|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No teda, povedla se mi citace :-))
Není tady
Nathan napsal(a):
No teda, povedla se mi citace :-))
Gratuluji! 
Není tady
Nevím, jestli : )se to povede i na příště. Děkuji
Upravil(a) Nathan (11. 12. 2014 12:06)
Není tady
Nathan napsal(a):
rossmery napsal(a):
Nathan napsal(a):
Já tedy tady :-), coby nováček, nemám co do čeho krafnout, ale život se vine absolutně svobodně.., jako voda, jako řeka.. neulpívá na ničem.. Nelze jinak, než plynout, větvit se, přeskakovat jako potok, asociovat.. Tak jako myšlenka, jako proud či zastavení mysli, pomlky v Práznotě a opětové tryskání Světla, myšlenek kamsi jinam jdoucích..
Nelze jinak.
Ovšem nevím, jak by se to dalo prakticky formulovat. Možná třeba takto : založil jsem nějaké vlákno, ale život sám jej navede v jeho samotné plynutí, čili nebojte se nikdy vstoupit do jeho proudu, je neustále promněnlivýa
Když tě tak čtu , zase mě napadlo, jako už u mnoha lidí během života .......jak vypadá tvůj osobní život ? Kolik je v něm dětí, rodiny, vnoučat ........o kolik lidí pečuješ ?
Když Tě tak čtu, nerozumím motivaci Tvé otázky
Protože mi přijde, že lidi , kteří jsou bez rodiny začnou psát podobně jako ty,.........třeba Gym je ti hrozně podobná a já jejímu psaní nerozumím, přijde mi, že se jí to v hlavě trochu motá .
Jakoby ženy co nemaj rodiny přestaly uvažovat normálně a začaly rozebírat detailíčky a tryskání Světla a větvily se a zdrobnělinkovaly .....Vlčku , Vlčíčku...........adidinky........
Není tady

Nathan napsal(a):
Já tedy tady :-), coby nováček, nemám co do čeho krafnout, ale život se vine absolutně svobodně.., jako voda, jako řeka.. neulpívá na ničem.. Nelze jinak, než plynout, větvit se, přeskakovat jako potok, asociovat.. Tak jako myšlenka, jako proud či zastavení mysli, pomlky v Práznotě a opětové tryskání Světla, myšlenek kamsi jinam jdoucích..
Nelze jinak.
Ovšem nevím, jak by se to dalo prakticky formulovat. Možná třeba takto : založil jsem nějaké vlákno, ale život sám jej navede v jeho samotné plynutí, čili nebojte se nikdy vstoupit do jeho proudu, je neustále promněnlivýa
Pokud platí, že forma, pocity, vnímání, tvůrčí síla i vědomí je Prázdnotou a Prázdnota je tím vším ... co je tou pomlkou?
Není tady
smazáno
Upravil(a) Nathan (12. 12. 2014 9:56)
Není tady
rossmery napsal(a):
Nathan napsal(a):
rossmery napsal(a):
Když tě tak čtu , zase mě napadlo, jako už u mnoha lidí během života .......jak vypadá tvůj osobní život ? Kolik je v něm dětí, rodiny, vnoučat ........o kolik lidí pečuješ ?Když Tě tak čtu, nerozumím motivaci Tvé otázky
Protože mi přijde, že lidi , kteří jsou bez rodiny začnou psát podobně jako ty,.........třeba Gym je ti hrozně podobná a já jejímu psaní nerozumím, přijde mi, že se jí to v hlavě trochu motá .
Jakoby ženy co nemaj rodiny přestaly uvažovat normálně a začaly rozebírat detailíčky a tryskání Světla a větvily se a zdrobnělinkovaly .....Vlčku , Vlčíčku...........adidinky........
Neznám Gym, neznám ani Tebe. Co Tě tak irituje na ženách, které nemají děti, potažmo na zdrobnělinách.. nerozumím
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Nathan napsal(a):
Nelze jinak.
Pokud platí, že forma, pocity, vnímání, tvůrčí síla i vědomí je Prázdnotou a Prázdnota je tím vším ... co je tou pomlkou?
Pomlkou v našem lidském vnímání je uvědomění si Toho - živého všeobjímajícího Prázdna. Mezi slovy, mezi myšlenkami, emocemi, mezi činy. Pomlka je ta krásná propast do Vědomí
Není tady
Omlouvám se, že prosím v tomto vláknu, nemohl by mi někdo poradit jak smazat nadbytečný komentář? Děkuji
Není tady
Nathan napsal(a):
rossmery napsal(a):
Nathan napsal(a):
Když Tě tak čtu, nerozumím motivaci Tvé otázkyProtože mi přijde, že lidi , kteří jsou bez rodiny začnou psát podobně jako ty,.........třeba Gym je ti hrozně podobná a já jejímu psaní nerozumím, přijde mi, že se jí to v hlavě trochu motá .
Jakoby ženy co nemaj rodiny přestaly uvažovat normálně a začaly rozebírat detailíčky a tryskání Světla a větvily se a zdrobnělinkovaly .....Vlčku , Vlčíčku...........adidinky........Neznám Gym, neznám ani Tebe. Co Tě tak irituje na ženách, které nemají děti, potažmo na zdrobnělinách.. nerozumím
Nic mě neirituje, jen nahlas přemýšlím o jiných životech .
Přijde mi, že to není dobrá cesta , o nikoho se nestarat , jen řešit sebe a nesmrtelnost brouka.......ale možná něco nevím.
Není tady
Dobře, hladím Tě
Není tady
Nathan napsal(a):
Omlouvám se, že prosím v tomto vláknu, nemohl by mi někdo poradit jak smazat nadbytečný komentář? Děkuji
V tom komentáři, který chceš smazat, klikneš vpravo dole na Upravit, text smázneš a klikneš na Odeslat. Snad nekecám. Jo, a jak to smázneš, tak tam necháš alespoň jeden znak nebo nějakýho smajla nebo napíšeš "smazáno", jináč to neposlouchá.
Není tady
Vidím, že můj převratný komunikační vynález se zde nesetkává s odezvou. Nevadí. Počkám si. 
Není tady

rossmery napsal(a):
hm. Mně přijde, že Nathan je přejmenovaná gymnasion. Snad úplně stejný způsob psaní.
Není tady
Eva. napsal(a):
rossmery napsal(a):
Jakoby ženy co nemaj rodiny přestaly uvažovat normálně a začaly rozebírat detailíčky a tryskání Světla a větvily se a zdrobnělinkovaly .....Vlčku , Vlčíčku...........adidinky........hm. Mně přijde, že Nathan je přejmenovaná gymnasion. Snad úplně stejný způsob psaní.
Taky mě to napadlo, asi v tom svým duchovním žití někde zašantročila heslo .......
Dyt to říkám , těm osamělým ženským to leze na mozek.
Upravil(a) rossmery (11. 12. 2014 20:34)
Není tady

Nathan napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Nathan napsal(a):
Nelze jinak.
Pomlkou v našem lidském vnímání je uvědomění si Toho - živého všeobjímajícího Prázdna. Mezi slovy, mezi myšlenkami, emocemi, mezi činy. Pomlka je ta krásná propast do Vědomí
Ale i to uvědomění je Prázdnota ...
Není tady

haiel napsal(a):
Vidím, že můj převratný komunikační vynález se zde nesetkává s odezvou. Nevadí. Počkám si.
Soráč, ale reaguju jen na to, co mě zaujme 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
haiel napsal(a):
Tedy tě zaujalo moje postesknutí. Díky aspoň za to, dobrá ženo. 
Ale takto – ono nejde o nějaké přímé reakce na to, co jsem napsala. Jde o tu změnu myšlení a potažmo psaní. O tuto podstatnou změnu jde. A ta je těžká přetěžká. Protože lidi chtějí, aby jim bylo rozumět. A kdyby navazovali v reakcích nelogicky, nebylo by jim rozumět. Jak se domnívají. Ale to se mýlí, mýlí se hluboce. A dojde jim to až tak za takových cca stopadesát inkarnací.
A kromě toho chtějí zde prezentovat své bolestně nabyté názory a zkušenosti a to by v takovém zmatku, jak tady haiel navrhuje, jaksi nevyznělo. Najednou by ty naše vzácné zkušenosti a názory vůbec nic neznamenaly, když by na ně nikdo přímo nenavázal…. A tak se ptám: nebylo by to krásné a osvobozující? 
Není tady

Eva. napsal(a):
rossmery napsal(a):
Jakoby ženy co nemaj rodiny přestaly uvažovat normálně a začaly rozebírat detailíčky a tryskání Světla a větvily se a zdrobnělinkovaly .....Vlčku , Vlčíčku...........adidinky........hm. Mně přijde, že Nathan je přejmenovaná gymnasion. Snad úplně stejný způsob psaní.
NEEE... ja su furt tadyk! Ja bych jak Nat ani psat neumela... ma to uzasne vymašličkovaný, a to mi nehrozí
.
Není tady
rossmery napsal(a):
Eva. napsal(a):
rossmery napsal(a):
Taky mě to napadlo, asi v tom svým duchovním žití někde zašantročila heslo .......
Dyt to říkám , těm osamělým ženským to leze na mozek.
Děkuji Evě i Rossmery za milé přivítání, vidím, že jste veselé kopy a to se cení 
Upravil(a) Nathan (12. 12. 2014 12:49)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Nathan napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Ale i to uvědomění je Prázdnota ...
Ano, právě v tom uvědomění - Vědomí lze Prázdnotu nejryzeji "potkat". Vědomí Prázdnoty. Jistěže je vše Prázdnota - Prázdnota je forma, forma je Prázdnota.., ale kolik z nás v tomto Vědomí žije permanentně..(?) Proto jsem hovořila o té "pomce" ve smyslu chvilkového či déle trvajícího vnoru do Podstaty-Vědomí-Živé Prázdnoty..
Upravil(a) Nathan (12. 12. 2014 12:47)
Není tady
haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
haiel napsal(a):
Tedy tě zaujalo moje postesknutí. Díky aspoň za to, dobrá ženo.
Ale takto – ono nejde o nějaké přímé reakce na to, co jsem napsala. Jde o tu změnu myšlení a potažmo psaní. O tuto podstatnou změnu jde. A ta je těžká přetěžká. Protože lidi chtějí, aby jim bylo rozumět. A kdyby navazovali v reakcích nelogicky, nebylo by jim rozumět. Jak se domnívají. Ale to se mýlí, mýlí se hluboce. A dojde jim to až tak za takových cca stopadesát inkarnací.A kromě toho chtějí zde prezentovat své bolestně nabyté názory a zkušenosti a to by v takovém zmatku, jak tady haiel navrhuje, jaksi nevyznělo. Najednou by ty naše vzácné zkušenosti a názory vůbec nic neznamenaly, když by na ně nikdo přímo nenavázal…. A tak se ptám: nebylo by to krásné a osvobozující?
Nesmírně krásná idea. Krásně napsáno:)
Není tady

Nathan napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Nathan napsal(a):
Pomlkou v našem lidském vnímání je uvědomění si Toho - živého všeobjímajícího Prázdna. Mezi slovy, mezi myšlenkami, emocemi, mezi činy. Pomlka je ta krásná propast do VědomíAle i to uvědomění je Prázdnota ...
Ano, právě v tom uvědomění - Vědomí lze Prázdnotu nejryzeji "potkat". Vědomí Prázdnoty. Jistěže je vše Prázdnota - Prázdnota je forma, forma je Prázdnota.., ale kolik z nás v tomto Vědomí žije permanentně..(?) Proto jsem hovořila o té "pomce" ve smyslu chvilkového či déle trvajícího vnoru do Podstaty-Vědomí-Živé Prázdnoty..
Aha ... já pochopila pomlku v prázdnotě jako nejistotu ...
Není tady
Omlouvám se, ne-jasně jsem to napsala.. formulovala. Ono to ani moc dobře nejde. Děkuji za pochopení. Děkuji
Není tady