|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

200g cervene cocky( predem namocit)
30 g masla
50g paprikoveho nebo rajcatoveho protlaku
5 g susene maty
2 stredni brambory
1 cibule
1 mrkev
30 ml oleje
1,5 l vody
10g soli
Na oleji osmahneme cibuli do zlatova , pridame na tenke platky nakrajene brambory a mrkev ,podusime a pridame cocku ,k tomu 1,5 l vody . Varime do mekka , odstavime a potom vse rozmixujeme . Panev s trochou oleje a maslem zahrejeme a pridame protlak a susenou matu . Povarime a jak zacne bublat odstavime . Tohle nalejeme do polevky ,osolime a hotovo .Vyborna ,rychla a vyzivna polevka
Není tady
Mikuelini, to moc ráda zkusím
. Čočku mám moc ráda a polévky taky! Super.
A rovnou přidám další recept na čočkovou polévku trochu jinak, dělala jsem už párkrát a moc mi chutná:
http://mojetelo.blogspot.cz/2012/12/ara … levka.html
Není tady
ČERVENOU čočku není třeba namáčet, je uvařená během 15 minut, jen solit až nakonec , jako u klasické čočky( a jiných luštěnin)
Není tady

Lenno ,ta vypada taky dobre ,urcite zkusim.
Není tady

gemi napsal(a):
ČERVENOU čočku není třeba namáčet, je uvařená během 15 minut, jen solit až nakonec , jako u klasické čočky( a jiných luštěnin)
Mas pravdu ,ale to je spise kvuli nadymani . Kdyz se predem namoci ,tak potom tak nenadyma .
Není tady
mikuelini napsal(a):
200g cervene cocky( predem namocit)
30 g masla
50g paprikoveho nebo rajcatoveho protlaku
5 g susene maty
2 stredni brambory
1 cibule
1 mrkev
30 ml oleje
1,5 l vody
10g soli
Na oleji osmahneme cibuli do zlatova , pridame na tenke platky nakrajene brambory a mrkev ,podusime a pridame cocku ,k tomu 1,5 l vody . Varime do mekka , odstavime a potom vse rozmixujeme . Panev s trochou oleje a maslem zahrejeme a pridame protlak a susenou matu . Povarime a jak zacne bublat odstavime . Tohle nalejeme do polevky ,osolime a hotovo .Vyborna ,rychla a vyzivna polevka
To nezní špatně, vyzkouším,jenom mátu mám čerstvou.
Není tady
Recept vypadá zajímavě, mám ráda čočkovou polévku:) Musím ozkoušet 
Není tady

Já doma dělám polévku z červené čočky s lososem. Výborná, snadná a rychlá. 100 gramů červené čočky, 1 kus mrkve, 200 gramů filet z lososa, 2 kusy rajčat, 1 kus fenyklu, 1 kus celeru, 1 kus petržele, 3 kusy zrnka černého pepře, 3 kusy zrnka nového koření, 2 kusy bobkového listu, 2 kusy stroužku česneku, 1 kus svazku čerstvého posekaného koriandru, 1 lžíce čerstvé nebo sušené oregána, 1 lžíce smetany ke zdobení, 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, 2 kostky Knorr Bujónu Zeleninového a 1 kus chilli papriky. Snad Vám bude chutnat 
Není tady
Máta dodá polévce zvláštní chuť a vůni - vůbec to není špatné. Já jsem zvyklá polévky vařit s bujonem, používám už delší dobu Bohaté bujony Knorr v kelímku, jsou bez glutamátu, bez konzervantů a bez přidaných barviv, takže žádná chemie, tady jsem použila zeleninový, polévka je silnější a opravdu dobrotka. Červená čočka se nemusí namáčet (jak už tady někdo psal) Díky za recept.
Není tady
Fajn recept, čočku mám moc ráda
také jsem zvyklá do polévek přidávat bujon, hezky zvýrazní jejich chuť a s těmi gelovými od Knorru se i příjemně vaří. Mám polévku vždy hotovou jedna dvě.
Není tady
Díky za recept, vypadá to dobře
Není tady
super recepty dámy. Luštěniny se nám vrací do módy, tak jen tak dále 
Není tady