29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všichni,
ráda bych vás poprosila o radu. Mám to už "za pár" a čím dál víc se mi nelíbí myšlenka, že by mě měl vést před oddávajícího otec. Teď máme celkem slušné, byť chladné, vztahy, ale když jsem byla malá, byl agresivní a měla jsem z něho jen strach. Nějak to ve mně zůstalo a je mi fyzicky nepříjemné, když se mě dotýká. Navíc prostě emoce mezi náma nikdy nefungovaly, nikdy jsem za ním s ničím nechodila, spíš se mu vyhýbala. Je to tak v podstatě doteď, i když se vídáme sporadicky a fyzicky už mě nemlátí, protože jsem prostě dospělá a umím se bránit. Takže občas dojde, pokecáme o počasí a tím to končí. Občas mě ještě seřve, že jsem odpad společnosti a tlustá kráva a tím naše komunikace končí. Jenže... když jsem třeba křtila knihu, přišel tam, chtěl mě objímat a choval se jak milující otec. A takhle je to všude, kde jde nějakým způsobem o společenskou "repre" událost. Je mi to hodně nepříjemné, protože i když se teď k sobě chováme slušně, neumím si představit před ním projevit jakékoli city a tak. A svatba prostě citová záležitost je. Navíc si myslím, že si to prostě nezaslouží, protože když měl jako táta fungovat, fungoval spíš jako strašák. A když je dceří třicet, asi to už fakt nedožene. Zase se ale bojím, že když mu tu čest odmítnu, bude dělat scény, odmítne přivézt mámu, která by bez auta nikam nejela...
Další věc je, že můj milovaný nastávající má staré rodiče a navíc za oceánem, takže tam vlastně z rodiny nebude mít nikoho, kdo by ho vedl. Nedá se to udělat rovnou tak, že bychom přišli už my dva spolu? nakonec, jsme dospělí, rovnoprávní a já nejsem kus masa ani dobytka, aby mě otec musel "předávat." Co myslíte? Dá se to? Budu moc vděčná za odpovědi.
Díky,
Majda
Není tady
Podle mého názoru si to můžete udělat, jak si přejete vy, je to vaše svatba. Není žádný zákon na to, že tě má vést otec. Myslím si, že to bude hezké, když přijdete rovnou spolu ty a tvůj milý.
(Mou dceru taky nevedl její otec.)
Upravil(a) Eva. (11. 9. 2014 13:17)
Není tady
když mu tu čest odmítnu, bude dělat scény, odmítne přivézt mámu
Kdybych měla mamince taxíka zaplatit... nebyl-li by po ruce kamarád/ka s autem.
Musíš ho zvát?
Není tady
Moji dceru taky nevedl její otec, vedl jí její úžasnej tchán.
Před svatbou udělala macecha s BM takovou scénu mladší dceři , když u nich byla na venkově, že jsme zrušili jejich pozvání na svatbu a od tý doby se neviděli .....je to 4 roky.
Pokud se otec choval tak ošklivě a dodnes se tak chová , nebavila bych se s ním vůbec, natož si s ním kazit svatbu .
Není tady
Vubec bych ho nezvala. Je to tvoje svatba a nicim si ji nekaz.
Není tady
Mila Majdle,snad nepíšu pozdě,ale moje rada (roky jsem pořádala svatby se vším všudy a Tvůj problém byl velmi častý-ať už otec ,,zlý,, nebo už dlouho mimo rodinu atp.) : jsi dospělá a není žádnou povinností kohokoliv zvát z ,,musu,, . Tvoje situace se dá řešit buď tchánem ,ale toho máš v cizině, a pak tím (tak se volí nejčastěji), že půjdete spolu s nastávajícím. Hosté vám vytvoří tradiční špalír a vy spolu projdete na závěr :-). Prostě už od začátku SPOLEČNĚ !! Nenech si svůj krásný den nikým a ničím pokazit !!
Není tady