6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
ve svém v přirozeném prostředí, což je bezesporu spíš příroda, jak město
Jo, jsme zvířátka... ale významně domestikovaná... obávám se, že mnozí by nepřežili... ani v neextrémních podmínkách...
To stavíš do extrému, nikdo nemluví o tom, že se máme vrátit zpět na větve ... ale že relax nebo meditace jsou pro většinu lidí venku v přírodě přínosnější, než třeba v tělocvičně ...
(To máš jak s lesními školkami, taky jsou v nich děti zdravější, jak v těch běžných ... přičemž významným faktorem je, že jsou bez ohledu na počasí 95% času venku - ale to je z úplně jiného soudku)
Není tady
To stavíš do extrému
Myslím, že ne...
Je sice pravda, že "pro většinu" - ovšem existuje i menšina lidí jinak "normálních", kteří prostě přírodu nemusejí nebo nezvládají...
Přirovnala bych to ke psům - "většina", pokud zdrhnou nebo se ztratí, se přizpůsobí novejm podmínkám a zvládnou to... ale pro některý je to konečná...
Není tady
helena napsal(a):
To stavíš do extrému
Myslím, že ne...
Je sice pravda, že "pro většinu" - ovšem existuje i menšina lidí jinak "normálních", kteří prostě přírodu nemusejí nebo nezvládají...
Přirovnala bych to ke psům - "většina", pokud zdrhnou nebo se ztratí, se přizpůsobí novejm podmínkám a zvládnou to... ale pro některý je to konečná...
No ono je to spíš o tom, že většina psů chodí ráda ven ...
Není tady
janaa napsal(a):
Já jsem mluvila obecně,a ne že se honím já za penězma.Je jasné,že meditovat i relaxovat můžeme všude nejen v přírodě,ale pro většinu lidí je to nejlepší.
No technopárty může být pro někoho meditace a relaxace,ale pro druhé rachot.Ale příroda je pro normálního člověka zdroj inspirace,a pohody.Meditace aby někam vedla,musí být směrována,musí tam být systém.
nekdo ma radeji ten rachot nez relax v prirode .. a medituje se snad nejlepe doma v klidu ?
Není tady
janaa napsal(a):
Pokud člověk nemá nějaký problém at fyzický či spíše duševní,tak ano.Chápu,že dnes jsou lidé různě narušeni,a děti místo aby byly venku jsou u počítače,ale běžný ,normální člověk se v přírodě cítí dobře,a pokud může vrací se tam.Je to stejné jako pokud nemá někdo rád zvířata.Má většinou problém.
ja mam rada zvirata a priroda mne moc nebere .. pouze v souvislosti s temi zviraty
Není tady
většina psů chodí ráda ven
Souhlas... ale to je zase jen "většina"
Mně prostě jen vadí tvrzení "normální člověk (pes, kočka...) ne/dělá tohle (nemoci vynechávám). Nebo je skutečně každej, kdo nečiní tak,jak činí stádo, hoden nálepky "deviant"? (Myslím to bez jakéhokoli hanlivého odéru - aby se zas někdo případně necejtil bejt dotčenej... )
Upravil(a) helena (25. 7. 2014 16:22)
Není tady
helena napsal(a):
většina psů chodí ráda ven
Souhlas... ale to je zase jen "většina" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Mně prostě jen vadí tvrzení "normální člověk (pes, kočka...) ne/dělá tohle (nemoci vynechávám). Nebo je skutečně každej, kdo nečiní tak,jak činí stádo, hoden nálepky "deviant"?
Samozřejmě není ... ale myslím si, že Jana to tak ani nemyslela.
Není tady
Zkousely/i jste nekdo formalni meditaci? Dá se to vydržet?
Mně to přiapadá někdy nekonečný...
Není tady
ale myslím si, že Jana to tak ani nemyslela
To by musela vysvětlit ona... ale řekla bych, že skoro jo.
Psala "příroda je pro normálního člověka zdroj inspirace,a pohody" - já se optala, zda pro každýho a dozvěděla jsem se, že "Pokud člověk nemá nějaký problém at fyzický či spíše duševní,tak ano."
Ergo - nebaví-li někoho příroda, "má problém".
Není tady
gymnasión napsal(a):
Zkousely/i jste nekdo formalni meditaci? Dá se to vydržet?
Mně to přiapadá někdy nekonečný...
Jo a šíleně u toho bolej nohy
Upravil(a) Míša Kulička (25. 7. 2014 16:40)
Není tady
Mně bolej poslední dobou i bez přírody...
Není tady
helena napsal(a):
ale myslím si, že Jana to tak ani nemyslela
To by musela vysvětlit ona... ale řekla bych, že skoro jo.
Psala "příroda je pro normálního člověka zdroj inspirace,a pohody" - já se optala, zda pro každýho a dozvěděla jsem se, že "Pokud člověk nemá nějaký problém at fyzický či spíše duševní,tak ano."
Ergo - nebaví-li někoho příroda, "má problém".
No a? Je to její názor? Stačilo odpovědět "já si to nemyslím" ... Proč se tě tak dotkl?
Není tady
helena napsal(a):
Mně bolej poslední dobou i bez přírody...
Mě taky bolely i bez přírody
Není tady
Já ti ani nevím, Kadle... možná mi vadí ta jednoznačná škatulka - chováš se jinak, šup do ní... nebo je horko... prostě se mi to nezalíbilo.
Upravil(a) helena (25. 7. 2014 16:49)
Není tady
helena napsal(a):
Já ti ani nevím, Kadle... možná mi vadí ta jednoznačná škatulka - chováš se jinak, šup do ní... nebo je horko... prostě se mi to nezalíbilo.
Hmm ... takových soudů je tu přehršel ... tak si to tak neber ...
Není tady
janaa napsal(a):
Já jsem mluvila obecně,a ne že se honím já za penězma.Je jasné,že meditovat i relaxovat můžeme všude nejen v přírodě,ale pro většinu lidí je to nejlepší.
No technopárty může být pro někoho meditace a relaxace,ale pro druhé rachot.Ale příroda je pro normálního člověka zdroj inspirace,a pohody.Meditace aby někam vedla,musí být směrována,musí tam být systém.
Příroda není vůbec pro normálního člověka zdrojem inspirace, to jsi na velkým omylu.
Ty jsi přesně ten člověk, co si přečte tři poučky a hned je všem cpe a přitom má nulovou intuici .
Hromada lidí nesnáší přírodu , milujou hospůdky a žijou krásnej život do sta let a jsou PŘÍNOS pro tuhle společnost, často větší než nějakej jogín, co denně tři hodky medituje a zbytek dne pluje na obláčku duchovna.
Máš klapky na očích a špatný vcítění do druhých lidí.
Upravil(a) olasik (25. 7. 2014 17:58)
Není tady
Ivana napsal(a):
Tak já přírodu miluju a nic mě nenabije doboru náladou víc než procházka v lese. Bydlím ve městě, ráda se projdu po městě, mám ráda historické památky, hrady a zámky, výstavy všeho druhu, ale procházky v přírodě na čerstvém vzduchu miluju. Občas, když je třeba hnusně a dlouho se nikam nedá jít, tak mám vyslovený absťák. Moc ráda vzpomínám na dobu, kdy jsme kromě na dovolenou k moři jezdívali na druhou dovolenou do českých a slovenských hor, to byl přímo balzám na duši!
A proč nejezdíš sama? Kdybych bydlela ve vašem kraji, byla bych každej rok v Tatrách , jsou krásný .
Já taky ráda jezdím na hory v létě.
Není tady
jojo,prostě příroda je základ všeho.netvrdím,že každý musí tábořit,a spát pod širákem,ale je to přirozenější,než chodit po barech,čučet do telky a počítače.Zkuste si představit nějaké místo třeba nějaký park,a pak si to představte bez stromů,kytek,trávy...to je předpeklí.
Ale samozřejmě,že to bylo hodně směrováno k tématu meditace.chápu,že každý je jiný,a má i jiné zájmy.to je v pořádku,a vzájemně se to nevylučuje.
Není tady
janaa napsal(a):
jojo,prostě příroda je základ všeho.netvrdím,že každý musí tábořit,a spát pod širákem,ale je to přirozenější,než chodit po barech,čučet do telky a počítače.Zkuste si představit nějaké místo třeba nějaký park,a pak si to představte bez stromů,kytek,trávy...to je předpeklí.
Ale samozřejmě,že to bylo hodně směrováno k tématu meditace.chápu,že každý je jiný,a má i jiné zájmy.to je v pořádku,a vzájemně se to nevylučuje.
No není to přirozenější, pro někoho je to naopak zcela nepřirozený a nepříjemný, ale tím není horší člověk.
Pokud chceš jit duchovní cestou, musíš v první řadě tolerovat druhé bez výhrad, ne jim cpát, že jsou narušení , když nechtějí přírodu .
Tohle dělají všichni začínající duchaři, že se začnou vydělovat , povyšovat a předělávat druhé.......to je projev začátečníka.
Upravil(a) olasik (25. 7. 2014 18:05)
Není tady
OLASIK,na tvém případě je jasně vidět,že vůbec nechápeš,o čem je joga,taichi,a mystika.Ani se ti nedivím,protože jak už wuti říkal,většinou to vedou rychlokvašky a často pomatenci.
Víš asi tak ,můžeš meditovat,být jogínem,a chodit normálně do práce i mít třeba rodinu.Copak si myslíš,že žiju v lese a jím kořínky?hodně lidí si myslí,že pokud si dvakrát týdně zacvičí jogu a nebudou jíst maso,že jsou osvícení...ale tak to opravdu není.Pokud jsem psala normální lidé,myslela jsem ty nenarušené konzumní společností,kteří si život bez pařeb v hospodách a jiných podobných akcích nedovedou představit.Ti do přírody chodí málokdy.A pokud ano,tak se tam nechovají většinou jako lidé.
Upravil(a) janaa (25. 7. 2014 18:09)
Není tady
janaa napsal(a):
OLASIK,na tvém případě je jasně vidět,že vůbec nechápeš,o čem je joga,taichi,a mystika.Ani se ti nedivím,protože jak už wuti říkal,většinou to vedou rychlokvašky a často pomatenci.
Víš asi tak ,můžeš meditovat,být jogínem,a chodit normálně do práce i mít třeba rodinu.Copak si myslíš,že žiju v lese a jím kořínky?hodně lidí si myslí,že pokud si dvakrát týdně zacvičí jogu a nebudou jíst maso,že jsou osvícení...ale tak to opravdu není.Pokud jsem psala normální lidé,myslela jsem ty nenarušené konzumní společností,kteří si život bez pařeb v hospodách a jiných podobných akcích nedovedou představit.Ti do přírody chodí málokdy.A pokud ano,tak se tam nechovají většinou jako lidé.
Jogu cvičím každé ráno 20 let.......no už ti nic vysvětlovat nebudu , už jsem ti dala dost energie .
Není tady
OLASIK,klapky máš na očích ty.já si nepřečtu 3 poučky a necpu je nikomu.jen to napíšu.nebo se to tu nesmí?Jak dlouho se věnuješ joze,meditaci abys to mohl posoudit?Jsou jiní a zkušenější a vzdělanější a ti to uznávají.Ale tvůj názor ti neberu,tak ho neber ani mě dík.
Jinak ráda si o tématu popovídám,ale jen věcně.
Není tady
janaa napsal(a):
OLASIK,klapky máš na očích ty.já si nepřečtu 3 poučky a necpu je nikomu.jen to napíšu.nebo se to tu nesmí?Jak dlouho se věnuješ joze,meditaci abys to mohl posoudit?Jsou jiní a zkušenější a vzdělanější a ti to uznávají.Ale tvůj názor ti neberu,tak ho neber ani mě dík.
Jinak ráda si o tématu popovídám,ale jen věcně.
Právě že ti moudří a zkušení ti řeknou to , co já , mám jich kolem sebe dost .
Pochop, že i když se budeš věnovat joze a meditaci třeba 80 let, nemusíš ničemu rozumět , nikam tě to neposune, to se skutečně lidem stává.
Lidi, co chodí do hospody a nechodí do přírody můžou bejt duchovně o sto mil dál, než jogíni a jiní Buddhové, kteří nejsou dost daleko, aby "pochopili" .
Tohle si opiš a dej si to na zrkadlo, abys to viděla každé ráno.
Není tady
janaa napsal(a):
důležité je , že to chápeš ty!
normální lidé si nedovedou život bez akcí představit? nechodí do přírody? proboha, kde to bereš?
Není tady
pitváte tady každý přízpěvek,vytrháváte z kontextu,a nakonec to vše vyzní jinak.Psala jsem že každý normální člověk,chodí rád do přírody,je to pro něj inspirace,a nabije se energií.I takový budha praktikoval v přírodě o samotě
a pod stromem dosáhl přozření.Někdo tady o něm psal,tak to jen připomenu.
Prostě kdo je citlivej,přemýšlí o sobě a jde do svého nitra,má přírodu rád,a jak může chodí tam.Jistě,praktikovat lze všude ale...
Není tady