6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dnes je velice uspěchaná doba,a je problém se zastavit,vypnout,a uvědomit si,e ve není jen o pěnězích(samozřejmně jsou také důleité),ale nejsou ve.Konzumní způsob ivota nás nutí se neustále honit za věcmi,které vlastně nejsou důleité,a vlastně nás odvádí od těch,které důleité jsou.
Často se stává,e člověk i pokud má volno,nemůe se zastavit,a ten "vnitřní setrvačník"se točí pořád dokola.Příroda a správné přemýlení je ta nej volba.Potom je ji kousek od správné meditace a relaxace.nemyslíte?
Upravil(a) janaa (24. 7. 2014 21:59)
Není tady
janaa napsal(a):
dnes je velice uspěchaná doba,a je problém se zastavit,vypnout,a uvědomit si,e ve není jen o pěnězích(samozřejmně jsou také důleité),ale nejsou ve.Konzumní způsob ivota nás nutí se neustále honit za věcmi,které vlastně nejsou důleité,a vlastně nás odvádí od těch,které důleité jsou.
Často se stává,e člověk i pokud má volno,nemůe se zastavit,a ten "vnitřní setrvačník"se točí pořád dokola.Příroda a správné přemýlení je ta nej volba.Potom je ji kousek od správné meditace a relaxace.nemyslíte?
To je takový klié, e se lidi honí jen za penězi a konzumem.
Já mám kolem sebe hromadu lidí, kteří mají zajímavé koníčky a rozhodně nejsou konzumní, honění peněz mají a hodně dole na ebříčku.
A dobře meditovat můe kdekoliv , třeba na zahrádce u hospůdky , nebo na fotbalovém stadionu , nikde není psáno, jak se má správně relaxovat .
Umím si představit báječnou relaxaci na techno párty.
Upravil(a) olasik (24. 7. 2014 23:06)
Není tady
Pro někoho zas není důleitá znalost pravopisu...
Není tady
Já bych řekla, e relaxace a meditace jsou dvě rozdílné věci. Relaxovat můu kdekoliv a jakkoliv, ale pro meditaci potřebuji trochu klidu, a můu vnímat své vnitřní pocity
A co se českého pravopisu týče .... ne kadý je četinářský guru
Není tady
ne kadý je četinářský guru
Ale nikdo neproel základním vzděláním úplně jím nedotčenej ...
Není tady
janaa napsal(a):
Jano, proč pouívá taková klié? Má to zrovna ty, ákyně "velkého učitele", zapotřebí? Proč nepíe za sebe? Tebe něco nutí neustále se honit za věcmi...? To asi nebude jetě pokročilá v sebepoznání, kdy nedělá to, co chce ty, ale to, k čemu tě něco/někdo nutí. Kdo pokročil v sebepoznání, tomu "vnitřní setrvačník" nesetrvává.
A frázi "nemyslíte", jsi také opsala. Buď na světe za sebe. Jedině e bys nebyla janaa, ale ten, od kohos to opsala.
Není tady
sunshine... napsal(a):
Já bych řekla, e relaxace a meditace jsou dvě rozdílné věci. Relaxovat můu kdekoliv a jakkoliv, ale pro meditaci potřebuji trochu klidu, a můu vnímat své vnitřní pocity
A co se českého pravopisu týče .... ne kadý je četinářský guru
Nepotřebuje, takovej pokročilej Buddha medituje na kadém kroku , třeba v práci se sbíječkou .
Není tady
Myslim, ze nejaky zpusob relaxace vyhledava kazdy z nas, a je uplne jedno, jstli pri tom lezi nekde v joga-centru, na plazi, nebo voli rekreacni cyklistiku ci jiny sport ... a klidne lze jednotlive zpusoby stridat ci kombinovat. Myslim, ze dulezity je odklon myslenek od beznych veci a mozna i zamerenost na pritomny okamzik.
Meditace je jina vec, Asi neni pro kazdeho. Docela me zajima, jak a proc ji lide praktikuji, jak na ne pusobi, co to s nimi dela ...
Ja mam malou zkusenost se zazenem, meditaci samatha-vipasjana a meditaci podle pokynu E. Tomase.
Není tady
helena napsal(a):
ne kadý je četinářský guru
Ale nikdo neproel základním vzděláním úplně jím nedotčenej ... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Člověk je tvor zapomětlivý taky si nejsem jistá, jestli jsem to napsala dobře m/mn
Není tady
olasik napsal(a):
sunshine... napsal(a):
A co se českého pravopisu týče .... ne kadý je četinářský guruNepotřebuje, takovej pokročilej Buddha medituje na kadém kroku , třeba v práci se sbíječkou .
No, Buddha to je borec
Není tady
sunshine... napsal(a):
olasik napsal(a):
sunshine... napsal(a):
A co se českého pravopisu týče .... ne kadý je četinářský guruNepotřebuje, takovej pokročilej Buddha medituje na kadém kroku , třeba v práci se sbíječkou .
No, Buddha to je borec
Jana toti spojuje relaxaci a meditaci pouze s přírodou, co je taky obrovský klié.
Hromada lidí relaxuje v obchoďáku nabitým lidma, tím, e si kupujou nový hadříky a krásně se energeticky nabijou .
Nebo na tý techno párty, to je podobnej princip, jako africký tance okolo ohně a to u je skoro meditace.
Prostě nemůeme vichni jako ovce běet do lesa relaxovat , kdy to polovině z nás nic nedá.
Není tady
olasik napsal(a):
sunshine... napsal(a):
olasik napsal(a):
Nepotřebuje, takovej pokročilej Buddha medituje na kadém kroku , třeba v práci se sbíječkou .No, Buddha to je borec
Jana toti spojuje relaxaci a meditaci pouze s přírodou, co je taky obrovský klié.
Hromada lidí relaxuje v obchoďáku nabitým lidma, tím, e si kupujou nový hadříky a krásně se energeticky nabijou .
Nebo na tý techno párty, to je podobnej princip, jako africký tance okolo ohně a to u je skoro meditace.
Prostě nemůeme vichni jako ovce běet do lesa relaxovat , kdy to polovině z nás nic nedá.
S tím souhlasím, kadý si musí najít svou cestu k pohodě nemá cenu něco dělat na sílu, kdy mi to nic nedá. Jen můj názor je, e relax je něco jinýho ne meditace. Ale relaxem se dá dostat k meditaci. Ale na to u jsi narazila s tím tancem
Není tady
Já jsem mluvila obecně,a ne e se honím já za penězma.Je jasné,e meditovat i relaxovat můeme vude nejen v přírodě,ale pro větinu lidí je to nejlepí.
No technopárty můe být pro někoho meditace a relaxace,ale pro druhé rachot.Ale příroda je pro normálního člověka zdroj inspirace,a pohody.Meditace aby někam vedla,musí být směrována,musí tam být systém.
Není tady
Dobíjet se dá různě,ale některé druhy dobíjení nejsou nejlepí,a některé dokonce tabu.Hodně lidí se dobijí z lidí,a to je ten zapovězený způsob.Někteří to dělají podvědomě,někteří o tom ví,a vyuívají to.Různé semináře at jogy,meditací atd.Pokud pak meditují o samotě,ji to tak nefunguje.Bohuel to tak je.Neříkám e je to vude,ale aspon to podvědomé,je časté.
A e opisuju fráze?Ale,to tu dělá více lídí,a člověk často pouívá stejných slov.
Upravil(a) janaa (25. 7. 2014 9:34)
Není tady
příroda je pro normálního člověka zdroj inspirace,a pohody
Myslí?
Pro kadýho?
Není tady
Pokud člověk nemá nějaký problém at fyzický či spíe duevní,tak ano.Chápu,e dnes jsou lidé různě narueni,a děti místo aby byly venku jsou u počítače,ale běný ,normální člověk se v přírodě cítí dobře,a pokud můe vrací se tam.Je to stejné jako pokud nemá někdo rád zvířata.Má větinou problém.
Není tady
Pro mě jsou zdrojem inspirace a pohody kníky a cestování, předevím památky, hrady, zámky, městská turistika.
Tak asi nejsem normální.
Jano, opravdu přehnaně pouívá klié.
Není tady
Jaké klié proboha?Pokud to tak je,tak to budu tvrdit snad.Nebudu říkat co je zrovna IN.Moc tady chytáte za slovíčka.Hlavně jsem to ve směrovala k tématu meditace.
Není tady
nějaký problém at fyzický či spíe duevní
Tím chce říct, e kadej, kdo do přírody nechodí, má "nějaký problém" a není "normální"?
Podle jedné z definic normality "je normální člověk, který je sám sobě fungující jednotkou a současně se dokáe bez destrukcí vyrovnat s tlakem relativních norem společnosti" - tedy i těch, které povaují za "správné" vejlety do lesů a luk...
Není tady
janaa napsal(a):
Jaké klié proboha?Pokud to tak je,tak to budu tvrdit snad.Nebudu říkat co je zrovna IN.Moc tady chytáte za slovíčka.Hlavně jsem to ve směrovala k tématu meditace.
Proč teda nemluví o meditaci a hází tady takovými klié a soudy, kdo je normální, kdo je naruený a kdo má určitě nějaký problém?
Není tady
janaa napsal(a):
Tak se pojď bavit o meditaci a hnidopichy ignoruj
Není tady
helena napsal(a):
nějaký problém at fyzický či spíe duevní
Tím chce říct, e kadej, kdo do přírody nechodí, má "nějaký problém" a není "normální"?
Podle jedné z definic normality "je normální člověk, který je sám sobě fungující jednotkou a současně se dokáe bez destrukcí vyrovnat s tlakem relativních norem společnosti" - tedy i těch, které povaují za "správné" vejlety do lesů a luk...
To není tak, e "kadej, kdo nechodí" ... no pokud se někdo necítí dobře ve svém v přirozeném prostředí, co je bezesporu spí příroda, jak město, tak je něco patně
Není tady
U nevím, který z antických filozofů neholdoval pobytu v přírodě (od stromů a kamenů se nemám co naučit-nepamatuju si přesné znění). Pro mě naopak příroda znamená hodně moc.
Není tady
Tak já přírodu miluju a nic mě nenabije doboru náladou víc ne procházka v lese. Bydlím ve městě, ráda se projdu po městě, mám ráda historické památky, hrady a zámky, výstavy veho druhu, ale procházky v přírodě na čerstvém vzduchu miluju. Občas, kdy je třeba hnusně a dlouho se nikam nedá jít, tak mám vyslovený absák. Moc ráda vzpomínám na dobu, kdy jsme kromě na dovolenou k moři jezdívali na druhou dovolenou do českých a slovenských hor, to byl přímo balzám na dui!
Není tady
ve svém v přirozeném prostředí, co je bezesporu spí příroda, jak město
Jo, jsme zvířátka... ale významně domestikovaná... obávám se, e mnozí by nepřeili... ani v neextrémních podmínkách...
Není tady