18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mía Kulička napsal(a):
......
Co myslí, e je vůle? Co je to svobodná vůle? Co je to boí vůle? Proč by měla být jedna podřizována druhé? Copak jsou v protikladu? A jak s tím vím souvisí láska? A co boí láska?
Karmická kola ... obávám se, e tak nějak obecně jsou chápána mylně ... viz např.: Nevěřím na osud, který člověka dostihne, a dělá cokoli. Věřím ale na osud, který člověka dostihne, kdy nedělá nic. (Siddhartha Gautama)
1) U lidí? Pohnutka k činům.
2)Řekněme sólová. Svobodná toti vpravdě není. Ani trochu není svobodná, ba naopak. Pohnutka vycházející z úrovně pudové, emocionální, rozumové. U tyto se u jednoho jediného sólisty ne vdy shodují ve směru. Jedna ho často pohání zepředu, druhá zezadu, třetí zdola
.to ovem zotročenci nebrání myslet si, e jedná svobodně
3)To je ta, kterou hledající hledá. Protoe jsme s ní ztratili kontakt. Údajně mystikové a jogíni a různí jiní podivíni o ní něco vědí.
4)Nevím, jestli v protikladu, ale jistě nejsou ve shodě. Kdyby byly ve shodě, ili bychom v ráji. Proto jsme ztamvocaď spadli, protoe jsme pojedli, e
5) Já asi vím....asi určitě vím, jak s tím souvísí ale neumím o ní psát.
6)O té nic nevím. Spí jenom tak domněnkuju. Moná ti odpoví nějaký boí oblíbenec
Není tady
haiel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
......
Co myslí, e je vůle? Co je to svobodná vůle? Co je to boí vůle? Proč by měla být jedna podřizována druhé? Copak jsou v protikladu? A jak s tím vím souvisí láska? A co boí láska?
Karmická kola ... obávám se, e tak nějak obecně jsou chápána mylně ... viz např.: Nevěřím na osud, který člověka dostihne, a dělá cokoli. Věřím ale na osud, který člověka dostihne, kdy nedělá nic. (Siddhartha Gautama)1) U lidí? Pohnutka k činům.
2)Řekněme sólová. Svobodná toti vpravdě není. Ani trochu není svobodná, ba naopak. Pohnutka vycházející z úrovně pudové, emocionální, rozumové. U tyto se u jednoho jediného sólisty ne vdy shodují ve směru. Jedna ho často pohání zepředu, druhá zezadu, třetí zdola .to ovem zotročenci nebrání myslet si, e jedná svobodně
3)To je ta, kterou hledající hledá. Protoe jsme s ní ztratili kontakt. Údajně mystikové a jogíni a různí jiní podivíni o ní něco vědí.
4)Nevím, jestli v protikladu, ale jistě nejsou ve shodě. Kdyby byly ve shodě, ili bychom v ráji. Proto jsme ztamvocaď spadli, protoe jsme pojedli, e
To by mě echt zajímalo... Zkus to nahodit... jen tak, jak ti to přijde pod ruku
Není tady
gymnasión napsal(a):
haiel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
......
Karmická kola ... obávám se, e tak nějak obecně jsou chápána mylně ... viz např.: Nevěřím na osud, který člověka dostihne, a dělá cokoli. Věřím ale na osud, který člověka dostihne, kdy nedělá nic. (Siddhartha Gautama)1) U lidí? Pohnutka k činům.
2)Řekněme sólová. Svobodná toti vpravdě není. Ani trochu není svobodná, ba naopak. Pohnutka vycházející z úrovně pudové, emocionální, rozumové. U tyto se u jednoho jediného sólisty ne vdy shodují ve směru. Jedna ho často pohání zepředu, druhá zezadu, třetí zdola .to ovem zotročenci nebrání myslet si, e jedná svobodně
6)O té nic nevím. Spí jenom tak domněnkuju. Moná ti odpoví nějaký boí oblíbenecTo by mě echt zajímalo... Zkus to nahodit... jen tak, jak ti to přijde pod ruku
N e u m í m. A musím jít krájet houby. A bzučí tady jakýsi komár. A vůbec.
Není tady
haiel napsal(a):
N e u m í m. A musím jít krájet houby. A bzučí tady jakýsi komár. A vůbec.
...ti to bzučí ten komár do ucha... ...
Není tady
haiel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
......
1. Pro jednoho moná jen pohnutka k činům, pro jiného spíe schopnost odolávat náporu smyslových pudů a řídit jednání na základě vědomého chtění, záměru ... ale to se dostávám ke
2. To, co ty vnímá jako vůli, to mi připadá spí jako ádostivost, chtění, pudovost ... to jsou pohnutky, které opravdu činí člověka nesvobodným ... podstatným znakem volního aktu je vědomí vlastního rozhodnutí.
3. Proč hledat něco, co máme v sobě? Copak nás Bůh nestvořil k obrazu svému?
4. Jak nahoře, tak i dole ... děláme co umíme na základě schopností, které jsme dostali od Boha ... a dále viz bod 3. otázka č. 2.
5. Té by mě zajímal tvůj názor ...
6. Opravdu jsi ji nikdy nepocítila? Ani malinko? ... přihazuju něco pro inspiraci
Upravil(a) Mía Kulička (24. 8. 2014 22:14)
Není tady
1. Řídit jednání na základě vědomého chtění je stejná kvalita na kterékoliv z těch tří zmíněných úrovní. Sama o sobě vůbec neznamená, e člověk některou z nich ovládl. Můe ji pouít ze směru pudového, emocionálního, rozumového, dokonce můe vechny tři jakkoliv racionalizovat, ale stále bude nesvobodná.
2. Vědomí vlastního rozhodnutí je sice znakem volního aktu, ale zdaleka není správným nasměrováním. Dnes a denně se lidé vědomě rozhodují. A stále jsou nesvobodní.
3. A to, co máme v sobě, není třeba hledat? Máme v sobě sice mnoho zjevného, ale jetě víc toho skrytého.
4. No
.právě e jsme asi podstatnou část těch schopností nechali tam kdesi nahoře.
6. Napadá mě jak by asi takový pocit nazval nebo popsal někdo, nějaký informacemi naprosto nepolíbený pasáček koz v zapomenutém koutě světa, který nikdy neslyel o ádném bohu, nato o nějaké boí lásce. A věřím, e takový pocit musí dobře znát
Není tady
haiel napsal(a):
1. Řídit jednání na základě vědomého chtění je stejná kvalita na kterékoliv z těch tří zmíněných úrovní. Sama o sobě vůbec neznamená, e člověk některou z nich ovládl. Můe ji pouít ze směru pudového, emocionálního, rozumového, dokonce můe vechny tři jakkoliv racionalizovat, ale stále bude nesvobodná.
2. Vědomí vlastního rozhodnutí je sice znakem volního aktu, ale zdaleka není správným nasměrováním. Dnes a denně se lidé vědomě rozhodují. A stále jsou nesvobodní.
3. A to, co máme v sobě, není třeba hledat? Máme v sobě sice mnoho zjevného, ale jetě víc toho skrytého.
4. No .právě e jsme asi podstatnou část těch schopností nechali tam kdesi nahoře.
6. Napadá mě jak by asi takový pocit nazval nebo popsal někdo, nějaký informacemi naprosto nepolíbený pasáček koz v zapomenutém koutě světa, který nikdy neslyel o ádném bohu, nato o nějaké boí lásce. A věřím, e takový pocit musí dobře znát
Ad 1. - Co se týče vůle, neshodneme se zřejmě na samotném pojmu, take přemýlím, zda vůbec pokračovat dále ... ale tak, jetě něco málo:
Ad 2. - Pro mě pojem svobodná vůle výborně vystihl Henri Boulad v knize ij svobodně:
"... Svobodný je ten, kdo volil to, e bude svobodný. SVOBODA JE VOLBA. Stojím před touto volbou jako svobodný člověk. Jestlie vak jednám tak, e sám sebe omlouvám, e vlastně nejsem svobodná bytost, pak se nemohu zároveň cítit odpovědný za důsledky svého jednání, a to by se rovnalo tomu, e jsem se sám zbavil svéprávnosti; tím, jak se vymlouvám na ivot, poukazuji na sebe jako na nesvobodnou bytost. Svobodný se naproti tomu přiznává k činu a k odpovědnosti za něj. Nesvaluje vinu na své rodiče, učitele, ivotní partnery, kolegy, na výměnu hormonů, na nervový systém, na svoje lázy, neije v neustálých výčitkách, e musí tohle vechno snáet. Ne, svobodný člověk má opravdu činné ruce. Ví dobře o svobodě vůle. Je si samozřejmě vědom vech překáek, které mu stojí v cestě, a bere je sebou. S nimi, právě s touto výbavou, uskutečňuje svou osobní svobodu a tím vlastně vyel ze svých omezení ke svobodě ..."
Ad 3. a 4. - Máme ve, co potřebujeme ... a co máme v sobě, není třeba hledat ... mám dojem, e hledající se akorát odsoudili k věčnému hledání ... jejich volba ... jejich vůle
Ad 6. - V podstatě je úplně jedno, jak by to popsal ... důleité je, e ví ...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Promiňte, e vám na ty otázky odpovím (i?) já.
Vůle jako taková je, ale ta svobodná jen v jistém smyslu. Je totálně předurčeno, jak budeme ít, ale u některých lidí je předurčeno to, e budou ít tak, jak ít chtějí, a takoví lidé jsou zdánlivě svobodní.
Boí vůle je ve skutečnosti výsledkem matematiky. ijeme v uzavřené realitě (tzv. "Superboí Koule"), její vnitřní uspořádání je uděláno podle matematického vzorce. Ná Bůh je zhmotnělým projevem nejvyího "já" jejího majitele - Superboha. A o tom, jak miluje lidi, je psáno zde: http://www.pavelkastl.cz/cteni/self-love.htm
Není tady
Co se týče tajných indikací například v televizních seriálech, jejich účelovost je zřejmá. Například "Game of Thrones" (Hra o trůny). Kadé závěrečné připomenutí Pekla z konce posledního dílu kadého seasonu v sobě ukrývá "indikaci víru", kterou je něco kulatého. V prvním seasonu jsou to plameny v kruzích, ve druhém kulatá proutěný koík, ve třetím otáčejí Khaleesi dokola a ve čtvrtém jsou to svinuté svitky papíru v podpaí.
Zde je popis začátku a konce posledních episod:
"Game of Thrones", Season 1, episoda "Fire and Blood" (ta poslední). Začátek: Meč směřující dolů, jeho čepel je pokrytá krví, která z ní kape dolů. Pak vidíme předevím rozmazané lidi, zvednuté ruce a zavřené oči (a slovo "look" [= zdůraznění očí], pohledy dolů a nahoru a znovu zvedlé ruce + pád na zem a chůze dolů po schodech). Konec: ena v plamenech, které jsou ve dvou kruzích (+ lidé leící na zemi, sedící na bobku, něčí nohy a kouř), která je pak na bobku (se skloněnou hlavou a pozvedlou rukou), majíce na sobě tři malé draky (dokonce i s červenou barvou + lidé na čtyřech se skloněnou hlavou). Potom zakřičí "červený drak" a vzepne křídla.
"Game of Thrones", Season 2, episoda "Valar Morghulis" (ta poslední). Začátek: Zdůraznění oka (na okamik je v něm vidět oheň), (pohledy nahoru a dolů) rozmazaná figura a kousek červené krve (a trochu později prst, ukazující dolů). Konec: (Pád na zem vedle kulatého koíku, po té sezení na zemi a pak) Nohy koně, kousek červené (maso), pohledy nahoru a dolů, modré oči monstra (kadé z nich má jiný tvar), sklonění hlavy (se zavřením očí) a zvednutá ruka (s kopím a výkřikem).
"Game of Thrones", Season 3, episoda "Mhysa" (ta poslední). Začátek: (Noc s měsícem a) Plameny včetně hořícího člověka, vlajky s elmou a kusem červené (na vlajce). Konec: (Nejprve si prosím povimněte mírně Pekelné kombinace barev atů a vlasů "Matky draků") Zvedlé ruce kolem "Matky draků", kolem ní je kruh z lidí a ti, co jí nesou, jí otáčejí (co moná připomíná vír). Jsou tam také tři draci letící nahoru, přičem ten nejvýe, kterým to (i s trochou kouře) končí, je ten s červenou barvou.
"Game of Thrones", season 4, episoda "The Children" (ta poslední). Začátek: John Snow jde kolem plamenů a kouře (chvíli je jeho postava vidět za nimi) a je vidět několik krkavců na mrtvole, padlé tváří k zemi. Konec: Arya jede kolem vodopádu a krátce na to sejde dolů po schodech ze kapitánem (který má ruličky papíru jako malé krouky) a na jejich konci přitom poskočí dolů. On zdůrazní jeden prst jeho přiloením na minci a pak zvedne dva prsty (zazní slova "Valar morghulis"). Krátce po té je Arya na lodi, podívá se na doutnající vesnici (take také trochu kouře a ohně), rozeběhne se na příď lodi (vichni kolem ní jsou předkloněni), která na sobě má sochu se zvedlou rukou se dvěma vztyčenými prsty (a vzadu na lodi někdo točí kormidlem; tím dané "připomenutí Pekla" končí, ale moná k němu patří jetě to, jak na vzdalující se lodi někdo ukáe rukou se vztyčeným prstem a lodníci vytírají podlahu).
Pro zajímavost, čtvrtá episoda 4 seasonu: Mezi 10 a 11 minutou je "připomenutí Pekla" v průběhu ermování. Začíná pohledem dolů na umělou ruku "Kingslayera", která je mu odebrána a je s ní sraen s tváří k zemi, je řečeno slovo "Hell", následuje pozice "dolů a nahoru" a zvednutí umělé ruky jako symbol "vítězství Pekla". Pak je její odhození a pohled dolů s "Kingslayerem" na kolenou, přičem celá scéna se samozřejmě odliuje od toho ostatního (konkrétně ne začne se zpomalí ermování a "Kingslayer" se chvíli usmívá).
Stejně jako v tomto případě, někdy se po "zvedlém komponentu" jetě jednou zdůrazní směr dolů k Peklu (to bylo to hození umělé ruky dolů na "Kingslayera" na kolenou). V úvodu "Černých baronů" jsou to boty po zvednutí ruky, na začátku posledního dílu pro změnu Vata na vech čtyřech s dlaněmi na zemi po té, co se zametala podlaha, řeklo se sprosté slovo (ser na to = dolů) a dolo k uputění kotěte na zem.
Detaily jsou vdy jiné, ale princip stejný. U víru to v "Arabele" pro změnu byly točivé pohyby ruky při slovách o zvonečku a pak kulatý bojler, v "Arabela se vrací" to bylo opakované otočení prstenem a jeho přendání z ruky čaroděje na ruku krále, v "Návtěvníci" to bylo otáčení vejce, se kterým si při připomenutí Pekla v tiskárně pohazuje slepice, v "Жёлтый дракон" se otočí milenci při líbání a pak je otáčeno sokou draka, v "Медвежий угол" se roztočí ohňostroj ve tvaru víru a tak dále. Ale jetě nevím, do jakých připomenutí se ta "kulatá věc" vlastně dává a do jakých ne. Zatím jsem viděl jen pár seriálů. Ale je na nich vidět, e je dělali Pekelní lidé a e do nich dali svá tajná připomenutí Pekla.
Není tady
VolkodavKO napsal(a):
Co se týče tajných indikací například v televizních seriálech, jejich účelovost je zřejmá.
[... viz celý tvůj text]
Zatím jsem viděl jen pár seriálů. Ale je na nich vidět, e je dělali Pekelní lidé a e do nich dali svá tajná připomenutí Pekla.
Moc kouká na seriály, generuje světy z médií a málo se stará sám v sobě o sebe. Smutný... A zbytečný
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
..............
Ad 1. - Co se týče vůle, neshodneme se zřejmě na samotném pojmu, take přemýlím, zda vůbec pokračovat dále ... ale tak, jetě něco málo:
Ad 2. - Pro mě pojem svobodná vůle výborně vystihl Henri Boulad v knize ij svobodně:
"... Svobodný je ten, kdo volil to, e bude svobodný. SVOBODA JE VOLBA. Stojím před touto volbou jako svobodný člověk. Jestlie vak jednám tak, e sám sebe omlouvám, e vlastně nejsem svobodná bytost, pak se nemohu zároveň cítit odpovědný za důsledky svého jednání, a to by se rovnalo tomu, e jsem se sám zbavil svéprávnosti; tím, jak se vymlouvám na ivot, poukazuji na sebe jako na nesvobodnou bytost. Svobodný se naproti tomu přiznává k činu a k odpovědnosti za něj. Nesvaluje vinu na své rodiče, učitele, ivotní partnery, kolegy, na výměnu hormonů, na nervový systém, na svoje lázy, neije v neustálých výčitkách, e musí tohle vechno snáet. Ne, svobodný člověk má opravdu činné ruce. Ví dobře o svobodě vůle. Je si samozřejmě vědom vech překáek, které mu stojí v cestě, a bere je sebou. S nimi, právě s touto výbavou, uskutečňuje svou osobní svobodu a tím vlastně vyel ze svých omezení ke svobodě ..."
Ad 3. a 4. - Máme ve, co potřebujeme ... a co máme v sobě, není třeba hledat ... mám dojem, e hledající se akorát odsoudili k věčnému hledání ... jejich volba ... jejich vůle
Ad 6. - V podstatě je úplně jedno, jak by to popsal ... důleité je, e ví ...
Ano, tak i k tomu, jak budeme pojem svoboda chápat, můeme svobodně přistupovat, e
To, co se zde míní svobodou, je pro mne zodpovědnost za své konání. Henri Boulad mezi svobodu a zodpovědnost , pokud jsem dobře pochopila, klade rovnítko. Proč ne.
Bouladovo pojetí pravděpodobně vychází z předpokladu, e člověk, který se vnímá jako nesvobodný, je automaticky také nespokojený nebo dokonce neastný. Autor tedy ve své snaze ulehčit člověku v jeho tíivém sebeproívání umísuje svobodu ji do aktu rozhodování a následně do zodpovědnosti. Stejně tak do postoje ke svému okolí a ke vem záleitostem formujícím jeho individuální osud. To je pro mnoho lidí pocitově osvobozující a je to tak dobře. Potřebuje-li se člověk cítit svobodný, můe toho nějakými psychologickými technikami docílit i v řetězech. (a nemám na mysli jenom fyzická pouta)
Pak jetě existují lidé, kteří jsou si vědomi své nesvobody, avak nečiní je to neastnými ani nespokojenými. Tito lidé by moná svobodou nazvali a stav existence mimo karmické zákonitosti. Kdo ví. Ostatně tam někam mnozí lidé svým duchovním úsilím směřují. Bylo by myslím chybou podsouvat jim pomýlenost jenom proto, e jsou si vědomi své nesvobody. Oni ji přijímají a nemají potřebu s ní jakkoliv psychologicky manipulovat.
Jetě bych chtěla připoznamenat, e vnímám rozdíl mezi vůlí a volbou. Volbu uskutečňuji i tehdy, kdy jsem k tomu nucena, nejenom tehdy, kdy mohu. Volba pro mne tedy není automaticky aktem svobodné vůle.
Není tady
VolkodavKO napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Promiňte, e vám na ty otázky odpovím (i?) já.
Vůle jako taková je, ale ta svobodná jen v jistém smyslu. Je totálně předurčeno, jak budeme ít, ale u některých lidí je předurčeno to, e budou ít tak, jak ít chtějí, a takoví lidé jsou zdánlivě svobodní.
Boí vůle je ve skutečnosti výsledkem matematiky. ijeme v uzavřené realitě (tzv. "Superboí Koule"), její vnitřní uspořádání je uděláno podle matematického vzorce. Ná Bůh je zhmotnělým projevem nejvyího "já" jejího majitele - Superboha. A o tom, jak miluje lidi, je psáno zde: http://www.pavelkastl.cz/cteni/self-love.htm
Jen odpovídej. Je moudré, kdy zakladatel tématu se svým přispěvatelům sem tam troku věnuje. Jinak mu hrozí, e drazí přispěvatelé celé téma kompletně zku
posunou jinam
K té matematice. Je pro mne nepochopitelné, e by něco, cokoliv, jakýkoliv jev, bylo výsledkem matematiky. Vím jenom o tom, e téměř cokoliv lze matematicky vyjádřit. Napřed je něco a pak teprve je nějaký jazyk, kterým to postihnu. Jedním z jazyků je matematika. Nanejvý snad lze matematikou některé skutečnosti a souvislosti odhalit. Ale ne stvořit. Proto si neumím představit, e by stvořitel napřed cosi počítal. Ale moná jsem tě jenom patně pochopila.
Není tady
Jinak, Volkodav, vím, e kdy něco nejsem schopna vnímat, neznamená to, e to neexistuje. Ty v těch filmech jakési nám ostatním skryté souvislosti vidí, patrně tam tedy jsou. Otázka je, zdali jim nepřisuzuje nemístnou důleitost. Kdy si vypůjčím tvé pojetí, nechápu, proč by pekelníci takto pracně a sloitě skrývali symboliku do filmů, kdy mají jedinečné monosti díky lidské slepotě řádit v reálu. Ty souvislosti, které tam vidí, nejsou, dle mého, jejich záměrem a patrně o nich vůbec netuí. Jejich význam bude tedy pravděpodobně mnohem okultnějí. To ale neznamená, e závanějí. A nějaký hodně fajnový hermetický hnidopich by tam určitě nael i to, co nevidí ani ty
Není tady
haiel napsal(a):
Ano, tak i k tomu, jak budeme pojem svoboda chápat, můeme svobodně přistupovat, e
Samozřejmě ... sjednocovat termíny má význam jen v případku, e chceme skutečně diskutovat ...
haiel napsal(a):
To, co se zde míní svobodou, je pro mne zodpovědnost za své konání. Henri Boulad mezi svobodu a zodpovědnost , pokud jsem dobře pochopila, klade rovnítko.
Nemyslím si to ... Boulad předevím vnímá svobodu jako sebepřijetí se ... se vím vudy, co ke mě patří, co mi bylo dáno případně odepřeno ... avak "zůstanu vdycky otrokem toho, co jsem jetě nepřijal". Zodpovědnost z vědomí svobody více méně vyplývá, ale není to toté ...
haiel napsal(a):
Bouladovo pojetí pravděpodobně vychází z předpokladu, e člověk, který se vnímá jako nesvobodný, je automaticky také nespokojený nebo dokonce neastný. Autor tedy ve své snaze ulehčit člověku v jeho tíivém sebeproívání umísuje svobodu ji do aktu rozhodování a následně do zodpovědnosti. Stejně tak do postoje ke svému okolí a ke vem záleitostem formujícím jeho individuální osud. To je pro mnoho lidí pocitově osvobozující a je to tak dobře. Potřebuje-li se člověk cítit svobodný, můe toho nějakými psychologickými technikami docílit i v řetězech. (a nemám na mysli jenom fyzická pouta) ...
Bouladovo pojetí vychází z předpokladu, e bez svobody neexistuje lidství ani duchovnost ... Nikdo z nás není zmítaný ivotem jako korková zátka ve vlnách, kdy pouiju jeho poetický jazyk ...
haiel napsal(a):
Pak jetě existují lidé, kteří jsou si vědomi své nesvobody, avak nečiní je to neastnými ani nespokojenými. Tito lidé by moná svobodou nazvali a stav existence mimo karmické zákonitosti. Kdo ví. Ostatně tam někam mnozí lidé svým duchovním úsilím směřují. Bylo by myslím chybou podsouvat jim pomýlenost jenom proto, e jsou si vědomi své nesvobody. Oni ji přijímají a nemají potřebu s ní jakkoliv psychologicky manipulovat.
Řekla bych, e toto je přesně ten případ, kdy slova matou, e jedna z nás mluví o tom, e sklenice je poloprázdná a druhá oponuje, e je poloplná, protoe jak píu výe, Boulad chápe svobodu jako schopnost přijmout se se vím vudy, tzn. , e např. nevidomý se stává svobodným ve chvíli, kdy přijme svou slepotu a začlení ji do svého ivota ... pro tebe moná zůstává nesvobodný, avak spokojený - co je pocitově toté, jen slova jsou volena jinak ...
Karmické zákonitosti bych do toho vůbec nepletla, ty platí jen pro ty, kteří je k ivotu z nějakého důvodu potřebují ...
haiel napsal(a):
Jetě bych chtěla připoznamenat, e vnímám rozdíl mezi vůlí a volbou.
To já taky ... nepsala jsem, e je to toté.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
............
Řekla bych, e toto je přesně ten případ, kdy slova matou, e jedna z nás mluví o tom, e sklenice je poloprázdná a druhá oponuje, e je poloplná, protoe jak píu výe, Boulad chápe svobodu jako schopnost přijmout se se vím vudy, tzn. , e např. nevidomý se stává svobodným ve chvíli, kdy přijme svou slepotu a začlení ji do svého ivota ... pro tebe moná zůstává nesvobodný, avak spokojený - co je pocitově toté, jen slova jsou volena jinak ...
.
Ano, takhle nějak to nejspí bude. Souhlas
Není tady
haiel napsal(a):
K té matematice. Je pro mne nepochopitelné, e by něco, cokoliv, jakýkoliv jev, bylo výsledkem matematiky. Vím jenom o tom, e téměř cokoliv lze matematicky vyjádřit. Napřed je něco a pak teprve je nějaký jazyk, kterým to postihnu. Jedním z jazyků je matematika. Nanejvý snad lze matematikou některé skutečnosti a souvislosti odhalit. Ale ne stvořit. Proto si neumím představit, e by stvořitel napřed cosi počítal. Ale moná jsem tě jenom patně pochopila.
V uzavřené realitě můe být výsledkem matematiky úplně vechno, je-li vechno v ní dopředu naprogramováno a plně ovládáno, přičem matematikou lze skutečnosti a souvislosti nejen odhalovat, nýbr i utvářet.
Není tady
Akurát nechápem, prečo by som sa mala zaobera ausgerechnet uzavretou realitou... a prečo ju radej neotvori.
Není tady
Selima napsal(a):
Akurát nechápem, prečo by som sa mala zaobera ausgerechnet uzavretou realitou... a prečo ju radej neotvori.
Protoe zakladatel vlákna si přečetl něco z Hawkinse, trochu to zamodrchal a pak je z toho velký kulový
Není tady
VolkodavKO napsal(a):
haiel napsal(a):
V uzavřené realitě můe být výsledkem matematiky úplně vechno, je-li vechno v ní dopředu naprogramováno a plně ovládáno, přičem matematikou lze skutečnosti a souvislosti nejen odhalovat, nýbr i utvářet.
ertuje, dobrý mui? Snad se ti do tvého světonázoru připletly tie a nenápadně nějaké prvky kultu Zlatého Telete. Toti utvářet novou realitu pomocí čísel zná snad jen finanční ekonomie a účetnictví . Průnik těchto pekelných pavěd na tento svět je umoněn existencí klifotické brány slepé skvrny poznání - zakódované kodolibým stvořitelem ji v Adamu Kadmonovi lidově zvané blbost. Jedná se zároveň o duchovní předobraz populárního ku****ítka, které se od počátku lidské existence objevuje záměrně či mimoděk i ve vech dílech lidských. Matematika zcela jistě nedokáe tvořit nové světy
Není tady
Selima napsal(a):
Realita je uzavřená z Vůle Boí. Otevřít si můe tak leda ústa nebo okno.
Není tady
To je TVOJA realita.... a ja ti ju neberiem. Moja je ale iná. Aj Boia vôža, aj realita.
Není tady
Jednotlivé duevní druhy a do jisté míry i jednotliví jedinci mají různé reality, rozličné pocity a podobně. Kadý je nějak jiný, ne ti druzí, a ji straně nebo jen relativně málo. To je přirozené. Kadý svojí existencí transformuje jiný kousek "vehmoty" této Koule a jiný kousek duevního těla Superboha, kterému tato Koule patří.
Není tady
Tento posledný príspevok ma zaujal - pravdupovediac oveža viac ako tajomné znamenia v seriáloch, na ktoré sa tak či onak nedívam...
Není tady
Můj názor je ten, e pán asi přestal brát práky. Měl by zajít ke svému psychiatrovi a nechat si je urychleně napsat. Chudák...
Není tady