6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mně u ten pojem "začít vztah" dělá zle. Buď by to vyplynulo, nebo ne
Řekla bych, e ti "dělá zle" představa jakýhokoli kontaktu s chlapem, kterej by přesáhnul vzdálenost třiceti centimetrů a hovoru o počasí či umění...
Těko můe očekávat od druhýho, aby přijal e "by to vyplynulo"... nejlíp v momentě, kdy by pán začal zkouet intimnosti (jistěe ne hned první večer) a tys mu cukla. Zvlá tehdy, kdyby se taky "opravdu zamiloval".
Nechu k sexu (nejen ta tvoje - u kadýho) je dost váná záleitost na to, aby se druhýmu zatajila. Jde o tom nakonec mluvit i opisem, naznačením a podobně...
Není tady
helena napsal(a):
nechápu co můe kdo chtít více ne to porozumění a přitalivost... bez toho se ani ádný vztah konat nemůe
Mluvíme pořád o partnerským vztahu, předpokládám... u jinejch to a tak podstatný není.
Jenome člověk má a "můe chtít více" - protoe tohle je dost málo... představ si, e je ti nějakým způsobem blbě a tvůj přítel na tebe s "porozuměním" hledí, moná ti bude povídat, jak tě chápe... bude u toho působit "přitalivě"... a jinak nehne prstem...
Co vadí mně , to tedy neříkám... tam mám prostě strach , abych nějak netlačila a nezkazila to
Do zblbnutí je ti tu opakováno, e málokterej chlap chce pasivní bytost, která mu vechno vodkejvá, se vím souhlasí, neřekne co jí nedělá dobře... aby se pána nedejbóe nedotkla.
Jene oni jednak nejsou jasnovidný, aby ti odečítali přání z očí, druhak potřebujou "jasnějí instrukce" ne my... a do třetice je ta nepohoda na tobě poznat, jen není jasný co a proč ti vadí - čím pána dokonale znejistí.
Skoro bych řekla, e patří mezi ty, který na otázku "Je ti něco?" zásadně odpovídají "ĄAááále nic..."
nesmím v tom být prostě citově zainteresovaná... do situací jako já, kdy se do někoho úplně zblázní
Moná by to (v rámci oněch zmiňovanejch změn) chtělo pokusit se o "zlatej střed" - on stav "kdy se do někoho úplně zblázní" je dobrej trénink pro mláďata, který si jetě můou dovolit nepouívat rozum... ale ty u bys to trochu ukočírovat měla umět.
Ono je to trochu jako se čtením - nejdřív se musí naučit poznávat písmenka, abys je později uměla pouívat pro skládání smysluplnejch slov a vět. Někdy teda i nesmyslnejch... ale to u je hra nebo ouřední výnoss...
Mluvíme pořád o partnerským vztahu, předpokládám... u jinejch to a tak podstatný není.
Jenome člověk má a "můe chtít více" - protoe tohle je dost málo... představ si, e je ti nějakým způsobem blbě a tvůj přítel na tebe s "porozuměním" hledí, moná ti bude povídat, jak tě chápe... bude u toho působit "přitalivě"... a jinak nehne prstem..
tady bude moná ten problém ... já k tomu nepřistupuju jako k vánému , partnerskému vztahu .. rozhodně ne na začátku ... to a časem zjistím, e s tímhle bych do toho la ... a od té chvíle přesně začnou problémy
Do zblbnutí je ti tu opakováno, e málokterej chlap chce pasivní bytost, která mu vechno vodkejvá, se vím souhlasí, neřekne co jí nedělá dobře... aby se pána nedejbóe nedotkla.
to je patně pochopeno ... chovám se normálně , ale vlastně nebyl ádný důvod , nevzpomínám si na situaci , kdy by bylo potřeba se nějak prosazovat ... prostě bylo vechno v klidu ... e mám problém, e se to nikam neposouvá , e mi málo píe .. nepovauji za vhodné nějak diskutovat ... protoe to je můj problém a dostala bych se tím na tu závislejí stranu ... prostě potřebuju aby on tlačil na mně ne opačně ... ted ve finále u jsem to udělala , ale výsledek se nedostavil , take to k ničemu nebylo
pokusit se o "zlatej střed"
zkusila jsem několikrát , ale není to prostě ono ... dosáhnu pravého opaku , e to začne přerůstat na druhé straně a já je pak musím odpinknout , protoe lhát nikomu neumím
Není tady
olasik napsal(a):
Grainne napsal(a):
olasik napsal(a):
To asi neplyne přirozeně, kdy najednou odejde a nevysvětlí nikdy proč......něco tam je , co ty necítí........něco mezi váma , co vyvolává těma strachama a nepřirozeným chováním......
Stačí třeba, kdy dělá vechno, co on chce ze strachu , e ho ztratí a nikdy neřekne co ti va......a jeho to znudí.......to já vím, e je problém někde u mně ... nesmím v tom být prostě citově zainteresovaná ... v opačných případech mi to jde jako po másle
jetě neodeel ... ale je to v pr ....Ten problém není v tom, e se citově zainteresovaná , ale e se chová divně a jeho tím znejiuje.
To je neverbální komunikace , on cítí e se "něco " děje a neví co a kdy to trvá dlouho, tak vycouvá , protoe tu situaci nechápe a není mu v ní dobře .
Tys tu vyjmenovala asi padesát :tohle nemůu , tamto nemůu, no to prostě nepřichází v úvahu , to si neumím představit atd........jestli tohle vechno poutí na něj i kdy uduený v tobě , tak musí bejt zmatenej a prchá.
To ví , e nepoutím v tomhle konkrétním případě , byl on tak zahlcen jeho problémy , e na to pak u ani nebyl prostor řeit něco mezi námi
Není tady
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
Asi tak nejako... Mala som meních, rovnako vežkých, vyích - dnes mám problém spomenú si, kto z nich bol ako vysoký . Skôr si pamätám pocit, aký som pri tom-ktorom mala (a ten u mňa nesúvisí s výkou).
maleho bych nedala ani omylem ... jsem mala a tezko zkousnu jen mirne vyssiho .. cim vyssi tim lepsi .
Ohledne veku uz to nebudu zkouset, jednou staciloNo tak veža astia... Inak, potvrdzuje sa mi, e eny často hžadajú u partnera to, čo im samým chýba (výka napr. ).
to nevím, spí mám nejlepí zkuenost s dvěma vysokými pány ...
Není tady
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Jestli tam nebude ten um.............já na to teď nemám energii, náladu, ani chu, ale KDYBYCH si teď představovala chlapa, který by mi měl přijít do cesty, tak takovýho, se kterým mi bude dobře po vech stránkách. Tečka - ádné dalí podmínky.ok ... u mne hraje dost velkou roli to fyzicka stranka a tohle k ni patri , ale co ja vim ... treba mne nejaky prcek prekvapi
Ja som mala nejako zafixované, e výzor nie je prvoradý, ale preboha nie tučný... No a môj milovaný mi pribral tak nejako v priebehu vzahu asi 25 kg... nií ako ja... tzv. "radej preskoči ako obís" - ale mala som ho tak rada, e mi to nijakovsky nevadilo.
není to vzhledu , ale o přitalivosti ... ten první, který mně dostal byl sice vysoký , ale ty kila tam taky byla a vůbec mi to nevadilo
Není tady
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
Ivana napsal(a):
Mě třeba větina chlapů nepřitahuje vůbec. Teda někteří se mi líbí, větinou tak třicátníci, vysocí, tmavovlasí, oholení, voňaví, v oblecích, ale vím, e bych je za partnery nechtěla. Já abych se zamilovala, musí toho člověka dobře poznat, musíme mít hodně společného, společný pohled na svět, smysl pro humor, musí to být hodný a laskavý člověk a teprve po hodně dlouhé době zjistím, e mě ten člověk neskutečně přitahuje, i kdy na první pohled to tak vůbec nebylo. A pak to nemusí být ádný krasavec. (No, a pak se můu divit, e jsem se nemohla seznámit přes seznamku, kde je právě ten první dojem rozhodující, chjo...)
No tak sa zoznámi v nejakej partii, kolektíve - kde by ste sa mohli spozna... Aj aj som to tak mávala, hlavne zamladi. Je fakt, e teraz u si to neviem predstavi.
To je ale pro mě zásadní problém. Já jako introvertní samotářka nemám ádnou partiu, kromě práce, samozřejmě, kde jsou jen 4 chlapi, vichni enatí. Ale neboj, já ani o nikoho nestojím, jen jsem to napsala jako protiklad ke grainne, která hned na první pohled pozná, jestli ano nebo ne. U mě je to tak, e ze začátku vdycky "ne" a po důkladném seznámení je z toho někdy "ano". Ale a po důkladném a zcela nezávazném seznámení. U známostí z internetu to nejde, protoe tam u člověk jde na schůzku s tím, e z toho bude vztah, to já nedávám. U mě na první pohled je vdycky "ne".
to je blbost ne ? na schůzku jde , aby ste se okoukli a ne e z toho bude vztah ... taky z toho větinou není nic
Není tady
helena napsal(a):
tam u člověk jde na schůzku s tím, e z toho bude vztah
Po netu se neseznamuju, take mi chybí zkuenost... ale snad je moný předem deklarovat nezávazný setkání, ne?
to je samozřejmé ... já jdu kolikrát na schůzku , kde je jasné , e z toho nic nebude , e jdeme fakt jen na kafe a pokecat
Není tady
já k tomu nepřistupuju jako k vánému , partnerskému vztahu .. rozhodně ne na začátku ... to a časem zjistím, e s tímhle bych do toho la ... a od té chvíle přesně začnou problémy
Zdá se, e slepý kuře právě nalo zrnko...
Tak copak se v tom momentě začne dít jinak?
Není tady
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
No tak sa zoznámi v nejakej partii, kolektíve - kde by ste sa mohli spozna... Aj aj som to tak mávala, hlavne zamladi. Je fakt, e teraz u si to neviem predstavi.To je ale pro mě zásadní problém. Já jako introvertní samotářka nemám ádnou partiu, kromě práce, samozřejmě, kde jsou jen 4 chlapi, vichni enatí. Ale neboj, já ani o nikoho nestojím, jen jsem to napsala jako protiklad ke grainne, která hned na první pohled pozná, jestli ano nebo ne. U mě je to tak, e ze začátku vdycky "ne" a po důkladném seznámení je z toho někdy "ano". Ale a po důkladném a zcela nezávazném seznámení. U známostí z internetu to nejde, protoe tam u člověk jde na schůzku s tím, e z toho bude vztah, to já nedávám. U mě na první pohled je vdycky "ne".
Tak pokud tě nebaví sex , tak stejně nemá cenu teoaretizovat o tom, jestli ano nebo ne .
To by rychle bylo po vztahu, kdy by nefungoval sex.
jj, tak to je ... obvykle to tk končí s těmi zlatými středy
Není tady
Ivana napsal(a):
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
To je ale pro mě zásadní problém. Já jako introvertní samotářka nemám ádnou partiu, kromě práce, samozřejmě, kde jsou jen 4 chlapi, vichni enatí. Ale neboj, já ani o nikoho nestojím, jen jsem to napsala jako protiklad ke grainne, která hned na první pohled pozná, jestli ano nebo ne. U mě je to tak, e ze začátku vdycky "ne" a po důkladném seznámení je z toho někdy "ano". Ale a po důkladném a zcela nezávazném seznámení. U známostí z internetu to nejde, protoe tam u člověk jde na schůzku s tím, e z toho bude vztah, to já nedávám. U mě na první pohled je vdycky "ne".Tak pokud tě nebaví sex , tak stejně nemá cenu teoaretizovat o tom, jestli ano nebo ne .
To by rychle bylo po vztahu, kdy by nefungoval sex.To je pravda, ale v době, kdy jsem se chtěla seznámit, jsem si myslela, e kdybych se do někoho opravdu zamilovala, e by to třeba aspoň občas lo. To nevím. Vdy je plno lidí, kteří berou AD a sex provozují.
A ty je jetě pořád bere ? Myslela jsem , e u jsi v tomhle směru v pohodě .
Není tady
helena napsal(a):
já k tomu nepřistupuju jako k vánému , partnerskému vztahu .. rozhodně ne na začátku ... to a časem zjistím, e s tímhle bych do toho la ... a od té chvíle přesně začnou problémy
Zdá se, e slepý kuře právě nalo zrnko...
Tak copak se v tom momentě začne dít jinak?
no co asi ? To snad u jsem tu napsala tisickrát
Není tady
no co asi ? To snad u jsem tu napsala tisickrát
Moment... nemyslím to, e pán zvedne krovky...
CO začne dělat jinak TY? JAK se změní TVOJE chování, TVŮJ přístup, jednání a tak dál?
Nemusí to psát - ale zkus si to probrat sama se sebou, protoe přesně tady někde bude ten bod zlomu.
Není tady
Podle mě jakmile Grainne zjistí, e má o pána zájem, začne z ní vyzařovat moc velké chtění. A začne se chovat nepřirozeně, hlídat se, ... A pán to dříve nebo později vycítí.
Není tady
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Po netu se neseznamuju, take mi chybí zkuenost... ale snad je moný předem deklarovat nezávazný setkání, ne?to je samozřejmé ... já jdu kolikrát na schůzku , kde je jasné , e z toho nic nebude , e jdeme fakt jen na kafe a pokecat
Aha, tak to u vůbec nechápu, proč bych se měla scházet s cizím chlapem a kecat s ním, kdy bych věděla u předem, e se víckrát neuvidíme. Pro mě byla kadá schůzka straně zatěující a nepříjemná, byla jsem pár dní předtím a pár dní potom úplně rozhozená.
Není tady
Eva. napsal(a):
Podle mě jakmile Grainne zjistí, e má o pána zájem, začne z ní vyzařovat moc velké chtění. A začne se chovat nepřirozeně, hlídat se, ... A pán to dříve nebo později vycítí.
tak nějak to bude u i proto , e mám více ne dostatečné důkazy , e kdy to tak u mně není , zvyuje se zájem druhé strany ... jak říkáte je to marné .. nezbývá ne to tak vzít a smířit se s tím
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Po netu se neseznamuju, take mi chybí zkuenost... ale snad je moný předem deklarovat nezávazný setkání, ne?to je samozřejmé ... já jdu kolikrát na schůzku , kde je jasné , e z toho nic nebude , e jdeme fakt jen na kafe a pokecat
Aha, tak to u vůbec nechápu, proč bych se měla scházet s cizím chlapem a kecat s ním, kdy bych věděla u předem, e se víckrát neuvidíme. Pro mě byla kadá schůzka straně zatěující a nepříjemná, byla jsem pár dní předtím a pár dní potom úplně rozhozená.
to bude rozdíl mezi námi... já si ráda pokecám ... citím s mui dobře a nemám ty problémy co ty ... pokud mi o nic nejde , tak jsem v pohodě
Není tady
Grainne napsal(a):
Ivana napsal(a):
olasik napsal(a):
Tak pokud tě nebaví sex , tak stejně nemá cenu teoaretizovat o tom, jestli ano nebo ne .
To by rychle bylo po vztahu, kdy by nefungoval sex.To je pravda, ale v době, kdy jsem se chtěla seznámit, jsem si myslela, e kdybych se do někoho opravdu zamilovala, e by to třeba aspoň občas lo. To nevím. Vdy je plno lidí, kteří berou AD a sex provozují.
A ty je jetě pořád bere ? Myslela jsem , e u jsi v tomhle směru v pohodě .
Podle paní doktorky je budu brát a do smrti. Kdybych je vysadila, s největí pravděpodobností by se mi deprese znovu vrátila, a to nechci za ádných okolností. Něco jiného je, kdy má deprese nějakou konkrétní příčinu a ta se během terapie odstraní nebo se s ní člověk nějak vypořádá. Ale u mě nebylo nikdy jasné, z čeho jsem tu depresi měla, já si myslím, e jsem k ní měla sklony vdycky, u jako malá čtyxřletá holčička jsem měla tyto problémy. Asi to vygradovalo, kdy jsem x let ila v hrozném stresu z věčně nemocných dětí a jakmile to pominulo, tak nemoc propukla v plné síle, ale pravděpodobně mám nedostatek serotoninu vrozený, take ho musím dodávat formou AD.
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
Ivana napsal(a):
To je pravda, ale v době, kdy jsem se chtěla seznámit, jsem si myslela, e kdybych se do někoho opravdu zamilovala, e by to třeba aspoň občas lo. To nevím. Vdy je plno lidí, kteří berou AD a sex provozují.A ty je jetě pořád bere ? Myslela jsem , e u jsi v tomhle směru v pohodě .
Podle paní doktorky je budu brát a do smrti. Kdybych je vysadila, s největí pravděpodobností by se mi deprese znovu vrátila, a to nechci za ádných okolností. Něco jiného je, kdy má deprese nějakou konkrétní příčinu a ta se během terapie odstraní nebo se s ní člověk nějak vypořádá. Ale u mě nebylo nikdy jasné, z čeho jsem tu depresi měla, já si myslím, e jsem k ní měla sklony vdycky, u jako malá čtyxřletá holčička jsem měla tyto problémy. Asi to vygradovalo, kdy jsem x let ila v hrozném stresu z věčně nemocných dětí a jakmile to pominulo, tak nemoc propukla v plné síle, ale pravděpodobně mám nedostatek serotoninu vrozený, take ho musím dodávat formou AD.
aha , dík za vysvětlení
Není tady
Grainne napsal(a):
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
to je samozřejmé ... já jdu kolikrát na schůzku , kde je jasné , e z toho nic nebude , e jdeme fakt jen na kafe a pokecatAha, tak to u vůbec nechápu, proč bych se měla scházet s cizím chlapem a kecat s ním, kdy bych věděla u předem, e se víckrát neuvidíme. Pro mě byla kadá schůzka straně zatěující a nepříjemná, byla jsem pár dní předtím a pár dní potom úplně rozhozená.
to bude rozdíl mezi námi... já si ráda pokecám ... citím s mui dobře a nemám ty problémy co ty ... pokud mi o nic nejde , tak jsem v pohodě
Já se neumím bavit s cizími lidmi, ani s enami, ani s mui. Pro mě to je straný stres a je to hrozně nepříjemné. Ráda půokecám jen s lidmi, které znám a mám je ráda.
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
Ivana napsal(a):
Aha, tak to u vůbec nechápu, proč bych se měla scházet s cizím chlapem a kecat s ním, kdy bych věděla u předem, e se víckrát neuvidíme. Pro mě byla kadá schůzka straně zatěující a nepříjemná, byla jsem pár dní předtím a pár dní potom úplně rozhozená.to bude rozdíl mezi námi... já si ráda pokecám ... citím s mui dobře a nemám ty problémy co ty ... pokud mi o nic nejde , tak jsem v pohodě
Já se neumím bavit s cizími lidmi, ani s enami, ani s mui. Pro mě to je straný stres a je to hrozně nepříjemné. Ráda půokecám jen s lidmi, které znám a mám je ráda.
no já veobecně taky ne, neumím se moc vklínit do společnosti a vést tzv. hovory o ničem ... ale s chlapama mi to problém neděla .. to je docela zajímavé
Není tady
vůbec nechápu, proč bych se měla scházet s cizím chlapem a kecat s ním, kdy bych věděla u předem, e se víckrát neuvidíme
patně... to nemůe nikdy vědět napřed... od toho je právě ta schůzka.
Ale zas tam nemůe jít rovnou s očekáváním, e splní vechna tvá očekávání a představy hned napoprvé, protoe jinak bude eredně zklamaná. I kdy netvrdím, e stát se to nemůe - výjimečně...
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
jsem si myslela, e kdybych se do někoho opravdu zamilovala, e by to třeba aspoň občas lo
Nojo, Ivano - ale začít vztah na základě nějakýho "mylení si" je docela nezodpovědný vůči tomu druhýmu... ledae bys ho na to připravila předem, co asi není tak úplně tvůj styl, o něčem podobným mluvit.No právě, mně u ten pojem "začít vztah" dělá zle. Buď by to vyplynulo, nebo ne ( i s tím sexem).
Dá sa zača aj kamarátstvom, aj keď - ty si natožko proti muom, e u teba by podža mňa nefungovalo ani to...
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Já tě docela chápu, já u mám málo hormonů a představa , e musím dělat sex kadý víkend , co by se asi ve vztahu vyadovalo, je mi nepříjemná........přitom jen kámo by mi asi taky uplně nevyhovoval, určité doteky , sdílení bych potřebovala.
Take to je takový pad, ani ryba ani rak, ani sex , ani bez sexu .........neřeitelná situace.
A na pána, kterej nechce sex vůbec, stojí dlouhá fronta a k Praný bráně.......
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Tak sa fakt netráp... To nemá cenu, aby si bola s niekým proti svojej vôli, stresovala sa a vystresovala aj jeho. źudia sa dávajú dokopy preto, aby im spolu bolo lepie ako kadému samému, nie horie.
Není tady
Selima napsal(a):
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
to je samozřejmé ... já jdu kolikrát na schůzku , kde je jasné , e z toho nic nebude , e jdeme fakt jen na kafe a pokecatAha, tak to u vůbec nechápu, proč bych se měla scházet s cizím chlapem a kecat s ním, kdy bych věděla u předem, e se víckrát neuvidíme. Pro mě byla kadá schůzka straně zatěující a nepříjemná, byla jsem pár dní předtím a pár dní potom úplně rozhozená.
Tak sa fakt netráp... To nemá cenu, aby si bola s niekým proti svojej vôli, stresovala sa a vystresovala aj jeho. źudia sa dávajú dokopy preto, aby im spolu bolo lepie ako kadému samému, nie horie.
Právě k tomuto závěru jsem dospěla někdy před cca 5 lety a rozhodla jsem se, e se na nějaké seznamování můu vykalat. Pokud by se někdy vyskytl někdo milý, příjemný, koho bych zaujala a kdo by zaujal mě, tak se případnému vztahu bránit nebudu, ale jaksi není příleitost k něčemu takovému. Take bych mohla buď fňukat, e jsem chudinka sama samotinká a vichni chlapi stojí, jak vy Slováci krásně říkate, za figu borovú, nebo se s tím smířit a ít si pěkně spokojeně sama. A rozhodla jsem se pro to druhé. Take jsem sama a je mi fajn.
Není tady