18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte prosím někdo nějaký osvědčený recept na cookies? Pokud ano, podělíte se o něj? děkuji.
Není tady
kostka napsal(a):
Máte prosím někdo nějaký osvědčený recept na cookies? Pokud ano, podělíte se o něj? děkuji.
Computer cookies?
Není tady
gymnasión napsal(a):
kostka napsal(a):
Computer cookies?
Nene suenky, nejlépe čokoládové.
Na netu jsem nala spoustu, ale recenze rozporuplné...
Tak hledám nějaký osvědčený recept. Včera jsme jedny výborné ochutnali na návtěvě, ale recept se nám bohuel nepodařilo vymámit
Není tady
1 hrnek (225 g) másla, pokojové teploty
1 hrnek (225 g) krupicového cukru
1 hrnek (200 g) hnědého třtinového cukru
3 vejce
1 ČL soli
1 ČL vanilkového extraktu
1 1/2 ČL jedlé sody
3 1/2 hrnku (435 g) hladké mouky
400 g mléčné čokolády, nakrájené na kousky vel. mezi 5 - 10 mm
postup:
1.Troubu předehřejeme na 190°C a plechy vyloíme pečícím papírem.
2.V kuchyňském robotu uleháme máslo s oběma cukry, cca 5 minut.
3.Přidáme vejce a leháme dalí 2 a 3 minut a směs trochu zesvětlí.
4.Vmícháme sůl, vanilku, jedlou sodu a promícháme.
5.Nakonec přidáme mouku s nakrájenou čokoládu a řádně promícháme. Těsto bude hutné.
6.Směs nabíráme a dávkujeme polévkovou lící (nebo dávkovačem na zmrzlinu), a lehce z něho vytvarujeme kouli velikosti cca 3 - 4 cm. Kadá koule by měla být stejně velká. Kouli lehce stlačíme, aby z ní byla placka cca 5 cm iroká a 1 cm vysoká.
7.Pečeme 10 - 12 minut jenom na spodním ohřevu, nebo dokud okraje nejsou lehce nazlátlé, ale střed je stále měkký.
8.Cookies necháme vychladnout na plechu, cca 5 - 10 minut dokud neztuhnou a bude s nimi moná manipulace.
9.Uchováváme v uzavřené nádobě.
Klíčem k úspěchu těch správných amerických cookies (aby nebyly křupavé, ale naopak vláčné a měkké) je správná konzistence másla - nesmí být ani rozputěné, ani moc změklé, ale změklé tak akorát. Tzn. měkké, ale pořád tuí.
Schema/Recipe SEO Data Markup by ZipList Recipe Plugin
2.0
Není tady
Děkuji, určitě vyzkouím. Akorát mě překvapilo mnoství cukru, není to trochu moc?
Není tady
kostka napsal(a):
Nene suenky, nejlépe čokoládové.
Na netu jsem nala spoustu, ale recenze rozporuplné...
Tak hledám nějaký osvědčený recept. Včera jsme jedny výborné ochutnali na návtěvě, ale recept se nám bohuel nepodařilo vymámit
Já jen pro jistotu
Není tady
kostka napsal(a):
Děkuji, určitě vyzkouím. Akorát mě překvapilo mnoství cukru, není to trochu moc?
Tyhle suenky jsou opravdu straně sladký , párkrát jsem je viděla v nějakým pořadu o vaření a to byly nekonečný hory cukru a jetě velký kus čokolády.........na mě osobně by to bylo moc .Tak jednu si zobnout a do večera jsem přeslazená .
Není tady
Tak jsem vyzkouela tyto, přeci jen toho cukru je trochu méně:
Polohrubá mouka 500 g
Práek do pečiva 1/2 balíček
Vanilkový cukr 2 balíček
Cukr krupice 240 g
Čokoláda na vaření 100 g
Mleté vlaské ořechy 4 líce
Sůl 1 petka
Vejce 2 ks
Máslo 250 g
A byly naprosto vynikající, jen se po nich zapráilo...
Není tady
Recept mám dost podobný a domací cookies jsou boí!
Není tady
Taky mám ráda cookies a chtěla bych zkusit nějakou zdravou verzi:)
Není tady