6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mía Kulička napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...Tak to si vyRU
Já jsem příkladem toho, jak RUka funguje. Z neúspěného člověka, kterému se nic nedaří, který má nulové sebevědomí, neváí si sám sebe, neví, co chce, vinu svaluje na ostatní a ivot jen přeívá jsem se díky RUce dostala do stavu, kdy u si nepřipadám jako ten nejhorí člověk na světě, ale jako průměrný člověk s průměrným počtem "bloků", který dělá to, co ho baví a pomalu si začíná ivot uívat. Ale přesvědčovat tě nebudu, nemám důvod.Myslim, ze presne naopak, Tulipanko. Konkretne ty se tu ted jevis jako priklad toho, ze Gym ma naprostou pravdu. Ta metoda ti pouze pomohla rychleji se dostat do stavu, do ktereho bys stejne jednou dospela sama ... sice asi mnohem pomaleji, nez s pomoci rus, ale tak nejak celostneji ... protoze soucasne by ses tim svym tempem dopracovala i k jiste zralosti, nadhledu a dalsim schopnostem, ktere ti ted zrejme bytostne chybi ...
Mío, to ví, e bych tam dospěla, ale ivotem plným beznaděje a netěstí. Co je patného na proít naplno své pocity a přijmout, e to tak je? Co je patného na tom proít si znovu událost z dětství a přijmout nepříjemné pocity, které z ní mám, kdy mě ta událost "drí v achu" a nedokáu se přes ni přenést, tzn. říci si třeba ano, ikanovali mě, ale je to minulost, jdu dál.... co kdy jsem pořád to malé dítě, které se bojí ikany?
A pak? Co je nadhled? Tenhle můj problém mě tíí. Kdybych měla nadhled, problém nemám. Nadhled získávám tím, e situaci vyřeím, přestává pro mě být emočně silná.
Není tady
gymnasión napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Ahoj, plně souhlasím s tímto dokumentem http://www.youtube.com/watch?v=xPPdHPs6DFs - neplánovat, svěřit se do rukou Boha, ale neměli jste to někdo tak, e jste tomu Bohu jednodue nevěřili? e jste zaili hodně zlého, take mu nevěříte, e Vás nenechá spadnout a na dno? Jak jste to řeili?
Nebo stejně jako v jiném dokumentu od Mooji si uvědomuji, e JÁ je jenom iluze, ale spolehnout se na to nechci, protoe kdy se na něco spolehnu, musím v to mít 100% důvěru a to nemám.... nechci zaít zase dalí karamboly, utrpení.
Take problém je ten: nevěřím v to na 100% a nedůvěřuji tomu. Vyřeili jste někdo?Tulipánko, i tu důvěru a spoléhání se člověk, normální smrtelník, učí celý ivot. Sama nedělám nic jinýho (viz muj podpisek zde). Situace nepotřebují být řeeny, situace se dějí samy, a kdy je řeíme, tak si jen komplikujeme ivot.
Prostě vyber nějakou maličkost, kterou nechá jen tak být a nevrhne se hned, abys ji řeila. Jen ji sleduj. Experimentuj.
Co se stane?
Bude nervózní, e "nic nedělá". Zkus to vydret a znovu jen se zájmem sleduj, co se s tou miniaturní situací stane:
Zabije tě? ne.
Moná zjistí, e se ta situace děje a řeí se SAMA.
A to jednoho můe pěkně natvat (vydr, nenech se tím ukecat!), protoe s tím přichází ztráta vlastní sebedůleitosti.
A to můe být kámen úrazu....
Sebedůleitost toti radi trpí, ne by se vzdala sama sebe.
Nechat sebedůleitost plavat znamená důvěřovat.
Zpomal
Nevím, zda je to tak správně, ale: dnes jsem pustila "postarat se o syna, aby se v pořádku vypravil do koly". Můj problém: aby to bylo a aby to lo hladce - to je to moje velké snaení.
Take jsem mu dnes řekla jednou, e za chvíli odjídíme, a si dá do taky vechny věci do koly. Odpověděl "Jo". Za pár minut se zvedám e odjídím a brala si boty. Přestala jsem se starat, to bys měla vidět syna, jaký ho chytl hysterák.
Take dnes jsem se nestarala a bohuel to dopadlo přesně tak, před čím se chci chránit
Není tady
ale je pravda, e asi není správná cesta odevzdat moc nad mým ivotem Bohu
V tom případě mu nevyčítej, e ti "nedá to, co chci"... kadej, kdo nám daruje, by ryze nezitně, získává jistým způsobem nad námi "moc"... kdyby to měl bejt jen pocit vděčnosti - ten nepatří mezi oblíbený...
Take dnes jsem se nestarala a bohuel to dopadlo přesně tak, před čím se chci chránit
patně... ne "se chránit", ale na/učit sebe i jeho chování v nový situaci. Nemůe očekávat okamitý a perfektní splnění příkazu, kdy to dodnes fungovalo jinak. Zkus si to představit jako "chránit se" a "zvykat si" nebo "otuovat se".
Není tady
Tulipánka napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Ahoj, plně souhlasím s tímto dokumentem http://www.youtube.com/watch?v=xPPdHPs6DFs - neplánovat, svěřit se do rukou Boha, ale neměli jste to někdo tak, e jste tomu Bohu jednodue nevěřili? e jste zaili hodně zlého, take mu nevěříte, e Vás nenechá spadnout a na dno? Jak jste to řeili?
Nebo stejně jako v jiném dokumentu od Mooji si uvědomuji, e JÁ je jenom iluze, ale spolehnout se na to nechci, protoe kdy se na něco spolehnu, musím v to mít 100% důvěru a to nemám.... nechci zaít zase dalí karamboly, utrpení.
Take problém je ten: nevěřím v to na 100% a nedůvěřuji tomu. Vyřeili jste někdo?Tulipánko, i tu důvěru a spoléhání se člověk, normální smrtelník, učí celý ivot. Sama nedělám nic jinýho (viz muj podpisek zde). Situace nepotřebují být řeeny, situace se dějí samy, a kdy je řeíme, tak si jen komplikujeme ivot.
Prostě vyber nějakou maličkost, kterou nechá jen tak být a nevrhne se hned, abys ji řeila. Jen ji sleduj. Experimentuj.
Co se stane?
Bude nervózní, e "nic nedělá". Zkus to vydret a znovu jen se zájmem sleduj, co se s tou miniaturní situací stane:
Zabije tě? ne.
Moná zjistí, e se ta situace děje a řeí se SAMA.
A to jednoho můe pěkně natvat (vydr, nenech se tím ukecat!), protoe s tím přichází ztráta vlastní sebedůleitosti.
A to můe být kámen úrazu....
Sebedůleitost toti radi trpí, ne by se vzdala sama sebe.
Nechat sebedůleitost plavat znamená důvěřovat.
ZpomalNevím, zda je to tak správně, ale: dnes jsem pustila "postarat se o syna, aby se v pořádku vypravil do koly". Můj problém: aby to bylo a aby to lo hladce - to je to moje velké snaení.
Take jsem mu dnes řekla jednou, e za chvíli odjídíme, a si dá do taky vechny věci do koly. Odpověděl "Jo". Za pár minut se zvedám e odjídím a brala si boty. Přestala jsem se starat, to bys měla vidět syna, jaký ho chytl hysterák.
Tuli - já ti nevím, ale proč poutět věci typu - postarat se o syna. Se máma, tak se starej ne. Akorát třeba jinak, dohlíením, naučením samostatnosti a tak. Ale nejde to ze dne na den.
A před čím se chce chránit? e kluk chytl hysterák? A co třeba si připravit vechno večer v klidu. My to tak děláme, protoe ráno není čas. Příprava taky, oblečků, gumiček. Já u jen dohodím sváču .
Upravil(a) dusička (24. 10. 2014 9:04)
Není tady
PRomin Tuli, já ted tady budu
Jen jsem chtěla napsat. řeila jsem tady mojí holku, jak jí nic nebaví a tak, co na ní vymyslet. A musím zatukat, zabaví se sama zřejmě trochu povyrostla, uzrála, je trpělivějí. O prázdninách gumičky, modelína, ted chodí do krouku na keramiku. Čte si. Jo někdy otravuje, třeba ted mám rest obrázek do památníku
Není tady
Člověk by měl hlavně umět rozeznat, které věci pustit můe a které ne. Přípravu malého dítěte do koly pustit nelze, to dítě není dospělý člověk a ty jsi rodič. Přijde mi, Tulipánko, e ty bys chtěla mít bezproblémový ivot, aby ve lo samo, tys nemusela dělat nic, ne to, co tě baví. A aby ti bůh plnil, co ty si přeje. Ale takhle to není. Problémy budou. My máme úkol naučit se zvládat je, řeit a nehroutit se z nich.
Není tady
Eva. napsal(a):
Člověk by měl hlavně umět rozeznat, které věci pustit můe a které ne. Přípravu malého dítěte do koly pustit nelze, to dítě není dospělý člověk a ty jsi rodič. Přijde mi, Tulipánko, e ty bys chtěla mít bezproblémový ivot, aby ve lo samo, tys nemusela dělat nic, ne to, co tě baví. A aby ti bůh plnil, co ty si přeje. Ale takhle to není. Problémy budou. My máme úkol naučit se zvládat je, řeit a nehroutit se z nich.
Tak nějak bych si to přála
Spí abych se nemusela stresovat, e mi něco nevyjde. A e těch věcí, co nemusí vyjít, je pořádné hafo
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tak nějak bych si to přála
Spí abych se nemusela stresovat, e mi něco nevyjde. A e těch věcí, co nemusí vyjít, je pořádné hafo
kadému něco nevyjde...jen to,e to nevyjde musí brát s nadhledem.
Není tady
Spí abych se nemusela stresovat, e mi něco nevyjde.
Ale to si větinou dělá sama... tak znova - zkouej si představit různý monosti CO konkrétně se stane (by se mohlo stát), kdy ti "něco nevyjde". Moná bude překvapená... pokud teda tvý představy nebudou jen negativní...
Není tady
A kdy ti to nevyjde, hledat to pozitivní. Jak se říká, něco patný pro něco dobrý.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Myslim, ze presne naopak, Tulipanko. Konkretne ty se tu ted jevis jako priklad toho, ze Gym ma naprostou pravdu. Ta metoda ti pouze pomohla rychleji se dostat do stavu, do ktereho bys stejne jednou dospela sama ... sice asi mnohem pomaleji, nez s pomoci rus, ale tak nejak celostneji ... protoze soucasne by ses tim svym tempem dopracovala i k jiste zralosti, nadhledu a dalsim schopnostem, ktere ti ted zrejme bytostne chybi ...
Mío, to ví, e bych tam dospěla, ale ivotem plným beznaděje a netěstí. Co je patného na proít naplno své pocity a přijmout, e to tak je? Co je patného na tom proít si znovu událost z dětství a přijmout nepříjemné pocity, které z ní mám, kdy mě ta událost "drí v achu" a nedokáu se přes ni přenést, tzn. říci si třeba ano, ikanovali mě, ale je to minulost, jdu dál.... co kdy jsem pořád to malé dítě, které se bojí ikany?
A pak? Co je nadhled? Tenhle můj problém mě tíí. Kdybych měla nadhled, problém nemám. Nadhled získávám tím, e situaci vyřeím, přestává pro mě být emočně silná.
Jeste jinak - pripadas mi, jako clovek, ktereho nekdo pripravil na maraton trenovanim nohou v posilovne, a nebral pri tom v uvahu, ze mas napr. slabe srdce a nestacis s dechem. Misto toho, aby ti ten nekdo byl oporou a stal pri tobe pri pomalem prekonavani prekazek (s cimz je spojeno nejen pomale nabyvani sebevedomi, ale tez zisk zkusenosti i nadhledu), tak te naspeedoval k akci, ve ktere se ted zbytecne stresujes, pac ti nestaci dech a chybi zkusenosti na rozliseni podstatneho od nepodstatneho, kontrolovatelneho od nekontrolovatelneho apod. Chces vsechno hned - uspech, schopnost syna sbalit si vcas kabelu ... Neberes v uvahu, ze vse chce svuj cas a vyvoj ... a vinis z toho koho? Boha?
Není tady
Tulipánka- lituju Tvé děti, manela, okolí
Není tady
rudolf napsal(a):
Tulipánka- lituju Tvé děti, manela, okolí
K tomu, myslím, není důvod ...
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Tuli, doteď ten tvůj synek neměl potřebu, aby byl vypravený včas, měl na to tebe. Zkus s ním klidně dát řeč a vysvětlit mu, jak budou věci odteď a proč. A ráno nevyměkni, ale trvej si na svém...a uvidí, jak se to spraví. Případně mu omez, co má rád večer (třeba pohádku, hry, cokoli), dokud nebude připravený na druhý den. Bohuel, chce to důslednost ....kdy bude dělat vechno za něj, není to moc výchovné, ví? Ty jsi tam éf, nedá se nic dělat. A navíc si plete na sebe bič, nakládá si i jeho povinnosti. To ádnou RUkou nevyřeí, být rodičem je bohuel docela dřina A tak je to se vím.
Mmch překvapilo mě, e syn u je kolák, to to teda uteklo, nedávno jsi psala o miminku .
Není tady
Děvčata, děkuju za nápady, jetě asi dost věcí nevidím, nechápu, ono se to bude dít postupně. Take teď tomu dávám "volnou ruku", a si to plyne. Kadopádně jetě jednou díky za pomoc
Není tady
Jak jsem teď začala řeit tu důvěru v Boha... http://www.firstclass.cz/2014/10/5-zbyt … 0dkxS.dpbs
Mimochodem, není bohatství právě od slova Bůh?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Jak jsem teď začala řeit tu důvěru v Boha... http://www.firstclass.cz/2014/10/5-zbyt … 0dkxS.dpbs
Tulipánko, nechci tě mustrovat, ale pokud chce něco řeit s Bohem, nechoď ke kováříčkovi pro instantní zobchodovatelná moudra na interfernet, ale zamiř rovnou ke kováři - oslov Boha.
Není tady
Mimochodem - ze stejnýho základu vzniklo i slovo nebotík...
Není tady
helena napsal(a):
Mimochodem - ze stejnýho základu vzniklo i slovo nebotík... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
nebohý-nebotík (myslím si)
Není tady
a h se mění v
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Nebylo by prospěnějí pořád neřeit? Obzvlá důvěru v Boha? A jen nechat plynout?
Důvěru v sebe ře, a ne v Boha.
Není tady
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste … a-neboztik
Není tady
helena napsal(a):
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste … a-neboztik
Děkuju.
"Bohatství"-odvozeno od "bůh"(slovo základové). Bohatství duevní, hmotné. Příli velké hmotné bohatství-Co na to Bůh?
Není tady