6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím.
Je tu někdo, kdo měl dítě v jeslích? Měla bych nastoupit do práce, ale mám z toho dost strach. Je to v pohodě, nebo si myslíte, e by dítě mělo být co nejdýl se mnou doma?
Není tady
TerezaTe napsal(a):
Zdravím.
Je tu někdo, kdo měl dítě v jeslích? Měla bych nastoupit do práce, ale mám z toho dost strach. Je to v pohodě, nebo si myslíte, e by dítě mělo být co nejdýl se mnou doma?
mUJ NAZOR JE,ZE DITE BY MELO BYT S MATKOU CO NEJDYL.
Není tady
eremuruss napsal(a):
TerezaTe napsal(a):
Zdravím.
Je tu někdo, kdo měl dítě v jeslích? Měla bych nastoupit do práce, ale mám z toho dost strach. Je to v pohodě, nebo si myslíte, e by dítě mělo být co nejdýl se mnou doma?mUJ NAZOR JE,ZE DITE BY MELO BYT S MATKOU CO NEJDYL.
To je sice chvályhodné, ale záleí na tom, proč se má (chce) Tereza vrátit do práce.
Chybí peníze? Hrozí zaměstnavatel, e místo obsadí, a to je natolik lukrativní, e ho Tereza nechce ztratit? Jiné důvody?
Ono se těko radí - osobně jsem taky pro, aby dítě bylo s mámou co nejdéle, ale jsou situace, kdy prostě není jiná cesta.
Není tady
DITE BY MELO BYT S MATKOU CO NEJDYL
Ono to taky pokadý nejde...
Jedno mý dítě lo v půl roce, ty dalí ve dvou letech... a na ádným to následky nezanechalo.
Není tady
helena napsal(a):
Jedno mý dítě lo v půl roce, ty dalí ve dvou letech... a na ádným to následky nezanechalo.
Ale podle tebe se to přece nedá brát. Ty jsi tady vyhláená krkavčí máteř, přeci.
Není tady
helena napsal(a):
To bychom se museli zeptat tvých dětí ...........podle mě jsou jesle hrozná záleitost ,ale dneska jsou lidi hladoví a nemůou se obejít bez "důleitých věcí " , tak na to doplácejí děti .
Není tady
helena napsal(a):
Přesně tak! Za nás se chodilo do jeslí od malička normálně a myslím, e jsme to vichni přeili a ádné následky nemáme. V cizině mají mateřské dost krátké a také tam ty děti ijou.
Myslím, e se z toho dnes dělá velký humbuk.
Není tady
LENNNA napsal(a):
helena napsal(a):
Jedno mý dítě lo v půl roce, ty dalí ve dvou letech... a na ádným to následky nezanechalo.Přesně tak! Za nás se chodilo do jeslí od malička normálně a myslím, e jsme to vichni přeili a ádné následky nemáme. V cizině mají mateřské dost krátké a také tam ty děti ijou.
Myslím, e se z toho dnes dělá velký humbuk.
souhlasím...
Není tady
dneska jsou lidi hladoví
A včera se nás nikdo moc neptal...
Není tady
helena napsal(a):
dneska jsou lidi hladoví
to je jasné... dříve se chodilo do práce pro zábavu
Není tady
Jsem ráda, e jsem mohla být s kadým dítětem do tří let doma. Nedovedu si představit, jak dávám rok a půl roční dítě do jeslí. Děti vyrostou, a jejich dětství u nikdo nevrátí.
Ale jestlie má práci prestiní , nebo do práce prostě musí....
Není tady
helena napsal(a):
dneska jsou lidi hladoví
Tys neměla manela , kterej by tě s dítětem ivil?
Já se pamatuju, e za nás byly vechny enský dlouho doma a jen jedna sousedka lítala do jeslí a vichni okolo jí pomlouvali .A její děti jsou fakt exoti ......dodnes.
Není tady
olasik napsal(a):
helena napsal(a):
dneska jsou lidi hladoví
A včera se nás nikdo moc neptal...Tys neměla manela , kterej by tě s dítětem ivil?
Já se pamatuju, e za nás byly vechny enský dlouho doma a jen jedna sousedka lítala do jeslí a vichni okolo jí pomlouvali .A její děti jsou fakt exoti ......dodnes.
to není tím, e chodily do jeslí... erem seděla s dětmi doma a syn je taky "exot"
Není tady
Tys neměla manela , kterej by tě s dítětem ivil?
Neměla jsem jedno dítě...
Není tady
aprill napsal(a):
olasik napsal(a):
helena napsal(a):
dneska jsou lidi hladoví
A včera se nás nikdo moc neptal...Tys neměla manela , kterej by tě s dítětem ivil?
Já se pamatuju, e za nás byly vechny enský dlouho doma a jen jedna sousedka lítala do jeslí a vichni okolo jí pomlouvali .A její děti jsou fakt exoti ......dodnes.to není tím, e chodily do jeslí... erem seděla s dětmi doma a syn je taky "exot"
NO jasně, spí to bylo tím, e maminka -ta sousedka byla exot a neuměla svojí situaci vyřeit jinak ne jeslema.
Není tady
Syna jsem dala do jeslí, kdy měl dva roky. Byl tam jenom dopoledne, v práci mi vyli vstříc. Jesle jsem měla hned u baráku. Bylo to tam takového rodinného typu a klukovi se tam líbilo. A kadý den po "o" tam byla maminka jako na koni.
Není tady
Pravda je , e moje máma s náma byla do mých 15 let doma .
Milovala moji sestru a zůstalo jí to , dodnes ji povauje za svoje miminko (letos je sestře 50 let ) A skutečně moje sestra je naprosto nesamostatnej člověk, kterej potřebuje vodit za ručičku .
20 let jí ivil manel (seděla doma) a ted pracuje s mojí dcerou (samozřejmě jsem to já zařídila) a vyaduje, aby se dcera, která je o 30 let mladí o ni starala, radila jí a vyaduje různé úsluihy, včetně toho, e si půjčuje peníze. Prostě je zvyklá mít maminku za zadkem a vude jí hledá celej ivot .
A kdyby se náhodou mooje dcera vzepřela , obě svorně -babička i sestra by jí tvrdě odsoudily, e nechce slouit miláčkovi .
Není tady
je zvyklá mít maminku za zadkem
Nebo je jen "ikovná"... co by zařizovala, kdy má na to lidi...
Není tady
helena napsal(a):
je zvyklá mít maminku za zadkem
Nebo je jen "ikovná"... co by zařizovala, kdy má na to lidi...
To je moný,ale je na tom dobře vidět, jak můe člověk výchovou ovlivnit dítě, nebo zničit . Já jsem celej ivot díky tomu měla za sebou prázdno, ádnou oporu.
Není tady
Kdyz jsem jeste byla svobodna holka bez zavazku,pracovala jsem ve fabrice,ktera mela skolku.Uz tehdy me bylo lito tech deti,ktere museli vstavat tak brzo,aby maminky stihli praci na 6 hodinu,skolka byla otevrena od 5.30.Sama jsem si rikala,ze nedopustim,aby moje deti museli od mala takhle brzo vstavat.S detma jsem byla doma u kluka do predskolaka u dcery do 4 let.Potom jsem pracovala od 8 hodin,abych si deti vypravila do skoly a nemuseli pred skolou chodit do druziny..Na zkracenou pracovni dobu jsem chodila do synovo 13 let.Potom jsem rovnou presla do trismeneho provozu.
Me samotne vadilo,kdyz moje mama chodila do prace na 8.30 a ja od 7 hodin musela ve skole sedet v satne na lavicce samozrejme sama,protoze nikdo tak brzy nechodil.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kdyz jsem jeste byla svobodna holka bez zavazku,pracovala jsem ve fabrice,ktera mela skolku.Uz tehdy me bylo lito tech deti,ktere museli vstavat tak brzo,aby maminky stihli praci na 6 hodinu,skolka byla otevrena od 5.30.Sama jsem si rikala,ze nedopustim,aby moje deti museli od mala takhle brzo vstavat.S detma jsem byla doma u kluka do predskolaka u dcery do 4 let.Potom jsem pracovala od 8 hodin,abych si deti vypravila do skoly a nemuseli pred skolou chodit do druziny..Na zkracenou pracovni dobu jsem chodila do synovo 13 let.Potom jsem rovnou presla do trismeneho provozu.
Me samotne vadilo,kdyz moje mama chodila do prace na 8.30 a ja od 7 hodin musela ve skole sedet v satne na lavicce samozrejme sama,protoze nikdo tak brzy nechodil.
Má pravdu Erem, já to vidím na naich vnoučatech , někdy je veze dcera za mnou do Prahy a vstávají v est a jsou úplně hotový , jedou asi hodinu , jsou zničený, zelený , ospalý a to je jetě čeká jen hodná babička , která jim udělá, co jim na očích vidí .
Zatímco ve kolce je otravnej kolektiv a často zlá učitelka.
Třeba vnučka měla ve kolce učitelku, která dětem vyhroovala ( 3, 5 letý děti), e kdy budou brečet, e je vyhodí ze kolky na ulici , řadová učitelka !!
Není tady
Kdy jste si vybrali blbou kolku...
Pokud mluvím za "nae" kolky, nikde si nestěujou - ani děti, ani rodiče.
Není tady
olasik napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Me samotne vadilo,kdyz moje mama chodila do prace na 8.30 a ja od 7 hodin musela ve skole sedet v satne na lavicce samozrejme sama,protoze nikdo tak brzy nechodil.Má pravdu Erem, já to vidím na naich vnoučatech , někdy je veze dcera za mnou do Prahy a vstávají v est a jsou úplně hotový , jedou asi hodinu , jsou zničený, zelený , ospalý a to je jetě čeká jen hodná babička , která jim udělá, co jim na očích vidí .
Třeba vnučka měla ve kolce učitelku, která dětem vyhroovala ( 3, 5 letý děti), e kdy budou brečet, e je vyhodí ze kolky na ulici , řadová učitelka !!
To je teda hrůza. Řadová učitelka a co si dovolí. Kdyby to byla ředitelka, tak neřeknu, ale obyčejná úča...
Ale váně, myslím, e kolektiv je pro tyhle prata leckdy lepí, ne rozmazlující babička.
A ne kadé dítě je hotové, kdy musí brzy vstávat. Synáčkové jsou oba ranní ptáčata, hlavně ten mladí.
Oba chodili do koly od tří let, a nevypadají, e by to na nich nechalo neblahé následky. Naopak. Byli brzy hodně samostatní, nedreli se mě pořád za sukně.
Já byla taky ve kolce od dvou let. A snad ze mě není ani asociál ani ivotní ztroskotanec.
Nedělala bych z toho tragédii.
Ad saňoidní učitelka ve kolce - taky jsme na jednu narazili, tedy spí ona narazila, a docela tvrdě. Stačil jeden rozhovor (tedy spí můj monolog) z oka do oka, a byl klid a pokoj, nebylo ve kolce milejí učitelky
Není tady
Já si myslím, e záleí na typu dítěte a ti introverti to skutečně patně snáej, ten kolektiv v tak nízkým věku .
U introverta je to spí zátě, ne trénink .
Není tady
olasik napsal(a):
Já si myslím, e záleí na typu dítěte a ti introverti to skutečně patně snáej, ten kolektiv v tak nízkým věku .
U introverta je to spí zátě, ne trénink .
My jsme měli těstí jak na jesle, tak na kolku. Ráno jsme chodili na 8 hod., ale i později podle domluvy. Jesle i kolka byly mení zařízení, příjemná rodinná atmosféra. A kluk je spíe introvert, ale nebyl dítě, které si samo hraje v koutečku.
Není tady