29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ráda bych se s vámi podělila o zajímavý poznatek, ke kterému jsem došla po několika letech snah o zhubnutí. Můj problémem bylo přejídání. Když jsem byla ve stresu, smutná, cítila jsem se doslova "nenaplněná". Snažila jsem se tedy ten pocit prázdnoty zaplnit jídlem. Ale pak jsem došla k tomu, že přejídání mi můj pocit prázdnoty nezaplní. Že mi chybí spokojenost sama se sebou. A to uvědomění samo o sobě mi moc pomohlo. Když zase bloudím po domě a hledám, co bych ještě snědla, zeptám se sama sebe: co mi chybí? A když si uvědomím, že to jídlo mě jen zaplácne, otupí, ale že problém nevyřeší, přestávám mít potřebu do sebe cpát tolik jídla. Teď už jím téměř všechno (dám si denně třeba 2 nanuky), jídlo už pro mě přestává být něčím, co zažene můj pocit smutku. Mám teď i celkem dost pohybu, protože dělám to, co mě baví a to znamená chodit po lese a opravdu se v jídle neomezuju. Nehubnu, ale udržuji si svoji váhu a všímám si i trochu, že se postava tvaruje, že jsou mi některé kousky oblečení volné.
Takže co z toho vyplývá? Sledujte, kdy máte potřebu se přejídat a zeptejte se samy sebe: co mi chybí? Zaplní to jídlo můj pocit.... ? Já se ten pocit pak snažím naplno prožít a on odejde. Neříkám, že to bude perfektní hned, ale funguje to hned od začátku
Upravil(a) Tulipánka (4. 8. 2014 12:30)
Není tady
Mně teda spolehlivě funguje vysadit cukr.......jakmile přestanu úplně jíst cukr , jde mi váha sama dolů........i když jím slaný dobrůtky, třeba se jimi i přejídám .
Takže jakmile mám chutě , dám si slané .....křupky, brambůrky , oříšky , třeba i bůček a váha dál jede dolů.
Takže v podstatě přejídat se klidně můžu a přesto se mi váha snižuje .
Upravil(a) olasik (4. 8. 2014 12:44)
Není tady
olasik napsal(a):
Mně teda spolehlivě funguje vysadit cukr.......jakmile přestanu úplně jíst cukr , jde mi váha sama dolů........i když jím slaný dobrůtky, třeba se jimi i přejídám .
Takže jakmile mám chutě , dám si slané .....křupky, brambůrky , oříšky , třeba i bůček a váha dál jede dolů.
Takže v podstatě přejídat se klidně můžu a přesto se mi váha snižuje .
Tak u me je to opacne sladke jist muzu a nepriberu u me je problem jist zase to slane a hlavne varene jidla po tech dost pribiram a ty ja miluju.
Není tady
Tak to já naopak přibírám, když jsem v klidu a v pohodě.
Po sladkém taky nepřibírám, i když to s ním docela přeháním.
Ale je fakt, že já se nikdy nepřejídala, to mě ani nenapadlo.
(dva nanuky denně jsou moc?)
Není tady
Já tloustnu už po jednom nanuku denně.
Dva denně, no to bych měla za chvilku 100 kg.
Není tady
Dva nanuky denně jsou moc, když jsou každý den - občas musí být 3-4
Není tady
2 nanuky denně nejsou moc, pokud k tomu nemáš už nic jiného .
Není tady