29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
haiel napsal(a):
Jinak – to, že ten druh lidí, který sebou nechá dobrovolně prostupovat zlo, má společný jmenovatel m.j. i v gestikulaci, je nabíledni. Já to ale nemám tak pečlivě vypozorované jak ty, protože jsou mi venkoncem šumák.
Prostupovat zlo................to zní, jako by zlo bylo médium, něco jako rybník, do kterýho se ne/dobrovolně namočíš a to mi teda nepřijde, Draku. Ledaže bys tím myslela něco, jako že nekorigujou směr?
Každopádně mě zaujala ta gestikulace. Můžeš specifikovat? Uvést nějakou příkladu? Já mám na "temné síly" nějakej blok, nebo co.
Není tady
A je to tady, asi mezi ně taky patřím. Tuhle jsem si trochu povídala s jednou známou a tu hrozně znepokojovala moje gestikulace. Měla strach, že ji píchnu do oka. Do téhle chvíle mi nikdo nic takovýho neřek', tak mě to dost nepříjemně překvapilo. Příště jedině strčit ruce do kapes, za záda, nebo se s ní jen pozdravit...
Není tady
lupina montana napsal(a):
haiel napsal(a):
Jinak – to, že ten druh lidí, který sebou nechá dobrovolně prostupovat zlo, má společný jmenovatel m.j. i v gestikulaci, je nabíledni. Já to ale nemám tak pečlivě vypozorované jak ty, protože jsou mi venkoncem šumák.
Prostupovat zlo................to zní, jako by zlo bylo médium, něco jako rybník, do kterýho se ne/dobrovolně namočíš a to mi teda nepřijde, Draku. Ledaže bys tím myslela něco, jako že nekorigujou směr?
Každopádně mě zaujala ta gestikulace. Můžeš specifikovat? Uvést nějakou příkladu? Já mám na "temné síly" nějakej blok, nebo co.
Třeba na tribunách a za řečnickými pulty?
Není tady
No....myslela jsem poněkud přesněji
Není tady
Poslyšte, vy doktorky Zorky Horký….. kdyby, čistě teoreticky, zakladatel vlákna onou psychózou doopravdy trpěl, tak jste ho svým nejapným doporučováním k vyšetření v tom jeho bludu akorát úspěšně utvrdily.
Není tady
lupina montana napsal(a):
haiel napsal(a):
Hoj, Vlku. Žádnej blok nemáš. Přiblížím ti to do tvýho vlčího modu – jsou to lidi, co ti smrděj už na dálku. A tento instinkt ti, jak vím, funguje bezchybně. Jinak carpediem celkem přesně naznačila i typická místa jejich výskytu
Ne zlo jako médium, ale když už jsi použila to slovo, tak byl myšlen člověk jako médium.
Kterej prostě….má sníženou odolnost. Však Volkodav nepíše o ničem jiným než co se tu probíralo xkrát, akorát má takový…..jiný přístup. Který pro mě není nikterak neuchopitelný
Není tady
Aby mohli existovat pekelní lidé, muselo by existovat peklo ... a co je to peklo?
„Peklo je prožitek nejhoršího možného výsledku vašich rozhodnutí a činnosti. Je to přirozený důsledek všech myšlenek, které popírají Boha nebo odmítají to, čím jste ve vztahu ke mně.
Je to bolest, která je důsledkem nesprávného myšlení. Ale dokonce i výraz „nesprávné myšlení“ je nepřesný, neboť neexistuje nic, co by bylo nesprávné.
Peklo je opakem radosti. Je to nespokojenost. Znamená to vědět čím jste, ale nezakoušet to. Znamená to být něčím míň. To je peklo, a vaše duše nezná nic horšího.
Peklo však není oním místem, které jste si vymyslili, místem, kde vás spaluje věčný oheň a kde věčně trpíte. Jaký by to mělo smysl ?
I kdyby mě napadla neobvykle bezbožná myšlenka, že si „nezasloužíte“ nebe, proč bych měl potřebu mstít se vám nebo vás trestat ? Nebylo by pro mě jednodušší prostě se vás zbavit ? Jaká mstivá část mé povahy by mě vedla k tomu, abych vás odsoudil k věčnému utrpení, jež ani nelze popsat ?
Jestliže se domníváš, že jsem motivován touhou po spravedlnosti, nemyslíš, že by účelům spravedlnosti posloužilo stejně, kdybych vám jednoduše odepřel nebeské společenství ? Je také nutné, abych vám působil nekonečnou bolest ?
Říkám vám, že po smrti vás nečeká nic z toho, co jste si vykonstruovali ve svých mytologiích založených na strachu. A přece existují duše tak nešťastné, tak nedokonalé, tak oddělené od Boží radosti, že to pro ně je peklem. Ale já vás do takového pekla neposílám, já vás takto netrestám. Vy sami si to způsobujete, kdykoli oddělujete své já od své nejvznešenější představy o sobě samých, kdykoli popíráte své já a kdykoli odmítáte to, čím skutečně jste.
Ale tak nemusíte žít věčně. Tak žít nemůžete, neboť není v mém plánu, abyste ode mne zůstali navždy odděleni. Něco takového je ve skutečnosti nemožné - neboť abyste toho dosáhli, nejen vy byste museli popřít to, čím jste, ale musel bych to udělat i já. To však nikdy neudělám. A pokud alespoň jeden z nás zůstane věrný této pravdě o vás, tato pravda nakonec zvítězí.“
Jestliže však neexistuje peklo, znamená to, že si člověk může dělat, co chce, a nemusí se bát odplaty ?
„Potřebujete strach k tomu, abyste byli, dělali a měli to, co je správné ? Musí vám být vyhrožováno, abyste byli „dobří“ ? A co to znamená „být dobrý“ ? Kdo o tom nakonec rozhoduje ? Kdo určuje pravidla ?
Řeknu vám tohle: Vy sami si vytváříte pravidla. A vy sami posuzujete, jak je dodržujete. Neboť vy jste ti, kdo rozhodli o tom, čím skutečně jste - a čím chcete být. A vy jste jediní, kdo mohou posoudit, jak na tom jste.
Nikdo jiný vás nikdy nebude soudit, neboť proč by měl Bůh soudit tvory, které sám stvořil ? Kdybych byl chtěl, abyste dělali všechno dokonale, byl bych vás nechal ve stavu naprosté dokonalosti, z kterého pocházíte. Cílem celého životního procesu je, abyste objevili sami sebe, abyste sami sebe vytvořili takové, jací skutečně jste - a jakými skutečně chcete být. Tím však nemůžete být, pokud nemáte možnost být něčem jiným.
Měl bych vás tedy trestat za to, že jste učinili rozhodnutí, které jsem vám umožnil ? Kdybych nechtěl, abyste učinili toto druhé rozhodnutí, proč bych vám k tomu dával příležitost ?
Na tuto otázku si musíte odpovědět, než mi připíšete roli odsuzujícího Boha.
Proto odpověď na tvou otázku zní: ano, můžete si dělat, co chcete, a nemusíte se bát odplaty. Bude však dobré, když si uvědomíte důsledky.
Důsledky jsou přirozené následky. Ty jsou něčím jiným než odplatou nebo trestem. Následky jsou prostě tím, k čemu vede aplikace přírodních zákonů. Jsou tím, co se děje v důsledku toho, co se událo předtím.
Veškerý fyzický život funguje ve shodě s přírodními zákony. Jestliže si tyto zákony zapamatujete a budete se jimi řídit, zvládnete život na fyzické úrovni.
To, co vám připadá jako trest - nebo to, co považujete za zlo - není ničím než působením přírodních zákonů.“
Neale Donald Walsch: Hovory s Bohem I.
Pokud na to budeme nahlížet takto, je možné že my všichni jsme pekelní lidé ... někdy ... a někdy třeba andělští ... a tím pádem v podstatě docela obyčejní
Upravil(a) Míša Kulička (24. 8. 2014 8:54)
Není tady
Holky, já nevím, ale pokud někdo prožívá peklo, tak jedině díky nepříjemným pocitům tady na zemi. Fakt si nedokážu představit, co by v nehmotné podobě mohlo být ještě horšího - bolest jako duše člověk necítí, nejistota z budoucnosti také není na pořadu dne s smrt hladem díky nedostatku financí též nehrozí
Není tady
haiel napsal(a):
Poslyšte, vy doktorky Zorky Horký….. kdyby, čistě teoreticky, zakladatel vlákna onou psychózou doopravdy trpěl, tak jste ho svým nejapným doporučováním k vyšetření v tom jeho bludu akorát úspěšně utvrdily.
Hele to máš jednom, tam můžeš klidně klidně medově , nebo spustit bandurskou, výsledek je stejnej , léčit se nebude.
Musel by někomu ublížit , nebo sobě, pak mu dají léky násilím.
Mně rok psychiatr prosil, abych si vzala lék a stejně jsem si ho vzala jen proto , že to byl mladý pohledný muž.......
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
.......
Nikdo jiný vás nikdy nebude soudit, neboť proč by měl Bůh soudit tvory, které sám stvořil ? Kdybych byl chtěl, abyste dělali všechno dokonale, byl bych vás nechal ve stavu naprosté dokonalosti, z kterého pocházíte. Cílem celého životního procesu je, abyste objevili sami sebe, abyste sami sebe vytvořili takové, jací skutečně jste - a jakými skutečně chcete být. Tím však nemůžete být, pokud nemáte možnost být něčem jiným.
.......
Takže toho hada jsi tam Evě narafičil ty sám, Taťko??
Není tady
olasik napsal(a):
haiel napsal(a):
Hele to máš jednom, tam můžeš klidně klidně medově , nebo spustit bandurskou, výsledek je stejnej , léčit se nebude.
Musel by někomu ublížit , nebo sobě, pak mu dají léky násilím.
Mně rok psychiatr prosil, abych si vzala lék a stejně jsem si ho vzala jen proto , že to byl mladý pohledný muž.......
No, to znám. Já to mám odmalička. U doktora chlapa jsem s úsměvem přestála cokoliv, na doktorku babu jsem nechtěla ani vypláznout jazyk.
K tomu Volkodavovi – jak už jsi naťukla, když tím nikomu neubližuje, tak je myslím úplně jedno, jakým způsobem kdo referuje o svým vidění světa.
Není tady
haiel napsal(a):
Hoj, Vlku. Žádnej blok nemáš. Přiblížím ti to do tvýho vlčího modu – jsou to lidi, co ti smrděj už na dálku. A tento instinkt ti, jak vím, funguje bezchybně.
Tomu rozumím - ale to může být velmi subjektivní, Draku. Ona je to zapeklitá otázka....pamatuješ Jitro kouzelníků? Tam se to taky silně řešilo. Tribuny bych do toho nemíchala - ty mi nijak zvláště nesmrděj. Upouští se tam pára....lepší, než natlakováno...........blokem jsme myslela, že třeba "tmavá místa", kde se ostatní oklepou a mají husinu, já nějak nevnímám. A co mi smrdí, tomu se vyhnu - takže blok ne, to máš pravdu
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
... a co je to peklo?
Peklo jsou přece ti druzí
Ale vážně - věta o tom "vědět kdo jsme, ale nezakoušet to" mi přijde velmi trefná.
Každý z našich životů by měl být svým způsobem návratem k sobě.........prý že jak se pozná, žijeme-li dle plánu duše? Inu tak, že pokud jsme se svým životem čím dále spokojenější, tak ano, pokud nejsme, tak nežijeme.
To se mně zdá přesné.
Není tady
haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
.......
.......Takže toho hada jsi tam Evě narafičil ty sám, Taťko??
![]()
Čoveče, i to má Walsch docela dobře zmáknuté:
"... Adam a Eva - první muž a první žena - byli Otcem a Matkou lidské zkušenosti.
To, co mytologie popisuje jako Adamův pád, bylo ve skutečnosti Adamovým povznesením; byla to největší událost v historii lidstva. Neboť bez toho by neexistoval svět relativity. Čin Adama a Evy nebyl prvotním hříchem, byl ve skutečnosti prvním požehnáním. Měli byste jim děkovat, neboť tím, že učinili první „nesprávné“ rozhodnutí, vytvořili možnost činit jakákoli rozhodnutí.
Vaše mytologie popisuje Evu jako špatnou - neboť nabídla Adamovi jablko ze zakázaného stromu dobra a zla. Tato mýtická událost vám od té doby dovoluje považovat ženu za příčinu mužova „pádu“... "
Není tady
Eva. napsal(a):
Udivuje mě, že si někdo dá takovou práci, rozpitvat dlouhé dílo a dohledávat tam věci, které si vytvořil ve své vlastní hlavě. Můžu si vymyslet téměř cokoliv a když budu chtít, tak to pak ve svém okolí uvidím. Lidský mozek je zrádný, stejně jako lidské smysly.
Když někdo vykrádá banky, nechce, aby se na něj přišlo. A když Pekelní lidé skrývají některé zlé věci, které dělají, před těmi normálními, také nechtějí, aby se na to přišlo. A když na to někdo začne přicházet, je prostě duševně nemocný (a aby se skutečně začal chovat jako blázen, může se někdy přistoupit i k různým prostředkům včetně těch chemických).
Pro normální lidi:
Ač se vám to zdá neuvěřitelné, Pekelných lidí je většina a nejlépe dokáží argumentovat proti mé teorii. Asi polovina z vás (ne-li pak většina) má za životní přátele Pekelné lidi. Oni mnou ukázaná znamení okamžitě poznávají a jenom dělají, že ne. Podívejte se na prezidenty Ameriky a Ruska, na papeže a jiné velké autority. To jsou Pekelní lidé. Oni prostě vedou lidskou společnost. Jednou se dozvíte, jak před vámi skryli, že tajně zabránili tomu, aby se mohlo mnohým z vás a hlavně vašim duším stát to skutečné Dobro.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Aby mohli existovat pekelní lidé, muselo by existovat peklo ... a co je to peklo?
Peklo je paralelní svět, ve kterém existují Pekelné humanoidní duše, démoni a podobně.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Holky, já nevím, ale pokud někdo prožívá peklo, tak jedině díky nepříjemným pocitům tady na zemi. Fakt si nedokážu představit, co by v nehmotné podobě mohlo být ještě horšího - bolest jako duše člověk necítí, nejistota z budoucnosti také není na pořadu dne s smrt hladem díky nedostatku financí též nehrozí
No, musím s vámi souhlasit, že nepříjemné pocity (mírně řečeno), nebo přímo velká muka, jsou určitým Peklem. Ovšem Pekelná humanoidní duše prožívá lidské utrpení neúplně (díky neúplnému připojení k fyzickému tělu, což vysvětluje video, na které odkazuji). Pouze normální lidé trpí úplně.
https://www.youtube.com/watch?v=Fdbb6R6gLHg
Není tady
Mimochodem, zde jsou dodatečné informace k mé kolekci článků:
http://www.pavelkastl.cz/cteni/kolekce_ … i_lide.htm
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
.......
.......Takže toho hada jsi tam Evě narafičil ty sám, Taťko??
![]()
"... Adam a Eva - první muž a první žena - byli Otcem a Matkou lidské zkušenosti.
To, co mytologie popisuje jako Adamův pád, bylo ve skutečnosti Adamovým povznesením; byla to největší událost v historii lidstva. Neboť bez toho by neexistoval svět relativity. Čin Adama a Evy nebyl prvotním hříchem, byl ve skutečnosti prvním požehnáním. Měli byste jim děkovat, neboť tím, že učinili první „nesprávné“ rozhodnutí, vytvořili možnost činit jakákoli rozhodnutí.
Vaše mytologie popisuje Evu jako špatnou - neboť nabídla Adamovi jablko ze zakázaného stromu dobra a zla. Tato mýtická událost vám od té doby dovoluje považovat ženu za příčinu mužova „pádu“... "
Uffff..... zmáknuté, pravíš..... Násilně přemudrované bych řekla. "...vytvořili možnost činit jakákoli rozhodnutí."
A jsme tam, kde jsme byli a motáme se v tom jak veverka v bubnu, což nám umožňuje vymýšlet libovolné množství libovolných a hlavně líbivých teorií.....
Není tady
haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
haiel napsal(a):
Takže toho hada jsi tam Evě narafičil ty sám, Taťko??![]()
Vaše mytologie popisuje Evu jako špatnou - neboť nabídla Adamovi jablko ze zakázaného stromu dobra a zla. Tato mýtická událost vám od té doby dovoluje považovat ženu za příčinu mužova „pádu“... "Uffff..... zmáknuté, pravíš..... Násilně přemudrované bych řekla. "...vytvořili možnost činit jakákoli rozhodnutí."
A jsme tam, kde jsme byli a motáme se v tom jak veverka v bubnu, což nám umožňuje vymýšlet libovolné množství libovolných a hlavně líbivých teorií.....
Nemyslím ... dokonce bych spíš označila za "násilně přemudrovaný" oficiální výklad ... Walschovo pojetí má ke konceptu boží lásky a milosrdenství daleko blíže ... osobně myslím, že příběh s jabkem je příběh o dospívání, o přechodu z bezstarostného dětství řízeného "rodičovskými" pravidly ke svobodnému dospělému životu, kdy si pravidla stanovujeme sami - a to se všemi důsledky a vší odpovědností ...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
..............
Nemyslím ... dokonce bych spíš označila za "násilně přemudrovaný" oficiální výklad ... Walschovo pojetí má ke konceptu boží lásky a milosrdenství daleko blíže ... osobně myslím, že příběh s jabkem je příběh o dospívání, o přechodu z bezstarostného dětství řízeného "rodičovskými" pravidly ke svobodnému dospělému životu, kdy si pravidla stanovujeme sami - a to se všemi důsledky a vší odpovědností ...
…a to právě roztáčí ty karmický kola. (Tu zmínku o té odpovědnosti jsem jakože přehlídla, ona sice existuje v rovině konceptů a požadavků jak náboženských, filosofických i čistě světských, ale prakticky „funguje“ tak, jak to všichni známe) Mně se na ten líbivý špek, jak je jakože úžasný mít svobodnou vůli, opravdu nechce skákat. Není to nic moc. Je to ve stvoření jedinečné, to ano, ale přináší to utrpení. Právě tím odštěpením od vůle pravé. S celou tou parádou svobodné vůle je osud každého člověka akorát jednou z podob pekla. (ha, dopustila jsem se pekelné metafory, su zvědavá, která dobračka mě pošle na vyšetření ) Jistě ne nadarmo je vrcholem vědomého duchovního úsilí člověka, ono vysvobození se z kol karmických, ať už k tomu vrcholu směřuje odkudkoliv, jedno zda ze směru křesťanství, budhismu, mystiky….. podřízení vůle osobní vůli vyšší, tedy jejich sjednocení.
Tož ale někdo si v tom bludišti miliard svobodných vůlí libuje, o tom žádná
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Možno občas trochu chýba to telo na komunikáciu , ale inak to tiež vidím tak, že Peklo máme už tu, na Zemi... a bohužiaľ si ho väčšinou vytvárame sami, žiadnych Pekelníkov k tomu nepotrebujeme, či už s gestami alebo bez nich.
Není tady
haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
..............
Nemyslím ... dokonce bych spíš označila za "násilně přemudrovaný" oficiální výklad ... Walschovo pojetí má ke konceptu boží lásky a milosrdenství daleko blíže ... osobně myslím, že příběh s jabkem je příběh o dospívání, o přechodu z bezstarostného dětství řízeného "rodičovskými" pravidly ke svobodnému dospělému životu, kdy si pravidla stanovujeme sami - a to se všemi důsledky a vší odpovědností ...…a to právě roztáčí ty karmický kola. (Tu zmínku o té odpovědnosti jsem jakože přehlídla, ona sice existuje v rovině konceptů a požadavků jak náboženských, filosofických i čistě světských, ale prakticky „funguje“ tak, jak to všichni známe) Mně se na ten líbivý špek, jak je jakože úžasný mít svobodnou vůli, opravdu nechce skákat. Není to nic moc. Je to ve stvoření jedinečné, to ano, ale přináší to utrpení. Právě tím odštěpením od vůle pravé. S celou tou parádou svobodné vůle je osud každého člověka akorát jednou z podob pekla. (ha, dopustila jsem se pekelné metafory, su zvědavá, která dobračka mě pošle na vyšetření
) Jistě ne nadarmo je vrcholem vědomého duchovního úsilí člověka, ono vysvobození se z kol karmických, ať už k tomu vrcholu směřuje odkudkoliv, jedno zda ze směru křesťanství, budhismu, mystiky….. podřízení vůle osobní vůli vyšší, tedy jejich sjednocení.
Tož ale někdo si v tom bludišti miliard svobodných vůlí libuje, o tom žádná
Co myslíš, že je vůle? Co je to svobodná vůle? Co je to boží vůle? Proč by měla být jedna podřizována druhé? Copak jsou v protikladu? A jak s tím vším souvisí láska? A co boží láska?
Karmická kola ... obávám se, že tak nějak obecně jsou chápána mylně ... viz např.: „Nevěřím na osud, který člověka dostihne, ať dělá cokoli. Věřím ale na osud, který člověka dostihne, když nedělá nic.“ (Siddhartha Gautama)
Není tady
VolkodavKO napsal(a):
Mimochodem, zde jsou dodatečné informace k mé kolekci článků:
http://www.pavelkastl.cz/cteni/kolekce_ … i_lide.htm
Jo tááák, ty si tu děláš reklamu... No to je jiná!
Není tady
VolkodavKO napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Peklo je paralelní svět, ve kterém existují Pekelné humanoidní duše, démoni a podobně.
Jaký si to uděláš, takový to máš
Není tady