1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1 2
Chtěl bych diskutovat o starých seriálech pro děti. Občas se v televizi objeví, ale vůbec netuím, zda se na ně dnení děti dívají, zda je chápou, zda jim porozumí nebo zda jim mohou něco dát. Vyrůstal jsem na těchto seriálech a dost často si je pustím i dnes. Jedná se o seriály:
Křeček v noční koili
Létající Čestmír
Návtěvníci
Pan Tau
Arabela
Podle mě se na tyto seriály dívají i dnení děti, protoe jsou prostě perfektní. Mám zjitěno, e estileté děti se dívají na Arabelu i Pana Tau, přesto to není jejich nejlepí seriál. Mají tyto seriály v podvědomí, ale povídají si o jiných seriálech a hrají si úplně na něco jiného. Přesto musím říct, e tyto seriály mají nápad, mylenku, nenudí. Pak jsou ale dalí seriály. Nebudu říkat, e slabí, ale jsou těí na pochopení a troku vybočují z dneního světa. Jedná se o seriály:
Přátelé Zeleného údolí
Tajemství proutěného koíku
My z konce světa (dávají na Déčku právě v těchto dnech)
Území Bílých králů
Tyto seriály jsou přece jen troku jiné. Ta první pětice se hodí dost i do této doby. Jsou prostě nesmrtelné. Ta čtveřice dalích se prostě do této doby nehodí. Přesto jsou moc fajn, ale dnení děti asi moc bavit nebudou.
Potřeboval bych tuto moji mylenku vyvrátit a snad se najde někdo, čí dítko se na tyto seriály dívá, chápe je, napodobuje je, něco si z nich vzalo apod.
Děkuji za diskusi...
Není tady
Za sebe:
Tajemství proutěného koíku se mi moc líbilo, ale asi bych dětem doporučila nejdřív kníku.
My z konce světa přiřazuju k seriálu My vichni kolou povinní.
Moje děti nebaví ani Pan Tau, Arabela, Návtěvníci - ty kouzla u tam jsou zastaralá a pro ně nic moc teda.
Naopak filmy ze ivota - na seriály nekoukaj.
ale např. se jim líbila Bota jménem Melichar, Přijela Pout.
Neoslovil je film Cesta do pravěku,to byl manel docela zklamanej, protoe jeho to byl nejlepí film z dětství.
Není tady
ucitel_ze_skolky napsal(a):
Potřeboval bych tuto moji mylenku vyvrátit
Proč?
Není tady
z toho, cos tu vypsal, zná ná mladej tak moná návtěvníky a pana tau a to asi jen spí tak letmo, ne e by to někdy pravidelně vyhledával.
taky tajemství proutěného koíku, ale jen kníku, kdysi to četl. zfilmované to asi ani neviděl. a abych řekla pravdu, tak mě se taky líbila jen ta kníka, tu jsem četla víckrát, ale natočené nic moc.
divila bych se, kdyby se na to dívaly dnení děti.
a já jsem ráda koukala na Spadla z nebe
Není tady
Ty jo, já u si to ani nepamatuju. Vidím před sebou jen holčičku Majku.
Co kluci viděli a líbili - s Tomáem Holým - ty můu i já.
Upravil(a) dusička (15. 6. 2014 20:10)
Není tady
dusi, ani já si na to u moc nevzpomínám, ale jako děcko jsem to měla fakt ráda :-)
filmy s holým měl rád i ná mladej. občas kdy něco běí, tak kouknem i teď.
Není tady
Docela mě pobavilo pojmenování "staré"... aneb jak si pod tím kadej představí něco jinýho
Není tady
helena napsal(a):
Docela mě pobavilo pojmenování "staré"... aneb jak si pod tím kadej představí něco jinýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
ejo? Kdy natočili Arabelu, tak jsem byla u dospělá, Vladimír Dlouhý byl můj ročník.
Já jsem milovala seriál Kamarádi. Bylo mi tak 12-13 kdy to dávali, take ani ten pro mě není "starej". Otevřela jsem tuhle diskusi, e jsem chtěla vědět, které staré seriály to jsou, a kdy jsem si přečetla názvy, tak jsem se musela zasmát.
Není tady
Tak moje deti tyhle serialy milovali,dokonce me rekli,ze pohadky,filmy i serialy jsme meli lepsi.Vsechny detske filmy jako nefnukej veverko,bota jmenem Melichar,Snezenky a Machri,Bylo nas pet mame na video kazetach a byli doby kdy treba nefnukej veverko u nas bezelo kazdy den,cely tyden.
Jen jediny porevolucni film film mame na kazete a to ku****.Jinak vsechno natocene pres rokem 1989.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Docela mě pobavilo pojmenování "staré"... aneb jak si pod tím kadej představí něco jinýho http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
ejo? Kdy natočili Arabelu, tak jsem byla u dospělá, Vladimír Dlouhý byl můj ročník.
Já jsem milovala seriál Kamarádi. Bylo mi tak 12-13 kdy to dávali, take ani ten pro mě není "starej". Otevřela jsem tuhle diskusi, e jsem chtěla vědět, které staré seriály to jsou, a kdy jsem si přečetla názvy, tak jsem se musela zasmát.
Ted jsem si vzpomela, neuveritelny. Tam hral jeden muj spoluzak ze ZDSa jeden pozdejsi z gymplu. Strasne jsme mu na devitce zavideli. Dneska je to s nim spatny.
Upravil(a) sahleb (16. 6. 2014 9:51)
Není tady
jojo, Majka z Gurunu :-d
Vechny jmenované seriály jsem měla hodně ráda, ale moje u dnes 25 a 26leté děti u rostly na jiných - převáně kreslených - Včelka Mája, moulové. Jetě moná My holky z městečka - to dcera sledovala.
Ale i dnes nae 11 leté holky baví spíe starí filmy - Přijela k nám pou, ve s Tomáem Holým, A ijí duchové, Jak se točí Rozmarýny, apod. :-)
Není tady
Podivuhodná dobrodruství rodiny Smolíkovy - to jsem milovala. Hlavně ten úvod s tou písničkou.
Není tady
jaspinn napsal(a):
jojo, Majka z Gurunu :-d
Vechny jmenované seriály jsem měla hodně ráda, ale moje u dnes 25 a 26leté děti u rostly na jiných - převáně kreslených - Včelka Mája, moulové. Jetě moná My holky z městečka - to dcera sledovala.
Ale i dnes nae 11 leté holky baví spíe starí filmy - Přijela k nám pou, ve s Tomáem Holým, A ijí duchové, Jak se točí Rozmarýny, apod. :-)
Znám vechny zmíněné seriály kromě jediného - té Majky. Tu jsem nikdy v ivotě myslím neviděla, nevím, jestli za nás ho dávali. Měla jsem moc ráda My holky z městečka! Ale i ostatní zmíněné. Měli jsme moc hezké seriály a filmy! To se co točí dnes se mi nelíbí tolik jako ty staré a to nejen dětské.
Není tady
kromě jediného - té Majky
Nevidělas "Spadla z nebe"?
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity/49 … urunu.html
Není tady
Tak mě se hned vybavil ne sice český, ale jako dítě jsem ten seriál milovala, a sice Goro bílý pes.
No a jinak mé děti celkově nějak nebaví hrané filmy, spíe ty kreslené. Co mají ale opravdu v oblibě jsou filmy s Tomáem Holým, vede Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepovny.
Není tady
Jejda, já si neuvědomila, e Smolíkovi jsou vlastně maďaři....
Není tady
Judyna napsal(a):
Jejda, já si neuvědomila, e Smolíkovi jsou vlastně maďaři....
Ale byli skvělí...
Není tady
Judyna napsal(a):
Podivuhodná dobrodruství rodiny Smolíkovy - to jsem milovala. Hlavně ten úvod s tou písničkou.
Já si z toho pamatuju jen "e já jsem si nevzala Pitu Hufnágla" zato to mi utkvělo nesmazatelně!
Není tady
nebyl český... ale to neva : Bella a Sebastián
Není tady
helena napsal(a):
kromě jediného - té Majky
Nevidělas "Spadla z nebe"?
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity/49 … urunu.html
Fakt ne, tento seriál vůbec neznám.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Já jsem taky měla ráda Kamarády ,protoe jsem v tom věku řeila podobný problémy jako oni a Váleček byl v mým věku. Koho by tehdy napadlo,e Váleček udělá takovou kariéru .
A Vládi Dlouhýho je mi moc líto , sledovala jsem jeho kariéru odmala a byl to uasnej herec, párkrát jsem ho viděla naivo v divadle .
Taky Romana Skamene si pamatuju od prvního filmu a dnes ho potkávám s pejskem na naem sídliti .
Není tady
Ahoj, vyplníte mi prosím kraoučký dotazník o tom, čím se děti chtějí stát? Jde o vliv seriálů na volbu dětí prvního stupně. Budu moc vděčná http://goo.gl/forms/YvFy76GXFi
Není tady
Tajemstvi prouteneho kosiku,pro me uzasny serial
Není tady
Bela a Sebastián, Skippi, Goro, bílý pes, Spadla z oblakov, Flipper..
Není tady
Dorka napsal(a):
Bela a Sebastián, Skippi, Goro, bílý pes, Spadla z oblakov, Flipper..
měly to být staré československé seriály....
Není tady
Stránky: 1 2