18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vdy to je v naprostém pořádku, Seli. Jinak vytvarovaná nádoba i s jedinečným vnitřním obsahem - vdy jiné a jedinečné vnímání, cítění, mylení, pozorování...
Není tady
Nathan napsal(a):
Vdy to je v naprostém pořádku, Seli. Jinak vytvarovaná nádoba i s jedinečným vnitřním obsahem - vdy jiné a jedinečné vnímání, cítění, mylení, pozorování...
no ja to vidím jinak, to e to chápe jako jedinečnost jedince je tím, e nejsme dokonalí. kadý si to vykládá po svém.
a budeme dokonalí, nebude potřeba slov a mimosmyslově budem vichni " vidět a cítit" stejně, stejnou odpověd na poloenou otázku.
Není tady
Nathan napsal(a):
Ahojky, vůbec netuím, co máme v poslední době s těmi Déčky. Rozumí tomu někdo? Já tedy ne :-). Due a duch. Můe to být jedno-duché i sloité zároveň. Jak je kadý z nás schopen tuto praotázku pojmout :-). Duch nám připomíná a je souvstaný se slovem "vzduch". A ten je taky úplně vude. V kadé naí buňce, v kadém stébelku trávy.., nehledě na ten čirý (vzduchový) Prostor kol veho. Kdybychom si představili due jako nádoby, skleničky třeba, kadou jinak tvarovanou.., i s jiným obsahem, ve vech z nich je tentý vzduch- duch. Nebo jako kdy se dělají bublifukem bublinky. Kadá je jiná i tvarem i zabarvením, ale v kadé je tentý Duch - vzduch
3d 4d - rozměry pro uvahy , stejně jako projekce na počítači. 4 dimenze je čas. 5 nadčasová , 6 umonuje manipulovat s časem a prostorem atd. tuím, e dimenzí je víc.
dá se to spojit s čakrami. sedmá je na duchovní kontakty a naplnování vlastního těla a ducha energii , osmá je na cestování a transmise mylenek mimo realný čas, devatá pro pohyby a energetické vstupy mimo realný čas včetně projekcí astrálního těla do jiné rozměrové třídy v poměru s např zeměkoulí atd.
a dokonalý jogín - 14 čakra otevřena je schopen stvořit např planetu , být větí jak hora a mení jak atom.
http://natura.baf.cz/natura/1997/5/9705-3.html
Není tady
luděk napsal(a):
...............................dá se to spojit s čakrami. sedmá je na duchovní kontakty a naplnování vlastního těla a ducha energii , osmá je na cestování a transmise mylenek mimo realný čas, devatá pro pohyby a energetické vstupy mimo realný čas včetně projekcí astrálního těla do jiné rozměrové třídy v poměru s např zeměkoulí atd.
a dokonalý jogín - 14 čakra otevřena je schopen stvořit např planetu , být větí jak hora a mení jak atom.
http://natura.baf.cz/natura/1997/5/9705-3.html
Mno tedy s čakrami bych to rozhodně nespojovala a u vůbec ne tímto způsobem. Základních čaker je sedm a nejde o ádná fyzická místa. Kdy u chce člověk pracovat s čakrami, měl by si prostudovat překlady originál východních etxtů ze kterých termín čakra pochází. Viz iva samhita a Gheranda samhita, česky a slovensky vydal Cadpress bratislava v devadesátých letch, pro angličtináře jsou volně na netu. Jinak Sat chakra nirupana, The serpent power a dlaí o A. Avalona (John Woodroffe), eventuálně Tajemství zlatého květu v překladu Richarda Willhelma.
A něco o silách siddhi spojených s jednotlivými čakrami. Anglicky.
https://yachnayoga.wordpress.com/2011/07/19/chakras-and-supernatural-powers/
Na doplnění, na východě existují dva způsoby vyuití práce s čakrami. Cesta k ukončení koloběhu ivotů a cesta k vylepení existence. Jogini kteří se snaí ukončit koloběh ivotů pročitují vechny čakry a následně se snaí probudit "hadí sílu" aby vystoupila a rozplynula se. Viz např. Sat chakra nirupana, případně The serpent powewr. Jogini chtějící lepí existenci se saní otevřít čakru. Viz Tajemství zlatého květu, kde se ale čAkra Adná nazývá Nebeské srdce a čakra Anahata "srdce z masa". Asi tři měsíce koncentrace na Adná pro uklidnění a následně trvalá mediatce na Anahatu i v běném ivotě. Ne pouze při sedění v meditaci. Roky, dokud se neotevře a neprobudí síly v ní ukrité. Pro příklad svami Raghavanand prohlásil e nikdo nedokáe otevřít vechny čakry v jednom ivotě.
Upravil(a) Kamillka (15. 1. 2017 7:03)
Není tady
Kamillka napsal(a):
luděk napsal(a):
...............................dá se to spojit s čakrami. sedmá je na duchovní kontakty a naplnování vlastního těla a ducha energii , osmá je na cestování a transmise mylenek mimo realný čas, devatá pro pohyby a energetické vstupy mimo realný čas včetně projekcí astrálního těla do jiné rozměrové třídy v poměru s např zeměkoulí atd.
http://natura.baf.cz/natura/1997/5/9705-3.htmlMno tedy s čakrami bych to rozhodně nespojovala a u vůbec ne tímto způsobem. Základních čaker je sedm a nejde o ádná fyzická místa. Kdy u chce člověk pracovat s čakrami, měl by si prostudovat překlady originál východních etxtů ze kterých termín čakra pochází. Viz iva samhita a Gheranda samhita, česky a slovensky vydal Cadpress bratislava v devadesátých letch, pro angličtináře jsou volně na netu. Jinak Sat chakra nirupana, The serpent power a dlaí o A. Avalona (John Woodroffe), eventuálně Tajemství zlatého květu v překladu Richarda Willhelma.
A něco o silách siddhi spojených s jednotlivými čakrami. Anglicky.Code:
https://yachnayoga.wordpress.com/2011/07/19/chakras-and-supernatural-powers/Na doplnění, na východě existují dva způsoby vyuití práce s čakrami. Cesta k ukončení koloběhu ivotů a cesta k vylepení existence. Jogini kteří se snaí ukončit koloběh ivotů pročitují vechny čakry a následně se snaí probudit "hadí sílu" aby vystoupila a rozplynula se. Viz např. Sat chakra nirupana, případně The serpent powewr. Jogini chtějící lepí existenci se saní otevřít čakru. Viz Tajemství zlatého květu, kde se ale čAkra Adná nazývá Nebeské srdce a čakra Anahata "srdce z masa". Asi tři měsíce koncentrace na Adná pro uklidnění a následně trvalá mediatce na Anahatu i v běném ivotě. Ne pouze při sedění v meditaci. Roky, dokud se neotevře a neprobudí síly v ní ukrité. Pro příklad svami Raghavanand prohlásil e nikdo nedokáe otevřít vechny čakry v jednom ivotě.
jojo, cituje to přesně, ale s čakrami lze dělat mnohem víc ne je psáno v histrorických knihách. mue to sama na sobě vyzkouet, co vecho čakry umí, samozřejmě, e mylenky s tím spojené musí mít ulechtilost .
Není tady
JJ, chcela som napísa, e hlavne pri kundalini netreba zabúda na srdce - a aha silu cezeň, lebo inak sa môu dia desivé veci - od explózie ega a do psychopatickosti, a po kolaps celého Ja. Tu naozaj láska pomáha kroti ego... A aj v prípade zlepenia existencie je otázka - zlepi existenciu komu/čomu? Alebo koho/čoho?
Není tady
luděk napsal(a):
......................
jojo, cituje to přesně, ale s čakrami lze dělat mnohem víc ne je psáno v histrorických knihách. mue to sama na sobě vyzkouet, co vecho čakry umí, samozřejmě, e mylenky s tím spojené musí mít ulechtilost .
a/ Co ty ví o tom co sama osobně zkouím?
b/Co ve čakry umí je dost náročné zkouet. Podle originál východních mistrů (viz pro příkklad swami Raghavanad) nedokáe člověk otevřít vechny čakry během jednoho ivota a tedy ani vyzkouet co ve dokáí.
V kadém případě při skutečném otveření čakry se mají dostavit tzv. siddhi. Např. při skutečném Otevření čakry Anahata schopnost Levitace. Pokud tedy nejsi schopný levitovat nemá čakru Anahata otvevřenu. Jen jako takový hloupý příklad.
Radi v tom věím originál východním mistrům z jejich repertoáru nauka o čakrách pochází ne nějakým naim dědům vevědům.
Upravil(a) Kamillka (20. 2. 2017 17:40)
Není tady
Ja som okrem viery zaila aj trochu praxe - a práve tá ma naučila by opatrná, aj pri starých majstroch aj pri mladých nadencoch. Lene ibae - levitácia je tak trochu cirkusový príklad, robený asi hlavne na efekt. V tom pre mňa spočíva zasa problém veri tým "levianom". Človek s naozaj pootváranými čakrami a zároveň fungujúci cez srdce nebude levitova, aby niekomu niečo odkázal, ale pouije svoje schopnosti na niečo unvierzálnejie uitočné.
Není tady
Selima napsal(a):
J.....levitácia je tak trochu cirkusový príklad, robený asi hlavne na efekt. V tom pre mňa spočíva zasa problém veri tým "levianom". Človek s naozaj pootváranými čakrami a zároveň fungujúci cez srdce nebude levitova, aby niekomu niečo odkázal, ale pouije svoje schopnosti na niečo unvierzálnejie uitočné.
Tady nejde o to se předvádět. Jen kdy u se člobrdíci a člobrdice pustí na nějakou cestu tak by měli mít znalosti. Vědět co dělají a proč. Na východě se tím originál mistři zaobírají celé ivoty ji tisíce let a své poznání předávají ákům kteří jsou jejich pokračovateli. To co je u nás jsou větinou "rychlokvaky" které si dělají patent na rozum.
Upravil(a) Kamillka (20. 2. 2017 18:07)
Není tady
Kamillka napsal(a):
luděk napsal(a):
......................
jojo, cituje to přesně, ale s čakrami lze dělat mnohem víc ne je psáno v histrorických knihách. mue to sama na sobě vyzkouet, co vecho čakry umí, samozřejmě, e mylenky s tím spojené musí mít ulechtilost .a/ Co ty ví o tom co sama osobně zkouím?
b/Co ve čakry umí je dost náročné zkouet. Podle originál východních mistrů (viz pro příkklad swami Raghavanad) nedokáe člověk otevřít vechny čakry během jednoho ivota a tedy ani vyzkouet co ve dokáí.
V kadém případě při skutečném otveření čakry se mají dostavit tzv. siddhi. Např. při skutečném Otevření čakry Anahata schopnost Levitace. Pokud tedy nejsi schopný levitovat nemá čakru Anahata otvevřenu. Jen jako takový hloupý příklad.
Radi v tom věím originál východním mistrům z jejich repertoáru nauka o čakrách pochází ne nějakým naim dědům vevědům.
mezi námi je asi rozdíl, ja si s čakrama dělám a zkouím (teda spí zkouel jsem) věci a praktiky v souladu s dnením poznáním světa. zkouet to na základě historických indických nauk by mě zavedlo do tehdejí doby a historie. a to nechci, nemá to dnes pro dnení ivot smysl. ostatně při probuzení čaker a s tím i astrálního těla lze navibrovat čakry na jakoukoli vibraci minulosti , take kdy si člověk nedá pozor, naučí svoje čakry praktikám , které mohou být staré tisíce let. podle mě to není smyslem ivota, protoe se objevuje objevené. lepí je objevovat neobjevené.
Není tady
luděk napsal(a):
...
mezi námi je asi rozdíl, ja si s čakrama dělám a zkouím (teda spí zkouel jsem) věci a praktiky v souladu s dnením poznáním světa. zkouet to na základě historických indických nauk by mě zavedlo do tehdejí doby a historie. a to nechci, nemá to dnes pro dnení ivot smysl. ostatně při probuzení čaker a s tím i astrálního těla lze navibrovat čakry na jakoukoli vibraci minulosti , take kdy si člověk nedá pozor, naučí svoje čakry praktikám , které mohou být staré tisíce let. podle mě to není smyslem ivota, protoe se objevuje objevené. lepí je objevovat neobjevené.
Take má síly siddhi? Zajímavé.
Není tady
Kamillka napsal(a):
Selima napsal(a):
J.....levitácia je tak trochu cirkusový príklad, robený asi hlavne na efekt. V tom pre mňa spočíva zasa problém veri tým "levianom". Človek s naozaj pootváranými čakrami a zároveň fungujúci cez srdce nebude levitova, aby niekomu niečo odkázal, ale pouije svoje schopnosti na niečo unvierzálnejie uitočné.
Tady nejde o to se předvádět. Jen kdy u se člobrdíci a člobrdice pustí na nějakou cestu tak by měli mít znalosti. Vědět co dělají a proč. Na východě se tím originál mistři zaobírají celé ivoty ji tisíce let a své poznání předávají ákům kteří jsou jejich pokračovateli. To co je u nás jsou větinou "rychlokvaky" které si dělají patent na rozum.
To je neodkriepitežné... Na druhej strane - tí východní svätí mui a jogíni celý ivot / celé ivoty nerobia nič iné, pohodlne sa uivia obraním (resp. ani nemusia obra, žudia im nosia jedlo a potrebné veci) a zväča nemajú rodinu. Málokto z nás na Západe má čo len pribline podobné podmienky - ani na to netreba zabúda. A medzi rýchlokvakami a celoivotným poslaním očisty čakier podža mňa musí existova ete celkom iroká kála moností - reálnych aj pre "Západniarov".
Není tady
Okrem toho si myslím, e to, e sem sa narodili tu a teraz a nie v Indii pred X rokmi má svoj význam a z toho treba vychádza. Zisti tne význam a pracova s ním, nie sa hra na Indiána. My môeme skúma staré texty, kožko chceme, ale aj na Východe je u málo žudí, ktorí im rozumejú tak a presne tak, ako boli myslené a napísané. Odhliadnuc od toho, e základné informácie v Akái sú univerzálne, rovnako ako praktiky. Individuálna je len cesta k nim.
Není tady
A odhliadnúc od toho, e ani bývalý ivot v majstrovskom "indiánskom" tele nemusí znači nič tak prevratného....mám kamoku, ktorá sa dostala v tomto punkte vysoko - prevysoko ( pravdepodobne aj levitovala ) teraz? Rozhodla sa by slobodnou matkou.
Etee si vybrala dobre zemepisne
Ja som pravdepodobne bola tie dos "na výi" (Tibet) ale to je jeden z mála zábleskov, ktoré mi osud doičil.....napriek tomu sa mi po tom ale vobec necnie, aj keby som mávala pozotvárané vetky čakry, čo ich len máme.
Mmch, Kamillko, čakry jako takové sice neoznačují přímo fyzická místa - kadopádně se ale nacházejí na místech s hustou pletení nervstva - take jakousi spojitost s fyzickým přece jen mají. Jináč by to toti ani nebylo moná.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Mmch, Kamillko, čakry jako takové sice neoznačují přímo fyzická místa - kadopádně se ale nacházejí na místech s hustou pletení nervstva - take jakousi spojitost s fyzickým přece jen mají. Jináč by to toti ani nebylo moná.
Spojení s fyzickým tělem samozřejmně mají. Kdyby je neměly tak by bylo zbytečné se o nich i jen zmiňovat. Protoe by k ničemu nebyly. Jde spíe o to e je mnoho fantastů či na druhé straně chytráků kteří vymýlejí různé často nesmysly. Nejde o nějakou dokonalost. Jde o rozvahu co a jak je moné dosáhnout jakým potupem. A jsou lidikové kteří prosazují postupy které takříkajíc vedou odnikud nikam. Pokud je oni sami praktikují tak je to v pohodě. Je to jejich osobní věc a kadému druhému můe být do toho úplné h...... (pardon, nesluný výraz). Pokud se tím snaí oblbnout druhé pak je dobré na to ukázat.
Není tady
To je sice pravda, ale taková teoretická - a jak ví, edivá jest teorie, vak ití strom se zelená.
Veobecné a racionální pravdy/skutečnosti, které se nás přímo netýkají, ty asi člověčice je schopná přijmout, ale ty, které se týkají nás osobně, ty stejně musí prověřit vlastní zkuenost.
Kor, kdy se týkají vlastního těla.
To má jako třeba - já mívám občas období, kdy eru čokoládu/pomerančovou marmeládu/perník/mák - a to furt. Denně. Třeba půl roku, rok - a pak najednou ze dne na den konec.
Ví, co lidí mi říkalo "nejez pořád tu čokoládu(atd.) nedělá to tělu dobře"?
Njn. Já kdy jsem začínala dělat něco se svou psýché, nebylo nic - ádné knihy, nikdo, kdo by měl podobné zkuenosti, o internetu nemluvě. Psaly se hlubokozmraený sedmdesátý.
Tak jsem experimentovala - dneska mi při vzpomínce vstávají vlasy na hlavě a divím se, e jsem to přeila ve zdraví
Cest je tolik, co je iváčků na světě, to si myslím já - a třebae jsou některé vyzkouené, a někde fungují, jinde a jinému fungovat nemusejí.
Kdy ho to zahubí - čest jeho památce, přítě bude moudřejí.
Není tady
Mmch, já jsem se kdysi taky snaila studovat mistry diamantové cesty - jene marně. Prostě jsme byli vzájemně nekompatibilní; nevím, jestli jsem se tím kdysi u nezasytila, to je taky moný - nebo jsou to prostě neslučitelný mylenkový mustry.
Není tady