1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Zdravím vechny po dlouhé době.
Prodávám teď nemovitost, na kterou mám hypo s ex-přítelem. Zájemce je horlivý a chce nemovitost hned s tím, e na hypo "bude mít" a po podání daňového přiznání za tento rok. Nabízí hory doly černý les, abychom ho nechali začít na baráku dělat hned, zaplatí, doplatí, smlouvou vechno podloí, daň z prodeje uhradí, nic není problém, nicméně ofic bude moci barák koupit přes banku a po novém roce. Já na to přistoupit nechci, tyhle tři měsíce do konce roku toho stejně moc neudělá a i tak by to se vím tím podkládáním smlouvami trvalo docela dlouho, take mi ten rozdíl jestli např. v listopadu nebo lednu nepřijde tak zásadní. Take přistoupit na to nehodlám. Jen si tak říkám, je-li to nějaký podvodník, co by mohl teoreticky mít v plánu - napadá vás někoho něco? Kreativita lidí nezná mezí, jen já jsem na tyhle pokoutnosti dosti tupá, kadopádně by mě zajímalo, jak by mě mohl případně napálit. Díky moc. ADFka2.
Není tady
Nu co by mohl mít v plánu. Nezaplatí a barák u bude fakticky mít, u vám ho rozbourá...
Do tohohle bych nela. Já jsem měla v kupní smlouvě, e uvolním a předám dům a po zaplacení kupní ceny. Do ničeho jiného bych nela.
Daň z převodu hradíte vy a ne on...
Není tady
Eva. napsal(a):
Nu co by mohl mít v plánu. Nezaplatí a barák u bude fakticky mít, u vám ho rozbourá...
Do tohohle bych nela. Já jsem měla v kupní smlouvě, e uvolním a předám dům a po zaplacení kupní ceny. Do ničeho jiného bych nela.
Daň z převodu hradíte vy a ne on...
Daň z převodu můe po dohodě platit i nabyvatel. Jít do toho nechci, to je jasná věc, jen si tak říkám, co ho tak asi můe k tomu vést... Nabízel i sloení jistiny u advokáta pro případ, e třeba do termínu nestihne dům koupit atd... Jde mi prostě o motiv, nedokáu vymyslet, co by z toho měl, dávat peníze do rekonstrukce cizího objektu. Chápu, e mi můe hrozit, e mi rozvrtá barák a nazdar, na druhou stranu - co z toho? Kdyby to lo, zeptala bych se jeho. Ale pochybuju, e by odpověděl :-D
Není tady
Já nevím ADFko my jsme na tom byli s manelem podobně jako ten Vá kupující
prodejce nám vyel vstříc a ne se vyřídilo vechno papírování, my u jsme měli dva pokoje hotové a mohli se stěhovat. Rozdíl byl v tom, e my se stěhovali v červnu a od dubna u makali na "svým". Museli jsme se vystěhovat z minulého bytu, kde jsme ukončili smlouvu z důvodu vysokého nájemného, které nám majitel zvýil bezdůvodně ze dne na den. Take nám pomohl tehdy kadý měsíc
ale můe to být podvodník, jen mě taky nenapadá, co by tím získal ...
Není tady
napadá vás někoho něco?
Ne, e bych kadýho podezírala z nějaký nepravosti... třeba chce opravdu jen makat na "svým"...
Ale druhá monost, co mě "kreativně" napadla je, e můe barák "rozebrat" tak, aby výrazně ztíil jeho obyvatelnost, zdrhnout od toho - a pak se "najednou" objeví novej kupec, kterej samozřejmě z výe uvedenejch důvodů bude poadovat nií cenu.
Není tady
On to ani nemusí být podvodník, můe mít dobré úmysly.
Ale kdy tak čtu, e bude mít na hypotéku po podání daňového přiznání, co bude nejdříve 31.3.2015 a je to jetě hodně vzdálené, kdoví, co se do té doby můe zvrtnout.
Prostě já bych bez toho, abych měla na účtu kupní cenu, dům nepředávala.
Není tady
Já bych do toho taky nela.
Není tady
No právě, můe mít dobré úmysly, ale taky nemusí. Nemám ve zvyku lidem nedůvěřovat, ale tohle je prostě moc velká ryba na to, abych si mohla dovolit se splést. Pak budu mít v domě cizí lidi, kteří sice budou platit "nájem" v podobě splátek hypotéky, ale zároveň tam sypat peníze... A nebudou je pak chtít po mně? Mám z toho prostě strach. Do ledna prostě musí vydret (přiznání lze podat hned v novém roce, ne?). Díky za názory.
Není tady
Daňové přiznání lze podat hned. Ale je to nesmysl a nikdo to tak nedělá. Jetě docházejí doklady, plátci DPH vystavují doklady o slubách jetě do 15. ledna... A závěrka chvíli přece jenom trvá. Kdyby to i podal, termín DP dle zákona je 31.březen, teď u snad 1. duben. A finanční úřad vrací přeplatky na daních nejdříve 30 dní po zákonném termínu podání DP a teprve po tomto termínu lze získat i potvrzení o příjmech za předchozí rok od FÚ, dříve ne, i kdyby daňové přiznání podal 1. ledna.
Můete přijít o dům a jetě nadále splácet hypotéku za něj. Zjistěte si vechno pořádně, nejlépe přes dobrého právníka, ne naletíte. Nevěřte vemu, co vám někdo řekne a ověřte si to v zákonech a u těch, co to doopravdy vědí.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Zdravím vechny po dlouhé době.
Prodávám teď nemovitost, na kterou mám hypo s ex-přítelem. Zájemce je horlivý a chce nemovitost hned s tím, e na hypo "bude mít" a po podání daňového přiznání za tento rok. Nabízí hory doly černý les, abychom ho nechali začít na baráku dělat hned, zaplatí, doplatí, smlouvou vechno podloí, daň z prodeje uhradí, nic není problém, nicméně ofic bude moci barák koupit přes banku a po novém roce. Já na to přistoupit nechci, tyhle tři měsíce do konce roku toho stejně moc neudělá a i tak by to se vím tím podkládáním smlouvami trvalo docela dlouho, take mi ten rozdíl jestli např. v listopadu nebo lednu nepřijde tak zásadní. Take přistoupit na to nehodlám. Jen si tak říkám, je-li to nějaký podvodník, co by mohl teoreticky mít v plánu - napadá vás někoho něco? Kreativita lidí nezná mezí, jen já jsem na tyhle pokoutnosti dosti tupá, kadopádně by mě zajímalo, jak by mě mohl případně napálit.Díky moc. ADFka2.
Znovu si to pročítám, a ten vytučněný důvod se mi nezdá. Jak to daňové přiznání, tak ten nákup přes banku po novém roce. Nenapadá mě ádný důvod, proč. On podniká první rok?
Není tady
Eva. napsal(a):
Znovu si to pročítám, a ten vytučněný důvod se mi nezdá. Jak to daňové přiznání, tak ten nákup přes banku po novém roce. Nenapadá mě ádný důvod, proč. On podniká první rok?
Tohle mi přijde docela logické. Buď podniká první rok, nebo v minulosti vykazoval minimální příjem, take by hypotéku nedostal. Proto musí počkat do přítího roku, kdy za letoek vykáe dostatečný příjem pro získání hypotéky.
Není tady
kdy za letoek vykáe dostatečný příjem pro získání hypotéky
Pokud vykáe... a pokud bude jednoroční příjem pro banku postačující.
Není tady
BrenTen napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tohle mi přijde docela logické. Buď podniká první rok, nebo v minulosti vykazoval minimální příjem, take by hypotéku nedostal. Proto musí počkat do přítího roku, kdy za letoek vykáe dostatečný příjem pro získání hypotéky.
No, jako větina jemu podobných podnikatelů zřejmě nepřiznává vechno, take proto. Podniká dle dostupných informací léta. Kadopádně pokud nedokáe sehnat peníze jinak do doby, ne mu je dá banka, ale tak, abych já zmizela z hypotéky i katastru, tak do toho nejdu. Furt sice nevím, kde by mohl být ten háček, ale riskovat to nebudu. Jen a je to hezky oficiálně...
Není tady
abych já zmizela z hypotéky i katastru
V týhle souvislosti jsem si vzpomněla na podvodný zápisy v katastru - zvlá pěkný je "Katastr není povinen sdělit vlastníkovi, e s jeho nemovitostí je nakládáno."
http://www.strazcekatastru.cz/podvody-s-nemovitostmi/
Není tady
helena napsal(a):
abych já zmizela z hypotéky i katastru
V týhle souvislosti jsem si vzpomněla na podvodný zápisy v katastru - zvlá pěkný je "Katastr není povinen sdělit vlastníkovi, e s jeho nemovitostí je nakládáno."
http://www.strazcekatastru.cz/podvody-s-nemovitostmi/
Jj, to je pravda. Natěstí se nemusím a tak bát. Barák je banky.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
No právě, můe mít dobré úmysly, ale taky nemusí. Nemám ve zvyku lidem nedůvěřovat, ale tohle je prostě moc velká ryba na to, abych si mohla dovolit se splést. Pak budu mít v domě cizí lidi, kteří sice budou platit "nájem" v podobě splátek hypotéky, ale zároveň tam sypat peníze... A nebudou je pak chtít po mně? Mám z toho prostě strach. Do ledna prostě musí vydret (přiznání lze podat hned v novém roce, ne?). Díky za názory.
Jaky mas odhad, jak dlouho to muze trvat vse legalne aby to bylo v normalu. Kupujici musi predevsim prevzit hypoteku, ze. Ja se v tom moc nevyznam. Kde by mohl byt problem? Ze tu hypoteku musite pak splacet vy?
Není tady
ADFka2 napsal(a):
BrenTen napsal(a):
Eva. napsal(a):
No, jako větina jemu podobných podnikatelů zřejmě nepřiznává vechno, take proto. Podniká dle dostupných informací léta. Kadopádně pokud nedokáe sehnat peníze jinak do doby, ne mu je dá banka, ale tak, abych já zmizela z hypotéky i katastru, tak do toho nejdu. Furt sice nevím, kde by mohl být ten háček, ale riskovat to nebudu. Jen a je to hezky oficiálně...
Nema ted na hypoteku a kde je dukaz, ze na ni bude mit potom? Existuje? nebo si vymysli? Proc tak pospicha?
Není tady
Nabízel, e bude platit moje splátky plus něco navíc do doby, ne to půjde oficiálně. Jene jak píe, nikdo mi nezaručí, e na ní bude mít potom. Take budu mít v baráku "nájemníka", co samo o sobě nevadí, ale kdy bude bez peněz, tak já platit musím furt, a jak se ho případně zbavím... navíc já barák prodávám, nepronajímám, take mi taky nejde do hlavy, nač ten spěch, není to jak nákup housek, a pokud o něj opravdu stojí, tak mi mnohem důvěryhodnějí bude připadat, kdy normálně počká, ne kdy bude slibovat hory doly a tvrdit, jak spěchá (někde přece teď bydlet musí, prý má čtyři děti...). e lidi kujou různý pikle je mi dávno známo, ale co by mohl získat tento pán, kdybych přistoupila na jeho poadavek, to jsem zatím nerozklíčovala...
Není tady