6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Barča napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Mám zkuenost, e kdy jsem odela z nefunkčního vztahu po vnitřním boji, nepřipadala jsem si jako vyvrhel. Věděla jsem, e je to správné, zavřela jsem dveře, odcházela a cítila, jak volně dýchám. Bylo mi to líto, ale cítila jsem se dobře, e jsem se konečně rozhodla udělat to, co je správné, e bychom se trápili oba. Jen to trvá, ne člověk dojde k rozhodnutí, to před rozhodnutím bolí.
No.. a právě o ten vnitřní boj jde
Kdy proběhne a ty se pro to rozhodne, odejde.
Někdy ale odejde i kdy se tak docela nerozhodne.... a to je pak mazec.Vnitřní boj, který navíc pískám já? Dost smutná představa, boj vdycky někdo prohraje, u nikdy víc. To radi vnitřní dialog. Můe být i nahlas, kdyby se člověk dost neslyel. Při něm je dobré jít nebo vytírat v zákleku, nebo něco podobného,více méně rytmického, kývavého a prostého. První, na co je třeba se zeptat, poté co si přeříká VECHNO jak to vidí, cítí, nese a tak, je: o co OPRAVDU jde, jak to vlastně OPRAVDU JE. A ve vnitřním dialogu, ne boji, hledá odpověď Kdy si tohle vechno vyříká, má po problému. es to udělala pozná, e tě najednou vede přímá cestička k určitému řeení bez toho, e bys měla pocit, es ZBYTEČNĚ UBLÍILA (včetně sebe), e je ti odpovědnost příli těká a nechce se ti ji nést. e nejsi unavená, neztrácí energii, nemá výčitky. Nemusí se to podařit hned napoprvé, vnitřně to probrat, pravdy se dobrat a domluvit se. Ale u první setkání na této bázi ti přinese úlevu.
Má pravdu, vnitřní dialog je přesnějí pojmenování, protoe vnitřní boje samých se sebou vdycky prohrajeme. Taky je blbost bojovat sám se sebou.
Nicméně to v určitém období ivota děláme vichni
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Filoménka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
JAK to pro tebe bude patné?
V ČEM?
ČEHO se to konkretně bojí?
e bude sama? Jako bez kluka? Bez CHLAPA? Ale to přece u jsi. Reakce tvého přítelé na to, e nejsi tak úplně ve vem spokojená rozhodně nejsou CHLAPSKÉ. A není to vůbec o tom, e chlapi nepláčou. Jasně, e pláčou, protoe i oni mají city. Jene je nepouívají k tomu, aby druhého vydírali....Bojím se toho, e se s ním rozejdu, pak budu litovat a budu ho chtít zpátky, e to prostě nezvládnu vydret pak bez něho.
To není odpověď na mou otázku.
ČEHO bude litovat, ČEHO KONKRÉTNĚ, CO ti ten vztah dává?
A odpověz si pravdivě, protoe kdy bude kličkovat, tak se z toho nevymotá.
Jen na okraj: jaký je tvůj vztah k matce? Jak to u vás doma funguje?
Co mi ten vztah dává? Asi předevím, e teď momentálně mám někoho na koho se můu spolehnout, opravdu spolehnout, i kdy je to na dálku, vím, e kdy budu potřebovat mám kam se obrátit. Drív jsem taky díky tomuto vztahu byla hodně nabitá energií, ale to u je fuč, teď mám spí pocit, e mi tu energii zase zpátky bere.
Vztah s mámou? Jde to, mám ji ráda, ale asi ji nikdy neodpustím její a chorobnou závislost na mém otci.
Není tady
Proč mámě neodpustí její chorobnou závislost? Proto, e ty jsi na partnerovi také závislá?
Ty se nemůe spolehnout předevím sama na sebe? Proč?
Není tady
Eva. napsal(a):
Filoménka napsal(a):
No jo, je to těké, asi jsem jetě k tomu rozchodu úplně nedospěla, asi to chce jetě čas. Obávám se, e nejsem dostatečně silná, abych toho nakonec jetě nelitovala a pak jetě nakonec nedolejzala já za ním.On má i kladné stránky,myslím,e to je hodný chlap, pracovitý, fér, kdy něco potřebuji vdy ochotně pomůe atd. Je ale velmi citlivý. Asi dvakrát jsem mu u naznačovala, e mi některé věci vadí a e s ním nemusím být a on vdy brečel. Fakt je, e jsem to jetě u chlapa neviděla, e by se takhle choval. Kvůli jeho zdravotním problémům mám obavy, e kdy se s ním rozejdu ublíím mu a hodně. Bohuel i sex není co býval, nějak se ve horí, ale to je moná tím, e ta počáteční euforie je pryč. Uvaovala jsem, e moná já prostě na dlouhodobý vztah nemám, prostě se mi nedaří si chlapa udret, bud ho omrzím já, nebo on omrzí mě.
Kluk (mu tohle není), který mě vydírá a manipuluje tím, e brečí, to není partner do ivota a otec pro děti. Hledá vztah, anebo chce být matkou Terezou? Na to si odpověz.
Koukám, e u ti to napsala i Pan o tom vydírání.
no jo, celý ivot si vybírám slabochy, to vím
Není tady
Eva. napsal(a):
Proč mámě neodpustí její chorobnou závislost? Proto, e ty jsi na partnerovi také závislá?
Láska je přeci vdycky závislost.
City se dají těko ovládat rozumem si myslím
Není tady
Filoménka napsal(a):
Skutečná láska není závislost.
Láska je láska.
Závislost je závislost. Plete si to.
Není tady
Eva. napsal(a):
Filoménka napsal(a):
City se dají těko ovládat rozumem si myslímSkutečná láska není závislost.
Láska je láska.
Závislost je závislost. Plete si to.
Asi záleí na osobnosti člověka, co je podle tebe skutečná láska? Já to vidím tak, e lidi se na začátku vztahu do sebe poblázní, pak to opadne zůstane takové přátelství na vyí úrovni, tak bych to asi nazvala. Tam já asi nikdy nedojdu, já potřebuji mít asi pořád ten adrenalin
Není tady
Eva. napsal(a):
Lepí je mít jetě někoho dalího na koho se můu spolehnout
Není tady
Filoménka napsal(a):
Co mi ten vztah dává? Asi předevím, e teď momentálně mám někoho na koho se můu spolehnout, opravdu spolehnout, i kdy je to na dálku, vím, e kdy budu potřebovat mám kam se obrátit. Drív jsem taky díky tomuto vztahu byla hodně nabitá energií, ale to u je fuč, teď mám spí pocit, e mi tu energii zase zpátky bere.
Vztah s mámou? Jde to, mám ji ráda, ale asi ji nikdy neodpustím její a chorobnou závislost na mém otci.
Moná tak trochu klame sama sebe, e? To neříkám ironicky ani ve zlém. Prostě jsi UVNITŘ, tak nevidí to, co já ZVENKU.
Něco bylo, u není, ale ty to stále nebere na vědomí.... To je normální, takový poločas rozpadu.
Nu a pokud jde o mámu, tak jednak ji nemá co odpoutět a druhák se zaměř na to, zda ji tak trochu nekopíruje. Tak trochu hodně. A nebylo by divu, co jiného bys taky měla dělat, kdy jsi to viděla od dětství...
Tipnu si: táta není slaboch, moná spí z tvého pohledu despota....? Nakonec i slaboch je despota, protoe svou "slabostí" - kňouráním, pláčem, citovým vydíráním - ovládá toho,kdo se dá, stejně efektivně jako to někdo jiný dělá svou otevřenou agresivitou. Protoe ono hodně záleí na tom, na co "slyíme". Ten, kdo to rozezná a pouije proti nám, se pak vdycky u najde.
Není tady
Filoménka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Ty se nemůe spolehnout předevím sama na sebe? Proč?Láska je přeci vdycky závislost.
Tak to je jeden velký omyl.
City isce rozumem nemůe ovládnout, ale to, jak je promítne do své reality, to u rozumem zkorigovat můe. A můe to dokonce udělat dvěma způsoby - sebedestruktivně a nebo sebeinspirativně a s láskou k sobě i tomu druhému.
Není tady
Filoménka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Filoménka napsal(a):
City se dají těko ovládat rozumem si myslímSkutečná láska není závislost.
Láska je láska.
Závislost je závislost. Plete si to.Asi záleí na osobnosti člověka, co je podle tebe skutečná láska? Já to vidím tak, e lidi se na začátku vztahu do sebe poblázní, pak to opadne zůstane takové přátelství na vyí úrovni, tak bych to asi nazvala. Tam já asi nikdy nedojdu, já potřebuji mít asi pořád ten adrenalin
Hmm...kdo chce kam, pomůe si tam
Není tady
Filoménka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Ty se nemůe spolehnout předevím sama na sebe? Proč?Lepí je mít jetě někoho dalího na koho se můu spolehnout
To nemá nikdy, pokud se nemůe spolehnout předevím sama na sebe, nevěří hlavně sama sobě.
Není tady
Filoménka napsal(a):
Asi záleí na osobnosti člověka, co je podle tebe skutečná láska? Já to vidím tak, e lidi se na začátku vztahu do sebe poblázní, pak to opadne zůstane takové přátelství na vyí úrovni, tak bych to asi nazvala. Tam já asi nikdy nedojdu, já potřebuji mít asi pořád ten adrenalin
Neumím ti slovy popsat, co je láska. Cítím ji. Ale nedovedu najít slova, kterými bych to popsala.
Není tady
Eva. napsal(a):
Není pravda, e boj vdy někdo prohraje. Svůj vnitřní boj, o kterém mluvím, si vdy vyhrávám a nikdo neprohrává. Přijde mi, e neví, o čem mluvím.
To je velmi pravděpodobné, e o tvých vnitřních bojích vím málo a nic. Pouiji-li analogii, předpokládám, e jsou dlouhé (kdy si myslí, e by ses kvůli vytírání při vnitřním dialogu nevyspala a neuivila) A to je asi vechno a pouhý předpoklad.
Není tady
mám někoho na koho se můu spolehnout, opravdu spolehnout
Neodporuje si poněkud, kdy současně říká "no jo, celý ivot si vybírám slabochy, to vím"?
já potřebuji mít asi pořád ten adrenalin
Trochu mi to připomíná Grainne...
Není tady
helena napsal(a):
Trochu mi to připomíná Grainne...
To mně také. Kdy jsem to jen okem přelétla, myslela jsem si, e to jsou příspěvky od Grainne. V tom případě je to dost těké, protoe podivíni, kteří dodají adrenalín jsou jiného typu, ne podivíni, kteří slibují zázemí a porozumění.
Není tady
MUDr. Plzák kdysi psal o tom, jak ena uloví orla a pokusí se ho obratem nacpat do bačkor...
Není tady
Láska je cit, často neovládatežný vôžou... ale jeho vyjadrením v hmotnom svete 3D reality je vzah, a ten u veru ovládatežný JE... Aký si ho urobí, taký ho má.
Není tady
Filomenka- odporuje si a vlastně neví co chce a myslím, e my Ti tady nepomůeme- protoe má pořád tu svoji teorii. Těch Tvých partnerů je mi asi líto.
Pořiď si tygra, kdy chce adrenalin.
Není tady
Barča napsal(a):
helena napsal(a):
Trochu mi to připomíná Grainne...To mně také. Kdy jsem to jen okem přelétla, myslela jsem si, e to jsou příspěvky od Grainne. V tom případě je to dost těké, protoe podivíni, kteří dodají adrenalín jsou jiného typu, ne podivíni, kteří slibují zázemí a porozumění.
nemyslím, e se musí jednat o podivíny ... spíe o udrení toho počátečního stavu ne to upadne do stereotypu a lehkého nezájmu ... co by snad mělo fungovat u kadého vztahu
Není tady
spíe o udrení toho počátečního stavu ne to upadne do stereotypu a lehkého nezájmu
Jako kafemlejnek...
Není tady
helena napsal(a):
spíe o udrení toho počátečního stavu ne to upadne do stereotypu a lehkého nezájmu
Jako kafemlejnek...
jen poznámka k těm podivínům
Není tady
Ale prd a vořech... pořád to samý... koukám, e na věku někdy fakt nezáleí...
Není tady
helena napsal(a):
Ale prd a vořech... pořád to samý... koukám, e na věku někdy fakt nezáleí...
asi ne .. je vidět , e někdo ten " adrenalin " v mém pojetí ..zájem , touhu , váen.. k ivotu nepotřebuje a stačí mu něco jiného .. to u zase já netuím co to je .
Není tady
Grainne napsal(a):
asi ne .. je vidět , e někdo ten " adrenalin " v mém pojetí ..zájem , touhu , váen.. k ivotu nepotřebuje a stačí mu něco jiného .. to u zase já netuím co to je .
O tom, kdo adrenalin ve tvém pojetí potřebuje, si myslím, e je nevyzrálý. Jetě nedospěl. I kdy je mu třeba 50.
Btw touha a váeň je v dobrém vztahu pořád.
Není tady