Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#951 4. 12. 2014 19:16

rossmery
Zablokovaný

Re: inkarnace duše

luděk napsal(a):

rossmery napsal(a):

Kdybys měl takový schopnosti Luďku,lidi by tě znali a obdivovali ......ale jak vidno, nikdo tě nezná a neoceňuje .
Tvoje pohádky jsou k smíchu , jsi chodící komplex méněcennosti .
Je to ostuda, když si dospělej chlap takhle vymýšlí ,místo aby šel a začal dělat něco užitečnýho .

tak znova.
není třeba aby tě lidí znali fysicky a z fotek, přednášek televize atd.
stačí když tě znají v duchu. proto máme duchovní život a s ním spojené vlastnosti

Tak dobře ,tak bys mohl vyléčit některý moje neduhy..........píšeš tady celý měsíce a důkaz nikde ......buď můj zachránce, můj léčitel , tichý anděl ...........
Nebo to jsou jen kecy a činy nikde ?

Není tady

#952 4. 12. 2014 19:48

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Ufffff....dumbom
Slovní bitva stále trvá, aniž poznamenala kohokoli z účastníku? lol

Zpomal.

Není tady

#953 4. 12. 2014 20:25

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

gymnasión napsal(a):

Ufffff....dumbom

Tak já nevím....je slovní bitva totéž co diskuse? Jsi účastník diskuse, nebo slovní bitvy? smile

Není tady

#954 5. 12. 2014 0:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eva. napsal(a):

Já ti nevím, luďku. Má milovaná babička tady není 22 let. A mé vzpomínky fungují úplně stejně, jako fungovaly, když ještě žila.

stolt U mňa nielen spomienky...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#955 5. 12. 2014 0:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

gymnasión napsal(a):

Ufffff....dumbom

Mňa ťažko poznamenala tým, že ma donútila rozmýšľať... kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#956 5. 12. 2014 8:43

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

O

luděk napsal(a):

Daphné napsal(a):

....jsem si tak teď představila kamenný hrad na skále, v opuštěné, odlehlé krajině, a tam, v nejvyšším patře nejvyšší věže, sídlí čaroděj. Jakmile kdekoli v kraji, kam dosáhne svým podvědomým pohledem, uvidí barvu, signalizující bolest a utrpení, vyšle hojící, tišící paprsek, jakési vlákno, spojující ho s trpícím......bolest utichne, trápení přestane.....a tak od věže neustále na všechny strany vystřelují léčivé paprsky. Ovšem existují zlé baby čarodějky, které jeho dílo zpochybňují, pokoru by mu cpaly, a dokonce by chtěly, aby lidi svůj život žili tak, jak přichází....ojojoj, nebýt těch babic, co nic nechápou a furt držkujou, kde bychom byli...

když to převedeš na anděla v oblacích , funguje to. andělé nezávisle na nás , opatrují lidi a jsou s námi . zahnat jej nemůžeš, protože od toho je anděl.

Jenže i ten anděl počká, dokud ho nepozadas, neporosíš...

z vlastní zkušenosti- tak 50/50 .  není to pravidlo.  viděl jsem sbírat a odnášet astrální nemoci od lidí, aniž by prosili.
možná je tam, časový posun .

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#957 5. 12. 2014 8:53

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

luděk napsal(a):

helena napsal(a):

musíš si najít jiný způsob.
Vždyť jo... to jen ty tvrdíš "když dostaneš darem kolo a neumíš jezdit. musíš pochopit k čemu to je a naučit se to používat".
Jakmile řeknu, že nemusím, začneš o něčem, čemu říkáš "najít jiný způsob" - ale na to jsem se neptala.
Obávám se, že veškerý tvý "porozumění" - ať už textu nebo lidem - sedí jak zajíček (ne, Ros, ten tvůj ne big_smile) v svý jamce... nebo spíš žába na prameni a odmítá uznat, že existujou i jiný úhly pohledu, než ten z jeho vysezenýho pelechu.

Ty mu tuhle možnost bereš
On je lůďa takový morfium... nebo opium (lidstva lol)

je spousta uhlů pohledu, otázkou je, jak jsou přínosné pro člověka. některé ho vedou do slepé uličky , a než se vrátíme zpět do bodu cesty, kde jsem odbočili , dá to nějaký čas. ten nám pak nasklonku života v poznávání může chybět.  jsou ovšem i lidé , kteří vše pochopí třeba v posledních týdnech života a jsou na tom s duchovnem stejně jako ti, kteří se celý život učí. - poznatek z vlastní praxe.

A ty jsi už pochopil, že ani bůh nevstupuje do osudů lidí, nezachranuje je je, neodvraci od nich bolest, nemoci, nepomáhá jim... nechává je jít jejich vlastní cestou i když ví, že některé vedou do slepých uliček...?
Kdo jsi ty, že si myslíš, že můžeš dělat to, co nedělá ani On?
Hm?

myslím, že dělá. lidi,kterí jsou zaháčkovaní v duchu dostávají automaticky sílu. nemusí prosit a denně se modlit. možná je to tím, že "mají dovoleno"
ostatně , boží déšt prší na všechny.  je jen na tobě jestli vezmeš deštník , nebo se necháš zkrápět.
třeba si nerozumíme jen proto, že to vidíme každý ze své ho lidského naučeného pohledu.
ty ze strany svobody, kdy vezměš deštník a schováš se, protože jsi se tak rozhodla, já se nachám zkrápět, protože je to např. fajn , a přínáší to další poznatky, který třeba nežádám ale jsou přínosem , a bůh nasype každému podle toho, kolik " každý z nás unese"
zkus se na to podívat přes božskou rovinu vyřaď všechny svoje poznatky , který to zkreslují .
myslím, že je  tam rozdíl.

Není tady

#958 5. 12. 2014 8:57

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Já ti nevím, luďku. Má milovaná babička tady není 22 let. A mé vzpomínky fungují úplně stejně, jako fungovaly, když ještě žila.

u mě je to jinak. asi je to tím, že vzpomínky jsou paralelně spojeny s duchovními procesy.

Upravil(a) luděk (5. 12. 2014 8:59)

Není tady

#959 5. 12. 2014 8:59

luděk
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

jestli jsem to pochopil, nenecháš se ničím a nikým ovlivnovat.
Nepochopil.

tak jak ?

Není tady

#960 5. 12. 2014 9:04

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

luděk napsal(a):

Daphné napsal(a):

Však Seli psala "pre natvrdlých". Bolest a trápení k životu patří, a to je všechno, co s tím můžeš dělat. A někdo ji opravdu potřebuje prožít, aby pochopil, aby se dokázal vymanit ze stereotypu, a podívat se na svůj život a způsob jeho prožívání včas jinýma očima. Ty mu tuhle možnost bereš....aspoň co o tom píšeš, teda.

to není pravda,  podivej se na to jinýma očima. jakou si vybereš cestu. utrapnou , kde každý den makáš a na konci cesty je snad nějaká odměna, nebo klidnou a laskyplnou , kdy ta odměna je podstatně blíž. pak si ji můžeš ještě užít a obohatit tím jiné.  platí to samozřejmě v duchu.

Je to marný, je to marný, je to marný.....
A jak by nebylo, když zijes iluzí, že TY víš lépe než ja, co je dobré pro MNĚ...,
Myslíš si,  že jsi kvalifikovaný expert na životy druhých lidí... To ti tedy nezávidím.

marný marný.
o té iluzi píšeš ty ve vztahu k sobě. 
a co se týče experta, nesmysl,
jen popisuju to , co znám a co mě pomáhá žit.  tak to nabízím ostatním jako alternativu.
proč ne ?

Není tady

#961 5. 12. 2014 9:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

u mě je to jinak. asi je to tím, že vzpomínky jsou paralelně spojeny s duchovními procesy.

No právě. Jenže původně jsi nepsal, že u tebe, ale všeobecně.
Mám pocit, že ty máš pocit big_smile že u všech ostatních jsou věci stejně jako u tebe, jen to ještě nevědí, a tak to do nich hustíš. Nebereš v potaz, že každý člověk jedinečný. dumbom
By mě zajímalo ve tvé věte - vzpomínky jsou paralelně spojeny s duchovními procesy - co to přesně v tomto případě je, ty konkrétní duchovní procesy.
Ty máš prostě všechno v duchu. Už jsem ti psala, že v duchu si můžu vymyslet cokoliv a můžu tím vymývat mozek ostatním, jako to děláš ty nám. Žádné hmatatelné důkazy svých schopností nejsi schopný podat, protože to máš v duchu. Já toho taky v duchu mám ... lol

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#962 5. 12. 2014 9:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

luděk napsal(a):

marný marný.
jen popisuju to , co znám a co mě pomáhá žit.  tak to nabízím ostatním jako alternativu.
proč ne ?

Nu, však nabízet můžeš. Ale ty nenabízíš, ty vnucuješ.
Že to pomáhá žít tobě, neznamená, že nutně musí pomáhat i jiným. Ale to ty nechceš pochopit.
Za sebe děkuji, nechci smile

Upravil(a) Eva. (5. 12. 2014 9:09)

Není tady

#963 5. 12. 2014 9:11

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

luděk napsal(a):

helena napsal(a):

je spousta uhlů pohledu
Jistě... jenže ty uznáváš jako jedinej správnej jen ten tvůj a jinou možnost prostě nepřipustíš.
nekteré skutky, které se nepovedou, nemusíte řešit.  řeší se samy
A zase jsme u tý zodpovědnosti...

ale připustím,
pokud jsou uhly pohledu  filosofické uvahy o životě , většinou člověku nicmoc nepřinesou.
jednu věc ale určitě.
tím , že s někým diskutujem, je  jisté, že se pokusíme podle téhle filosofie zkusit žít i my. takže přejímáme stejný druh života toho druhého, nebo jeho část do života svého. proč bychom o tom diskutovali , jen tak , aby řeč nestála ?

pokud žiješ v duchovní lásce, ta za tebe tu zodpovědnost v podstatě částečně řeší, protože víš automaticky co je dobré a co špatné

Tiež nesúhlasím - môžeš to vedieť teoreticky, ale prax ťa vždy pekne vyskúša... stolt Predloží ti dilemy, oriešky a hádanky, aby si sa nenudil... Myslím, že neexistuje nič také ako absolútne dobro či zlo, ale skôr dobro a zlo v danej chvíli a situácii (hovorím teraz o živote v 3D, aby bolo jasné).

jo to máš pravdu.

Není tady

#964 5. 12. 2014 9:12

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

marný marný.
proč ne ?

Nu, však nabízet můžeš. Ale ty nenabízíš, ty vnucuješ.
Že to pomáhá žít tobě, neznamená, že nutně musí pomáhat i jiným. Ale to ty nechceš pochopit.
Za sebe děkuji, nechci smile

nevnucuju, zase to cítíš jako vnucování , to je pak tvuj problem , ne muj.

Není tady

#965 5. 12. 2014 9:14

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

No právě. Jenže původně jsi nepsal, že u tebe, ale všeobecně.
Mám pocit, že ty máš pocit big_smile že u všech ostatních jsou věci stejně jako u tebe, jen to ještě nevědí, a tak to do nich hustíš. Nebereš v potaz, že každý člověk jedinečný. dumbom
By mě zajímalo ve tvé věte - vzpomínky jsou paralelně spojeny s duchovními procesy - co to přesně v tomto případě je, ty konkrétní duchovní procesy.
Ty máš prostě všechno v duchu. Už jsem ti psala, že v duchu si můžu vymyslet cokoliv a můžu tím vymývat mozek ostatním, jako to děláš ty nám. Žádné hmatatelné důkazy svých schopností nejsi schopný podat, protože to máš v duchu. Já toho taky v duchu mám ... lol

vzpomínky jsou paralelně spojeny s duchovními procesy jednoduše, když si vzpomenu na svoje zážitky, automaticky tam astralně cestuju takže je vidím jako vzpomínu- matně , a jako astrální projekci- čistě.

Není tady

#966 5. 12. 2014 9:18

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

luděk napsal(a):

Selima napsal(a):

Vzali. Neskôr sa začala týmito vecami zaoberať a dodnes občas "jasnovidne" poradí, ale myslím, že auru už nevidí.

takže asi nevzali. jinak by jí to nefungovalo

To najmarkantnejšie, kvôli čomu ju skoro zavreli na uzatvorené oddelenie psychiatrie - to jej vzali. Niečo zostalo alebo sa obnovilo.

tímhle prošli všichni moji známí, kterí měli nebo dostali "dary".
a jeden muj známý psychiatr , který měl dar ducha ( díky celoživotní práci na psychiatrii), jim nikdy neříkal, že jsou zralí na prášky. vysvětlil jim, co se s nimi děje a že se to musí naučit používat. a poslal je domu s tím, že když bude nejhuř, at zas přijdou na radu.

Není tady

#967 5. 12. 2014 9:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

luděk napsal(a):

vzpomínky jsou paralelně spojeny s duchovními procesy jednoduše, když si vzpomenu na svoje zážitky, automaticky tam astralně cestuju takže je vidím jako vzpomínu- matně , a jako astrální projekci- čistě.

Jo big_smile Já už toho astrálně nacestovala. big_smile
Ale přesto mé vzpomínky pořád fungují stejně přítomně teď, i když babička žila.

Není tady

#968 5. 12. 2014 9:22

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

luděk napsal(a):

Selima napsal(a):

Nie je karma trpenia, ale existujú rôzne spôsoby výuky a jeden - pre tých natvrdlejších - je bolesť. Keď mu ho vezmem bez jeho pričinenia, beriem mu možnosť ďalej rásť a vyvíjať sa sám. Keď ho nechám úplne "napospas", môžem mu zasa vziať nádej a vieru - ideál je asi niekde uprostred. Ísť osobným príkladom, dať radu, povzbudiť, chvíľku podať ruku a nechať potom ísť ďalej. 
Byť sám nemusí byť peklo - odhliadnuc od toho, že je to len dojem, ilúzia, Mája...

opět nesouhlasím , učit se nemusím pod pláštíkem bolestí.
ostatní co píšeš ... jo , to by šlo.

Ty jsi fakt slepý.
Selima jasne napsala, že bolest je JEDNIM z MNOHA způsobů, jak se učit. Ne že se musíš učit jen jejím prostřednictvím. To to v jejím textu fakt nevidis? Pak máš s tou bolesti ale opravdu dost problém, když na tebe odevšad vyskakuje...

ano , ale znova opakuju. nemusí se trpět pro poznání.  je i jiná cesta. pochopit, přijmout, ucítit.
myslím si, že utrpení je proto, že poznání narušuje moji vysněnou svobodu a pak se s tím mysl pere.

Upravil(a) luděk (5. 12. 2014 9:22)

Není tady

#969 5. 12. 2014 9:24

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

luděk napsal(a):

helena napsal(a):

tím , že s někým diskutujem, je  jisté, že se pokusíme podle téhle filosofie zkusit žít i my. takže přejímáme stejný druh života toho druhého, nebo jeho část do života svého.
Ale prd a vořech... diskuze je (v tomto významu) obhajoba, případně výměna názorů - ne jejich přejímání. Mimochodem - KDO by přejímal od KOHO?

navzájem.
nebo mi chceš tvrdit , že když budeš chodit diskutovat např o hudebním stylu třeba 2 měsíce s někým fakt znalým, že se ti nezmění pohled na věc ?

Nie... ak je to niečo už predtým trvalé, ba celoživotné, tak to nezmení ani debata s Mozartom. big_smile

to je škoda, protože se může přijít o spousty nových věcí do života.

Není tady

#970 5. 12. 2014 9:30

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

luděk napsal(a):

Daphné napsal(a):

luděk napsal(a):

duchovní láska je něco jiného. je to např . o tom, že jsem tady  pro tebe, mám možnost ti pomoct od starostí a ve zdraví. a ty o tom nebudeš vůbec vědět.

To je na tom to špatně, myslím. Pasuješ se někam, kde ti nepřísluší být....jako prodloužení boží ruky a úmyslu. Tak to ale být přece nemůže, protože boží úmysly nemůžeš znát. Tedy pokud nějaké nadjá (bůh) existuje, ale to ty potvrzuješ.

Zamilovaným netřeba vysvětlovat svobodu, oni ji mají (skoro mi připadá, že nechápeš správně význam a obsah slova svoboda)....a ano, když se nám nevede, svobodně odejdem, proti tomu ani (něco mezi nebem a zemí, říkejme tomu bůh) nemůže nic mít. Svoboda a každé naše rozhodnutí ssebou nese taky zodpovědnost, to je druhá strana téže mince. Za všechno, co uděláme, jsme zodpovědní. Slyšels´o božích mlýnech?smile (ale pak třeba, například, takový Luděk přiběhne a bude akutně "pomáhat"....to tě nikdy nenapadlo? Páchat dobro....)

pokud s bohem dokážeš komunikovat, znáš to, co bůh po tobě chce. sám ti to řekne.  ostatně v bibli je spousta skutečných událostí, kdy bůh něcoi někomu "řekl"  . samozřejmě v duchu.
zodpovědnost, té se nezříkám , samozřejmě je daná. ale pro každého zvlášt, každý má zodpovědnost jinou. nelze ji paušalizovat. když žijete v lásce, je to jiné. tím, že ji šíříte spontánně, nekteré skutky, které se nepovedou, nemusíte řešit.  řeší se samy opět tou vyzařovanou láskou. tady vidím spousty cest a významů pro člověka.
a zamilovaní, i když se odmilují a opustí druhého, nebo ještě ve stavu zamilovanosti jeden opustí druhého , jsou nadosmrti v duchu spojeni. ovlivnují  až do smrti jeden druhého, byť žijí s jiným partnerem. opět se vracím k tomu, že všichni jedno jsme a navzájem se v duchu - tímpádem i ve fysickém světě ovlivńujeme, aniž to tušíme.

Čiastočne to tak môže byť, ale otázka je, kde to ešte je láska a kde už začína tvoje ego tongue - z toho druhého kukajú akurát dobré prúsery (a nie vždy len pre teba...). A okrem iného - poznáš to príslovie, že cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami?

přísloví neberu, je to jen přísloví.
a láska, když maáme k dispozici božskou sílu , nemůže být zatížena egem.
a neříkej mi, že tě aspon trochu nepotěší, když se druhemu uleví od starostí smile

Není tady

#971 5. 12. 2014 11:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

luděk napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

O

luděk napsal(a):

když to převedeš na anděla v oblacích , funguje to. andělé nezávisle na nás , opatrují lidi a jsou s námi . zahnat jej nemůžeš, protože od toho je anděl.

Jenže i ten anděl počká, dokud ho nepozadas, neporosíš...

z vlastní zkušenosti- tak 50/50 .  není to pravidlo. viděl jsem sbírat a odnášet astrální nemoci od lidí, aniž by prosili.
možná je tam, časový posun .

Viděl? Opravdu? V astrálu? Tam toho je k vidění....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#972 5. 12. 2014 11:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

luděk napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

luděk napsal(a):

je spousta uhlů pohledu, otázkou je, jak jsou přínosné pro člověka. některé ho vedou do slepé uličky , a než se vrátíme zpět do bodu cesty, kde jsem odbočili , dá to nějaký čas. ten nám pak nasklonku života v poznávání může chybět.  jsou ovšem i lidé , kteří vše pochopí třeba v posledních týdnech života a jsou na tom s duchovnem stejně jako ti, kteří se celý život učí. - poznatek z vlastní praxe.

A ty jsi už pochopil, že ani bůh nevstupuje do osudů lidí, nezachranuje je je, neodvraci od nich bolest, nemoci, nepomáhá jim... nechává je jít jejich vlastní cestou i když ví, že některé vedou do slepých uliček...?
Kdo jsi ty, že si myslíš, že můžeš dělat to, co nedělá ani On?
Hm?

myslím, že dělá. lidi,kterí jsou zaháčkovaní v duchu dostávají automaticky sílu. nemusí prosit a denně se modlit. možná je to tím, že "mají dovoleno"
ostatně , boží déšt prší na všechny.  je jen na tobě jestli vezmeš deštník , nebo se necháš zkrápět.
smiletřeba si nerozumíme jen proto, že to vidíme každý ze své ho lidského naučeného pohledu.
ty ze strany svobody, kdy vezměš deštník a schováš se, protože jsi se tak rozhodla, já se nachám zkrápět, protože je to např. fajn , a přínáší to další poznatky, který třeba nežádám ale jsou přínosem , a bůh nasype každému podle toho, kolik " každý z nás unese"
zkus se na to podívat přes božskou rovinu vyřaď všechny svoje poznatky , který to zkreslují .
myslím, že je  tam rozdíl.

Myslím, že teď ale mluvíš o něčem jiném, než já.
Nikdy by mne nenapadlo se schovat pod deštník, pokud ke mně něco přichází ze Zdroje, tedy přichází to z mého nitra, z mé intuice... Poženu ale každého,kdo si bude myslet, že líp než já ví, co potřebuji, a bude na mě chtít páchat dobro, v tom a jenom v tom spočívá moje svoboda.

O tom, že každý dostane naloženo přesně tolik, kolik unese, tu není žádný spor. Nosíš dříví do lesa a sovy do Atén.

Není tady

#973 5. 12. 2014 12:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

luděk napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

luděk napsal(a):

to není pravda,  podivej se na to jinýma očima. jakou si vybereš cestu. utrapnou , kde každý den makáš a na konci cesty je snad nějaká odměna, nebo klidnou a laskyplnou , kdy ta odměna je podstatně blíž. pak si ji můžeš ještě užít a obohatit tím jiné.  platí to samozřejmě v duchu.

Je to marný, je to marný, je to marný.....
A jak by nebylo, když zijes iluzí, že TY víš lépe než ja, co je dobré pro MNĚ...,
Myslíš si,  že jsi kvalifikovaný expert na životy druhých lidí... To ti tedy nezávidím.

marný marný.
o té iluzi píšeš ty ve vztahu k sobě
proč ne ?

- ve vztahu ke mně jsou to moje iluze a to je v pořádku, tvé iluze ve vztahu ke mně jsou ale něco jiného, co v pořádku není. A to zase pro tebe to v pořádku není minimálně do té doby, pokud to k něčemu potřebuješ
- nabizím - ano, v tom nevidím problém, to je legitimní. Přes čáru je to vkládat, dávat, aniž by o tom ti druzí vůbec věděli

Není tady

#974 5. 12. 2014 12:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

luděk napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

luděk napsal(a):

opět nesouhlasím , učit se nemusím pod pláštíkem bolestí.
ostatní co píšeš ... jo , to by šlo.

Ty jsi fakt slepý.
Selima jasne napsala, že bolest je JEDNIM z MNOHA způsobů, jak se učit. Ne že se musíš učit jen jejím prostřednictvím. To to v jejím textu fakt nevidis? Pak máš s tou bolesti ale opravdu dost problém, když na tebe odevšad vyskakuje...

ano , ale znova opakuju. nemusí se trpět pro poznání.  je i jiná cesta. pochopit, přijmout, ucítit.
myslím si, že utrpení je proto, že poznání narušuje moji vysněnou svobodu a pak se s tím mysl pere.

O tom se tu s tebou ale nikdo nepře.
Většina z nás jen říká, že někteří lidé tímhle pro svůj růst a osvobození prostě musí projít. A říkáme to většinou z vlastní zkušenosti. Já sama za sebe po téhle "očistné cestě" za, pro tebe zbytečné, utrpení děkuji. Jak napsala Sel - byla jsem enormě tupá a bez toho, čím jsem si prošla, bych nejspíš nikdy nezjemněla, nenašla a neotevřela si své citlivé kanály vnímání.
To, co ty vnímáš jako zlo, bylo pro mne nejvyšší dobro, které na mě pršelo a já se nemohla schovat pod žádný deštník, protože takový ani není...
Prostě jak napsala Vanil - zlo a dobro jsou stranami jedné mince, není třeba jedno démonizovat a druhé glorifikovat.
Není třeba se ani bát.
Stačí to přijmout a pak s tím naložit pro své nejvyšší dobro. To nikdo jiný, ani ten nejlepší léčitel, dokonce ani bůh sám, za nás neudělá.

Není tady

#975 5. 12. 2014 12:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tak jak ?
Nenechat se "ničím a nikým ovlivnovat" je naprostej nesmysl.
A proč - na to se snad ptát nemusíš.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí