Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1001 7. 12. 2014 9:59

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Re: inkarnace duše

Pandorraa napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak snažíš se hezky, ale k čemu vlastně?
Já se s tebou  nepřu.
Když koncepty, tak koncepty big_smile
OK.
Nééémáá probléééma wink

Neřvi! big_smile Slyšim

Houby slyšíš, já se směju.
Ty neznáš hlášku néééémááá problééémaa? big_smilebig_smilebig_smile
Tak to pak mi je ten "boj" už jasný big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

...příliš hlučná samota... no comment

Zpomal.

Není tady

#1002 7. 12. 2014 11:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

gymnasión napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Neřvi! big_smile Slyšim

Tý voe... Až tak blbě na tom jsi?
TOHLE vnímáš?
Tak to se drž.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#1003 8. 12. 2014 14:47

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

TOHLE vnímáš?
Tak to se drž.

... a ty?

Zpomal.

Není tady

#1004 8. 12. 2014 16:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Barča napsal(a):

Vědět, co je dobro pro někoho osobně je věc názoru toho někoho osobně. Myslím, že jde o to dávat pozor, co je dobro. Ne vědět, ale sledovat a vnímat dobro, co je dobro. Být pozorná vůči dobru, být sto ho rozlišit a v dobru/pro dobro konat.

No já nevím, jestli zrovna dobro.....to je takový slovo do pranice. Mně třeba spíš lebedí, když je všechno kolem spokojený co to jde. A když nejde, lze najít příčiny...........A někdy je to hodně vysoká dívčí: například takové silnice, až dálnice: z jednoho pohledu úhlu je to zlé - ale zase na druhou stranu není v současnosti lepšího duchovního semináře, než autodoprava smile A ještě je to nejhromadnější seminář v dějinách a ještě! se ho všichni účastní dobrovolně.....
Jen to chce kapku rovnováhy, jíst, jíst a nejen nebýt sněden - ale nesníst si všechno.
Přílišný úspěch je smrtelný, to se ví už poměrně dlouho.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#1005 8. 12. 2014 16:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

gymnasión napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

gymnasión napsal(a):

TOHLE vnímáš?
Tak to se drž.

... a ty?

Já? No vždyť to říkám: nééémáá problééma stolt

Není tady

#1006 8. 12. 2014 23:24

Barča
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Barča napsal(a):

Vědět, co je dobro pro někoho osobně je věc názoru toho někoho osobně. Myslím, že jde o to dávat pozor, co je dobro. Ne vědět, ale sledovat a vnímat dobro, co je dobro. Být pozorná vůči dobru, být sto ho rozlišit a v dobru/pro dobro konat.

No já nevím, jestli zrovna dobro.....to je takový slovo do pranice. Mně třeba spíš lebedí, když je všechno kolem spokojený co to jde. A když nejde, lze najít příčiny...........A někdy je to hodně vysoká dívčí: například takové silnice, až dálnice: z jednoho pohledu úhlu je to zlé - ale zase na druhou stranu není v současnosti lepšího duchovního semináře, než autodoprava smile A ještě je to nejhromadnější seminář v dějinách a ještě! se ho všichni účastní dobrovolně.....
Jen to chce kapku rovnováhy, jíst, jíst a nejen nebýt sněden - ale nesníst si všechno.

Nejsem si jistá, jestli rozumím. Možná, že máme různé termíny, možná jiné zkušenosti. Já jsem tady nepovažovala dobro až tak za slovo, natož slovo do pranice, ale za něco, třeba nějakou emanaci, kterou pravděpodobně produkuje Bůh, ale stejně tak i my, jakožto boží obrazy, příbytky, ztělesnění Boha, a pod.. A to neustále.
Pro mě je kupříkladu spokojenost všehomíra nesmírně zrádný stav, protože je to cosi, po čem nesmírně pasu a jsem schopna pro něj udělat cokoli, abych jej co nejdříve nastolila a již nikdy neztratila - třeba spokojenost i účinně předstírat.
Takže toto mé bažení mi, bohužel, nedovoluje se tím dostatečně důkladně a nestranně zaobírat.
Není možné, že máš dojem, že pokud by člověk rozeznával a lapal dobro, případně emanoval jen je, byla by to zpupná snaha o dokonalost, zvrácení rovnováhy, pokus o rozvrat jin/jang, stavba Babylonské věže a vše po zásluze potrestáno?

Není tady

#1007 9. 12. 2014 10:06

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Vanilka69 napsal(a):

Naprostý souhlas s tím, že jsme zde hlavně proto, abychom si vzpomněli, KDO vlastně jsme. Z rovnováhy jsme vzešli a k ní směřujeme.
Ale já mluvila o současných zrozencích - tedy konkrétních lidech teď žijících na Zemi (sobectví je častější než altruismus). Začíná odstředivá doba Vodnáře, která přináší altruismus, tak uvidíme, zda se lidstvo stane rovnovážnější nebo to přežene a bude kolem nás altruismu víc než by bylo zdrávo.

Vanil, já taky mluvím o současných zrozencích.
Lidé jsou v podstatě dobří, jen na to někteří zapomněli...

No a v tom se tedy neshodneme - lidé jsou v podstatě rovnovážní, jen na to někteří zapomněli, tak to alespoň vnímám já. Protože rovnováhu nadřazuji nad dobro, je pro mě vyšší hodnotou a Podstata, ze které jsme vyšli, je rovnovážná.

Ale pro praktický život to je spíš slovíčkaření.

Není tady

#1008 9. 12. 2014 12:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vanil, Ja to nevidím tak, že zlo vyvažuje dobro a tak se udržuje rovnováha. Pro mne dobro samo o sobě je rovnováha.
Jen dobro pro jednoho nemusí být dobrém pro druhého...
Proto stále tvrdím, že lidé jsou svou podstatou dobří, tedy v rovnováze.

Není tady

#1009 9. 12. 2014 12:56

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Vanilka69 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Vanilka69 napsal(a):

Naprostý souhlas s tím, že jsme zde hlavně proto, abychom si vzpomněli, KDO vlastně jsme. Z rovnováhy jsme vzešli a k ní směřujeme.
Ale já mluvila o současných zrozencích - tedy konkrétních lidech teď žijících na Zemi (sobectví je častější než altruismus). Začíná odstředivá doba Vodnáře, která přináší altruismus, tak uvidíme, zda se lidstvo stane rovnovážnější nebo to přežene a bude kolem nás altruismu víc než by bylo zdrávo.

Vanil, já taky mluvím o současných zrozencích.
Lidé jsou v podstatě dobří, jen na to někteří zapomněli...

No a v tom se tedy neshodneme - lidé jsou v podstatě rovnovážní, jen na to někteří zapomněli, tak to alespoň vnímám já. Protože rovnováhu nadřazuji nad dobro, je pro mě vyšší hodnotou a Podstata, ze které jsme vyšli, je rovnovážná.

Ale pro praktický život to je spíš slovíčkaření.

ahojky,
podstata, ze které jsem vyšli, je láska sama ,
tam se o dobru moc mluvit nedá.
ale chtělo by to někaký jiný pojmenování. protože , se to špatně rozlišuje od lidské, osobmí, přátelské, zdravotní ,esoterické atd.

Upravil(a) luděk (9. 12. 2014 13:05)

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#1010 9. 12. 2014 17:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Barča napsal(a):

Nejsem si jistá, jestli rozumím. Možná, že máme různé termíny, možná jiné zkušenosti. Já jsem tady nepovažovala dobro až tak za slovo, natož slovo do pranice, ale za něco, třeba nějakou emanaci, kterou pravděpodobně produkuje Bůh, ale stejně tak i my, jakožto boží obrazy, příbytky, ztělesnění Boha, a pod.. A to neustále.
Pro mě je kupříkladu spokojenost všehomíra nesmírně zrádný stav, protože je to cosi, po čem nesmírně pasu a jsem schopna pro něj udělat cokoli, abych jej co nejdříve nastolila a již nikdy neztratila - třeba spokojenost i účinně předstírat.
Takže toto mé bažení mi, bohužel, nedovoluje se tím dostatečně důkladně a nestranně zaobírat.
Není možné, že máš dojem, že pokud by člověk rozeznával a lapal dobro, případně emanoval jen je, byla by to zpupná snaha o dokonalost, zvrácení rovnováhy, pokus o rozvrat jin/jang, stavba Babylonské věže a vše po zásluze potrestáno?

Ano, to mám. Až na tu emanaci...nemám pocit, že dobro/zlo je nějaká ektoplazma, nebo druh energie jako takový, ale že je to spíš otázka plynutí a rovnováhy sil. A pocitu, který z tohoto následně plyne.
Já si myslím Barčo, že pokud "uděláš cokoli" pro spokojenost, tak to nedopadne - nebo ne ve smyslu použití vůle. A pokud navíc předstíráš, tak ti prostě....bude předstíráno a spokojenost je v pérdeli. Nehledě k tomu, že i vlastní předstírání jen zastírá skutečnost.
Já hlasuju pro tu rovnováhu ve smyslu udržitelného rozkyvu směrem "nahoru" i dolů" poněvadž vposledku souhlasím s tím, že naprostá nepřítomnost "zlého" (ačkoli co to je, že.) je nebezpečná.......v tomhle smyslu jsem ochotná něco obětovat, ztratit, jakoby "jít dolů".

Není tady

#1011 9. 12. 2014 20:07

Nathan
♥♥-----

No, kdypak přeci? Přece, když začne poprvé pulsovat srdíčko :-). Když tu "inkarnaci" vnímáme takto.. In-carnó je velmi ošemetný pojem...

Omlouvám se, nečetla jsem žádné předchozí komentáře.. (je jich....... habakuk ) :-)
Jen re-aguji na ten první.
Jedině v srdci je možnost napojení se.. Lidské srdce - Vesmírné Srdce- Střed- prvotní puls

Není tady

#1012 9. 12. 2014 21:06

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Pro Lupinu: Pro mě to dobře napsala Pandorraa, že v dobru je rovnováha, dobro je rovnováhou.
Rozumím ti, jak to myslíš se spokojeností, chtěla jsem popsat, že já sama, v závislosti na své zkušenosti se sebou chápu "spokojenost" s jistou nedůvěrou a neochotou/neschopností, možná stejnou, s jakou ty, na základě svých zkušeností, chápeš to mé "dobro".

Upravil(a) Barča (9. 12. 2014 22:00)

Není tady

#1013 9. 12. 2014 21:54

Nathan
♥♥-----

Velmi těžce, myslím tím v kontinuitě předchozího, se zapojuji do vašeho předchozího psaní. Opravdu bych si to vše musela přečíst, aby někde nedošlo k nějakému zmýlení.
Tím pádem vůbec nevím, jestlis to, Baruško, myslela na mne.. Nejspíš ne, jelikož to, dle mne vůbec nesouvisí s tím, co jsem psala vv. Tápu :-)
Zmínila jsem se jen k úvodnímu.. Netuším, co kdy kde psala Pandora či Ty.
Pokud mne někam navedete, kdokolvěk z vás, budu ráda.
Díky

Není tady

#1014 9. 12. 2014 22:08

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Pro Nathan: Promiň, nebylo to pro tebe a nedala jsem to jasně najevo. Nechtěla jsem kopírovat, na co navazuji, a udělala jsem zmatek.
Téma se rozvětvilo a rozvolnilo, asi by bylo třeba přečíst si alespoň poslední příspěvky, nebo počkat, až na tebe někdo naváže.
Jsi sklonná (gen Nathany), nebo nesklonná (gen Nathan)?

Upravil(a) Barča (9. 12. 2014 22:15)

Není tady

#1015 9. 12. 2014 22:25

Nathan
♥♥-----

Benže, benže, Barunko, děkuji. (nechtěla jsem dávat Nathanaela - to je příšerňácky dlouhý :-)) Takže bude dobrý jen Nat nebo Nathany.. Je to úplně fuk. Hlavně, abych věděla, že je to ku mně :-).

Děkuji, jsi moc milá

Není tady

#1016 10. 12. 2014 18:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

Pro Lupinu: Pro mě to dobře napsala Pandorraa, že v dobru je rovnováha, dobro je rovnováhou.
Rozumím ti, jak to myslíš se spokojeností, chtěla jsem popsat, že já sama, v závislosti na své zkušenosti se sebou chápu "spokojenost" s jistou nedůvěrou a neochotou/neschopností, možná stejnou, s jakou ty, na základě svých zkušeností, chápeš to mé "dobro".

Jo, s tím můžu též veskrze souhlasit. Upřesnila bych jenom, že dynamická - to je to moje "kousek nahoru, kousek dolů"

Není tady

#1017 10. 12. 2014 18:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nathan napsal(a):

Velmi těžce, myslím tím v kontinuitě předchozího, se zapojuji do vašeho předchozího psaní. Opravdu bych si to vše musela přečíst, aby někde nedošlo k nějakému zmýlení.
Tím pádem vůbec nevím, jestlis to, Baruško, myslela na mne.. Nejspíš ne, jelikož to, dle mne vůbec nesouvisí s tím, co jsem psala vv. Tápu :-)
Zmínila jsem se jen k úvodnímu.. Netuším, co kdy kde psala Pandora či Ty.
Pokud mne někam navedete, kdokolvěk z vás, budu ráda.
Díky

Rádi tě přivítáme v debatě Nath, ovšem kde bys měla navázat, no to fakt netuším lol asi na konci, ono se to nějak chytne. To je debata, jako když štrykuješ nekonečnou šálu, tak nějak.
Nebo teda pavučinku, když jsme na vlákně....Arachné budiž pochválena smile  Zmýlená se dá vždycky poopravit během toku řeči....

Není tady

#1018 10. 12. 2014 18:19

Nathan
♥♥-----

Ano, přesně tak:-))). pavoučí sítě, světelné nítě.. Třebasco sa někedy chytněm...smile a smile to zní jako tabasco
si mi připomněla tu ovčí bábrlindu s nekonečným sprádám nití do šály všehorozměrného života..smile

Upravil(a) Nathan (10. 12. 2014 18:53)

Není tady

#1019 10. 12. 2014 18:23

Nathan
♥♥-----

Díky Vlčku, miluji vlky, vrrr raf raf a pak se pomazlit po čeníčku. Jak divoké, jak krásné, jak dojemné.. smile Nastavuji pacinku

Upravil(a) Nathan (10. 12. 2014 19:06)

Není tady

#1020 10. 12. 2014 19:43

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Už jsem cosi podobného nedávno tady kdesi neúspěšně navrhovala, nyní se pokusím podruhé – co kdybychom "pletli šálu" tím způsobem, že by každý následující příspěvek navazoval nelogicky na ten předchozí? Vyhnuli bychom se tak spoustě nedorozumění, neb božstvu chaosu by bylo poslouženo již samou podstatou nelogického navazování a dalo by pokoj.  To zaprvé. Zadruhé – nově příchozí (staře příchozí též) by neměli potíže s orientací na vlákně. Prostě by se dalo připsat cokoliv k čemukoliv, čímž by vznikaly zajímavé přechody a vysvítaly zajímavé souvislosti.  Zde na duchárně si to můžeme směle dovolit, si alespoň myslím, protože málokteré zdejší téma by tím nějak zásadně utrpělo. Přinejhorším by to dopadalo stejně jako to dopadá teď, když se předpokládá, že navazující příspěvek bude k věci.  vissla cool

Není tady

#1021 10. 12. 2014 22:00

Nathan
♥♥-----

Já tedy tady :-), coby nováček, nemám co do čeho krafnout, ale život se vine absolutně svobodně.., jako voda, jako řeka.. neulpívá na ničem.. Nelze jinak, než plynout, větvit se, přeskakovat jako potok, asociovat.. Tak jako myšlenka, jako proud či zastavení mysli, pomlky v Práznotě a opětové tryskání Světla, myšlenek kamsi jinam jdoucích..

Nelze jinak.

Ovšem nevím, jak by se to dalo prakticky formulovat. Možná třeba takto : založil jsem nějaké vlákno, ale život sám jej navede v jeho samotné plynutí, čili nebojte se nikdy vstoupit do jeho proudu, je neustále promněnlivý smile a smile

Není tady

#1022 10. 12. 2014 22:18

rossmery
Zablokovaný

Nathan napsal(a):

Já tedy tady :-), coby nováček, nemám co do čeho krafnout, ale život se vine absolutně svobodně.., jako voda, jako řeka.. neulpívá na ničem.. Nelze jinak, než plynout, větvit se, přeskakovat jako potok, asociovat.. Tak jako myšlenka, jako proud či zastavení mysli, pomlky v Práznotě a opětové tryskání Světla, myšlenek kamsi jinam jdoucích..

Nelze jinak.

Ovšem nevím, jak by se to dalo prakticky formulovat. Možná třeba takto : založil jsem nějaké vlákno, ale život sám jej navede v jeho samotné plynutí, čili nebojte se nikdy vstoupit do jeho proudu, je neustále promněnlivý smile a smile

Když tě tak čtu , zase mě napadlo, jako už u mnoha  lidí během života .......jak vypadá tvůj osobní život ? Kolik je v něm dětí, rodiny, vnoučat ........o kolik lidí pečuješ  ?

Není tady

#1023 10. 12. 2014 22:23

Nathan
♥♥-----

Na druhou stranu, vlastně na tu stejnou, proč určovat jakákoli pravidla, nechť to plyne, jak má

Není tady

#1024 10. 12. 2014 22:30

Nathan
♥♥-----

Zatím vůbec nevím, jak mám kopírovat citace. Ale k Růžičce - nemám děti, pěčuji jen o zvířecí živáčky

Upravil(a) Nathan (10. 12. 2014 22:41)

Není tady

#1025 10. 12. 2014 22:54

Nathan
♥♥-----

rossmery napsal(a):

Nathan napsal(a):

Nelze jinak.

Když tě tak čtu , zase mě napadlo, jako už u mnoha  lidí během života .......jak vypadá tvůj osobní život ? Kolik je v něm dětí, rodiny, vnoučat ........o kolik lidí pečuješ  ?

Když Tě tak čtu, nerozumím motivaci Tvé otázky

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí