27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj,
chtěl bych se zeptat na vae zkuenosti s vyhořelostí ve vztahu. S partnerkou jsme spolu osmým rokem. Známe se ji od puberty, taková ta první platonická láska. Po letech jsme se dali do hromady a byla to láska jako trám.
Teď máme téměř tříletého syna a ná vztah je hodně blízko krachu, alespoň mi to tak připadá. Nesu na tom samozřejmě svoji část viny, nicméně teď bych chtěl ná vztah dát dopořádku a nějak mi to nejde. Máme hezké bydlení, na které jsme si vzali hypotéku, já se snail vydělat peníze, aby jsme ji mohli splácet. Před narozením syna to jetě lo, ale po jeho narození jsme spolu přestali prakticky intimně ít. Jenom jsem pracoval a kdy u jsem měl chvilku času, tak jsem dostal syna a byl s ním. K tomu jetě můj koníček florbal (tréninky, zápasy atd.).
Cca. před půl rokem jsem docela po haluzi objevil přítelkyninu virtuální nevěru na sociální síti a myslím, e se odehrávala a moná i odehrává v realitě. Samozřejmě jsem jí to řekl a řekl jsem ji i svůj názor. Bylo mi vyčteno úplně vechno a hlavně jsem s hrůzou zjistil, e přítelkyně si z naeho vztahu nepamatuje prakticky nic hezkého. Do té doby jsem bral ná vztah jako samozřejmost a a toto odhalení mi ukázalo, e se o vztah musí pečovat.
Tak jsem se začal snait, moji přítelkyni mám opravdu rád, ale zlepení přichází velmi pozvolně (téměř mikroskopicky). Myslím si, e mne přestala milovat a má na mně nějakou averzi. Naopak si myslím, e miluje toho týpka z internetu, který jí píe krásné věci, ale neřeí s ní kadodenní problémy a starosti.
Nicméně situace je taková, e teď nechce ona intimně ít se mnou, nechce se dle jejiho vyjádření ani rozcházet a má mne prý ráda.
Sakra co s tím??? Poradí někdo?
Není tady
Tak doktor molka, Getline.............takhle od noasu to vypadá na klasický zádrhele v komunikaci a to se musí rozplétat postupně a od detailu To tvé povídání je takové povechné - co se nedivím, ani nepohoruju, jen, e z toho materiál na radu nevykutá. Jestli chcete vztah zachránit oba, tak bych mazala být vámi do poradny - kdy vám nesedne, tak do jiné - prostě k někomu, kdo bude poslouchat ty jednotlivé historky, ty kousky, ze kterých se patrně skládá vae nedorozumění. A pomůe vám je postupně přeskládat. Tady je to asi moc veřejné.
Kadopádně ti moc fandím, ono není moc chlapů, co jim dojde, e i pro vztah platí, e "bez práce nejsou koláče" .
Jediné, co mně napadá a co bys mohl udělat, je dát jí čas a prostor, aby se mohla vypovídat, co ji vlastně trápí. Ono to enským větinou pomůe u samo o sobě - ujasníme si to, kdy to vyřkneme. Obrnit se proti výčitkám a nerudnostem a říct si, e je to něco, jako kdy musíte vyčistit jímku, nebo podobně (ale to jí proboha takhle neprezentuj!
) A nechat ji mluvit. Větina en ocení u tohle samo.
Není tady
Njn, klasika: kým si ju mal istú, kalal si na ňu... a a keď si niekoho nala, hoci virtuálne, vimol si si, e existuje a e by si ju mohol strati. Take sa jej nedivím, e si pestuje JEHO - mám pocit, e vo chvíli, keď by prejavila náklonnos k tebe, znovu by si si ju odfajkol ako "vybavenú" a odkráčal žahostajne za svojimi záujmami... (Ono sa florbal a s.e.x nejako vylučujú? )
Upravil(a) Selima (2. 9. 2014 23:14)
Není tady
Selima napsal(a):
Njn, klasika: kým si ju mal istú, kalal si na ňu... a a keď si niekoho nala, hoci virtuálne, vimol si si, e existuje a e by si ju mohol strati. Take sa jej nedivím, e si pestuje JEHO - mám pocit, e vo chvíli, keď by prejavila náklonnos k tebe, znovu by si si ju odfajkol ako "vybavenú" a odkráčal žahostajne za svojimi záujmami... (Ono sa florbal a s.e.x nejako vylučujú?
)
Jojo, přesně tak, pánovi asi něco podstatného uniklo.
Není tady
neřeí s ní kadodenní problémy a starosti
Hm... a ty je s ní řeí kdy, kdy "Jenom jsem pracoval a kdy u jsem měl chvilku času, tak jsem dostal syna a byl s ním. K tomu jetě můj koníček"? To ti asi taky moc času nezbejvá, řekla bych.
A jestlis "bral ná vztah jako samozřejmost", pak bych si skoro troufla myslet, e tě ani nenapadlo říkat jí - aspoň občas - ty "krásné věci"... nebo se mejlím?
Upravil(a) helena (3. 9. 2014 6:47)
Není tady
Ahoj, děkuji za vechny příspěvky a budu rád, pokud budte ragovat dál.
Kadodenní strosti, jako zaplatit hypotéku, nakoupit, pohlídat malého, přinést to a odnést tohle. Vstávat v 4:30, být v práci, po návratu domů dostat kluka na hlídání, nebo jít na trénink, uspat ho a pak dělat na počítači práci, kadý den... O víkendu jet na druhou stranu republiky na zápasy. Dotoho kolení v zahraničí.
Nechci se tímto omlouvat, spí jen na vysvětlenou. Bohuel patřím k lidem, kterým nestačí naznačovat, prostě to nepochopím. Ideální je mně kopnout do hlavy a přesně zařvat co se děje.
Před narozením malého to fungovalo, bohuel po jeho narození ne . Je to můj první syn, přítelkyně ji třetí potomek a myslel jsem si, e je to lehčí.
Nějak jsem si idealizoval situaci ve ktré jsme byli a říkal jsem si, e jetě tohle vydríme a pak to bude lepí. No bohuel jsem se vzpamatoval a ji výe popsaným...
Teď nestavím nae materiální zabezpečení na první místo, moná e je ji pozdě, ale chci dostat jetě anci.
Závidím, vem, kterým vztah funguje a kdyby napsal někdo kdo proil ve vztahu taky krizi a vztah dokázal zachránit byl bych moc rád.
Není tady
Vstávat v 4:30, být v práci, po návratu domů dostat kluka na hlídání, nebo jít na trénink, uspat ho a pak dělat na počítači práci, kadý den... O víkendu jet na druhou stranu republiky na zápasy. Dotoho kolení v zahraničí.
Nechybí ti v tom výčtu něco?
Není tady
Zaili sme krízu vo vzahu, chvížu sme ho ete resuscitovali, ale potom sme sa rozili... U nás teda boli aj iné problémy, ale určite aj to "zovednenie", prípadne "zautomatizovanie", "zžahostajnenie". Uisujem a, e bohuiaž nie si sám, kto je workoholik a rodinu má len preto, lebo sa to sluí a majú ju vetci - bývalý to mal podobne, tie nestačili náznaky, ani povedanie nahlas... reagoval a na krik a hádky, to som zasa bola údajne hysterická.... nejaký čas som ete ten vzah ahala takpovediac sama, ale dlhodobo je to neúnosné. Tak som v istom bode vzdala a panáčik sa nestíhal čudova, čo sa deje ("čo sa ti stalo?"...). Rozchod bol u len logické pokračovanie.
Není tady
Děkuji za vae příspěvky.
Helčo, chybí mi tam chvilka pro partnerku a kdybych mohl vrátit čas, tak by tam byla, třeba na úkor tréninku, nebo pracovního nasazení. Čas nevrátím, hledám jak ven z krize. Plzák tvrdí, e pokud se krize vyřeí tak je vztah hezčí a kvalitnějí jak před krizí. To je věc, která mne motivuje o partnerku "bojovat" a také samozřejmě to, e ji mám moc rád.
Selimo, mrzí mne, e vá vztah dopadl rozchodem, není to pro mne moc povzbudivé. Děkuji ti za tvůj názor. Mám takovou práci, která bohuel potřebuje nadení já ho měl a byl jsem v práci dobrý. Hloupě jsem si myslel, e mi to, e dokái zajistit rodinu u partnerky zajistí respekt, uznání a lásku. Bohuel jsem otevřel pozdě oči.
Uvědomuji si velké mnoství svých chyb, ale jak jsem ji psal, u je nedokái vzít zpět. Já se chci dívat do předu a přál bych si, aby ná vztah dostal jetě jednu anci. Hledám radu jak něco udělat líp a ne to co jsem neudělal dobře
Není tady
chybí mi tam chvilka pro partnerku
Nejen... aspoň podle mýho pohledu... nějak se nezmiňuje o "chvilkách" společnejch, s celou rodinou...
Hledám radu jak něco udělat líp a ne to co jsem neudělal dobře
Ale to přece souvisí... kdy ví, cos "neudělal dobře", pak taky ví (nebo bys vědět měl) "jak něco udělat líp"... či to zkusit jinak, ne jsi dělal doteď a nefungovalo to.
Konkrétní radu na míru uitou nedostane a ani dostat nemůe, páč schází informace z druhý strany... moná by nebyla od věci nějaká "opravdová" poradna. Třeba jen proto, aby vás tam naučili spolu mluvit a vyjadřovat svý pocity i přání vůči druhýmu... zdá se mi toti, e to vám chybí moná víc, ne "pouhý" intimní souití - to u je jen pička ledovce.
Není tady
Getline, před osmi lety jsi tady psal o osmiletém vztahu s partnerkou a nejspí o jeho konci ze stejných důvodů, o jakých píe teď. Nevystoupils ze svého kruhu a chová se ve vztahu stejně (nesprávně). Nepoučil ses, jak to udělat jinak? Bude se ti to nejspí stále opakovat, dokud nezmění své chování. Jdi nebo jděte spolu do poradny, kdy na to nemůete přijít ve dvou. U nejsi nejmladí a čas utíká. Tvá přítelkyně má zřejmě 2 děti z předchozího vztahu, jak jsem vyrozuměla z tvého psaní. Nejspí ani ona u nechce vrhat se do dalích vztahů, moná u jí taky není 20. Myslím si, e máte anci, pokud spolu chcete skutečně být, pokud se milujete a budete spolu na svém vztahu pracovat.
Btw e něčí vztah je po překonané krizi hezčí, ne byl, toho se nedr. To není pravidlo. Je to individuální.
My jsme s bývalým manelem ustáli dvě krize a při třetí jsme se po více ne 20 letech rozeli.
Myslím si, e kdy mezi partnery u není láska, ít spolu ze zvyku nebo z jiných důvodů není hezký ivot.
Upravil(a) Eva. (4. 9. 2014 7:35)
Není tady
No, Getline, proč o vem píe jako o vztahu ? Má svůj dům, svoji práci, svoje kamarády, svoje děti a doma enu jako sluku, která tam prostě je, jako správce veho Tvého. Jaký čas tráví s ní ? Povídá si s ní kadý den, ajk se měla, co se stalo ? Koukáte se na filmy ? Jezdíte na dovolenou ? Ví vůbec co má ráda, po čem touí ? Jaké jsou její sny ? Co musela obětovat ?
Není tady