6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vsem, kteri se chystaji cist tyto radky...
Pred rokem a pul jsem se seznamila s jednim klukem, rozumeli jsme si, travili jsme spolu volne chvile a netrvalo dlouho a clovek se zamiloval a my byli par. Vsechno se zdalo byt na dobre ceste, on se zdal byt jako kluk, ktery jiz ma v hlave vse srovnane a vi, co chce, ale jak to tak byva, zacaly se objevovat partnerovy chyby (otazkou zustava, jestli vsechny byly opravnene), ale takove, ktere jsem pred nim vicemene drzela v sobe, protoze jsem si rikala, ze jsem treba moc pesimisticka anebo ze si casem vse sedne a bude dobre, hlavne jsem nechtela delat pripadne dusno, tak jsem to neresila, ale sama jsem se tim uzirala, ale jinak celkove jsem byla spokojena, zamilovana. Preci jen to byly obcas asi jen malichernosti a clovek to mohl skousnout, ale byl tu taky nezajem z jeho strany, prislo mi, ze ho vubec nezajima, co jsem delala, kdyz jsme se treba par dni nevideli, spis jen takove taktni otazky, neustale vypraveni jen o nem, neustale mohl mit za zadkem kamarady, porad jen mluvil o romantickych gestech a nikdy jsem nic takoveho nezazila, prislo mi, ze se vzdy diva jen na sebe a na to, co vyhovuje jemu a podle toho se tocil vztah, nikdy se kvuli mne nepremohl a vadilo mi, ze neustale lajkuje a komentuje kamaradky na FB, a ze mluvi o svych ex jako by se nechumelilo, ale nechapal, ze je mi to neprijemne, pry zarlim zbytecne. Ale jinak mi s nim bylo dobre, samozrejme, ze byl vztah jinak moc hezky, jezdili jsme po vyletech, chodili jsme dost plavat, jezdili jsme na kola, prochazky, hodne jsme chodili na konzerty, jezdili jsme na chatu nebo jsme jezdili do jeho rodneho mesta, meli jsme si stale co rici, i kdyz si myslim, ze co se tyce problemu nebo neceho, co mi vadilo, nedokazal komunikovat nebo vzit se do me pozice a snazit se me pochopit. Pak nastalo obdobi, kdy mi prislo, ze vubec nevi, co chce, mel dobrou praci, ale porad chtel neco vice, pak obratil, ze by mozna mohl zkusit uplne neco jineho, pote, ze by treba zkusil zahranici, pak zase, ze ho kamarad laka do podnikani, a mezi temito napady denne pendloval a i kdyz tvrdil, ze vi co chce, zdalo se, ze nevi vubec. Abych jeste zminila, u me si nikdy na nic nestezoval, asi jen, ze mozna vic zarlim, ale jinak spis chvalil, ze jsem vyrovnana, v pohode, vytvarim klid, bylo mu se mnou dobre, ba naopak spis vzdy mluvil o svych byvalkach a stezoval si na ne a me vyzvihoval, ze ma konecne holku s mozkem (ted si nejsem jista, jestli ten mozek jeste mam).
Po zhruba 10 mesicich jsem si zacala vsimat, ze neco neni v poradku. Najednou jezdil do toho sveho rodneho mestecka sam, me uz ani nenabidl, jestli se nechci pridat, kdyz jsme meli domluveny vikend, tak ho zrusil den predem, nebo jsme se domluvili, ze za mnou prijede v sobotu a neprijel, i v tydnu jsme se vidali mene. Prislo mi, ze je v tom asi jina, ale jelikoz vzdy na rozvody a neveru nadaval, tuhle myslenku jsem rychle zahnala. Ale svete div se, byla v tom jina! Jak prekvapujici! A i kdyz jsem to vedela, stale mlzil a nakonec z toho vybruslil tim, ze on je vlastne ten chudacek, ktery je zmateny a nevi, co chce. Jako normalni holka bych ho kopla nekam a neresila bych to, ale to bych vam to tu pak vubec nic nepsala, nevim, kam jsem dala rozum, ale i presto, ze si zacal s ni, ja ho chtela zpet, nejdriv to vypadalo, ze to skoncilo, jenze pak se zacal vice ozyvat a psat mi, ze udelal chybu a ze se s ni chce rozejit, ale ze to neni jednoduche, tohle nejaky ten patek trvalo, takze me ujistoval, ze ji necha, ja cekala, ale s ni si uzival dal (je mozne, ze jsem az takhle blba?). Byl s ni asi 2 mesice, pak se vratil. Rekla jsem mu vse, co mi vadilo, rekla jsem mu, ze mu nic nebudu vycitat a on, ze byl blbec a ze se vsechno zmeni. Zmenilo se to na chvili, ale jako bych zazila dejavu, zase se zacal chovat divne, rusil chvile, kdy jsme meli byt spolu, zacal mi psat, ze je nevyrovnany, ze nevi, co chce, ze bude asi nejlepsi, kdyz se rozejdeme, aby mi neublizoval a at si nemyslim, ze je v tom jina, samozrejme v tom byla opet ona, vratil se k ni a je s ni do ted, uz par mesicu... jenze, i kdyz jsme spolu nebyli nejakou dobu v kontaktu, tak jsem ho nevymazala z hlavy, i presto, co udelal a jak vlastne vodil za nos obe, porad me to k nemu tahne. A co hur... zacal me kontaktovat. Nejdriv to bylo v kamaradskem duchu, ale samozrejme, ze se vedli spis rozhovory o nem, jak jinak, jenze pak mi zacal psat, ze ho ona citove vydira, ze udelal chybu, ze me nechal, zacal o ni psat hrozne veci, ze vztah s ni nevidi na dlouho a neciti, ze je ta prava. Takhle uz mi dava nadeji, no, uz mozna 2 mesice, ale uz je to jak ohrana deska, jeden den mi pise, jak chce byt se mnou, ze ona je takova a makova, ze se s ni rozejde, ale ze to nejde tak lehce, ale ze si za to muze sam, ale druhy den to vlastne popre, ze nevi, co chce, dalsi den si je zase jisty, a pak zase popirani a neustale kecy a lzi. Vim, ze bych mela zapomenout uz jen kvuli tomu, jak se zachoval a chova, to, jak si za jejimi zady pise se mnou, tohle urcite delal i mne, ale neco me k nemu tahne, nemuzu se s rozchodem smirit. Vim, ze bych ho nemela chtit, vim, ze bych mu nemohla verit, vim, ze chci kluka, co me bude nosit na rukou a ne kluka, co dokaze tohle, ale proc nedokazu zapomenout nebo jen uz proste nechci, aby mel ji?
A tak si rikam... je opravdu tak zmateny a nevyrovnany a treba si nekdy uvedomi, ze udelal chybu, anebo se jen vyziva v tom, ze jsou dve zeny a ja jsem zrovna v pozici zadnich vratek, kdyby mu to nakonec s ni preci jen preteklo pres hlavu?
Budu rada za jakekoli rady, nazory, zkusenosti.
Janca
Upravil(a) Jana83 (1. 7. 2014 20:43)
Není tady
Je to slaboch ,ktery nevi co chce. Na Tvem miste bych se na neho vybodla . Hraje si s Tebou jak kocka s mysi a chova se jak v materske skolce . Vaz si sama sebe a nenechej tohle se sebou delat a to ze plive spinu na sve ex partnerky ,vypovida take o spatnem charakteru . Urcite te jeho nove ,taky napovidal spinu o Tobe ,jaka jsi hrozna atd...Pryc od nej ,dokud je cas
Není tady
Dekuji za nazor. Nejhorsi je, ze to, co jsi napsala, vnimam tak i ja a vim, ze mam svou hrdost a uz predtim, kdyz to udelal poprve, mela jsem se na nej vykaslat a jit dal... Je mi jasne, ze ji taky musel uz predtim o me navypravet buhvi co stejne tak jako on pise ted o ni mne. Smutne. Ale proc mi to nejde? Co me k nemu tahne? Mozna doufam v to, ze mu opravdu jen neco prelitlo pres nos a vrati se (i kdyz se bojim, vim, ze bych mu uz nemohla verit, zacarovany kruh). Taky uz me napadlo, ze bych napsala ji, ne z rozhorceny, ale proto, aby se ji taky otevreli oci, protoze nevodi za nos jen me, nebo bych to udelala proto, aby mu to proste neproslo to chovani?
Není tady
Souhlasím s Miku. Kdo mlží, ten vytváří mlhu a v mlze se leccos ztratí......hlavně jeho lumpárny. Hraje si s tebou, tak nebuď za hračku Té druhé bych nepsala nic - ona si na to musí přijít sama, anebo je možná jiná a nenechá se jen tak vodit za nos.....myslím si, že by ses jen ztrapnila sama před sebou. V takové situaci si vždycky vzpomenu na slova Jerry Hall, když odcházela od soudu, čerstvě rozvedená s Jaggerem. Řekla: konečně chápu, že je něco důležitějšího, než láska - a to je sebeúcta
Není tady
ze bych napsala ji, ne z rozhorceny, ale proto, aby se ji taky otevreli oci, protoze nevodi za nos jen me, nebo bych to udelala proto, aby mu to proste neproslo to chovani?
B) je správně... taková malá pomstička schovaná za snahu "zachránit" jinou slečnu.
Není tady
No, pokud si chceš znovu vším projít, tak ano, dej mu šanci. Pak se v tom ale nebudeš plácat jen par měsíců, ale už asi půlrok. Cítím v tvém psaní strach. Ne lásku nebo zamilovani. Otázka je, z ceho ten strach mas.
Není tady
Taky mi prijde, ze si spis se mnou jen hraje a mozna se jen vyziva v tom, kdyz vi, ze jsou tu vlastne dve, ktere o nej maji zajem, tak proc s jednou nebyt a u druhe mit pojistku? Vazne netusim, co se mu honi hlavou a uz vubec nevim, co mu to dava a jestli fakt mlzi anebo doopravdy nevi co chce, i kdyz si myslim, ze moc dobre vi, jen nechce nebo neumi z toho vybruslit. Ano, sebeucta, jenze to mi zatim moc nejde a hraji jeho hru, i kdyz priznavam, kolikrat si rikam, ze na nej kaslu, ze je jak ohrana gramofonova deska, a uz me to taky nebavi, jenze pak neco napise, rozdmycha ohen a jsem zase tam, kde jsem byla.
Kolikrat jsem mela chut ji napsat, ale vzdy jsem si to rozmyslela z duvodu, ze on ji pak buhvi co rekne (ze jsem treba vysinuta a vydiram ho, tak mi radsi pise takove nesmysly, aby me uklidnil) a budu za blbce vypadat ja, ale pak si zase rikam, ze kdyz bych ji napsala "vse", ze by z toho musela poznat, ze asi moc nekecam. Urcite bych ji nepsala, abych ji chudinku ochranila, ona vesmes za nic nemuze, ale s klidem uhanela zadaneho kluka, takze podil ji taky pricitam. Ale taky si rikam, ze je do casu, kdy jeho prave "ja" pozna sama.
Sandri, otazkou je, jestli bych vubec tu sanci mela moznost jeste dat, protoze on mi sice pise tohle a tohle, ale k nicemu se ve skutecnosti nema. Kdyz uz napise neco, ze to vypada fakt rozhodnute, tak pak stejne couvne s tim, ze je to slozite, zacne vsechno na sebe hazet, ze za vsechno muze on. Ano, asi mam strach, ale sama nevim proc. Asi to neni uz laska, asi uz je to jen nenavist a nepochopeni, proc me trapi dal.
Není tady
Jana83 napsal(a):
Asi to neni uz laska, asi uz je to jen nenavist a nepochopeni, proc me trapi dal.
Protože mu to dovolíš.
Není tady
Jani, pokud jsi ročník 83, dle tvého nicku, tak fakt tohle cenu nemá. Strávit leto zoufanim nad chlapem, který neví, co chce.
Není tady
Holky, mate pravdu, mela bych byt silnejsi a uz mu nereagovat na zadne zpravy, ktere ted pro zmenu zase vicemene utichly, ale jak uz tu to nekolikrat bylo, stejne se ozve a zase rozdmycha ohen.
Jak uz jsem psala, vim, ze se chovam jak blbec, vim, ze on za to nestoji a vlastne nakonec ani nikdy nestal, kdyz si vzpomenu na jeho sobecne jednani, ale nevim, co delat, abych se odprostila, pritom mam kolem sebe partu pratel, chodim pravidelne predcvicovat zumbu, takze se nenudim, ale nejde mi to zapomenout, nemuzu se smirit s tim, ze ona nakonec vyhrala a sebrala mi ho.
Není tady
Muž není věc. Žádná žena jiné muže nesebere, když se on sám nenechá...
Není tady
Jana83 napsal(a):
Holky, mate pravdu, mela bych byt silnejsi a uz mu nereagovat na zadne zpravy, ktere ted pro zmenu zase vicemene utichly, ale jak uz tu to nekolikrat bylo, stejne se ozve a zase rozdmycha ohen.
Jak uz jsem psala, vim, ze se chovam jak blbec, vim, ze on za to nestoji a vlastne nakonec ani nikdy nestal, kdyz si vzpomenu na jeho sobecne jednani, ale nevim, co delat, abych se odprostila, pritom mam kolem sebe partu pratel, chodim pravidelne predcvicovat zumbu, takze se nenudim, ale nejde mi to zapomenout, nemuzu se smirit s tim, ze ona nakonec vyhrala a sebrala mi ho.
Neposlouchej své ego, které ti toto namlouvá. Není to muž, se kterým bys byla v životě šťastná, podle toho, co píšeš a jak se chová. S láskou jí ho přenechej. A počkej na toho svého.
Není tady
Porozmýšľala by som, odkiaľ sa v tebe berie ten masochizmus.
Není tady
Dekuji za citat, ani nevis, jak moc je pravdivy, jenze kdyby bylo vsechno tak jednoduche, zivot sam o sobe by byl tak jednoduchy, tak by asi tyto stranky ani neexistovaly a clovek by se nikdy nicim nemusel trapit, zaobirat, resit.
Selima, ani nevis, jak ja bych rada vedela, kde se bere ten masochismus, proc v tom dobrovolne pokracuji :-(, asi se bojim tu konverzaci ukoncit, ze vsechno skonci uplne a myslim si, ze neco pravdy na jeho zpravach bude a taky verim v to, ze mozna je fakt mimo a nevi co chce, to je jak s tou praci, taky porad milion napadu, ze by mohl tohle a tamhle to, denne menil nazory, proc by tohle nemohlo byt i co se tyce vztahu, i kdyz chapu, ze byt zmateny ohledne v praci neni to same jako by byl denne zmateny, kterou vlastne chce. Asi je to vsechno tim, ze driv takovy nebyl, alespon mi tak nikdy takovy neprisel a proste si myslim, ze mu neco prelitlo pres nos. Ne, asi se v tom moc placam, moc to resim a tim to vsechno akorat prikrmuji a dodavam tomu na vaze, misto toho, abych se na to vykaslala a pomalu ale jiste zapomela. Uz je mi to trapny vsechno psat, kdyz vam tu pisu, jak vim, ze mate pravdu, ale vedet a cinit jsou pro me odlisna slova a nejde mi to, nevim, jak se od toho odprostit, jeste nikdy se mi to nestalo!
Není tady
s klidem uhanela zadaneho kluka, takze podil ji taky pricitam
Skutečně "zadaneho kluka" by uháněla zbytečně...
mozna je fakt mimo a nevi co chce, to je jak s tou praci, taky porad milion napadu, ze by mohl tohle a tamhle to, denne menil nazory, proc by tohle nemohlo byt i co se tyce vztahu
To je spíš minus, než aby ho to omlouvalo... od určitýho věku by už člověk měl vědět, "co chce" - i když to, pravda, nemusí pokaždý dokázat. Ale pokud by "denne menil nazory" na práci, na přítelkyně a tak dál, pak není něco v pořádku.
Není tady
Ano, souhlasim, ona vlastne za to nemuze, kdyby me mel tak rad, nikdy by se tohle nestalo. A ano, vsechno nahrava proti nemu. Nedavno mu bylo 36 a v tomhle veku uz by ten rozum mit mel. Asi me stve to, jak se k cele situaci postavil. Kdyby uz poprve narovinu rekl, ze si nasel jinou, byl uprimny, ale ne on delal jeste chudacka, ze on vlastne nevi, co ted a ja mu to bastila stejne jako ona. Holky, musim se probrat, ja vim. I kdybych mela byt do konce zivota sama... lepsi sama nez s nim! :-)
Není tady
Vymazat a zablokovat jeho cislo u operátora. Budeš mít klid.
Není tady
Jani, moje známá se taky pořád plácala v podobném problému jako ty. Chlap nevěděl, co chce. Rozešel se s ní. Čekala, brečela, nechápala to, nevěřila tomu, co se stalo..... No prostě podobně jako ty. Pak si určila datum, do kdy se jím bude takto zaobírat (ne na roky počítáno )a po tomto dni to utnula i v sobě. Nebabrej se v tom, ubližuješ jen sobě. Neodpovídej mu na zprávy, takhle totiž toho svého "pravého prince" nepotkáš, když se budeš pořád vracet k němu. A ještě k výše popsanému .... i po 5 letech po rozchodu ten chlap neví co chce, ženský střídá a hraje si s nima jako ten tvůj bývalý. Nevěř tomu, že se změní - nezmění. život je krásný tak, jak si ho uděláme my a ne nikdo jiný.
A tu jeho kočku to vašich taškařic netahej, nemá to smysl a vypadla bys z toho jen ty jako největší blázen.
Držím pěsti
Není tady
netrap se
Upravil(a) lolitam (11. 7. 2014 19:03)
Není tady
Sunshine, jako bys mi psala z duse, taky porad cekam, premyslim, nechapu to, nedokazu si to pripustit, ze se to deje. Asi pred 14 dny jsem mu napsala, at uz se nenamaha, protoze uz to bylo zase dokola, zase otocil, ze nevi, myslela jsem si, ze uz bude klid, jenze po tydnu se ozval, jestli se s nim jeste nebavim a pak mi poslal svoji fotku (?), takze jsem se zase rychle vratila do stavu, ve kterem jsem byla :-(. Tak jsem na to reagovala slovy, ze mi lhal takovou dobu, ze dal uz nic nalhavat nemusi, zacal psat, ze je v tom opravdu namoceny a ze mi nelze a jestli bychom jsme si nemohli psat jako kamaradi a cas napovi (?), na jednu stranu mam toho fakt dost, jako co je to za cloveka, proc me takhle trapi? Ale pak stejne ve skrytu duse cekam :-(. Dokonce jsem byla silna a napsala mu, at se snazi nebo at uz mi da pokoj, at uz pochopi, ze jeho zadna vratka nejsem a nebudu, tak psal, ze ho to mrzi a ze opravdu nevi. Ja fakt nevim, ubiji me to strasne moc, ale nedokazu se odpoutat.
Není tady
Jani, to chceš celý svůj život čekat na to až se rozhodne? On NEVÍ takhle tě bude tahat za nos celý život? Bude to zkoušet, dokud mu ty to dovolíš. Pokud se máš aspoň trošku ráda, utni to definitivně. Vím, že to není jednoduché, bolí to, ale za tu volnost to stojí. Chceš čekat do smrti na nějakého nerozhodného vyčůránka, který si tě bude pořád držet jako pojistku? Je to škoda, vždyť život je tak krásnej a třeba někde za rohem čeká skvělej chlap, kterého ty kvůli svému bývalému nevidíš - tak ať ti neuteče
Není tady
Problém nevidím v tom, že on nevie (má na to právo, prečo nie?), ale skôr v nerovnováhe... Ty máš tých citov až priveľa, on nerozhodné - nebol by to vyrovnaný partnerský vzťah tak či onak, aj keby sa on zrazu rozhodol. Nevidím to proste optimisticky.
Není tady
Jana83 napsal(a):
To bude asi to, proč se od něj nedokážeš odstřihnmout.
Proč vlastně soutěžíš o takovej vadnej kus, hm?
Sama říkáš, že jeho vady charakteru vidíš.
Tak proč ta soutěž? Proč se nemůžeš smířit s tím, že ona "vyhrála".
Co vlastně vyhrála?
A co ty jsi vlastně "prohrála"?
Není tady
Jana83 napsal(a):
Sunshine, jako bys mi psala z duse, taky porad cekam, premyslim, nechapu to, nedokazu si to pripustit, ze se to deje. Asi pred 14 dny jsem mu napsala, at uz se nenamaha, protoze uz to bylo zase dokola, zase otocil, ze nevi, myslela jsem si, ze uz bude klid, jenze po tydnu se ozval, jestli se s nim jeste nebavim a pak mi poslal svoji fotku (?), takze jsem se zase rychle vratila do stavu, ve kterem jsem byla :-(. Tak jsem na to reagovala slovy, ze mi lhal takovou dobu, ze dal uz nic nalhavat nemusi, zacal psat, ze je v tom opravdu namoceny a ze mi nelze a jestli bychom jsme si nemohli psat jako kamaradi a cas napovi (?), na jednu stranu mam toho fakt dost, jako co je to za cloveka, proc me takhle trapi? Ale pak stejne ve skrytu duse cekam :-(. Dokonce jsem byla silna a napsala mu, at se snazi nebo at uz mi da pokoj, at uz pochopi, ze jeho zadna vratka nejsem a nebudu, tak psal, ze ho to mrzi a ze opravdu nevi. Ja fakt nevim, ubiji me to strasne moc, ale nedokazu se odpoutat.
Jano,
napadlo tě někdy, že jste oba stejní?
Že i ty, stejně jako on vlastně nevíš? Nebo víš, ale neumíš? Neumíš udělat to, co je pro tebe dobré a stále jen děláš to, co chceš - čekáš na jeho návrat s omluvami, na své zadostiučinění....? Ale k čemu ti to bude? Myslíš, že ti pak bude líp? Zazvoní zvonec a pohádky bude konec?
Máš plnou pravdu v tom, že vědět a konat je velký rozdíl a mezi těmito dvěma body je dlouhá, mnohdy i bolestivá cesta. Pokud se na ni ale nevydáš, tak nic nezměníš....a budeš se tomu pánovi podobat víc a víc..
Neboj se, vykroč
Není tady