|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Ú
Vanilka69 napsal(a):
luděk napsal(a):
dobře. to všechno chápu.
co nechápu, proč se lidi tak ničí a zabíjejí. asi to nebude rovnovážným světem.
jak to zapasuješ do ta proklamované harmonie a co s tím uděláš, když víš co s tím.ANo, náš svět není rovnovážný, bohužel. Lidé se ničí a zabíjejí navzájem právě z nerovnováhy. Chtějí pro sebe dobro, což často automaticky znamená zlo pro toho druhého. (vezmu si tvoji ženu, území, peníze, mně bude dobře a to je pro mě nejvyšší hodnota a je mi jedno, jak to máš ty.)
Harmonie, rovnováha, by měla být cíl. Ale nemám patent na to, jak toho dosáhnout a ani to není můj úkol. Já jsem na svém stupni vývoje, některé věci už mám zmáknuté a jiné ne. V některých oblastech jsem hodně sobecká. A tak se tam snažím dostat do rovnováhy tím, že sebe se snažím tak neupřednostňovat a víc myslet na druhé. V jiných oblastech jsem nerovnovážná zase druhým směrem, zapomínám na sebe, jsem na sebe zlá, tak se snažím být víc sobecká tak, abych se dostala do kýžené rovnováhy a harmonie.
Takže moje rada z mého omezeného pohledu je: začít od sebe, sebe vylaďovat, nenarušovat cizí hranice a nenechat si narušovat ty své. Pomáhat druhým ano, ale jen tolik, kolik mi dovolí a tak, aby to nebylo na můj úkor, ať už si pod tím představíš cokoliv.
Jinak si myslím a tím přeci jen poněkud podpořím tvoji myšlenku, že člověk je tvor, jemuž je sobectví (tedy zjednodušeně zlo) přeci jen trochu bližžší než altruismus, alespoň co se současných zrozenců týče. Takže kdyby přibylo na náš svět trochu víc dobra, tak by to nikterak neuškodilo. Jen poznat, co je to vlastně dobro a co ne...Vanil, souhlasím s tebou až na to, že lidem je bližší zlo.
Myslím si pravý opak. Zde jsme hlavně proto, abychom si vzpomněli, KDO vlastně jsme
Naprostý souhlas s tím, že jsme zde hlavně proto, abychom si vzpomněli, KDO vlastně jsme. Z rovnováhy jsme vzešli a k ní směřujeme.
Ale já mluvila o současných zrozencích - tedy konkrétních lidech teď žijících na Zemi (sobectví je častější než altruismus). Začíná odstředivá doba Vodnáře, která přináší altruismus, tak uvidíme, zda se lidstvo stane rovnovážnější nebo to přežene a bude kolem nás altruismu víc než by bylo zdrávo.
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Naprostý souhlas s tím, že jsme zde hlavně proto, abychom si vzpomněli, KDO vlastně jsme. Z rovnováhy jsme vzešli a k ní směřujeme.
Ale já mluvila o současných zrozencích - tedy konkrétních lidech teď žijících na Zemi (sobectví je častější než altruismus). Začíná odstředivá doba Vodnáře, která přináší altruismus, tak uvidíme, zda se lidstvo stane rovnovážnější nebo to přežene a bude kolem nás altruismu víc než by bylo zdrávo.
Vanil, já taky mluvím o současných zrozencích.
Lidé jsou v podstatě dobří, jen na to někteří zapomněli...
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Ale já mluvila o současných zrozencích - tedy konkrétních lidech teď žijících na Zemi (sobectví je častější než altruismus). Začíná odstředivá doba Vodnáře, která přináší altruismus, tak uvidíme, zda se lidstvo stane rovnovážnější nebo to přežene a bude kolem nás altruismu víc než by bylo zdrávo.Vanil, já taky mluvím o současných zrozencích.
Lidé jsou v podstatě dobří, jen na to někteří zapomněli...
Jen malokdo tusi, co je to TO DOBRO...
Není tady
gymnasión napsal(a):
To je hloupost, hloupá výmluva, protože v tomhle má jasno každý - v tom, co je dobro pro něj OSOBNĚ. A to stačí.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To je hloupost, hloupá výmluva, protože v tomhle má jasno každý - v tom, co je dobro pro něj OSOBNĚ. A to stačí.
To nestačí..
Není tady
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Vůbec si nejsem jistá, zda mé jasno o tom, co je pro mě dobré, je pravda - ať už moje pravda, nebo absolutní (dejme tomu božská) pravda. K čemu to stačí?
Není tady
*
Upravil(a) Judyna (5. 12. 2014 20:05)
Není tady
Barča napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Vůbec si nejsem jistá, zda mé jasno o tom, co je pro mě dobré, je pravda - ať už moje pravda, nebo absolutní (dejme tomu božská) pravda. K čemu to stačí?
V danou chvíli je.
A to stačí.
Pro tu danou chvíli určitě 
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To nestačí..
Pokud to tak máš, tak nestačí.
Přes to nejede vlak.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To je fakt, Nebo na to dřív či později příjde. To, co si myslím, že je dobré pro mě, nemusí být zdaleka absolutní dobro.
Jiná věc ale je, pokud se rozhodne konat ve jménu toho svého dobra. Tam by měl každý zvážit, jestli tím uspokojením sebe sama - svých potřeb a tužeb - neomezuje ostatní. Tam už by mohlo vykukovat i to sobectví. Ale ani to nemusí být vždy škodlivé pro okolí.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
To nestačí..
Přes to nejede vlak.
To si piš, že to nestačí
Upravil(a) gymnasión (5. 12. 2014 20:12)
Není tady
Tam už by mohlo vykukovat i to sobectví. Ale ani to nemusí být vždy škodlivé pro okolí.
Trocha sobectví nezaškodí... ale než se k tomu pochopení ti, co byli vychováváni způsobem "rozděl se, půjč, měj rozum, ustup" a tak dál, dopracujou, trvá to - a stejně pořád někde hlodá červíček "nemám se přece jen rozdělit, půjčit..."
Není tady
Judyna napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To je fakt, Nebo na to dřív či později příjde. To, co si myslím, že je dobré pro mě, nemusí být zdaleka absolutní dobro.
Jiná věc ale je, pokud se rozhodne konat ve jménu toho svého dobra. Tam by měl každý zvážit, jestli tím uspokojením sebe sama - svých potřeb a tužeb - neomezuje ostatní. Tam už by mohlo vykukovat i to sobectví. Ale ani to nemusí být vždy škodlivé pro okolí.
Víš, já to posunula ještě o patro výš...
Ne co je dobro pro mne v sobecké rovině, ale v té od sobectví oproštěné.
Tam už je jen Láska, jak správně říká Luděk.
Tam pak moje dobro už nemůže jít přes to tvoje.
Je to jasné jako facka, ale zatím jen někomu 
Ale to se mění a změní 
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To nestačí..Pokud to tak máš, tak nestačí.
Přes to nejede vlak.To si piš, že to nestačí
Já myslím, že stačí, že sis to napsala ty - do krabičky
A však říkám: přes to nejede vlak.
Není tady
helena napsal(a):
Tam už by mohlo vykukovat i to sobectví. Ale ani to nemusí být vždy škodlivé pro okolí.
Trocha sobectví nezaškodí... ale než se k tomu pochopení ti, co byli vychováváni způsobem "rozděl se, půjč, měj rozum, ustup" a tak dál, dopracujou, trvá to - a stejně pořád někde hlodá červíček "nemám se přece jen rozdělit, půjčit..."
Bingooooo 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Přes to nejede vlak.To si piš, že to nestačí
Já myslím, že stačí, že sis to napsala ty - do krabičky
Vedle.
Není tady
helena napsal(a):
Ano. Nepoškozovat sebe sama, udělat si radost, udělat si dobře, dělá člověka spokojenějším, čili příjemnější pro okolí.
Takže když si koupím něco dobrého a jsem pak jak měsíček - sloužím lidu 
Není tady
.....v tom, co je dobro pro něj OSOBNĚ......
-
.....Ne co je dobro pro mne v sobecké rovině, ale v té od sobectví oproštěné......
Aha, takže ty to myslíš tak, že to, co je "dobré pro něj osobně" se nemusí vztahovat přímo k vlastnímu egu, jestli tomu dobře rozumím?
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To si piš, že to nestačíJá myslím, že stačí, že sis to napsala ty - do krabičky
Vedle.
Tak snažíš se hezky, ale k čemu vlastně?
Já se s tebou nepřu.
Když koncepty, tak koncepty 
OK.
Nééémáá probléééma 
Není tady
Judyna napsal(a):
.....v tom, co je dobro pro něj OSOBNĚ......
-
.....Ne co je dobro pro mne v sobecké rovině, ale v té od sobectví oproštěné......
Aha, takže ty to myslíš tak, že to, co je "dobré pro něj osobně" se nemusí vztahovat přímo k vlastnímu egu, jestli tomu dobře rozumím?
Přesněji: není z ega - ze strachu
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Já se s tebou nepřu.
OK.
Nééémáá probléééma
Neřvi!
Slyšim
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Já se s tebou nepřu.
OK.
Nééémáá problééémaNeřvi!
Slyšim
Houby slyšíš, já se směju.
Ty neznáš hlášku néééémááá problééémaa? 

Tak to pak mi je ten "boj" už jasný 

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
To je hloupost, hloupá výmluva, protože v tomhle má jasno každý - v tom, co je dobro pro něj OSOBNĚ. A to stačí.To je fakt, Nebo na to dřív či později příjde. To, co si myslím, že je dobré pro mě, nemusí být zdaleka absolutní dobro.
Jiná věc ale je, pokud se rozhodne konat ve jménu toho svého dobra. Tam by měl každý zvážit, jestli tím uspokojením sebe sama - svých potřeb a tužeb - neomezuje ostatní. Tam už by mohlo vykukovat i to sobectví. Ale ani to nemusí být vždy škodlivé pro okolí.Víš, já to posunula ještě o patro výš...
Ale to se mění a změní
Vědět, co je dobro pro někoho osobně je věc názoru toho někoho osobně. Myslím, že jde o to dávat pozor, co je dobro. Ne vědět, ale sledovat a vnímat dobro, co je dobro. Být pozorná vůči dobru, být sto ho rozlišit a v dobru/pro dobro konat.
Není tady
Barča napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jiná věc ale je, pokud se rozhodne konat ve jménu toho svého dobra. Tam by měl každý zvážit, jestli tím uspokojením sebe sama - svých potřeb a tužeb - neomezuje ostatní. Tam už by mohlo vykukovat i to sobectví. Ale ani to nemusí být vždy škodlivé pro okolí.Víš, já to posunula ještě o patro výš...
Ale to se mění a změníVědět, co je dobro pro někoho osobně je věc názoru toho někoho osobně. Myslím, že jde o to dávat pozor, co je dobro. Ne vědět, ale sledovat a vnímat dobro, co je dobro. Být pozorná vůči dobru, být sto ho rozlišit a v dobru/pro dobro konat.
Ano.
Není tady
Není tady