29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
...U tvé rady mě nejvíc rozesmálo, že 9 ignorů má Dorka, které radíš.
A mne nejvic rozesmala tva potreba si to sve ubohoucke ego mastit i takhle
X-ska zrejme nevi, ze ja jsem VL, pac sem tusim uz nechodi tak casto, jako pred lety...
Mne je celkem fuck, kdo me dava, ci nedava do ignoru, ja takovou funkci nepotrebuju, pac kdyz nekoho cist nechci, tak ho proste preskocim, a nemusim si "umele" jeho prispevky zakryvat, jako nekdo, kdo ma obavu, ze z nich dostane psotnik, nebo co...
Není tady
Dorka napsal(a):
aprill napsal(a):
...prosím tě, jaké školení to a o čem to bylo? právě jsem si představila, že zaplatím svým nemocným a nemohoucím rodičům pečovatelku, a ona třeba při požáru bude zachraňovat v první řadě sebe
...
No tak tezko pomuzu z trosek letadla klientovi, kdyz pod nima zustanu bezmocne a necinne lezet...
možnost, že s nemohoucím klientem poletíš letadlem je minimální a možnost, že přežiješ pád letadla je rovněž minimální
Není tady
Dorka napsal(a):
Ma. Ja totiz v te situaci nezachranuju sebe pro sve "ego", ale proto, abych mohla zachranit klienta (tedy "toho druheho")...
Proč?
Abys neměla výčitky svědomí, žes ho nezachránila? Aby tě to netrápilo? Aby ti bylo dobře? Nu a jsme zase u toho. Budeš ho zachraňovat kvůli sobě. A jestli ho zachraňovat nebudeš a utečeš, opět to uděláš kvůli sobě. A o tom to je.
Není tady
aprill napsal(a):
... možnost, že s nemohoucím klientem poletíš letadlem je minimální a možnost, že přežiješ pád letadla je rovněž minimální
... no, to by ses, draha Ejpril, divila, v jak osemetnych situacich se se svymi klienty ocitam, ale budiz, tvuj pohled od nejake uredni prepazky muze byt ponekud omezeny a zkresleny, takze tve nepochopeni chapu (- jeee, to je hezke slovni spojeni ) a nezlobim se...
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Ma. Ja totiz v te situaci nezachranuju sebe pro sve "ego", ale proto, abych mohla zachranit klienta (tedy "toho druheho")...
Proč?
Abys neměla výčitky svědomí, žes ho nezachránila? Aby tě to netrápilo? Aby ti bylo dobře? Nu a jsme zase u toho. Budeš ho zachraňovat kvůli sobě. A jestli ho zachraňovat nebudeš a utečeš, opět to uděláš kvůli sobě. A o tom to je.
Ne, Majko.
Kdybych nekomu nepomohla, pravdepodobne bych vycitky svedomi mela, a to velke. Ale ne proto, aby mi bez nich (tech vycitek) bylo dobre, ale proto, ze takove je me zalozeni, vis? Mam to v povaze, tak se citim naplnena...., v tom smyslu mas mozna pravdu, ze to delam pro sebe...
Hm, ale diky za to, ze jsem se prave hluboce zamyslela nad tim, jak to s tou moji filantropii vlastne je...
Jo, a """ ... jestli ho zachraňovat nebudeš a utečeš, opět to uděláš kvůli sobě... """ - tak tohle se NIKDY nestane. To o sobe vim aj bez premysleni...
Není tady
Budeš ho zachraňovat kvůli sobě.
Jsou profese, který mají "zachraňování" jaksi v popisu práce... a nemyslím, si, že všichni, kteří v nich působí, to dělají jen pro svý "ego" - to by tam totiž dlouho nevydrželi...
Není tady
helena napsal(a):
Jsou profese, který mají "zachraňování" jaksi v popisu práce... a nemyslím, si, že všichni, kteří v nich působí, to dělají jen pro svý "ego" - to by tam totiž dlouho nevydrželi...
heleno, necpi furt do vztahů práci. Už by sis měla od ní opravdu odpočinout, řekla bych, že ti leze na mozek. Už si dopřej odpočinku na stáří...
Btw práci taky dělá člověk pro sebe, aby neumřel hlady. A halt si vybral nějakou, třeba i sobě blízkou. A třeba taky ne. Ale pořád pracuje pro sebe, aby dostal penízky.
Stejně jako ty.
Upravil(a) Eva. (30. 5. 2014 7:54)
Není tady
necpi furt do vztahů práci
Sice chápu, že pro tvoje pojetí "nadpozemský lásky" - tedy taky druhu vztahu - je práce něco přízemního, co je sice pro jedince potřebný, "aby neumřel hlady... ale jinak by se o tom moc mluvit nemělo, páč je to "degradace"... jenomže ono je to provázaný, ať se ti to líbí nebo ne.
Jinak k tvému příspěvku citace tvýho vyjádření - "tady lidé píší tak, jak oni uznají za vhodné" ... nebo to platí jen pro vyselektovaný individua?
Upravil(a) helena (30. 5. 2014 8:14)
Není tady
helena napsal(a):
Sice chápu, že pro tvoje pojetí "nadpozemský lásky" - tedy taky druhu vztahu - je práce něco přízemního, co je sice pro jedince potřebný, "aby neumřel hlady... ale jinak by se o tom moc mluvit nemělo, páč je to "degradace"...
To jsi napsala ty. Já to tak nemám. Nepodsouvej mi své.
A citace pořád platí. Takže já taky píšu, co uznám za vhodné. To ti asi nedošlo, viď?
helčo, přemýšlej, přemýšlej. Ale nepodsouvej jiným svůj boj a své domněnky a náhledy. I když můžeš. A já ti zase můžu napsat, abys to nedělala.
Není tady
Nepodsouvej mi své.
Vždyť ty neděláš nic jinýho, má nemilá... ale to jsme zas u toho, komu je dovoleno a komu ne...
Tak na tomhle písečku si hraj sama...
Není tady
Jupí
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Jsou profese, který mají "zachraňování" jaksi v popisu práce... a nemyslím, si, že všichni, kteří v nich působí, to dělají jen pro svý "ego" - to by tam totiž dlouho nevydrželi...heleno, necpi furt do vztahů práci. Už by sis měla od ní opravdu odpočinout, řekla bych, že ti leze na mozek. Už si dopřej odpočinku na stáří...
Btw práci taky dělá člověk pro sebe, aby neumřel hlady. A halt si vybral nějakou, třeba i sobě blízkou. A třeba taky ne. Ale pořád pracuje pro sebe, aby dostal penízky.
Stejně jako ty.
Prd... pracujes... delas na vecech, aby byly, nebo nebyly...to neni o tom, jestli sedis v nejakym kanclu
Není tady
helena napsal(a):
Já bych měla ještě jiný pohled úhlu: děláš věci pro sebe, děláš věci pro jiné (ať už čistokrevně, nebo proto, aby ses cítila jako správná holka) a pak je možnost, že děláš věci pro NÁS.
Není tady
děláš věci pro sebe, děláš věci pro jiné... děláš věci pro NÁS
To je pořád to samý... nic neudělám/e bez vazby na ostatní... ať už to nazveme "Cožbykoli jste kdy učinili tomu nejmenšímu z vás, mne jste učinili" nebo efektem motýlích křídel
Není tady
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Písanie o ničom mi ide skoro najlepšie zo všetkého...
Takže Přednáška o ničem Johna Cagea je taky Tvá oblíbená?
Nevydržala som ju celú.... Ale Cage ako taký je môj obľúbený fenomén a zmenil mi vnímanie umenia, sveta...
Není tady
helena napsal(a):
nemohoucímu rodiči klestí pečovatelka cestu do bezpečí... Jeden bez druhého se ven nedostanou
Mohoucí chůva se dostane ven i bez ohledu na nepohyblivýho stařečka...
Ale ak tam zahynú obaja, stařečkovi to tiež moc nepomôže...
Není tady
helena napsal(a):
děláš věci pro sebe, děláš věci pro jiné... děláš věci pro NÁS
To je pořád to samý... nic neudělám/e bez vazby na ostatní... ať už to nazveme "Cožbykoli jste kdy učinili tomu nejmenšímu z vás, mne jste učinili" nebo efektem motýlích křídel http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Nemyslela jsem základní vazbu, spíš.....vědomí celku, nebo jak bych to řekla (vědomí celku zní dost debilně) Jako s tou katedrálou - někdo klofe do šutru, protože je to jeho práce, někdo staví katedrálu....je to kostrbaté, neumím to pořádně vyjádřit.
Není tady
Selima napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Písanie o ničom mi ide skoro najlepšie zo všetkého...
Takže Přednáška o ničem Johna Cagea je taky Tvá oblíbená?
Nevydržala som ju celú....
Ale Cage ako taký je môj obľúbený fenomén a zmenil mi vnímanie umenia, sveta...
Tyjo... recitovali jsme to cely ve dvou na Silvestra... Ale pořádnej voiceband... do haja zeleneho, to by byla sila!
Není tady
lupina montana napsal(a):
helena napsal(a):
Jsou profese, který mají "zachraňování" jaksi v popisu práce... a nemyslím, si, že všichni, kteří v nich působí, to dělají jen pro svý "ego" - to by tam totiž dlouho nevydrželi...Já bych měla ještě jiný pohled úhlu: děláš věci pro sebe, děláš věci pro jiné (ať už čistokrevně, nebo proto, aby ses cítila jako správná holka) a pak je možnost, že děláš věci pro NÁS.
DELAM VECI, PROTOze neuminm najit jinou (mozna funkcnejsi) volbu...
Není tady
někdo klofe do šutru... někdo staví katedrálu
Jesti tě dobře pochňápávám, pak je to jinejma slovama zas ta "vazba na celek"... provázanost... kameník a Rejsek v tomhle rámci "jedno jsou"...
Není tady
Selima napsal(a):
helena napsal(a):
nemohoucímu rodiči klestí pečovatelka cestu do bezpečí... Jeden bez druhého se ven nedostanou
Mohoucí chůva se dostane ven i bez ohledu na nepohyblivýho stařečka...Ale ak tam zahynú obaja, stařečkovi to tiež moc nepomôže...
ale pokud někomu zaplatím za péči, očekávám, že mu pomůže a neočekávám, že vezme nohy na ramena a bude zahraňovat sebe.
Není tady
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
helena napsal(a):
Mohoucí chůva se dostane ven i bez ohledu na nepohyblivýho stařečka...Ale ak tam zahynú obaja, stařečkovi to tiež moc nepomôže...
ale pokud někomu zaplatím za péči, očekávám, že mu pomůže a neočekávám, že vezme nohy na ramena a bude zahraňovat sebe.
Ale on musí nejprve obstarat sebe, aby mohl pomoct ostatním ... kupř. hodit deku přes sebe, šátek proti kouři uvázat přes ústa sobě atd. atd. ... aby ho při záchraně toho druhého oheň co nejméně ohrožoval, aby po cestě z hořícího domu nezkolaboval ... páč to by tam zůstali oba ...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale ak tam zahynú obaja, stařečkovi to tiež moc nepomôže...ale pokud někomu zaplatím za péči, očekávám, že mu pomůže a neočekávám, že vezme nohy na ramena a bude zahraňovat sebe.
Ale on musí nejprve obstarat sebe, aby mohl pomoct ostatním ... kupř. hodit deku přes sebe, šátek proti kouři uvázat přes ústa sobě atd. atd. ... aby ho při záchraně toho druhého oheň co nejméně ohrožoval, aby po cestě z hořícího domu nezkolaboval ... páč to by tam zůstali oba ...
opakuji - vezme nohy na ramena a uteče
Není tady
Zajímavé, kam až se původní téma dostalo
Blondýna by se asi divila....
Není tady