1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Vechny zdravím,
nikdy jsem netrpěla na modřiny a kdy u tak jen kdy jsem se uhodila jako kadý, ale teď ... posledních 14 dní objevuji skoro kadý den ráno nové modřiny - nejvíce na nohou! Nejsem si absolutně vědoma, e bych se v noci uhodila nebo tak něco a v blízkosti postele nemám ádný rohový stolek nebo tak něco o co bych se mohla uhodit... a tak vůbec netuím z čeho by to mohlo být. Mám atopický ekzém, který je ale v klidové situaci a tak se třeba někdy trochu pokrábu na nohou nebo zatlačím na jedno místo více, ale není to nic násilného po čem bych si udělala modřiny... Nevím jak je to moné a co se děje.. Pak po pár dnech zmizí, ale mezitím mám u dalí jinde Nemáte stím prosím někdo zkuenosti? Nebo nějakou radu pro mě? Nevím jestli mi třeba nechybí nějaký vitamín.... Budu ráda za kadou radu a infotmaci.... Pokud to bude trvat jetě dalích 14 dní asi se budu muset obrátit na lékaře.... Předem děkuji za kadý názor a příspěvek. pa Adriana
Adriano,radím ti neotálet a lékaře vyhledej co nejdříve.Modřiny mohou mít spoustu příčin a je lépe pokud se příčiny vzniku dopátrá co nejdříve.Chybějící vitamíny ani stopové prvky příčinou být nemohou.
Není tady
Musí jít okamitě k lékaři!
Není tady
Ahoj trpim na to stejne a nikdo mi nic nezjistil.Byla jsem i na hematologii,tam udelali jen odbery a podle nich jsem v poradku.Stve mne to protoze ja si v poradku s modrinama nepripadam a mam to uplne stejne jako ty,nejcasteji na nohach a vym uurcite ze sem se nebouchla.a pripadne mi ze nekdy nechteji i dlouho zmizet.Nevy nekdo opravdu co by to mohlo byt?Ja totiz nevym co mam po obvodni chtit,aby mne poslala kam,kdyz na hematologii nic nezjistili?
Není tady
Tvoje modriny môu by z nedostatku vitamínu K, ale treba to vyetri na hematologii. Takisto to môe by aj nedostatok trombocitov v krvi, prejavuje sa to drobnými krvnými "bodkami" , najprv na končatinách, chrbte a pod. Takisto aj modrinami, bez zjavnej príčiny úderu. Vyhžadaj lekára. Veža astia Hanka
Ja na hematologii byla a podle krve je pry vse v poradku tak nevym kam se obratit.
Není tady
suzy, aspoň má potvrzené e to není nic váněho? Abys nemusela mít pořád strach...
Není tady
já mám modřinu, jen se někde opřu, manel se směje, e si lidé musí myslet, e mě bije a lékaři taky nic nezjistili
Není tady
Já pozoruji větí mnoství modřin,ani bych si uvědomila,e jsem se uhodila,kdy drím dietu.Ale časem se to vdy samo srovná.
Není tady
nebezpecne modriny jsou v oblasti trupu a na zadech, kde se vetsinou netvori, to by mohlo svedcit neco vazneho!
Není tady
Ahoj vichni ,
tak jsem byla u lékařky, ale řekla mi, e to není nic váného, e by museli být neustále a dlouho se hojit co u mě tak není.... Mám je ze dne na den a do dvou dnů po nich není ani stopa. Pak třeba tři dny nic a pak opět .... a jsou malé... Moudrá z toho nejsem, ale krev, krevní obraz mám v pořádku....
Adriana napsal(a):
Zkus se zeptat jetě někde jinde na tvé modřiny, u jinýho doktora.
Není tady
Adriana napsal(a):
:)Hlavně neplač, ře své problémy!
Není tady
No zkusit to můu ... a uvidím... děkuji
Dámy - to, e někdo byl na nějakém vyetření a má doklad, e vyetření je negativní a je zdravý - to naprosto NIC neznamená !!!! To by mě spí pobouřilo, ne uklidnilo !!! Já chodím cca 7 let, e jsem na umřití a a ted mi přili na to, e mám dlouhodobě boreliozu . Mám vechna vyetření, e jsem zdravá a na boreliozu asi 3 v průběhu těch 7mi let...... ??? A na koho se můu zlobit a koho vinit ???
Není tady
Přesně tak! Moje teta je dlouholetým dárcem krve a její doktorka vdy říkala,e její krev je v pořádku. Nedávno byla na jedné operaci v nemocnici v jiném městě. Okamitě ji upozornili,e má něco patného v krvi a můe z toho mít leukémii. Začala se okamitě léčit, ale prý s tim přila docela pozdě. Tak jak můete věřit jednomu doktorovi a těko se na něm budete hojit, zdraví vám nikdo nevrátí.
Není tady
Tak to je jetě horí případ, ne ten můj, tak jsem pokozená jen já...ale pokud nemocni dostávali nezdravou krev....tak to je naprosté selhání.....
Není tady
Dzahila tak já mám úplně to samé, jak se začnu trochu omezovat v jídle, hned pozoruju tyhle modřiny neznámého původu.
Není tady
Moje spolubydlící má taky modřiny bez příčiny. Vichni si dělají srandu, e ji mlátím. Jde o modřiny na nohou, někdy opravdu a hrozivě velké. Přitom je dárkyní krve a krev má v pořádku. Bohuel sem nepřinesu nic nového. Lékaři jí neporadili, co s tím dělat.
Není tady
Ahojky, taky se mi dělají hodně modřiny na nohou, jen třeba z opření nebo zatlačení... a praskají mi ilky... zrovna včera mi praskla a mam jelito v podkolenní, mam jít ke své praktické nebo rovnou k odbornému l.?
Není tady
Markétko, posilni si prosím orgán- slezinu.Bylinky, které ji posilují,uvidí, e bude mít po problému. Oslabená slezina má na svědomí strie, modřiny a celulitis.A samozřejmě i atopické exém. Hodně těstí.
Není tady
a jaké bylinky pomáhají, také mám stále modřiny
Není tady
anetka1 napsal(a):
Markétko, posilni si prosím orgán- slezinu.Bylinky, které ji posilují,uvidí, e bude mít po problému. Oslabená slezina má na svědomí strie, modřiny a celulitis.A samozřejmě i atopické exém. Hodně těstí.
A jakýma bylinkama se slezina posiluje?? Díky
Není tady
Slezina: kodí: vekerá jídla z bílého cukru a z bílé mouky(sladkosti, bílý chléb a bílé pečivo, vaječné těstoviny) a vekeré výrobky z kravského mléka, protoe to překyseluje a zahleňuje organismus. Snait se omezit, smaená a grilovaná jídla, pokud mono omezit slazené nápoje.
Slezinu podporují tyto jídla: vekeré obiloviny(jáhly, pohanka, celozrnná rýe, penice, oves, kroupy). Vekeré luěniny(čočka, hrách, fazole, soja). Koření( skořice, zázvor, koriandr, lékořice). Vekerá vařená, duená a napařovaná jídla(bílé ryby, drůbe, zelenina-hlavně mrkev nebo dýně.Polévky z drůbee, obzvlátě ze slepičky nebo krůty.
Bylinky:Děhel Angelika, Pampelika, Jitrocel, Sibiřská Jedle.
Ovoce-ve co má bobule, nejlepí je borůvka a maliny. Jinak zesilují cévní stěny a jsou dobré na játru a také na ledviny.
Není tady