Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 27. 8. 2014 21:22

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pekelní lidé

modrovous napsal(a):

Nebylo by lepší se vrátit k tématu, než tady probírat psychiatrický diagnózy? Než se tady začala probírat vlkodavova anamnéza, dalo se to docela číst. roll

Fakt se to dalo číst? Já toho tedy nebyla schopna. Stačilo mi pár vět, abych pochopila, že pán to nemá v hlavě v pořádku a nechápu, proč bych měla diskutovat o zjevných blbostech? kdybych napsala vlákno, že se mezi námi pohybují modří neviditelní trpaslíci, tak byste se tím taky vážně zabývali?

Není tady

#127 27. 8. 2014 21:32

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

gymnasión napsal(a):

haiel napsal(a):

Dobře, a proč by se to teda mělo léčit, když ten člověk nikomu neškodí? Takoví lidé dokáží normálně fungovat....mají rodiny, chodí do práce.......

Blbý je, že se na to přijde, když se to fungování zasekne... a někdy div nelítaj´ vozubený kolečka z motóru..

No jo, tak.....zaseknout se může cokoliv kdykoliv u kohokoliv.
Asi mělo padnout něco o tom, že každý člověk s nějakým tím rozšířeným spektrem vnímání by měl mít především schopnost to nějak ukočírovat. Je jasný, že někoho to dostane, o tom žádná.

Ti, co to kočírujou, měli štěstí, že včas pochopili, že to neni na doktora, a učili se s tim nějakou dobu žít, a případně svou schopnost produktivně či účinně užít..

Zpomal.

Není tady

#128 27. 8. 2014 21:34

olasik
Zablokovaný

gymnasión napsal(a):

haiel napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Blbý je, že se na to přijde, když se to fungování zasekne... a někdy div nelítaj´ vozubený kolečka z motóru..

Asi mělo padnout něco o tom, že každý člověk s nějakým tím rozšířeným spektrem vnímání by měl mít především schopnost to nějak ukočírovat. Je jasný, že někoho to dostane, o tom žádná.

Ti, co to kočírujou, měli štěstí, že včas pochopili, že to neni na doktora, a učili se s tim nějakou dobu žít, a případně svou schopnost produktivně či účinně užít..

schizofrenii není možné ukočírovat , neexistuje člověk,který by to dokázal.......proč se pořád vyjadřuješ k věcem o kterých nemáš vůbec tucha? Děláš si tady z lidí legraci? Mně to moc vtipný nepřijde ,takhle psát o vážné nemoci.

Radši umřít a být svatý než dřít jako mourovatý.

Není tady

#129 27. 8. 2014 21:36

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

haiel napsal(a):

Ivana napsal(a):

...
Aha, takže schizofrenie je jenom jiný pohled na realitu? Tak to pardon, to si opravdu rozumět nemůžeme. Já totiž patřím do té materialistické sekty, co věří vědě a tomu, že schizofrenie je duševní nemoc, která se mimo jiné vyznačuje tím, že dotyčný nemocný člověk má bludy tj. přesvědčení o věcech, které neexistují nebo nejsou možné, jsou jenom plodem jeho nemocné mysli.

Dobře, a proč by se to teda mělo léčit, když ten člověk nikomu neškodí? Takoví lidé dokáží normálně fungovat....mají rodiny, chodí do práce.......

Já ve své práci poznala několik schizofreniků a nikdo nedokázal normálně fungovat. Oni totiž nerozeznají, co je skutečnost a co blud a většinou se jejich stav bez léků zhoršuje. Někomu nepomůžou bohužel ani ty léky a jsou úplně zcela mimo. Takoví lidé jsou třeba přesvědčeni, že jejich blízcí jim ubližují a oni se jen brání. Třeba takový Volkodav  může za chvíli pojmout přesvědčení, že jeho manželka nebo dítě nebo matka patří k Pekelným lidem  a je to v loji. Jenže tito duševně nemocní jsou přesvědčeni o tom, že jejich bludy jsou realita a nikdo je k doktorovi nedostane. Takže se to holt nechá být až do doby, kdy začnou být opravdu nebezpeční a pak teprve je do té léčebny odvezou. já jako správný materialista nevěřím na nějaké rozšířené vnímaní reality, takže v tomto si neporozumíme. Věřím na zdravou nebo nemocnou mysl.

Ano, když už člověk z jakéhokoliv důvodu přestane normálně fungovat, je namístě nějaká terapie.

Není tady

#130 27. 8. 2014 21:37

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

modrovous napsal(a):

Nebylo by lepší se vrátit k tématu, než tady probírat psychiatrický diagnózy? Než se tady začala probírat vlkodavova anamnéza, dalo se to docela číst. roll

Fakt se to dalo číst? Já toho tedy nebyla schopna. Stačilo mi pár vět, abych pochopila, že pán to nemá v hlavě v pořádku a nechápu, proč bych měla diskutovat o zjevných blbostech? kdybych napsala vlákno, že se mezi námi pohybují modří neviditelní trpaslíci, tak byste se tím taky vážně zabývali?

Já ano.

Není tady

#131 27. 8. 2014 21:37

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Ivano, někdo si přečte Vergilia v originále, někdo dá přednost komiksům. smile  Někdo nevěří ničemu, co si nemůže osahat, někdo je založený úplně opačně. Nevidím důvod k tomu, dělat z někoho blázna jen proto, že nerozumím tomu, co říká.
Vždyť to vlákno můžeš docela jednoduše ignorovat. Pokud vím, nikdo ti nedrží pistoli u hlavy a nenutí tě, abys diskutovala o "zjevných blbostech". 
Ale osobně čtu ráda haiel, Míšu Kuličku i další "duchařky", i když někdy nechápu, jde to mimo mě. A co jako? To snad neznamená, že jim budu vymýšlet nějakou diagnózu.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#132 27. 8. 2014 21:41

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

modrovous napsal(a):

Vidím to naprosto stejně - hlavně s těma trpaslíkama.
Svůj názor na jsem vyjádřila hned na první stránce a nenapadlo by mě, že toto téma bude brát někdo vážně.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#133 27. 8. 2014 21:44

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Ach jo. roll

Jan Werich

Není tady

#134 27. 8. 2014 21:48

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

olasik napsal(a):

gymnasión napsal(a):

haiel napsal(a):

schizofrenii není možné ukočírovat , neexistuje člověk,který by to dokázal.......proč se pořád vyjadřuješ k věcem o kterých nemáš vůbec tucha? Děláš si tady z lidí legraci? Mně to moc vtipný nepřijde ,takhle psát o vážné nemoci.

Oli, cituju:
"každý člověk s nějakým tím rozšířeným spektrem vnímání". To neni nemoc, nebo jo?

Zpomal.

Není tady

#135 27. 8. 2014 21:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

modrovous napsal(a):

Ale osobně čtu ráda haiel, Míšu Kuličku i další "duchařky", i když někdy nechápu, jde to mimo mě. A co jako? To snad neznamená, že jim budu vymýšlet nějakou diagnózu.

Fousi ... jako ... mám tě ráda, ale jestli mě budeš zahrnovat mezi "duchařky", tak bude asik po lásce, bo s duchařinou jako fakt nemám nic společného dumbom

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#136 27. 8. 2014 22:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Míša Kulička napsal(a):

olasik napsal(a):

...........musíš přesně rozlišovat blud a nadpřirozený schopnosti ........

Blud je to ve chvíli, kdy vyfásneš diagnózu ... smile

Tú vyfasovala aj moja teta, hoci v skutočnosti si liečila len depresiu - niekto, asi jej doktorka, na ňu fasoval lieky na schizofréniu. Prišla na to cez svoj účet u zdravotnej poisťovne - a to boli fukoty!!!! Pritom v skutočnosti žiadnu schizofréniu nemá (a už vďakabohu ani depresiu).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#137 27. 8. 2014 22:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

dokáží je prasárna
"Současné slovníky i jazyková poradna ÚJČ AV ČR se jednoznačně přiklánějí k tvarům dokážu/dokážou. Varianta dokáži/dokáží je hodnocena jako knižní."
http://www.proofreading.cz/dokazu-dokaz … azi-dokazi

Aj knihy sú zjavne prasárna... big_smile Tým sa vysokoškoláci s dobrou prácou a vlastným domom (t.j. dobré partie) oblúkom vyhýbajú.

Upravil(a) Selima (27. 8. 2014 22:56)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#138 27. 8. 2014 23:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

modrovous napsal(a):

Nemusíš diskutovať - ale čo keby si nechala prípadne diskutovať JEHO a OSTATNÝCH? Ja nechodím na Miminka alebo Recpty, ale nesnažím sa im to tam zrušiť s tým, že keď JA nechápem, prečo by som mala diskutovať, nemôže diskutovať ani nikto iný...? va
A modrí trpaslíci by ma U TEBA určite zaujali, to by som debatovala o106.

Upravil(a) Selima (27. 8. 2014 23:01)

Brita

Není tady

#139 28. 8. 2014 6:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ole, teď se budu v ostele u každýho amene smát
Tak se svěř panu faráři, Kuldo... a smát se bude on http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png (že důstojnýho pána pozdravuju)

proč bych měla diskutovat o zjevných blbostech?
Ivano, když mě nějaká knížka po pár stránkách přestana bavit, tak ji prostě odložím... a nevytýkám jinejm čtenářům, že se jim líbí, knihovně, že ji má na regále a nakladateli, že ji vydal.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#140 28. 8. 2014 7:41

olasik
Zablokovaný

Selima napsal(a):

helena napsal(a):

dokáží je prasárna
"Současné slovníky i jazyková poradna ÚJČ AV ČR se jednoznačně přiklánějí k tvarům dokážu/dokážou. Varianta dokáži/dokáží je hodnocena jako knižní."
http://www.proofreading.cz/dokazu-dokaz … azi-dokazi

Aj knihy sú zjavne prasárna... big_smile Tým sa vysokoškoláci s dobrou prácou a vlastným domom (t.j. dobré partie) oblúkom vyhýbajú.

Já mám jiné informace a zkušenost,že nevzdělaní lidé se snaží "vypadat " vzdělaně a píšou takový paskvily jako dokáží ........to nakonec Hal předvedla ve své diskuzi o schizofrenii........prý terapie ......ha ha ha:lol:

http://cs.wiktionary.org/wiki/dok%C3%A1zat
http://www.ontola.com/cs/di/dokazi-nebo-dokazou

Dokáže podle vzoru maže , těžko řekneš maží .

Haiel na kterém ústavu jsi promovala ?

Není tady

#141 28. 8. 2014 10:25

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Olasik, na žádném. Já nemám ani základní školu. Ve třetí třídě jsem utekla s cirkusem. Proto mám dodnes ty zoufalé potíže s pravopisem a chápavostí.
Ty jsi na rozdíl ode mne vzdělaná a moudrá, takže mé nedostatky velkoryse přehlížíš a laskavě uvádíš moji pomýlenost na pravou míru  a já ti za to děkuji.

Není tady

#142 28. 8. 2014 10:32

olasik
Zablokovaný

haiel napsal(a):

Olasik, na žádném. Já nemám ani základní školu. Ve třetí třídě jsem utekla s cirkusem. Proto mám dodnes ty zoufalé potíže s pravopisem a chápavostí.
Ty jsi na rozdíl ode mne vzdělaná a moudrá, takže mé nedostatky velkoryse přehlížíš a laskavě uvádíš moji pomýlenost na pravou míru  a já ti za to děkuji.

To si myslíme taky .
A teď nám ještě popiš tu učinnou terapii u schizofrenie ,jistě jsi mimo jiné i vystudovala psychiatrii........milion doktorů na světě se jim snaží marně pomoct ,ale ty víš líp, jak na to.........big_smile

Není tady

#143 28. 8. 2014 10:33

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Podobně jako modrovous se domnívám, že ten, kdo potřebuje ke svému spokojenému sebeprožívání pevné přesvědčení o tom, že právě on to má v hlavě v pořádku, by měl svoji nutkavou docházku na duchárnu pečlivě zvážit.  Diskutovat s takovými cvoky jako jsem např. já, je pod jeho úroveň a mohlo by to časem nahlodat onu pracně budovanou fasádu  rozumné bytosti. Sama za sebe k tomu mohu přislíbit, že se budu snažit jeho obsedantní exkurze do zdejšího prostoru nerušit svými neomalenými reakcemi cool

Není tady

#144 28. 8. 2014 10:36

olasik
Zablokovaný

haiel napsal(a):

Podobně jako modrovous se domnívám, že ten, kdo potřebuje ke svému spokojenému sebeprožívání pevné přesvědčení o tom, že právě on to má v hlavě v pořádku, by měl svoji nutkavou docházku na duchárnu pečlivě zvážit.  Diskutovat s takovými cvoky jako jsem např. já, je pod jeho úroveň a mohlo by to časem nahlodat onu pracně budovanou fasádu  rozumné bytosti. Sama za sebe k tomu mohu přislíbit, že se budu snažit jeho obsedantní exkurze do zdejšího prostoru nerušit svými neomalenými reakcemi cool

Já jsem celoživotní psychiatrický pacient ,takže zase vedle.
Právě proto se můžu zasvěcenně vyjadřovat k tomu, co ten pán píše........je to strašně podobný mým spolupacientům.

Není tady

#145 28. 8. 2014 10:47

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

modrovous napsal(a):

Fousi ... jako ... mám tě ráda, ale jestli mě budeš zahrnovat mezi "duchařky", tak bude asik po lásce, bo s duchařinou jako fakt nemám nic společného dumbom

Ejch rodna já se tedy rdím, omlouvám a svého nepředloženého činu hluboce lituji. smile
Ale čtu tě tady docela dlouho, a prostě mi připadáš svými názory a postoji mnohem duchovnější (bože, to zní blbě a pateticky, viď? big_smile ) než leckteré zdejší rádobyduchny, vystavující svoje duchovno okázale na odiv a třískající s ním ostatní přítomné neomaleně po hlavách v každém druhém příspěvku. (Potrefené husy nechť se, prosím, zdrží komentářů tongue ).tongue

Jan Werich

Není tady

#146 28. 8. 2014 10:50

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

olasik napsal(a):

haiel napsal(a):

Právě proto se můžu zasvěcenně vyjadřovat k tomu, co ten pán píše........je to strašně podobný mým spolupacientům.

To, že někdo celoživotně navštěvuje psychiatrické ordinace znamená jenom to, že je psychicky nemocný, nikoliv, že je psychiatr. Já chodím celoživotně k zubaři (minimálně dvakrát ročně), přesto se necítím být povolána k ošetřování chrupu svých blízkých, ani k poskytování zasvěcených zubařských rad po netu. wink

Jan Werich

Není tady

#147 28. 8. 2014 10:58

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ivana napsal(a):

modrovous napsal(a):

Nemusíš diskutovať - ale čo keby si nechala prípadne diskutovať JEHO a OSTATNÝCH? Ja nechodím na Miminka alebo Recpty, ale nesnažím sa im to tam zrušiť s tým, že keď JA nechápem, prečo by som mala diskutovať, nemôže diskutovať ani nikto iný...? va
A modrí trpaslíci by ma U TEBA určite zaujali, to by som debatovala o106.

Hm, to je fakt. Nevím, proč jsem se do toho zapletla. Asi z důvodu, že znám několik schizofreniků a tenhle pán je přesně jako oni. Už mlčím.

Není tady

#148 28. 8. 2014 10:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

vystavující svoje duchovno okázale na odiv a třískající s ním ostatní přítomné neomaleně po hlavách
Tak ono to vypadá jaksi... duchovněji... než třískání klackem, že...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#149 28. 8. 2014 11:37

olasik
Zablokovaný

modrovous napsal(a):

olasik napsal(a):

haiel napsal(a):

To, že někdo celoživotně navštěvuje psychiatrické ordinace znamená jenom to, že je psychicky nemocný, nikoliv, že je psychiatr. Já chodím celoživotně k zubaři (minimálně dvakrát ročně), přesto se necítím být povolána k ošetřování chrupu svých blízkých, ani k poskytování zasvěcených zubařských rad po netu. wink

Já nikomu rady nedávám, jen prostě poznám tak nemocnýho člověka ,protože je mám celej život kolem sebe.

Není tady

#150 28. 8. 2014 11:58

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

olasik napsal(a):

Já nikomu rady nedávám, jen prostě poznám tak nemocnýho člověka ,protože je mám celej život kolem sebe.

A proto se cítíš být povolána k nonšalantnímu rozhazování diagnóz všude kolem? To ti teda sebevědomí fakt nechybí. roll

Upravil(a) modrovous (28. 8. 2014 11:59)

Jan Werich

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí