Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 15. 6. 2014 13:08

ucitel_ze_skolky
♥♥-----

Staré českoslovensské seriály pro děti

Chtěl bych diskutovat o starých seriálech pro děti. Občas se v televizi objeví, ale vůbec netuším, zda se na ně dnešní děti dívají, zda je chápou, zda jim porozumí nebo zda jim mohou něco dát. Vyrůstal jsem na těchto seriálech a dost často si je pustím i dnes. Jedná se o seriály:

Křeček v noční košili
Létající Čestmír
Návštěvníci
Pan Tau
Arabela

Podle mě se na tyto seriály dívají i dnešní děti, protože jsou prostě perfektní. Mám zjištěno, že šestileté děti se dívají na Arabelu i Pana Tau, přesto to není jejich nejlepší seriál. Mají tyto seriály v podvědomí, ale povídají si o jiných seriálech a hrají si úplně na něco jiného. Přesto musím říct, že tyto seriály mají nápad, myšlenku, nenudí. Pak jsou ale další seriály. Nebudu říkat, že slabší, ale jsou t잚í na pochopení a trošku vybočují z dnešního světa. Jedná se o seriály:

Přátelé Zeleného údolí
Tajemství proutěného košíku
My z konce světa (dávají na Déčku právě v těchto dnech)
Území Bílých králů

Tyto seriály jsou přece jen trošku jiné. Ta první pětice se hodí dost i do této doby. Jsou prostě nesmrtelné. Ta čtveřice dalších se prostě do této doby nehodí. Přesto jsou moc fajn, ale dnešní děti asi moc bavit nebudou.

Potřeboval bych tuto moji myšlenku vyvrátit a snad se najde někdo, čí dítko se na tyto seriály dívá, chápe je, napodobuje je, něco si z nich vzalo apod.

Děkuji za diskusi...

Není tady

#2 15. 6. 2014 14:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Staré českoslovensské seriály pro děti

Za sebe:
Tajemství proutěného košíku se mi moc líbilo, ale asi bych dětem doporučila nejdřív knížku.
My z konce světa přiřazuju k seriálu My všichni školou povinní.
Moje děti nebaví ani Pan Tau, Arabela, Návštěvníci - ty kouzla už tam jsou zastaralá a pro ně nic moc teda.
Naopak filmy ze života - na seriály nekoukaj.
ale např. se jim líbila Bota jménem Melichar, Přijela Pout.
Neoslovil je film Cesta do pravěku,to byl manžel docela zklamanej, protože jeho to byl nejlepší film z dětství.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 15. 6. 2014 17:53

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

ucitel_ze_skolky napsal(a):

Potřeboval bych tuto moji myšlenku vyvrátit

Proč? va

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#4 15. 6. 2014 20:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

z toho, cos tu vypsal, zná nᚠmladej tak možná návštěvníky a pana tau a to asi jen spíš tak letmo, než že by to někdy pravidelně vyhledával.
taky tajemství proutěného košíku, ale jen knížku, kdysi to četl. zfilmované to asi ani neviděl. a abych řekla pravdu, tak mě se taky líbila jen ta knížka, tu jsem četla víckrát, ale natočené nic moc.

divila bych se, kdyby se na to dívaly dnešní děti.

a já jsem ráda koukala na Spadla z nebe smilesmile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#5 15. 6. 2014 20:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ty jo, já už si to ani nepamatuju. Vidím před sebou jen holčičku Majku.
Co kluci viděli a líbili - s Tomášem Holým  - ty můžu i já. stolt

Upravil(a) dusička (15. 6. 2014 20:10)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#6 15. 6. 2014 20:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusi, ani já si na to už moc nevzpomínám, ale jako děcko jsem to měla fakt ráda :-)

filmy s holým měl rád i nᚠmladej. občas když něco běží, tak kouknem i teď.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#7 15. 6. 2014 20:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Docela mě pobavilo pojmenování "staré"... aneb jak si pod tím každej představí něco jinýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 15. 6. 2014 22:05

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Docela mě pobavilo pojmenování "staré"... aneb jak si pod tím každej představí něco jinýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Žejo? Když natočili Arabelu, tak jsem byla už dospělá, Vladimír Dlouhý byl můj ročník.
Já jsem milovala seriál Kamarádi. Bylo mi tak 12-13 když to dávali, takže ani ten pro mě není "starej". Otevřela jsem tuhle diskusi, že jsem chtěla vědět, které staré seriály to jsou, a když jsem si přečetla názvy, tak jsem se musela zasmát.

Není tady

#9 16. 6. 2014 7:03

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak moje deti tyhle serialy milovali,dokonce me rekli,ze pohadky,filmy i serialy jsme meli lepsi.Vsechny detske filmy jako nefnukej veverko,bota jmenem Melichar,Snezenky a Machri,Bylo nas pet mame na video kazetach a byli doby kdy treba nefnukej veverko u nas bezelo kazdy den,cely tyden.
Jen jediny porevolucni film film mame na kazete a to ku****.Jinak vsechno natocene pres rokem 1989.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 16. 6. 2014 9:50

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Ivana napsal(a):

helena napsal(a):

Žejo? Když natočili Arabelu, tak jsem byla už dospělá, Vladimír Dlouhý byl můj ročník.
Já jsem milovala seriál Kamarádi. Bylo mi tak 12-13 když to dávali, takže ani ten pro mě není "starej". Otevřela jsem tuhle diskusi, že jsem chtěla vědět, které staré seriály to jsou, a když jsem si přečetla názvy, tak jsem se musela zasmát.

Ted jsem si vzpomela, neuveritelny. Tam hral jeden muj spoluzak ze ZDSa jeden pozdejsi z gymplu. Strasne jsme mu na devitce zavideli. Dneska je to s nim spatny.

Upravil(a) sahleb (16. 6. 2014 9:51)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#11 16. 6. 2014 16:45

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

jojo, Majka z Gurunu :-d
Všechny jmenované seriály jsem měla hodně ráda, ale moje už dnes 25 a 26leté děti  už rostly na jiných - převážně kreslených - Včelka Mája, Šmoulové. Ještě možná My holky z městečka - to dcera sledovala.
Ale i dnes naše 11 leté holky baví spíše starší filmy - Přijela k nám pou, vše s Tomášem Holým, A žijí duchové, Jak se točí Rozmarýny, apod. :-)

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží nᚠsvět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#12 16. 6. 2014 19:45

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy - to jsem milovala. Hlavně ten úvod s tou písničkou.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#13 16. 6. 2014 20:11

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

jaspinn napsal(a):

jojo, Majka z Gurunu :-d
Všechny jmenované seriály jsem měla hodně ráda, ale moje už dnes 25 a 26leté děti  už rostly na jiných - převážně kreslených - Včelka Mája, Šmoulové. Ještě možná My holky z městečka - to dcera sledovala.
Ale i dnes naše 11 leté holky baví spíše starší filmy - Přijela k nám pou, vše s Tomášem Holým, A žijí duchové, Jak se točí Rozmarýny, apod. :-)

Znám všechny zmíněné seriály kromě jediného - té Majky. Tu jsem nikdy v životě myslím neviděla, nevím, jestli za nás ho dávali. Měla jsem moc ráda My holky z městečka! Ale i ostatní zmíněné. Měli jsme moc hezké seriály a filmy! To se co točí dnes se mi nelíbí tolik jako ty staré a to nejen dětské.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#14 16. 6. 2014 20:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kromě jediného - té Majky
Nevidělas "Spadla z nebe"?
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity/49 … urunu.html

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#15 16. 6. 2014 21:44

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tak mě se hned vybavil ne sice český, ale jako dítě jsem ten seriál milovala, a sice Goro bílý pes.

No a jinak mé děti celkově nějak nebaví hrané filmy, spíše ty kreslené. Co mají ale opravdu v oblibě jsou filmy s Tomášem Holým, vede Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Není tady

#16 16. 6. 2014 22:37

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jejda, já si neuvědomila, že Smolíkovi jsou vlastně maďaři....

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#17 17. 6. 2014 10:40

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Jejda, já si neuvědomila, že Smolíkovi jsou vlastně maďaři....

offtopic Ale byli skvělí... tummenupp

Zpomal.

Není tady

#18 17. 6. 2014 15:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Judyna napsal(a):

Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy - to jsem milovala. Hlavně ten úvod s tou písničkou.

Já si z toho pamatuju jen "že já jsem si nevzala Pištu Hufnágla" lol zato to mi utkvělo nesmazatelně!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#19 17. 6. 2014 16:59

gemi
♥♥♥♥♥♥-

nebyl český... ale to neva wink  :  Bella a Sebastián

Není tady

#20 18. 6. 2014 6:40

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

kromě jediného - té Majky
Nevidělas "Spadla z nebe"?
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity/49 … urunu.html

Fakt ne, tento seriál vůbec neznám.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#21 18. 6. 2014 8:17

olasik
Zablokovaný

Ivana napsal(a):

helena napsal(a):

Já jsem taky měla ráda Kamarády ,protože jsem v tom věku řešila podobný problémy jako oni a Váleček byl v mým věku. Koho by tehdy napadlo,že Váleček udělá takovou kariéru .
A Vládi Dlouhýho je mi moc líto ,  sledovala jsem jeho kariéru odmala a byl to užasnej herec, párkrát jsem ho viděla naživo v divadle .
Taky Romana Skamene si pamatuju od prvního filmu a dnes ho potkávám s pejskem na našem sídlišti .

Radši umřít a být svatý než dřít jako mourovatý.

Není tady

#22 5. 3. 2015 10:46

betabeta
♥------

Ahoj, vyplníte mi prosím kraoučký dotazník o tom, čím se děti chtějí stát? Jde o vliv seriálů na volbu dětí prvního stupně. Budu moc vděčná smile http://goo.gl/forms/YvFy76GXFi

Není tady

#23 6. 3. 2015 8:51

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tajemstvi prouteneho kosiku,pro me uzasny serial

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#24 6. 3. 2015 9:57

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Bela a Sebastián, Skippi, Goro, bílý pes, Spadla z oblakov, Flipper..

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#25 6. 3. 2015 10:16

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Dorka napsal(a):

Bela a Sebastián, Skippi, Goro, bílý pes, Spadla z oblakov, Flipper..

měly to být staré československé seriály....

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí