který se udál kdysi v minulosti, tudíž tě vzpomínka na něj už nezraňuje, dovedeš si z něj tedy vzít i to pozitivní - zkušenost, která je tam také obsažena - a nemusíš ho tedy v různých obměnách prožívat stále dokola.

Hm, tomu říkám echt interpretace. Ty víš za jiné lidi? Ty V͊, CO MAJÍ NA MYSLI? gloria
Říkᚠlidem, co mají mít na mysli? Co tím mᚠna mysli? Myslíš?

Upravil(a) gymnasión (26. 10. 2014 15:26)

Zpomal.

Není tady

#121 26. 10. 2014 16:02

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Tulipánko, smiř se s tím, že život je jedna velká nejistota. Jediná jistota v životě je smrt, a to ještě člověk neví, kdy a jak přijde a vlastně ani, jestli je to opravdický konec, nebo po ní ještě něco je. Vše ostatní je naprostá nejistota, jestli budeme já a moji blízcí zdraví, jestli budu nebo nebudu mít práci a peníze, vše je nejisté. Jenže člověk tak, jako nemyslí každou minutu na to, že zemře, tak se musí naučit nemyslet na tuto nejistotu. Kdo se tohle nenaučí, bude celý život úzkostná troska. Já sama nejsem žádný velký optimista, vždy spíš počítám s horší variantou, ale snažím se dopředu se nestresovat. Nevím, v čem spočívá metoda RUŠ, moc takovým věcem nevěřím, ale tohle je zrovna věc, kterou by tě měla naučit.

Ivano, mᚠnaprostou pravdu. Ale ty jsi teď realtivně v pohodě,  pamatuji si, jak jsi byla nešěstná v době, kdy jsi hledala práci. Nevím, jestli ti tenkrát pomhlo vědomí, že život je jedna velká nejistota. Myslím, že ti nejvíc pomohlo, když jsi tu práci našla. Bez ní by si byla v háji a stresovala by ses doteď.
Nic ve zlém. Myslím, že tak to má každý. Když jsme v pohodě, vidíme vše optimističtěji.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#122 26. 10. 2014 16:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

aprill napsal(a):

Eva. napsal(a):

Dítě v první (možná ve druhé?) třídě se přece vypravuje s pomocí rodičů. Akorát ráno před vyučováním mi to přijde dost pozdě, to je chyba rodiče. Úkoly se píší odpoledne v předchozí den a pro mě je normální, když si dítě připraví tašku do školy po napsání úkolů. Ráno si do tašky akorát vloží snídani, kterou mu udělal rodič.

nemůže to zvládat, když nezvládá sebe....

Hele vy dvě jezinky bezinky, nenapadlo vás, že to může být ještě i jinak? Že syn má v tašce, co potřebuje, jen se mu nechce oblékat, louda se se snidani, hraje si.... Prostě nespolupracuje? Pak je ovšem všechno jiné, že? Co my víme, jak to ráno u Tulipankovych vypadá.

Není tady

#123 26. 10. 2014 17:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?
No co by? Občas by se musela smířit s tím, že potomek třeba donese poznámku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Když bude dítko večer tvrdit, že nic... ale skutečně nic za úkol nemají - a ráno za pět sedm z něj vypadne, že nutně potřebuje sedmnáct kaštanů, metr růžový mašle a tři plechovky fazolí... tak můžeeš bejt supermatka a moc s tím nenaděláš. I když pravdaa... supermatka by si ještě před spaním obvolala ostatní stepforďanky a ujistila se... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#124 26. 10. 2014 17:33

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile
Tak to já žádná suermatka nebyla, čili syn byl samý černý puntík za zapomínání.
Já to měla totiž ještě komplikovanější - mám a měla jsem časté odpolední služby, takže syn už od první třídy se učil a psal úkoly sám. zkoušela jsem to hned o škole, ale toho nebyl schopný, musel si odpočinout. Takže musel sám.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#125 26. 10. 2014 18:31

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Má jedno jediné dítě a ani to nezvládá? Co by dělala, kdyby jich měla víc a s ne moc velkým věkovým rozdílem?
No co by? Občas by se musela smířit s tím, že potomek třeba donese poznámku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Když bude dítko večer tvrdit, že nic... ale skutečně nic za úkol nemají - a ráno za pět sedm z něj vypadne, že nutně potřebuje sedmnáct kaštanů, metr růžový mašle a tři plechovky fazolí... tak můžeeš bejt supermatka a moc s tím nenaděláš. I když pravdaa... supermatka by si ještě před spaním obvolala ostatní stepforďanky a ujistila se... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Dnes už ne, DU se konzultují se spolumatkami na FB nebo Twitteru ... "Holký ... chápete to cviko? Ta úča je úplně blbá, ne? Můj má VŠ, ale tohle teda nedává ani on ..." a tak prostě ...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí