18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám cca půl roku vztah na dálku, který mi nevyhovuje. Svého přítele mám ráda, vídáme se cca o víkendech, ale zjistila jsem, e mi nevyhovují některé věci - předevím, e kadý bydlíme jinde a společné bydlení se nerýsuje. Navíc přítel je mamánek, nedokáe opustit svoji matku a své rodné město, má zdravotní problémy, které odmítá řeit atd. Moc ráda bych z toho vztahu vycouvala, ale mám obavu, e to nezvládnu a přítel mi pak bude chybět. Co dělat? Necítím se ve vztahu astná
Není tady
Co dělat? To, čo ti pomôe ís za svojím astím... a da tú monos aj jemu. Spolu asi vežmi astní nie ste a sotva sa to SAMO od seba zmení...
Není tady
Tak si najdi někoho nového, a půl roku není ádná dlouhá doba. Mamánci jsou nejhorí, pryč od takového.
Není tady
No Filoménko, kdy nejsi ve vztahu astná, nemáte spolu děti ani společnou domácnost, tak proč ve vztahu pokračovat?
A bezbolestný rozchod neexistueje.
Není tady
Moc ráda bych z toho vztahu vycouvala... Necítím se ve vztahu astná
Přítel je takovej a makovej, ale po případným rozchodu "mi pak bude chybět"...nebude ti spí scházet stav "někoho mám"?
Ty se chce "bezbolestně rozejít", ale vztahem si klidně ubliovat nechá.
Není tady
Asi ti nezbude nic jiného, ne se skutečně rozejít, i kdy bezbolestné to, zejména zpočátku, asi nebude. Takovýto vztah nemá ádnou perspektivu, ničil by tě.
Není tady
U po dvou měsících chození jsi psala o problémech. Tak to ukonči dříve, ne se vá vztah jetě protáhne, nebo nedejboe bude těhotná.
Není tady
Bezbolestně se rozejít s někým, koho mám ráda, je stejně tak iluzorní, jako nechat si bezbolestně vytrhnout zub, který se rozpadá
Přestaň se chovat jak malá holka a prostě na sebe vezmi zodpovědnost, za to, co chce a potřebuje udělat - za odchod z neperspektivního a nefunkčního vztahu. Chvíli to bude bolet, chvíli si bude připadat jak ten největí vyvrhel, který druhého zranil, ale nakonec to dopadne jako s tou ránou po vytreném zubu - zacelí se a na jejím místě vznikne něco funkčního nebo minimálně zahojené a bezbolestné místo s malou nostalgickou vzpomínkou, e tam kdysi něco bylo, ale dnes u prostě není.
Není tady
Mám zkuenost, e kdy jsem odela z nefunkčního vztahu po vnitřním boji, nepřipadala jsem si jako vyvrhel. Věděla jsem, e je to správné, zavřela jsem dveře, odcházela a cítila, jak volně dýchám. Bylo mi to líto, ale cítila jsem se dobře, e jsem se konečně rozhodla udělat to, co je správné, e bychom se trápili oba. Jen to trvá, ne člověk dojde k rozhodnutí, to před rozhodnutím bolí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mám zkuenost, e kdy jsem odela z nefunkčního vztahu po vnitřním boji, nepřipadala jsem si jako vyvrhel. Věděla jsem, e je to správné, zavřela jsem dveře, odcházela a cítila, jak volně dýchám. Bylo mi to líto, ale cítila jsem se dobře, e jsem se konečně rozhodla udělat to, co je správné, e bychom se trápili oba. Jen to trvá, ne člověk dojde k rozhodnutí, to před rozhodnutím bolí.
No.. a právě o ten vnitřní boj jde
Kdy proběhne a ty se pro to rozhodne, odejde.
Někdy ale odejde i kdy se tak docela nerozhodne.... a to je pak mazec.
Není tady
No jo, je to těké, asi jsem jetě k tomu rozchodu úplně nedospěla, asi to chce jetě čas. Obávám se, e nejsem dostatečně silná, abych toho nakonec jetě nelitovala a pak jetě nakonec nedolejzala já za ním.On má i kladné stránky,myslím,e to je hodný chlap, pracovitý, fér, kdy něco potřebuji vdy ochotně pomůe atd. Je ale velmi citlivý. Asi dvakrát jsem mu u naznačovala, e mi některé věci vadí a e s ním nemusím být a on vdy brečel. Fakt je, e jsem to jetě u chlapa neviděla, e by se takhle choval. Kvůli jeho zdravotním problémům mám obavy, e kdy se s ním rozejdu ublíím mu a hodně. Bohuel i sex není co býval, nějak se ve horí, ale to je moná tím, e ta počáteční euforie je pryč. Uvaovala jsem, e moná já prostě na dlouhodobý vztah nemám, prostě se mi nedaří si chlapa udret, bud ho omrzím já, nebo on omrzí mě.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Přesně jak to píe, kdy nejsi docela rozhodnutá, můe to být pak pro mě patné, toho se obávám.
Není tady
Filoménka napsal(a):
No jo, je to těké, asi jsem jetě k tomu rozchodu úplně nedospěla, asi to chce jetě čas. Obávám se, e nejsem dostatečně silná, abych toho nakonec jetě nelitovala a pak jetě nakonec nedolejzala já za ním.On má i kladné stránky,myslím,e to je hodný chlap, pracovitý, fér, kdy něco potřebuji vdy ochotně pomůe atd. Je ale velmi citlivý. Asi dvakrát jsem mu u naznačovala, e mi některé věci vadí a e s ním nemusím být a on vdy brečel. Fakt je, e jsem to jetě u chlapa neviděla, e by se takhle choval. Kvůli jeho zdravotním problémům mám obavy, e kdy se s ním rozejdu ublíím mu a hodně. Bohuel i sex není co býval, nějak se ve horí, ale to je moná tím, e ta počáteční euforie je pryč. Uvaovala jsem, e moná já prostě na dlouhodobý vztah nemám, prostě se mi nedaří si chlapa udret, bud ho omrzím já, nebo on omrzí mě.
Pokud o tom nejsi stoprocentne presvedcena ... tak bych to zatim nedelala
Není tady
Grainne napsal(a):
Filoménka napsal(a):
Ono to větinou skončí tak, e jak jsem vnitřně rozervaná, tak pak dělám takový věci, e ten chlap se mnou prostě nevydrí a rozejde se se mnou on :-(
Není tady
Filoménka napsal(a):
Grainne napsal(a):
Filoménka napsal(a):
Ono to větinou skončí tak, e jak jsem vnitřně rozervaná, tak pak dělám takový věci, e ten chlap se mnou prostě nevydrí a rozejde se se mnou on :-(
tak s tim uz nic nenadelas ... treba je to lepsi verze
Není tady
Filoménka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Někdy ale odejde i kdy se tak docela nerozhodne.... a to je pak mazec.Přesně jak to píe, kdy nejsi docela rozhodnutá, můe to být pak pro mě patné, toho se obávám.
JAK to pro tebe bude patné?
V ČEM?
ČEHO se to konkretně bojí?
e bude sama? Jako bez kluka? Bez CHLAPA? Ale to přece u jsi. Reakce tvého přítelé na to, e nejsi tak úplně ve vem spokojená rozhodně nejsou CHLAPSKÉ. A není to vůbec o tom, e chlapi nepláčou. Jasně, e pláčou, protoe i oni mají city. Jene je nepouívají k tomu, aby druhého vydírali....
Není tady
Filoménka napsal(a):
Grainne napsal(a):
Filoménka napsal(a):
A ty se tomu diví?
Nauč se být ve vztahu sama za sebe. Nikoho nezachraňuj, ale taky se nenechej zneuívat a bude to OK.
Není tady
Filoménka napsal(a):
Kluk (mu tohle není), který mě vydírá a manipuluje tím, e brečí, to není partner do ivota a otec pro děti. Hledá vztah, anebo chce být matkou Terezou? Na to si odpověz.
Koukám, e u ti to napsala i Pan o tom vydírání.
Upravil(a) Eva. (15. 10. 2014 19:02)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Filoménka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Někdy ale odejde i kdy se tak docela nerozhodne.... a to je pak mazec.Přesně jak to píe, kdy nejsi docela rozhodnutá, můe to být pak pro mě patné, toho se obávám.
JAK to pro tebe bude patné?
V ČEM?
e bude sama? Jako bez kluka? Bez CHLAPA? Ale to přece u jsi. Reakce tvého přítelé na to, e nejsi tak úplně ve vem spokojená rozhodně nejsou CHLAPSKÉ. A není to vůbec o tom, e chlapi nepláčou. Jasně, e pláčou, protoe i oni mají city. Jene je nepouívají k tomu, aby druhého vydírali....
Bojím se toho, e se s ním rozejdu, pak budu litovat a budu ho chtít zpátky, e to prostě nezvládnu vydret pak bez něho.
Není tady
To je tvůj první kluk?
Neboj, zvládne to. Nebude první ani poslední.
Není tady
Dnes jsem se ho po telefonu ptala, jestli chce abych přijela teď co budu mít volno. Řekl mi, e přece musím přijet, kdy mám volno, řekla jsem e nemusím, e on půjde do práce a nebude mít na mě čas atd., e jsem u něho pořád, e bych jela třeba zase ke kámoce. On, e co to má být a prý tedy a přijedu tak to vyřeíme....
Není tady
Eva. napsal(a):
To je tvůj první kluk?
Neboj, zvládne to. Nebude první ani poslední.
to rozhodně ne, moná desátý :-(
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Vnitřní boj, který navíc pískám já? Dost smutná představa, boj vdycky někdo prohraje, u nikdy víc. To radi vnitřní dialog. Můe být i nahlas, kdyby se člověk dost neslyel. Při něm je dobré jít nebo vytírat v zákleku, nebo něco podobného,více méně rytmického, kývavého a prostého. První, na co je třeba se zeptat, poté co si přeříká VECHNO jak to vidí, cítí, nese a tak, je: o co OPRAVDU jde, jak to vlastně OPRAVDU JE. A ve vnitřním dialogu, ne boji, hledá odpověď Kdy si tohle vechno vyříká, má po problému. es to udělala pozná, e tě najednou vede přímá cestička k určitému řeení bez toho, e bys měla pocit, es ZBYTEČNĚ UBLÍILA (včetně sebe), e je ti odpovědnost příli těká a nechce se ti ji nést. e nejsi unavená, neztrácí energii, nemá výčitky. Nemusí se to podařit hned napoprvé, vnitřně to probrat, pravdy se dobrat a domluvit se. Ale u první setkání na této bázi ti přinese úlevu.
Není tady
Filoménka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Filoménka napsal(a):
Přesně jak to píe, kdy nejsi docela rozhodnutá, můe to být pak pro mě patné, toho se obávám.JAK to pro tebe bude patné?
V ČEM?
e bude sama? Jako bez kluka? Bez CHLAPA? Ale to přece u jsi. Reakce tvého přítelé na to, e nejsi tak úplně ve vem spokojená rozhodně nejsou CHLAPSKÉ. A není to vůbec o tom, e chlapi nepláčou. Jasně, e pláčou, protoe i oni mají city. Jene je nepouívají k tomu, aby druhého vydírali....Bojím se toho, e se s ním rozejdu, pak budu litovat a budu ho chtít zpátky, e to prostě nezvládnu vydret pak bez něho.
To není odpověď na mou otázku.
ČEHO bude litovat, ČEHO KONKRÉTNĚ, CO ti ten vztah dává?
A odpověz si pravdivě, protoe kdy bude kličkovat, tak se z toho nevymotá.
Jen na okraj: jaký je tvůj vztah k matce? Jak to u vás doma funguje?
Není tady
Barča napsal(a):
Vnitřní boj, který navíc pískám já? Dost smutná představa, boj vdycky někdo prohraje, u nikdy víc. To radi vnitřní dialog. Můe být i nahlas, kdyby se člověk dost neslyel. Při něm je dobré jít nebo vytírat v zákleku, nebo něco podobného,více méně rytmického, kývavého a prostého. První, na co je třeba se zeptat, poté co si přeříká VECHNO jak to vidí, cítí, nese a tak, je: o co OPRAVDU jde, jak to vlastně OPRAVDU JE. A ve vnitřním dialogu, ne boji, hledá odpověď Kdy si tohle vechno vyříká, má po problému. es to udělala pozná, e tě najednou vede přímá cestička k určitému řeení bez toho, e bys měla pocit, es ZBYTEČNĚ UBLÍILA (včetně sebe), e je ti odpovědnost příli těká a nechce se ti ji nést. e nejsi unavená, neztrácí energii, nemá výčitky. Nemusí se to podařit hned napoprvé, vnitřně to probrat, pravdy se dobrat a domluvit se. Ale u první setkání na této bázi ti přinese úlevu.
Barčo, neblbni. To bych někdy vytírala třeba několik měsíců a já potřebuju někdy spát a taky chodit do práce, abych se uivila.
Není pravda, e boj vdy někdo prohraje. Svůj vnitřní boj, o kterém mluvím, si vdy vyhrávám a nikdo neprohrává. Přijde mi, e neví, o čem mluvím.
Upravil(a) Eva. (15. 10. 2014 19:41)
Není tady