Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 22. 10. 2014 10:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jak začít důvěřovat

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Duši, já to myslím trochu jinak: stále se snažím běh věcí ovlivňovat ve svůj prospěch a to tak, že pak vlastně vůbec nežiju život tady a teď, nedokážu si třeba jen dát hezkou snídani na terase, protože mě to zdržuje od toho, abych ovlivnila běh věcí - pro mě třeba to je získat dostatek financí na zimní sezónu, kdy mám výpadek příjmu. A jsem z toho psychicky fakt v depresi, když se mi to nedaří. Je tam pak obrovský existenční strach - protože nevěřím, že se o mě "Bůh" postará....

A proč by se o tebe měl starat? Tak, jak ty CHCEŠ? Zvlášť, když nevěříš a tím vlastně naplňuješ cosi jako ono "vrteti psem"

Asi by se neměl starat tak, jak chci, spíš mě nenechat na holičkách.... ale pro mě svěřit se do rukou Boha znamená to samé jako nechat osud plynout bez zasahování....

Ty prostě neumis věci "pustit",ze? Copak o to, někdy je dobré být akční. Jindy zase přijímající.
Podstatne jen je, naučit se rozlišit, kdy je třeba být to či ono.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#52 22. 10. 2014 10:47

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Pandorraa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

A proč by se o tebe měl starat? Tak, jak ty CHCEŠ? Zvlášť, když nevěříš a tím vlastně naplňuješ cosi jako ono "vrteti psem"

Asi by se neměl starat tak, jak chci, spíš mě nenechat na holičkách.... ale pro mě svěřit se do rukou Boha znamená to samé jako nechat osud plynout bez zasahování....

Ty prostě neumis věci "pustit",ze? Copak o to, někdy je dobré být akční. Jindy zase přijímající.

Neumím pustit a ni to nejde, protože obranné mechanismy velí jít do akce. Takže když se blíží problém, makám jak fretka v tom válci, jenže jak obě víme, tak fretka maká, ale je furt na místě. Jenže přestat nedokáže. Když přestane, je v depresi víc než když maká.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#53 22. 10. 2014 10:59

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Duši, já to myslím trochu jinak: stále se snažím běh věcí ovlivňovat ve svůj prospěch a to tak, že pak vlastně vůbec nežiju život tady a teď, nedokážu si třeba jen dát hezkou snídani na terase, protože mě to zdržuje od toho, abych ovlivnila běh věcí - pro mě třeba to je získat dostatek financí na zimní sezónu, kdy mám výpadek příjmu. A jsem z toho psychicky fakt v depresi, když se mi to nedaří. Je tam pak obrovský existenční strach - protože nevěřím, že se o mě "Bůh" postará....

Rekla bych, ze tam je jeste otazka, kdy vyvijet aktivitu a kdy uz to nechat byt, tzn. vedet, co vlastne nechat plynout ... Kdyz budes sedet s rukama v kline a nechas vse plynout, tak ti to zrejme moc uspokojeni neprinese ... pokud tedy nejsi realizovany jogin.
Ja jsem ve fazi, kdy do deje zasahuju jen natolik, aby veci fungovaly ... u tech vnejsich faktoru, ktere neni v mych silach ovlivnit, si pak rikam “dej se vule bozi“. smile

A pak tedy prichazi strach a stres, ale to je nase prirozena obrana ... nema smysl s nimi bojovat, jednak to vycerpava a druhak je to boj proti sobe samemu - me osobne totalne umrtvi, ustrnu v cinnosti a nejsem schopna pokracovat ... takze pak co? Nekde jsem cetla a osvedcilo se mi zacit tim, ze sve strachy a stresy prijmu jako soucast sve osobnosti.

A tak se bojim, ze mi zakaznik hodi projekt na hlavu, ze mi nezaplati ... proste se bojim a je to prirozene. A najednou zjistuju, ze v okamziku, kdy ten pocit strachu prijmu, mohu ho “pustit“ ... tzn, reknu si - ok Miso, tohoto se bojis, nic s tim nenadelas, patri to k situaci ... tak jo, no, co nadelam ... a jede se dal mocalem cernym kol bilejch skal ... treba planovat hry na pristi rok nebo navrhovat letaky pro skolky ci cokoliv jineho ... a tak ...

Prijetim vlastnich strachu se ucime nechat veci plynout ... nebo je nechat Bohovi ... nebo konovi, bo ten ma vetsi hlavu ... smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#54 22. 10. 2014 11:04

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánko, proč neRUŠíš jak divá? Proč nepřijímáš, že tě Bůh nechá na holičkách, že nejsi schopná se uživit, že nejsi schopna se dostatečně snažit, že jen narážíš hlavou na dveře, ........ PROČ to kurník nepříjmeš, aby ses toho mohla zbavit? Nechce se ti? tongue

Není tady

#55 22. 10. 2014 11:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Neumím pustit a ni to nejde, protože obranné mechanismy velí jít do akce.
Jojo... a pak ti tytéž obranný mechanismy v jakýkoliv akci zabrání.
Mně sice nehonila představa toho, jak zabalená v pytli loutám pod mostem suchou kůrku... ale "jen" představa, že "tohle přece musím zvládnout", aniž bych brala v úvahu změnu vstupních parametrů a výhrůžky vlastního těla... načež mi to tělíčko prostě a jednoduše votočilo vypínačem... a byl to takovej zážitek, že (doufám) nikdy víc...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#56 22. 10. 2014 11:23

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míša Kulička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Rekla bych, ze tam je jeste otazka, kdy vyvijet aktivitu a kdy uz to nechat byt, tzn. vedet, co vlastne nechat plynout ... Kdyz budes sedet s rukama v kline a nechas vse plynout, tak ti to zrejme moc uspokojeni neprinese ... pokud tedy nejsi realizovany jogin.
Ja jsem ve fazi, kdy do deje zasahuju jen natolik, aby veci fungovaly ... u tech vnejsich faktoru, ktere neni v mych silach ovlivnit, si pak rikam “dej se vule bozi“. smile

A pak tedy prichazi strach a stres, ale to je nase prirozena obrana ... nema smysl s nimi bojovat, jednak to vycerpava a druhak je to boj proti sobe samemu - me osobne totalne umrtvi, ustrnu v cinnosti a nejsem schopna pokracovat ... takze pak co? Nekde jsem cetla a osvedcilo se mi zacit tim, ze sve strachy a stresy prijmu jako soucast sve osobnosti.

A tak se bojim, ze mi zakaznik hodi projekt na hlavu, ze mi nezaplati ... proste se bojim a je to prirozene. A najednou zjistuju, ze v okamziku, kdy ten pocit strachu prijmu, mohu ho “pustit“ ... tzn, reknu si - ok Miso, tohoto se bojis, nic s tim nenadelas, patri to k situaci ... tak jo, no, co nadelam ... a jede se dal mocalem cernym kol bilejch skal ... treba planovat hry na pristi rok nebo navrhovat letaky pro skolky ci cokoliv jineho ... a tak ...

Prijetim vlastnich strachu se ucime nechat veci plynout ... nebo je nechat Bohovi ... nebo konovi, bo ten ma vetsi hlavu ... smile

tummenupp

Není tady

#57 22. 10. 2014 11:24

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Barča napsal(a):

Tulipánko, proč neRUŠíš jak divá? Proč nepřijímáš, že tě Bůh nechá na holičkách, že nejsi schopná se uživit, že nejsi schopna se dostatečně snažit, že jen narážíš hlavou na dveře, ........ PROČ to kurník nepříjmeš, aby ses toho mohla zbavit? Nechce se ti? tongue

Barčo, už jsem to tak nějak vzdala, protože mi to prostě RUŠkou nešlo, nedostala jsem se tam ani s kolegy rušáčky. Takže tak tongue
Když je to fakt hodně silné a do děch dveří se prostě nedostanu, tak v jednu chvíli přichází pasivita, kdy to vzdávám a to se pak dostávám právě do toho obviňování Boha, že jsem pro to tolik udělala a stejně mi to nedopřeje....

Upravil(a) Tulipánka (22. 10. 2014 11:25)

Není tady

#58 22. 10. 2014 11:56

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Barča napsal(a):

Barčo, už jsem to tak nějak vzdala, protože mi to prostě RUŠkou nešlo, nedostala jsem se tam ani s kolegy rušáčky. Takže tak tongue
Když je to fakt hodně silné a do děch dveří se prostě nedostanu, tak v jednu chvíli přichází pasivita, kdy to vzdávám a to se pak dostávám právě do toho obviňování Boha, že jsem pro to tolik udělala a stejně mi to nedopřeje....

Zajímavé, protože zrovna tohle je to, kde mě RUŠka pomohla. Jak ti to nešlo? Ty určitě víš, že je to nepříjemný a chce to čas, protože nánosy jsou mocné ..........

Není tady

#59 22. 10. 2014 12:08

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Barča napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Barča napsal(a):

Zajímavé, protože zrovna tohle je to, kde mě RUŠka pomohla. Jak ti to nešlo? Ty určitě víš, že je to nepříjemný a chce to čas, protože nánosy jsou mocné ..........

Mně RUŠka hodně pomáhá, ale jak je to hodně bolavé, prostě nic necítím. Ale jak ukrajuji kousky okraje koláče, tak se pomalu a jistě dostávám do středu, určitě to dám smile

Není tady

#60 22. 10. 2014 19:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ním

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Neumím pustit a ni to nejde, protože obranné mechanismy velí jít do akce. Takže když se blíží problém, makám jak fretka v tom válci, jenže jak obě víme, tak fretka maká, ale je furt na místě. Jenže přestat nedokáže. Když přestane, je v depresi víc než když maká.

Obranné mechanismy? Hm a seš si jistá, že jsou opravdu obranné?_

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#61 22. 10. 2014 22:07

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Ním

Tulipánka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Obranné mechanismy? Hm a seš si jistá, že jsou opravdu obranné?_

Myslí si o sobě, že jsou obranné, ale obě víme, že jsou spíš sebedestruktivní....

Není tady

#62 23. 10. 2014 9:28

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Mně RUŠka hodně pomáhá, ale jak je to hodně bolavé, prostě nic necítím. Ale jak ukrajuji kousky okraje koláče, tak se pomalu a jistě dostávám do středu, určitě to dám smile

offtopic Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...

Zpomal.

Není tady

#63 23. 10. 2014 11:54

Barča
♥♥♥♥♥♥-

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

offtopic Obavam se, ze psychologicky mechanismus teto terapie nedela zrovna zdrave lidi...

Proč myslíš?

Není tady

#64 23. 10. 2014 13:52

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Tak to si vyRUŠ big_smile
Já jsem příkladem toho, jak RUŠka funguje. Z neúspěšného člověka, kterému se nic nedaří, který má nulové sebevědomí, neváží si sám sebe, neví, co chce, vinu svaluje na ostatní a život jen přežívá jsem se díky RUŠce dostala do stavu, kdy už si nepřipadám jako ten nejhorší člověk na světě, ale jako průměrný člověk s průměrným počtem "bloků", který dělá to, co ho baví a pomalu si začíná život užívat. Ale přesvědčovat tě nebudu, nemám důvod.

Není tady

#65 23. 10. 2014 14:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tuli - co si napsala ted - věříš tomu, nebo si to jen nalháváš?
Přijde mi z tvého psaní ted v tomhle chlívku - jak si důvěřovat, že vinu svaluješ na boha, stále by si chtěla něco Rušit z dětství. Nevěřím tomu, že si příkladem toho, jak RUška funguje.
Nikdo nemůže říct, že si díky RUšce stal průměrný člověk. Za prvé, nikdo není průměrný, každý je něčím vyjímečný. A stejně, když to vyRuší, stejné tam zůstanou "body" chviličky, kdy se člověk zamyslí jako za "starého" myšlení.
A přesvědčovat mě fakt nemusíš. wink

Upravil(a) dusička (23. 10. 2014 14:05)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#66 23. 10. 2014 14:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A podle mého Ruška nezpočívá v tom, dělat člověka v člověka jiného. kDyž např. budu bojácná, tak bojácná už zůstanu vždycky. Ale díky Rušce třeba, si to sama sobě přiznám, přijmu to, a nebudu s tím bojovat. A naopak využiju klady bojácnosti. Za slovo bojácnosti si dosad jakkékoliv slovo.

Upravil(a) dusička (23. 10. 2014 14:05)

Není tady

#67 23. 10. 2014 14:16

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Duši, já Bohu vyčítám, že mi nedá to, co chci, ne že může za všechno wink
Ano, ruškou přijímáš, že jsi třeba bojácná. A pak ti to nevadí, ale bojácná zůstaneš. Když přijmeš situaci, díky které jsi se stala bojácnou, tak bojácnou přestaneš být. Takhle mi to funguje.

Není tady

#68 23. 10. 2014 14:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tuli : napsala si :
Že jste zažili hodně zlého, takže mu nevěříte, že Vás nenechá spadnout až na dno? Jak jste to řešili?
Prostě mi to přijde,
jak si napsala, že vinu svaluješ na boha.
Protože "kdyby" tě nechal, co ty chceš, byla by si už někde jinde. Opravdu?
A kočko - sebevědomá si až dost, pamatuju se, jak jsme tu řešili, jestli se do podnikání pustit nebo ne. Osobně bych se bála do toho jít. Ty sis to obhájila.  A ptala ses na to Boha?
Nevím no. Nemám ale nic proti Rušce.

Upravil(a) dusička (23. 10. 2014 14:25)

Není tady

#69 23. 10. 2014 15:03

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tulipánka napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Já jsem příkladem toho, jak RUŠka funguje. Z neúspěšného člověka, kterému se nic nedaří, který má nulové sebevědomí, neváží si sám sebe, neví, co chce, vinu svaluje na ostatní a život jen přežívá jsem se díky RUŠce dostala do stavu, kdy už si nepřipadám jako ten nejhorší člověk na světě, ale jako průměrný člověk s průměrným počtem "bloků", který dělá to, co ho baví a pomalu si začíná život užívat. Ale přesvědčovat tě nebudu, nemám důvod.

nezlob se, tuli, kdyby to tak bylo, nezaložila by jsi tady toto téma.

Není tady

#70 23. 10. 2014 17:48

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

aprill napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

gymnasión napsal(a):

nezlob se, tuli, kdyby to tak bylo, nezaložila by jsi tady toto téma.

April, nejsem svatá hned, jde to postupně wink Co bych taky po celý zbytek života řešila, když je mi teprve 33 godlike

Není tady

#71 23. 10. 2014 20:14

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Barča napsal(a):

Co to je za víru, kde je něco za něco?
To si jako myslíš, že když se budeš chovat tak, jak se má, věřit v Boha a já nevím co ještě dalšího dobrého, že ti Bůh automaticky dopřeje to, co chceš ?
Nezlob se, ale víra a láska by měla být snad bez nároku na odměnu. Prostě bezpodmínečná.
Omlouvám se, nechci se Tě dotknout, snad jsem to jen špatně pochopila.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#72 23. 10. 2014 21:11

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Myslim, ze presne naopak, Tulipanko. Konkretne ty se tu ted jevis jako priklad toho, ze Gym ma naprostou pravdu. Ta metoda ti pouze pomohla rychleji se dostat do stavu, do ktereho bys stejne jednou dospela sama ... sice asi mnohem pomaleji, nez s pomoci rus, ale tak nejak celostneji ... protoze soucasne by ses tim svym tempem dopracovala i k jiste zralosti, nadhledu a dalsim schopnostem, ktere ti ted zrejme bytostne chybi ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#73 24. 10. 2014 6:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

já Bohu vyčítám, že mi nedá to, co chci
Zas jednou musím napsat, že bohové trestají splněním přání...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#74 24. 10. 2014 6:57

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Bohu?

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#75 24. 10. 2014 8:25

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Judyna napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Barča napsal(a):

Co to je za víru, kde je něco za něco?
To si jako myslíš, že když se budeš chovat tak, jak se má, věřit v Boha a já nevím co ještě dalšího dobrého, že ti Bůh automaticky dopřeje to, co chceš ?
Nezlob se, ale víra a láska by měla být snad bez nároku na odměnu. Prostě bezpodmínečná.
Omlouvám se, nechci se Tě dotknout, snad jsem to jen špatně pochopila.

Ano, špatně jsi to pochopila. Svěřit se do rukou Boha je pro mě nechat vše plynout a důvěřovat životu.... ale je pravda, že asi není správná cesta odevzdat moc nad mým životem Bohu (respt. věřit, že Bůhm, Vesmír... takovou moc má)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí