Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 14. 9. 2014 17:59

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Re: inkarnace duše

luděk napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Luďku, je inkarnace duše důsledkem reinkarnace?

nelze říci , že je to důsledkem , a ani příčinou.
je to prostě koloběh života ( nikoli smrti a narození v našem chápaní života)
já to vidím spíš opačně. jsme soustavně posílání někam do 3d forem života ze  svého domova, kde jsme se narodili, vznikli , byli stvořeni atd
slovo na tento způsob existence nemáme. jen příměry.
je to jako moře , obrovské moře čisté vody ,
kde  jedna kapka na jednom břehu steče a ve stejném okamžiku se na druhém břehu oddělí a jsme to pořád my. věčně.

je důležité hodnotit reinkarnaci z pozice mrtvého a tedy jen 1. z pozice duše. ta cestuje světy a těly a při každém sestoupení se učí další věci , které bude potřebovat pro další inkarnaci.
2. nesouhlasím ale s tvrzením budhistů, že při tom jak ted žijeme , budeme v dalším životě trpět, nebo sestupovat na nižší formy života. ( např, jíte maso ? budete příště lvy a tygry)

Jj, díky, to je napsáno přehledně a dobře, myslím, a lze to pochopit... :-)
ad 1. Otázka: je duše natolik soudržná, že jedna a táž cestuje ze života do života?
ad 2. Buddhisté , aspoň co já vím, nic takového netvrdí... to cos uvedl, je bagatelizovaný výklad...

Upravil(a) gymnasión (14. 9. 2014 18:02)

Zpomal.

Není tady

#77 14. 9. 2014 18:19

olasik
Zablokovaný

luděk napsal(a):

gymnasión napsal(a):

já to vidím spíš opačně. jsme soustavně posílání někam do 3d forem života ze  svého domova, kde jsme se narodili, vznikli , byli stvořeni atd
kde  jedna kapka na jednom břehu steče a ve stejném okamžiku se na druhém břehu oddělí a jsme to pořád my. věčně.
je důležité hodnotit reinkarnaci z pozice mrtvého a tedy jen z pozice duše. ta cestuje světy a těly a při každém sestoupení se učí další věci , které bude potřebovat pro další inkarnaci.
nesouhlasím ale s tvrzením budhistů, že při tom jak ted žijeme , budeme v dalším životě trpět, nebo sestupovat na nižší formy života. ( např, jíte maso ? budete příště lvy a tygry)

Čm déle se setkávám s rádoby duchovními lidmi, tím častěji se setkávám s tím, že nejsou schopni ani napsat gramaticky správně to, o čem se "moudře " vyjadřujou .
Pokud chceš komentovat buddhisty , nauč se je psát správně .
V podstatě platí, čím je kdo míň vzdělanej , tím spíš inklinuje k ezoterice .

Radši umřít a být svatý než dřít jako mourovatý.

Není tady

#78 14. 9. 2014 18:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud chceš komentovat buddhisty , nauč se je psát správně
Znalost gramatiky je předpokladem k vyslovení vlastního názoru?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#79 14. 9. 2014 20:06

luděk
♥♥♥♥♥♥-

je zcela zbytečné něco tady vysvětlovat, když  máte zajem o gramatiku. jdu na storstark

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#80 14. 9. 2014 20:25

luděk
♥♥♥♥♥♥-

gymnasión napsal(a):

luděk napsal(a):

gymnasión napsal(a):

je důležité hodnotit reinkarnaci z pozice mrtvého a tedy jen 1. z pozice duše. ta cestuje světy a těly a při každém sestoupení se učí další věci , které bude potřebovat pro další inkarnaci.
2. nesouhlasím ale s tvrzením budhistů, že při tom jak ted žijeme , budeme v dalším životě trpět, nebo sestupovat na nižší formy života. ( např, jíte maso ? budete příště lvy a tygry)

Jj, díky, to je napsáno přehledně a dobře, myslím, a lze to pochopit... :-)
ad 1. Otázka: je duše natolik soudržná, že jedna a táž cestuje ze života do života?
ad 2. Buddhisté , aspoň co já vím, nic takového netvrdí... to cos uvedl, je bagatelizovaný výklad...

k těm buddhistům , asi před 20 lety jsem to vyčetl z knih o reinkarnaci a bylo to z knihy o buddhismu v obchodě s knihami od nějakého jejich duchovního  . ještě bych to mohl zaměnit s hinduisty. kapitulation ja všechny ty "isty" nerozlišuju. pro mě to jsou lidé jako všichni ostatní a platí pro ně stejná pravidla ducha jako pro katolíky, mormony, islamisty atd.

a k soudržnosti duše -
je pravdou , že mi občas přijde myšlenka, že by se duše mohla dělit na 2 identické kopie , kdy jedna zůstává jako uvítací pro své potomky, případně předky, protože přichází v okamžiku naší smrti jako např. babička která umřela před lety.
a ta druhá se inkarnuje do dalších těl.
nemám na to ale důkaz, je to jen doměnka vytvořená z časových , kauzálních  a logických úvah.
zkusím to najít a zítra napíšu.

Upravil(a) luděk (14. 9. 2014 20:41)

Není tady

#81 14. 9. 2014 20:31

luděk
♥♥♥♥♥♥-

olasik napsal(a):

luděk napsal(a):

gymnasión napsal(a):

je důležité hodnotit reinkarnaci z pozice mrtvého a tedy jen z pozice duše. ta cestuje světy a těly a při každém sestoupení se učí další věci , které bude potřebovat pro další inkarnaci.
nesouhlasím ale s tvrzením budhistů, že při tom jak ted žijeme , budeme v dalším životě trpět, nebo sestupovat na nižší formy života. ( např, jíte maso ? budete příště lvy a tygry)

Čm déle se setkávám s rádoby duchovními lidmi, tím častěji se setkávám s tím, že nejsou schopni ani napsat gramaticky správně to, o čem se "moudře " vyjadřujou .
Pokud chceš komentovat buddhisty , nauč se je psát správně .
V podstatě platí, čím je kdo míň vzdělanej , tím spíš inklinuje k ezoterice .

to tvoje čm na začátku komentáře  je taky pozoruhodný, ezoteriku.  big_smile

Není tady

#82 14. 9. 2014 22:24

olasik
Zablokovaný

Je velkej rozdíl mezi překlepem a mezi hrubkou .
Já mám slabý brejle , proto mi pořád vypadávaj písmenka . Zatímco ty bys měl skutečně slovo buddhista znát, když s ním tak operuješ .

Není tady

#83 14. 9. 2014 22:29

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, olasiku. Že tě pořád baví, zrovna tebe, která má ve svých příspěvcích pravopisných chyb hodně. smile Diskutuj o obsahu, ne formě, ne? smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#84 14. 9. 2014 22:36

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

luděk napsal(a):

... a k soudržnosti duše -
je pravdou , že mi občas přijde myšlenka, že by se duše mohla dělit na 2 identické kopie , kdy jedna zůstává jako uvítací pro své potomky, případně předky, protože přichází v okamžiku naší smrti jako např. babička která umřela před lety.
nemám na to ale důkaz, je to jen doměnka vytvořená z časových , kauzálních  a logických úvah.

A není to tak, že se duše vrátí jako kapka do moře, spojí se s ním a do dalšího života se vydělí duše nová? To by pak jednak vysvětlovalo, proč si tolik lidí myslí, že bylo v minulém životě někým slavným (kolektivní paměť), druhak by to komplet zrušilo koncept karmy, tak, jak je s ním často operováno ... ale zase by to bylo v souladu s buddhistickým konceptem spojení s jednotou ... a prázdnotou ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#85 14. 9. 2014 22:37

olasik
Zablokovaný

No jenže já nemám drsný hrubky typu budhista a navíc si nehraju na odborníka, kterej vidí do duchovna ze všech stran .
Jak vidíš Luděk ani moje chyby nepozná , je to prostě nevzdělanej člověk, kterej si ezoterikou snaží zvýšit sebevědomí .

Není tady

#86 14. 9. 2014 22:45

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Teda olasiku, fakt nechci rýpat, ale mohu zodpovědně prohlásit, že máš ve svých příspěvcích daleko horší gramatické nedostatky než Luděk. Ale jestli tě irituje obsahem svých příspěvků, tak je nečti, ne? Mě teda nepobuřují, ale také nijak osobně neoslovují. smile

Není tady

#87 14. 9. 2014 22:50

olasik
Zablokovaný

To určitě nemám, ukaž nám je . Možná někde zapomenu čárku, nebo udělám víc pomlček ,ale drsný hrubky nemám.
Samozřejmě, že musím lidi upozornit , kdo nás tu poučuje .
To se opakuje na všech webech , lidi se základní školou nebo učňákem, učí druhé jak mají žít a vidí do buněčných membrán , zatímco my , kteří máme mnohem větší rozhled a znalosti do nich nevidíme......  big_smile  big_smile

Není tady

#88 14. 9. 2014 22:57

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Ale nic nemusíš, nepodceňuj lidi, každý si svůj názor udělá sám  smile  Jo, ty chyby máš v SZ  offtopic

Upravil(a) carpediem (14. 9. 2014 23:03)

Není tady

#89 14. 9. 2014 23:13

olasik
Zablokovaný

carpediem napsal(a):

Ale nic nemusíš, nepodceňuj lidi, každý si svůj názor udělá sám  smile  Jo, ty chyby máš v SZ  offtopic

Interpunkci tady  nikdo neřeší, kdybychom měli řešit interpunkci , tak bychom to tady mohli rovnou zabalit .
Ale když někdo napíše budhista , tak je to kameň.
Zvlášt, když je to odborník  na duchovno a " budhisty ".

Není tady

#90 15. 9. 2014 8:35

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

luděk napsal(a):

... a k soudržnosti duše -

A není to tak, že se duše vrátí jako kapka do moře, spojí se s ním a do dalšího života se vydělí duše nová? To by pak jednak vysvětlovalo, proč si tolik lidí myslí, že bylo v minulém životě někým slavným (kolektivní paměť), druhak by to komplet zrušilo koncept karmy, tak, jak je s ním často operováno ... ale zase by to bylo v souladu s buddhistickým konceptem spojení s jednotou ... a prázdnotou ...

možná že je to tak jak píšeš
došel jsem k jednomu poznatku, že duše při vzestupu do duchovní oblasti nese svou karmu kterou může odhodit již po cestě., v duchu je očištěn zbytek ( sama se očistí s pomocí lásky) a při sestupu může opět na sebe "nabalit" zbytky karmy minulého života protože se s tím tak trochu sjednotí nebo je hledá jako ztracenou inentitu.

při regresní terapii se dosti často děje, že člověk a jeho duše hledá v tranzu svoje i jiné minulé životy ne v sobě ale v infopolích a pak je interpretuje jako vlastní . a nastávají chyby.

Upravil(a) luděk (15. 9. 2014 8:36)

Není tady

#91 15. 9. 2014 12:01

luděk
♥♥♥♥♥♥-

olasik napsal(a):

To určitě nemám, ukaž nám je . Možná někde zapomenu čárku, nebo udělám víc pomlček ,ale drsný hrubky nemám.
Samozřejmě, že musím lidi upozornit , kdo nás tu poučuje .
To se opakuje na všech webech , lidi se základní školou nebo učňákem, učí druhé jak mají žít a vidí do buněčných membrán , zatímco my , kteří máme mnohem větší rozhled a znalosti do nich nevidíme......  big_smile  big_smile

„To vše ale působí jeden a tentýž Duch, který každému
uděluje zvlášť, tak jak chce.“ I. Kor 12,11

Jak každý z vás přijal obdarování , tak si jím
vzájemně služte, jako dobří správci rozličné Boží
milosti.“  I. Pt 4,10

Není tady

#92 17. 9. 2014 12:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

luděk napsal(a):

při regresní terapii se dosti často děje, že člověk a jeho duše hledá v tranzu svoje i jiné minulé životy ne v sobě ale v infopolích a pak je interpretuje jako vlastní . a nastávají chyby.

Hm, to jsem si myslela, že asi může nastat - asi není jednoduché se infopolem pohybovat. Mám ale knihu Život mezi životy - autor je psychiatr plus dělá regrese. Ovšem ne jako léčebný postup, ale jako výzkum - a tam mi teda připadalo, že to všechno má logiku, hlavu a patu a na pár příkladech bylo pěkně vidět, jak se duše vyvíjí. Mmch, žádné historické postavy a když už se ukázalo, že byl kdosi jakýsi vojevůdce, tak to byl pěkný parchant smile historií navíc nezaznamenaný. To nevypadalo, že by se jeho klienti upnuli na někoho slavného, ale že šli opravdu po tom svém.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#93 17. 9. 2014 13:39

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

možná že je to tak jak píšeš
došel jsem k jednomu poznatku, že duše při vzestupu do duchovní oblasti 1. nese svou karmu kterou může odhodit již po cestě., v duchu je očištěn zbytek ( sama se očistí s pomocí lásky) a při sestupu 2. může opět na sebe "nabalit" zbytky karmy minulého života protože se s tím tak trochu sjednotí nebo je hledá jako ztracenou inentitu.

ad 1. a 2.: Stejná zkušenost

Zpomal.

Není tady

#94 17. 9. 2014 14:22

luděk
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

luděk napsal(a):

Hm, to jsem si myslela, že asi může nastat - asi není jednoduché se infopolem pohybovat. Mám ale knihu Život mezi životy - autor je psychiatr plus dělá regrese. Ovšem ne jako léčebný postup, ale jako výzkum - a tam mi teda připadalo, že to všechno má logiku, hlavu a patu a na pár příkladech bylo pěkně vidět, jak se duše vyvíjí. Mmch, žádné historické postavy a když už se ukázalo, že byl kdosi jakýsi vojevůdce, tak to byl pěkný parchant smile historií navíc nezaznamenaný. To nevypadalo, že by se jeho klienti upnuli na někoho slavného, ale že šli opravdu po tom svém.

může být tak jak píšeš.
ale jedno je pravda, že duše hledají nejmenší cestu odporu, tzn že najdou třeba velikého vojevůdce , protože se k němu váže spousta karmy, ostatních duší a jejich karmy atd. a v duchu se líp hledá  shluk stejných informací   a ještě k tomu hodně silných , než malá zapomenutá dušička v koutku.  jednou se mi stalo, že duše si ze mě vyloženě dělala srandu, laškovala...s duší mou, protože při těch skenech jsme oba ve vytržení ducha. tak jsem toho musel nechat, než jsme si ujasnili, že takhle ne. a pak to šlo, jinam, jiným směrem - tím správným.
všem ale říkám, že regerese nejsou vůbec důležitý. není vůbec důležitý vědět čím jsem byl, to je tak leda pro zasmání atd, duležitý je jak člověk žije tento život.

Upravil(a) luděk (17. 9. 2014 14:23)

Není tady

#95 17. 9. 2014 14:24

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

luděk napsal(a):

... regerese nejsou vůbec důležitý. není vůbec důležitý vědět čím jsem byl, to je tak leda pro zasmání atd, duležitý je jak člověk žije tento život.

Souhlas smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#96 17. 9. 2014 14:47

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

luděk napsal(a):

... regerese nejsou vůbec důležitý. není vůbec důležitý vědět čím jsem byl, to je tak leda pro zasmání atd, duležitý je jak člověk žije tento život.

Souhlas smile

Souhlas se souhlasem smile

Zpomal.

Není tady

#97 17. 9. 2014 15:15

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

A tak to já bych ráda věděla, čím jsem byla v minulých životech. Jenže když už i duchovní lidé, jako Luděk, tvrdí, že to nelze spolehlivě zjistit, tak holt ty prachy za regeresi vyhazovat nebudu, no.

Není tady

#98 17. 9. 2014 17:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A tak to já bych ráda věděla, čím jsem byla v minulých životech.
Jak myslíš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
http://www.vestirna.com/minuly-zivot/

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#99 18. 9. 2014 6:28

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

může být tak jak píšeš.
ale jedno je pravda, že duše hledají nejmenší cestu odporu, tzn že najdou třeba velikého vojevůdce , protože se k němu váže spousta karmy, ostatních duší a jejich karmy atd. a v duchu se líp hledá  shluk stejných informací   a ještě k tomu hodně silných , než malá zapomenutá dušička v koutku.  jednou se mi stalo, že duše si ze mě vyloženě dělala srandu, laškovala...s duší mou, protože při těch skenech jsme oba ve vytržení ducha. tak jsem toho musel nechat, než jsme si ujasnili, že takhle ne. a pak to šlo, jinam, jiným směrem - tím správným.
všem ale říkám, že regerese nejsou vůbec důležitý. není vůbec důležitý vědět čím jsem byl, to je tak leda pro zasmání atd, duležitý je jak člověk žije tento život.

Tohle neznám... Je to něco jako cestovat v astrálu? K čemu je to dobré?

Zpomal.

Není tady

#100 18. 9. 2014 8:01

luděk
♥♥♥♥♥♥-

gymnasión napsal(a):

luděk napsal(a):

může být tak jak píšeš.

Tohle neznám... Je to něco jako cestovat v astrálu? K čemu je to dobré?

ne, není to cestování v astrálu.
jsou to jen skeny  ( člověk má na hlavě několik center pro telepatii, jedno je 6 čakra, třetí oko, pak sedmá- duchovní pro spojení s universem, pak je jedno centrum vzadu v týlu, kde je malý mozek , osobně to používám pro vstup do mysli někoho jiného , když se léčí a pak jsou dvě ,každé na jednom spánku . každý z nás určitě cítil  bolest- bodnutí ve spánku která za pár vteřin nebo minut sama pomine. to je způsobeno intenzivními energeticckými impulzy od lidí, kteří jsou např, nasraní a nebusí být zrovna na nás, jen si z nás udělají jakoby zesilovací stanici, použijí naši energii pro další skok.)
a duše používá všechny tyto dostupné prostředky k tomu, aby našla to , co hledá .  jenže je fakt dost lenošná a když nemá energii na spojení, tak hledá nejbližšího člověka, který má nějaké informace nebo si zněj vezme energii pro další skok. běžně to dělají léčitelé, když mají k dispozici medium. člověka, většinou ženu, kterou zhypnotizují a pak jí dávají příkazy k tomu, a by zkontrolovala nebo vyšetřila definovanou osobu.
asi tak, pro informaci.

Upravil(a) luděk (18. 9. 2014 8:38)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí