29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
gymnasión napsal(a):
Barča napsal(a):
helena napsal(a):
sejdou dva, z nichž každý prokoukl jinou dírou a viděl jiný úsek, tak se dokážou zhádat
Což mi připomíná
Čtyři slepci objeví slona. Protože se dosud nikdy se slonem nesetkali, tápají kolem a snaží se pochopit a popsat tento nový fenomén. Jeden z nich uchopí chobot a dochází k závěru, že je to had. Jiný zkoumá jednu sloní nohu a popíše ji jako strom. Třetí najde sloní ocas a oznámí, že jde o provaz. A čtvrtý slepec po objevu sloního boku učiní závěr, že jde vlastně o zeď. Všichni ve své slepotě popisují jednu a tutéž věc: slona.Jo, takhle je to pravděpodobně s náma a s Bohem.
Bůh prosvítá tkaninou, vidíme to, ale nesneseme tolik Přítomnosti
Zvláštní ... člověk má někdy pocit, že on sám je Přítomnost
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Zvláštní ... člověk má někdy pocit, že on sám je Přítomnost
Kéž by!
Není tady
Radůza a Aneta Langerová - Babylonská věž
“... a v Bohu je prostor a v nem nas vesmir, v nem planeta Zeme, na Zemi clovek, v cloveku srdce a v srdci Buh a v Bohu je prostor ... - to zni trochu jako modlitba
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
“... a v Bohu je prostor a v nem nas vesmir, v nem planeta Zeme, na Zemi clovek, v cloveku srdce a v srdci Buh a v Bohu je prostor ... - to zni trochu jako modlitba
Nebo mantra
Není tady
gymnasión napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
“... a v Bohu je prostor a v nem nas vesmir, v nem planeta Zeme, na Zemi clovek, v cloveku srdce a v srdci Buh a v Bohu je prostor ... - to zni trochu jako modlitbaNebo mantra
Jaký je vlastně rozdíl mezi mantrou a modlitbou?
Není tady
V "mechanice"?
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
“... a v Bohu je prostor a v nem nas vesmir, v nem planeta Zeme, na Zemi clovek, v cloveku srdce a v srdci Buh a v Bohu je prostor ... - to zni trochu jako modlitbaNebo mantra
Podle mě se modlitbou člověk obrací k bohu tím, že za něco prosí, případně děkuje. Mantra je věta nebo slovo, někdy zcela nesmyslné, které si lidé opakují, aby zklidnili mysl. Aspoň já to tak chápu.
Není tady
Ivana napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Nebo mantraJaký je vlastně rozdíl mezi mantrou a modlitbou?
Podle mě se modlitbou člověk obrací k bohu tím, že za něco prosí, případně děkuje. Mantra je věta nebo slovo, někdy zcela nesmyslné, které si lidé opakují, aby zklidnili mysl. Aspoň já to tak chápu.
Jj...tak nejak to taky vidim. Nesmyslne mantry jsou obvykle v sanskrtu
Není tady
Ivana napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Ivano mantru můžeš mít svojí, takovou , která ti sedne.
Třeba jsem štíhlá a krásná , nebo jsem moudrá atd.....podle toho co si přeješ . Musí to hlavně být něco čemu skutečně chceš věřít , ne nějaká nesmyslná věta.
Funguje to podobně jako ta modlitba .......vysíláš to do Vesmíru tak dlouho , až se to splní .
Není tady
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Jaký je vlastně rozdíl mezi mantrou a modlitbou?Podle mě se modlitbou člověk obrací k bohu tím, že za něco prosí, případně děkuje. Mantra je věta nebo slovo, někdy zcela nesmyslné, které si lidé opakují, aby zklidnili mysl. Aspoň já to tak chápu.
Ivano mantru můžeš mít svojí, takovou , která ti sedne.
Třeba jsem štíhlá a krásná , nebo jsem moudrá atd.....podle toho co si přeješ . Musí to hlavně být něco čemu skutečně chceš věřít , ne nějaká nesmyslná věta.
Funguje to podobně jako ta modlitba .......vysíláš to do Vesmíru tak dlouho , až se to splní .
Tohle je spíš afirmace a podle toho, co jsem o tom četla, je to něco jako autosugesce. Mantra, si myslím, je něco úplně jiného.
Není tady
Je to také mantra , koukni : http://poselsvetla.blog.cz/1011/mantry-co-jak-proc
Pokud si denně v duchu říkáš , život je blbej , nebo jsem hnusná a nikdo mě nemá rád...........funguje to úplně stejně jako třeba mantra óm .......vysíláš to a stává se to pravdou .
Není tady
Ivana napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Já bych neřekla, že nesmyslné ... třeba Óm mani padme húm (Kéž jsou všechny bytosti šťastny) není nesmyslná mantra ... ale napadá mě, že modlitbou se obracím k Bohu či nějakému božstvu, zatímco mantra je neadresná ... ? Jinak nevidím žádný rozdíl ... i modlitbou člověk zklidní mysl ...
Není tady
Jinak nevidím žádný rozdíl ... i modlitbou člověk zklidní mysl
To je podle mně právě ta "mechanika" - zklidní, ale jiným způsobem... jinou cestou...
Není tady
helena napsal(a):
To je podle mně právě ta "mechanika" - zklidní, ale jiným způsobem... jinou cestou...
No pořád jsou to slova, slova, slova
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
helena napsal(a):
To je podle mně právě ta "mechanika" - zklidní, ale jiným způsobem... jinou cestou...No pořád jsou to slova, slova, slova
Mňo, a pak je tam ten božskej klid beze slov...
Není tady
To je omyl, ani u mantry ani u modlitby nejde o to zklidnit mysl (to by bylo sobecký )......ale rozvibrovat Vesmír správným způsobem ........Otčenáš je jedna z nejsilnějších modliteb, který působí pozitivně na Vesmír . Nejde o nás , jde o CELEK.
Není tady
gymnasión napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
helena napsal(a):
To je podle mně právě ta "mechanika" - zklidní, ale jiným způsobem... jinou cestou...No pořád jsou to slova, slova, slova
Mňo, a pak je tam ten božskej klid beze slov...
Myslíš ten mezi jednotlivými slovy?
Není tady
olasik napsal(a):
To je omyl, ani u mantry ani u modlitby nejde o to zklidnit mysl (to by bylo sobecký )......ale rozvibrovat Vesmír správným způsobem ........Otčenáš je jedna z nejsilnějších modliteb, který působí pozitivně na Vesmír . Nejde o nás , jde o CELEK.
Tak to je.
Zní to absurdně, ale rozvibrovat vesmír může z lidského hlediska jen živé ticho... což nijak nepopírá Otčenáš, ani jiné promluvy
Upravil(a) gymnasión (11. 8. 2014 18:00)
Není tady
Nemyslim, ze je zklidneni mysli sobecke. Prave naopak - casto byva velkym prinosem pro okoli dotycneho ...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Nemyslim, ze je zklidneni mysli sobecke. Prave naopak - casto byva velkym prinosem pro okoli dotycneho ...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Ivana napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Jaký je vlastně rozdíl mezi mantrou a modlitbou?Podle mě se modlitbou člověk obrací k bohu tím, že za něco prosí, případně děkuje. Mantra je věta nebo slovo, někdy zcela nesmyslné, které si lidé opakují, aby zklidnili mysl. Aspoň já to tak chápu.
Já bych neřekla, že nesmyslné ... třeba Óm mani padme húm (Kéž jsou všechny bytosti šťastny) není nesmyslná mantra ... ale napadá mě, že modlitbou se obracím k Bohu či nějakému božstvu, zatímco mantra je neadresná ... ? Jinak nevidím žádný rozdíl ... i modlitbou člověk zklidní mysl ...
Podľa mňa môže oboje byť adresné alebo neadresné (hinduisti majú extra mantry k Šivovi, Šaktí, Kálí, atď...) a buď sa dostanú tma, kam majú - alebo aj nie. Havajská šamanka tvrdí, že NIE JE a nemôže byť jedno, KTO odpovie na moju modlitbu a splní moje želanie, preto je lepšie byť adresný.
Není tady
Já sem si myslela , že prostě vyšlu přání, Vesmír ho přijme a pak vyšle zpátky splnění toho přání (teda když se rozhodne to splnit ) .
Když mám požádat adresně , tak vůbec netuším koho? Koho si mám v tom obrovským davu vybrat ?
Vím, že třeba moje sousedka chodí prosit na hrob tatínka , aby se jí dařilo a skutečně to často funguje . To sem si právě myslela, že poprosí taťku a Vesmír to slyší a splní.....těžko taťka pošle prachy jejím směrem......
Tak mám prosit svoje andílky , nebo Ježíše, nebo Antonička nebo kýho čerta?
Není tady
Já se v duchovních věcech nevyznám a v Boha nevěřím. A nikdy jsem se nemodlila. Ale už zhruba rok si přeříkávám před spaním jedinou motlitbu, kterou jsem se kdy pomodlila dobrovolně (jen proto, že mi ji naučila moje babička a mě se prostě líbila). Je to Andělíčku, můj strážníčku.
Ne, že bych s tím začala nějak plánovaně nebo s nějakým úmyslem něco vyslat - měla jsem jen těžké období - umřela mi kamarádka a tak to nějak vyplynulo. Andělíčky strážníčky jsou pro mě právě ta kamarádka, taťka a babička.
Není tady
No, asi poprosiť buď Boha, toho jedného, Ježiša, Panenku Máriu, alebo niekoho, koho si vyberiem (boha, bohyňu, anjela), ale nechať to na NIEKOHO môže znamenať prípadne aj to, že mi želanie splní Mefisto a ja upíšem dušu diablovi... alebo sa na mňa namotá nejaký nebožtík, čo tiež neviem, či je dobré, aj keď konkrétne príbuzní to asi myslia dobre.
Upravil(a) Selima (11. 8. 2014 23:22)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
helena napsal(a):
Aj kliatba sú slová - ja by som slová nepodceňovala.
Není tady