Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#2151 15. 12. 2015 7:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: o tom čím jsme rozhoduje láska.....

Je to těžké, ale změnitelné jsou.
Neporazitelné ne, porážet je, antagonistická cesta - není to správné.
Změnit je lze. Aby se nám žilo lépe. Abychom to, co jsme dostali, jestli je to negativní, nepředávali dál. Vím, o čem mluvím.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#2152 15. 12. 2015 15:21

jarena
♥♥♥----

Eva. napsal(a):

Anna M napsal(a):

hjarta

Eva. napsal(a):

O tom, kým jsme, rozhodujeme my.

..také rodiče, kteří nás počali, jakou láskou nás očekávali, jak nás milovali v počátku našeho života...atd.
To následně v nás vytváří naší osobnost, jak následně v životě umíme lásku dávat, jak se máme rádi, jak nedovolíme, aby nám někdo zbytečně ubližoval...atd.hjarta

S tím nesouhlasím. Je jenom na nás, kým jsme. Nezáleží tolik na našich rodičích. Nemůžeme se na ně, na to, v jaké rodině jsme vyrostli, do smrti vymlouvat. O tom je dospělost. Být zodpovědný za sebe, za své chování. Když chceme, můžeme to, co nám do života rodiče ne/dali, protože to sami neuměli, změnit. Je to pouze na nás. Rodiče dělali to nejlepší, co v dané chvíli dovedli. Jinak to prostě tady a teď neuměli.
Například, když nás rodiče do života nevybavili odvahou, ale strachem, my toto nastavení v sobě můžeme změnit. Nejsme povinni se celý život bát.
Pokud se nemáme rádi, protože nás to rodiče nenaučili, pokud potlačovali naši osobnost a říkali nám v dětství, že jsme neschopní, k ničemu, to také můžeme změnit.
Můžeme změnit vše, co budeme chtít. stolt
Je jen na nás, dělat v dané chvíli to nejlepší, co tady a teď můžeme. A nevymlouvat se alibisticky na to, že to já ne, to nastavili mí rodiče...

Moc dobře jsi to napsala. I já mám stejný názor. Není nic trapnějšího, než se do smrti vymlouvat na rodiče a jejich výchovu. Jen se utápět v křivdách a nic neudělat proto, abychom se z toho dostali. Jistě nás jejich výchova poznamená. Ale v dospělosti máme všechno ve svých rukách a musíme se snažit žít tak, jak chceme. fuckyou A je to dřina. styrka

Není tady

#2153 15. 12. 2015 21:39

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Vždycky jsem genetickou výbavu odhadovala tak na 50 %, ale mnozí v tomto směru opravdu znalí, jí dávají daleko víc...

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#2154 15. 12. 2015 22:04

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Souhlas!
Co “se povede JINAK“, je “dílem Bożím“...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#2155 16. 12. 2015 8:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Vždycky jsem genetickou výbavu odhadovala tak na 50 %, ale mnozí v tomto směru opravdu znalí, jí dávají daleko víc...

Genetická výbava je mocná čarodějka. Něco nezměníme, možná zdravotní dispozice, nadání, ... Ale pro naše chování a to, jak se cítíme, jestli dovedeme být šťastní, ... jsme nejmocnějšími čaroději my sami.

Není tady

#2156 16. 12. 2015 11:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Ano, taky jsem to četla.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2157 17. 12. 2015 12:25

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Anna M napsal(a):

hjarta

Eva. napsal(a):

..také rodiče, kteří nás počali, jakou láskou nás očekávali, jak nás milovali v počátku našeho života...atd.
To následně v nás vytváří naší osobnost, jak následně v životě umíme lásku dávat, jak se máme rádi, jak nedovolíme, aby nám někdo zbytečně ubližoval...atd.hjarta

S tím nesouhlasím. Je jenom na nás, kým jsme. Nezáleží tolik na našich rodičích. Nemůžeme se na ně, na to, v jaké rodině jsme vyrostli, do smrti vymlouvat. O tom je dospělost. Být zodpovědný za sebe, za své chování. Když chceme, můžeme to, co nám do života rodiče ne/dali, protože to sami neuměli, změnit. Je to pouze na nás. Rodiče dělali to nejlepší, co v dané chvíli dovedli. Jinak to prostě tady a teď neuměli.
Například, když nás rodiče do života nevybavili odvahou, ale strachem, my toto nastavení v sobě můžeme změnit. Nejsme povinni se celý život bát.
Pokud se nemáme rádi, protože nás to rodiče nenaučili, pokud potlačovali naši osobnost a říkali nám v dětství, že jsme neschopní, k ničemu, to také můžeme změnit.
Je jen na nás, dělat v dané chvíli to nejlepší, co tady a teď můžeme. A nevymlouvat se alibisticky na to, že to já ne, to nastavili mí rodiče...

to je pravda. přesně tak to v životě funguje

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#2158 17. 12. 2015 12:27

luděk
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

genetika je jen tělo, mysl a ducha je možno tvořit. (pokud se nejedná o genetickou poruchu, např downuv syndrom)

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#2159 17. 12. 2015 13:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Genetika je aj kód toho, čo sme dostali od predkov - sú to aj dispozície (len zhodou okolností prenášané "materiálnom", ono sa to kľudne môže prenášať, a možno aj prenáša, aj informačnými poľami). Plus programy - tie sa neprenášajú geneticky, ale "vtláčajú sa možno rovnako silno".

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#2160 17. 12. 2015 18:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Anna M napsal(a):

hjarta

Eva. napsal(a):

Ano, ale to je právě jen půl skutečnosti - co my s tím pak uděláme, to už je naše věc.
Vždycky jsem zastávala názor, že do dvaceti let jsem za děti a vztah s nimi zodpovědná já - po dvaceti už je to na nich smile
Je jasno, že jsem na nich napáchala nějaké škody cool a je na nich, aby si stím poradily.
Samozřejmě - lze to usnadnit, nebo ztížit, ovšem až daleko zpětně můžeme vidět, co bylo užitečné, a co ne.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#2161 18. 12. 2015 23:12

Anna M
♥♥-----

Eva. napsal(a):

Anna M napsal(a):

hjarta

Eva. napsal(a):

Kéž by to tak bylo!
Nikdo by nechtěl být chudý a nemohoucí již v mládí, nikdo by zřejmě nechtěl být neschopný, nešťastný, zlý, s psychickými potížemi, atd... . Ano, vše máme ve svých rukou, pokud jsme silní a láskyplní! Jenže ta vybavenost do života začíná právě v úplném začátku....

V dnešní době se často rodí děti, které ještě ani nechtějí přijít na svět (jen oni mají právo rozhodovat, kdy je jejich čas). Jejich porod je uměle vyvolaný, což ovlivňuje spoustu věcí v jeho životě......

Genetika je velmi neskutečná věc. Nejedná se jen o zděděnou genetiku po rodičích, prarodičích .... úmyslně neuvádím až do kolika generací zpět můžeme být ovlivněni. Máme ve svých předcích duchovního předka nebo negativního předka - můžeme z nich něco zdědit, co neměli ani naše rodiče..... .atd.

Ano, máme vše ve svých rukou, pokud máme sílu, vůli a schopnost vše změnit, ale to bohužel každý nemá.... a ani jej za to nesmíme odsoudit. Vše souvisí se vším. Teď nemusím mluvit ani o karmě.

Upravil(a) Anna M (18. 12. 2015 23:19)

Není tady

#2162 19. 12. 2015 11:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, Anno. Každý to může vidět a žít tak, jak on chce. Ty můžeš omlouvat, proč to nejde, když to nejde a hledat důvody.
Já můžu jásat, že to jde, a hledat způsoby.
Vše je jenom na nás. Vše je jenom v naší hlavě.

Není tady

#2163 19. 12. 2015 16:01

Anna M
♥♥-----

Eva. napsal(a):

Ano, Anno. Každý to může vidět a žít tak, jak on chce. Ty můžeš omlouvat, proč to nejde, když to nejde a hledat důvody.
Já můžu jásat, že to jde, a hledat způsoby.
Vše je jenom na nás. Vše je jenom v naší hlavě.

Evo, také mohu děkovat za to, že smím. Jen musíme cítit s těmi, co také štěstí neměli a nemohou tak jásat, že to vše nemají v hlavě.smile

Není tady

#2164 19. 12. 2015 16:08

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Aničko, úplně se s tebou shoduju. Přitom se snažím nic neomlouvat a na nic se nevymlouvat. Ale jsou hranice, za který jedinec prostě nemůže. Jedině je lehce posouvat.

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#2165 19. 12. 2015 16:26

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

luděk napsal(a):

vrabčák napsal(a):

genetika je jen tělo, mysl a ducha je možno tvořit. (pokud se nejedná o genetickou poruchu, např downuv syndrom)

Luďku - s prominutím - to je fakt nesmysl. Geny a jejich odchylky tvoří i charakter, povahové vlastnosti, inteligenci, sklon k úzkostem, neurózy, tepmperament, sex. orientaci atd. Všechny tyto dispozice se pak mohou nebo nemusí vlivem prostředí projevit.
Je to tak, jak píše Vrabčák, jsou určitě genetické dispozice - hranice, přes které se nedostaneš.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2166 19. 12. 2015 16:41

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Anna M napsal(a):

Evo, také mohu děkovat za to, že smím. Jen musíme cítit s těmi, co také štěstí neměli a nemohou tak jásat, že to vše nemají v hlavě.smile

Anno, to je přece také jejich, že to vše nemají v hlavě. Každý zdravý člověk to v hlavě mít může, když opravdu chce. A ve svých rukách také.
Některé události, které přichází, člověk změnit nemůže, to je pravda. Ale vždy se může ve své hlavě rozhodnout, jak se k nim postaví.

Upravil(a) Eva. (19. 12. 2015 16:44)

Není tady

#2167 19. 12. 2015 16:58

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Anna M napsal(a):

Anno, to je přece také jejich, že to vše nemají v hlavě. Každý zdravý člověk to v hlavě mít může, když opravdu chce. A ve svých rukách také.
Některé události, které přichází, člověk změnit nemůže, to je pravda. Ale vždy se může ve své hlavě rozhodnout, jak se k nim postaví.

Ano, ale i na tom rozhodnutí(vlastně i na té možnosti - zda k rozhodnutí vůbec může dojít) se podílí geny a jejich odchylky znásobené či utlumené vlivem prostředí.....

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2168 19. 12. 2015 17:01

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Ano, ale i na tom rozhodnutí(vlastně i na té možnosti - zda k rozhodnutí vůbec může dojít) se podílí geny a jejich odchylky znásobené či utlumené vlivem prostředí.....

Jak jsem psala, kdo nechce, hledá výmluvy.
Já nic, to rodiče. Já nic, to geny...
Geny jsou přece taky já. Takže když něco nemůžu, to ne geny, to ne rodiče, to JÁ.

Upravil(a) Eva. (19. 12. 2015 17:04)

Není tady

#2169 19. 12. 2015 18:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Judyna napsal(a):

Jak jsem psala, kdo nechce, hledá výmluvy.
Já nic, to rodiče. Já nic, to geny...
Geny jsou přece taky já. Takže když něco nemůžu, to ne geny, to ne rodiče, to JÁ.

To je protimluv.

Ale jinak se konečně shodnem - ano - i geny jsou naše já. To znamená, že jsme jimi ovlivńováni.
Tak, jako prostředím.
Zkus si o tom něco přečíst. Je zbytečné pořád pdosuvat výmluvy. Bavíme se zde přece obecně, žádný konkrétní případ, kdy někdo chce či nechce, neřešíme. Nebo Ty ano?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2170 19. 12. 2015 18:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyno, já jsem si o tom nejenom přečetla. Já jsem tu změnu sama se sebou a na sobě prožila. Právě proto vím, o čem mluvím. Že člověk může udělat a změnit ve svém myšlení a chování cokoliv, pro co se rozhodne.

Není tady

#2171 19. 12. 2015 20:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To je moc dobře Evo. Já vím, žes toho zvládla hodně. Ale je to i díky tomu, jaká jsi osobnost, že máš vůli ke změně, že jsi v sobě našla tu sílu. Žes ji vůbec hledala.Žes vůbec poznala, že je potřebná a že díky ní by to mohlo být lepší. Že jsi prostě taková, jaká jsi - vlivem genů i vlivem prostředí.
Pokud by bylo ve Tvé moci něco změnit a Tys to neudělala - pak jde o ten případ, který zmiňuješ - kdo nechce, hledá výmluvy.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2172 19. 12. 2015 20:48

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

To je moc dobře Evo. Já vím, žes toho zvládla hodně. Ale je to i díky tomu, jaká jsi osobnost, že máš vůli ke změně, že jsi v sobě našla tu sílu. Žes ji vůbec hledala.Žes vůbec poznala, že je potřebná a že díky ní by to mohlo být lepší. Že jsi prostě taková, jaká jsi - vlivem genů i vlivem prostředí.
Pokud by bylo ve Tvé moci něco změnit a Tys to neudělala - pak jde o ten případ, který zmiňuješ - kdo nechce, hledá výmluvy.

Chtělo by se mi napsat - blbost. Vůbec nevíš, jak mi bylo, když jsem byla na úplném dně. Že jsem ani nebyla schopna vstát z postele... Tomu se jen můžu smát, cos napsala. Já jsem byla totální ubožák, žádná osobnost. Já jsem nechtěla žít. Je vidět, že o tom nevíš vůbec nic.
Vím, že to nemyslíš špatně, jen jsi přílišný optimista. Což je vidět i v tom, jak píšeš o léčbě syna erem. Ale tady je optimizmus tak strašně málo.

Upravil(a) Eva. (19. 12. 2015 20:51)

Není tady

#2173 19. 12. 2015 23:37

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Evo, kdybys to v sobě neměla, tak se nezvedneš. A nemysli si, i já mám něco za sebou.....

Ovšem optimismus (to už je ale vyšší level), víra, láska (i láska k sobě samé) je základ.

Ale mám takový pocit, že se opravdu nechápem, že každá píšeme o něčem jiném. Neva. Já už to ale jinak říct neumím.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#2174 20. 12. 2015 0:49

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Eva. napsal(a):

vrabčák napsal(a):

Genetická výbava je mocná čarodějka. Něco nezměníme, možná zdravotní dispozice, nadání, ... Ale pro naše chování a to, jak se cítíme, jestli dovedeme být šťastní, ... jsme nejmocnějšími čaroději my sami.

Napr. kdyz 150ti centimetrovy Papuanec se nahodou narodil v dobre situovane rodine v rozvinutem state a vychodil vyskou skolu telovychovy a sportu, tak se pri dobre a silne vuli zcela jiste muze stat mistrem sveta ve volejbale... reta, napr.

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#2175 20. 12. 2015 8:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorko, píšeš o něčem jiném.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí