1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj!
Mám problem se svou 10ti letou dcerou, vubec mě neposloucha, chcí jen sedět u PC.
Alenka má vlastní počítač s plným přístupem k internetu, jak kontrolovat co dělá?
Není tady
Asi to nějak nechápu. Má 10-ti letou dcerunku, která tě neposlouchá a chce jen sedět u netu.
Take jsi jí "logicky" pořídila vlastní počítač s neomezeným přístupem na net, jo?
Radu mám jedinou. Odpojit PC od internetového připojení a dcerunku srovnat do latě.
Upravil(a) modrovous (13. 10. 2014 19:56)
Není tady
modrovous napsal(a):
Asi to nějak nechápu. Má 10-ti letou dcerunku, která tě neposlouchá a chce jen sedět u netu.
Take jsi jí "logicky" pořídila vlastní počítač s neomezeným přístupem na net, jo?
Radu mám jedinou. Odpojit PC od internetového připojení a dcerunku srovnat do latě.
taková jednoduchá rada.... co teď bude dělat ten, co měl připravený odkaz na "úasný hlídací" program?
Upravil(a) aprill (13. 10. 2014 20:02)
Není tady
odkaz na "úasný hlídací" program
Taky bych jeden měla...
Není tady
aprill napsal(a):
modrovous napsal(a):
Radu mám jedinou. Odpojit PC od internetového připojení a dcerunku srovnat do latě.taková jednoduchá rada.... co teď bude dělat ten, co měl připravený odkaz na "úasný hlídací" program?
imarjápanno, já jsem teda nedoftipa. Omlouvám se a svého činu hluboce lituji.
Není tady
Kdy ji pc vezmu, tak je na mě natvaná. Chtěla bych vědět co dělá na internetu. Vechno argumetuje tím e chcí být v kontaktu s kamarády.
Není tady
Moc ráda si to poslechnu
helena napsal(a):
odkaz na "úasný hlídací" program
Taky bych jeden měla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
http://www.obrazky.cz/media/4/xLDqDEp62 … ;width=341
Není tady
jestlie si teď neporadí s desetiletou holkou, co bude dělat a ji bude třeba 13 nebo 15?
Upravil(a) aprill (13. 10. 2014 20:49)
Není tady
Kdy ji pc vezmu, tak je na mě natvaná.
Pokud nejsi objektivně schpná zvládnout desetiletou neposlunou holku, pak tady návod k pouívání dítěte nenajde.
Není tady
helena napsal(a):
Kdy ji pc vezmu, tak je na mě natvaná.
Pokud nejsi objektivně schpná zvládnout desetiletou neposlunou holku, pak tady návod k pouívání dítěte nenajde.
Tvoje dcera nemá problém, TY má problém a k tomu by se hodilo zaloit vlákno: nedokáu zvládnout své dítě. Ty bys měla mít autoritu a měla své dceři dokázat vytyčit hranice.
Mohla bys to udělat třeba takto: potřebuji si s tebou promluvit. Podle mého názoru stráví příli času na počítači. Chápu, e si chce psát se svými kamarády a nechci ti to zakázat. Ale musíme se nějak domluvit. Já navrhuji, abys mohla být na počítači kadý den od 18 do 19:30 (.....). Má nějaký svůj návrh? (je dobré přenést část zodpovědnosti za rozhodování na dítě, to pak má pocit, e rozkaz nepřiel se shora, ale e je to jeho nápad a lépe ho přijme)
Pokud se bude dítě rozčilovat, e chce být na počítači delí dobu, trvala bych důrazně na svém a s dítětem se o tom dál nebavila, nechala ho vyvztekat. Ale hlavně zachovat chladnou hlavu, a jsi to ty, kdo má situaci pod kontrolou.
Myslím, e můe očekávat bouřlivou reakci, kdy dcera není zvyklá, e ty jsi autorita.
Pevné nervy.
Není tady
U jsem mluvila s dcerkou, bude u PC 1,5 hodinz na den.
I dálí myslim jak ykontrolovat co děla u počitače, o nejakém sledujícím programu, jeji chování vyvolává pochybnosti.
Není tady
Bedrunka1988 napsal(a):
U jsem mluvila s dcerkou, bude u PC 1,5 hodinz na den.
I dálí myslim jak ykontrolovat co děla u počitače, o nejakém sledujícím programu, jeji chování vyvolává pochybnosti.
Pro zacatek bude uplne bude stacit, kdyz se podivas do historie internetu, abys vedela, kde se dítě na síti "potuluje".
Jetě posílám odkaz do SZ.
Upravil(a) gymnasión (15. 10. 2014 5:33)
Není tady
V prací jsem četla o nějakém keyloggeru, a dnes jsem podívám na historie internetu. Děkují protoe u jsem měla
Není tady
Historie byla prázdna! Nalezla jsem
reklama, smazáno
Dnes řekla e vechno má v p*dele, doma se toho neříká.
Není tady
Bedrunka1988 napsal(a):
Historie byla prázdna! Nalezla jsem
Dnes řekla e vechno má v p*dele, doma se toho neříká.
a je to tady... dočkali jsme se
Není tady
a je to tady... dočkali jsme se
Ale v reklamce by se holka neuivila...
Není tady
Dočkali jsme se u jsem objednala jsem u stroj k sledování počítače keygrabber nebo jiank se to jmenuje
a budu vědět vechno
jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
Není tady
Bedrunka1988 napsal(a):
Dočkali jsme se
u jsem objednala jsem u stroj k sledování počítače keygrabber nebo jiank se to jmenuje
a budu vědět vechno
jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
není jednoduí nevychované alence pc sebrat?
Není tady
Nevím co bude nejlepí, protoe kadá mince má dvě strany, po jedné straně chtěla bych vědět co Alenka děla na internetu, protoe je moc nervozní od měsíce, nechci mluvít proč, ve kole je vechno v pořádku a u nechápu co se stalo.
Není tady
Holky, nejlepí způsob je vymezit dny a hodiny, kdy dcera můe na počítači být. Říct jí to s klidem a rozvahou, tak aby ale pochopila, e vy jste ta autorita v rodině. Pokud se bude vztekat, prostě jí po té hodině počítač nebo internet vypnout a pokud to i dál nebude dodrovat, zakázat jí to úplně - nerespektovala vai domluvu. Ona se pak u sama dovtípí, e je lepí mít počítač hodinu ne vůbec :-)
Dobrý článek o hlídání dítěte, co dělá na počítači, je tento -
http://technet.idnes.cz/programy-pro-ko … ftware_dvr
----------------
Aneta Srbová
www.lentilkydetem.cz
Není tady
No my se snaíme aby děti byly co nejvíce venku...Natěstí tam chodí rády a často, jsme za to rádi, lepí ne kdyby seděly u počítače
Není tady