|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Mi rodice me vychovali v tom, ze "ego" je az druhorade pred zajmy "ostatnich"
"Sedávej panenko v koutě"? 
Nebo "na mně nezáleží, jen si to vezměte, spapejte, užijte... vaše zájmy jsou přednější"?
Není tady

modrovous napsal(a):
Selima napsal(a):
modrovous napsal(a):
Ale prd a vořech, má drahá, jak říká helena. To je jen tvoje domněnka. Chápu, že nechápeš, že člověk se potřebuje někdy jenom prostě vypovídat, sdílet svoje trápení a nemusí ani v nejmenším stát o chytré rady typu "buď mu partnerkou, nebuď mu matkou".
Chápu, že tě tvoje byvší místní kamarádky opustily nadzvukovou rychlostí, protože tuhle tvou nadutou aroganci, se kterou tady házíš po lidech svými kuchyňskými rádobymoudry, získanými asi na nějakém korespondenčním rychlokurzu psychologie, to aby vůl vydržel.
Paní generálová.Ak sa potrebujem len vypísať, prípadne si prečítať len a výlučne ľutujúce a súhlasné príspevky, je dobré napísať to priamo. Inak je vysoko pravdepodobné, že tie mrchy slobodomyseľné a nedisciplinované tuná si budú písať, čo sa im zachce.
No vždyť to říkám od začátku. Píše sem? Tak jen do ní. Tady je přece veřejný prostor, tady můžeme, co se nám zachce.
A že to nevydrží a uteče - její blbost, že je slabej kus a nevydrží to všechno číst. Hlavně, že JÁ jsem řekla, co jsem říct chtěla.
Mňo, jen si nejsem jistá, jestli on to spíš než projev svobodomyslnosti není projev něčeho úplně jiného.
Ja slobodu doprajem aj druhým: mysli si, čo len chceš...
A budem bojovať aj za to, aby si si to mohla aj napsíať... Ja som niekedy niekomu napísala, že je otravný/á (hlavne istému typu mravokrácov), ale nikdy som nikoho - s výnimkou tupoduchých reklám - nenechala zabanovať, lebo ctím slobodu slova. A na krajné prípady je to Ignore.
Alebo sa dá chodiť na iné vlákna, napr... Proste riešenia tu sú, stačí len hľadať. A hovoriť za druhých je tiež trošku... mno, povedzme nie celkom kóšer. Čo ty vieš, čo zakladateľka/y cíti/ia, čo si myslí/ia, apod. Neschovávaj sa za druhých a napíš, že to TEBE lezie na nervy, to bude aspoň férové a úprimné. Napíš, že TY sa cítiš lepšia, múdrejšia, empatickejšia, súcitnejšia (a možno aj šťastnejšia) ako ja, ako Blondýna... Proste aj u teba sa asi prejavuje ešte niečo iné ako len púhe Mirekdušínovské obhajovanie slabších (a prečo by vlastne mali byť slabší?
Možno je Blondýna oveľa silnejšia ako by dve dokopy...)
Není tady

Dorka napsal(a):
Eva. napsal(a):
...Každý si v první řadě "masíruje své ego".....
Ehm, ..., jak jsi, ty genie
, na tohle prisla???
![]()
Ja mnoho let, a ver, ze let "dospelosti", jsem se snazila poznavat a pochopit pojem "ego".
Mi rodice me vychovali v tom, ze "ego" je az druhorade pred zajmy "ostatnich"...
Udelali chybu?
Ja vim, ZE NE!!!
Sice jsem vzhledem tomu, ze jsem ho = EGO - neprosazovala tak striktne, docela zasadne hooodne trpela, nebo mozna, kdovi?- poznavala nepoznane... (a tim se vlastne "ucila", obohacovala, zhodnocovala... a ble-ble...
), ... zrejme zmoudrela, nebo si to aspon myslim!!!
, kurnik!!!!!!!
![]()
Mankote, ja uz zas "videla" v predchozich komenterich prispevky "EVY", hm, jak se da virtualne poblit, pls.? nebo ne-e, spis omluvit se za svoji "nevonavou a nevzhlednou indispozici"...
Ego má byť v rovnováhe s ostatným - povedzme s láskou... Bez neho by sme neprežili v tomto trojrozmernom materiálnom svete, lebo by nás zožral prvý predátor. Až keď nablízku nie je žiaden predátor a my sa furt správame, ako že musíme odstrčiť všetkých ostatných a spasiť sami seba, je to situácia na zamyslenie.
Není tady
Nevím, co máte pořád proti egu. 
Je naší součástí, mějte ho rádi
(já vím, já vím, nevím, už kdo to psal,že nechápe slovní obrat mít se rád).
Někdo tu v minulosti psal. Člověk plus ego rovná se Bůh. 
A jak tu Seli píše, všeho s rovnováhou,takže i to Ego by mělo být v rovnováze v žití.
Dorko:
Jako máš na mysli - nemysli na sebe ale na ostatní? Trochu sis to možná převrátila.
Ono totiž nemysli jen na sebe, ale i na ostatní a nemysli na sebe, ale na osttatní je dost velký rozdíl.
Není tady

dusi, někteří ještě nepřišli na to, že je rozdíl mezi JEN na sebe a I na sebe.
Jak slyší o egu, přeloží si to svým jazykem že JEN na sebe. To je pak s nimi těžké, když ještě nevědí. Ale taky na to přijdou.
Není tady

helena napsal(a):
"Sedávej panenko v koutě"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Nebo "na mně nezáleží, jen si to vezměte, spapejte, užijte... vaše zájmy jsou přednější"?
Ne.
Asi jako Diogenuv sud: Nestujte mi ve slunci..., ale v podobe - muzete, ja to chvilku preziju...
Takze ne "sezerte me", ale "kdyz chcete a potrebujete uhryzovat, jen si vemte, treba nam to vsem bude ke prospechu..."
Není tady

Jo, a EGO je JEN O SOBE, bez ohledu na ostatni. Vsak egoista v pravem slova smyslu je sobec, ne? Ten asi neni prilis ohleduplny vuci druhym.
To "ego", o kterem mluvite, je zrejme zdrave sebevedomi, sebeucta atd. .....
Upravil(a) Dorka (29. 5. 2014 17:51)
Není tady
kdyz chcete a potrebujete uhryzovat, jen si vemte...
... nakonec mě stejně sežerete, akorát že po kouskách 
Není tady
Dorka napsal(a):
Jo, a EGO je JEN O SOBE, bez ohledu na ostatni. Vsak egoista v pravem slova smyslu je sobec, ne? Ten asi neni prilis ohleduplny vuci druhym.
Dorko - ale každý člověk je svým způsobem sobec - protože jinak by nepřežil.
Není tady

helena napsal(a):
... nakonec mě stejně sežerete, akorát že po kouskách http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Ne, to neni nutne. Ten, kdo ma sve EGO aspon trochu vporadku, to neudela...
Jeste jinak:
Na skoleni, kt. jsem potrebovala kvuli praci, jsme rozebirali takovou siuaci - kdyz se ocitnu s klientem v nejake vyhrocene, zivot ohrozujici situaci (mi klienti jsou na mne urcitym zpusobem zavisli, jsem pecovatelka...), koho budeme zachranovat... Ucili jsme se, ze nejdriv sebe. Proc? Abychom mohli zachranit klienta, obracene to totiz nejde... 
Není tady

Dorka napsal(a):
Ego je v podstate ja, tj. vedomi vlastni identity.
Holky tu mluvi orovnovaze, tzn. o “Miluj blizniho sveho jako sebe sameho“, tedy ne vic a ne mene ... ale stejne ... To prece neni sobectvi 
Není tady

MK, ano. Blizni stejne jako ja, ano.
Ale rikat: Mam sve ego nastavene tak, ze muzu vsechno, pokud se citim dobre... tak to je ponekud pritazene za vlasy... A SOBECKE...
Selima: """... keď nablízku nie je žiaden predátor a my sa furt správame, ako že musíme odstrčiť všetkých ostatných a spasiť sami seba, je to situácia na zamyslenie... """
Upravil(a) Dorka (29. 5. 2014 18:14)
Není tady

Selima napsal(a):
Písanie o ničom mi ide skoro najlepšie zo všetkého...
Takže Přednáška o ničem Johna Cagea je taky Tvá oblíbená? 
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
Dorka napsal(a):
To "ego", o kterem mluvite, je zrejme zdrave sebevedomi, sebeucta atd. .....Ego je v podstate ja, tj. vedomi vlastni identity.
Holky tu mluvi orovnovaze, tzn. o “Miluj blizniho sveho jako sebe sameho“, tedy ne vic a ne mene ... ale stejne ... To prece neni sobectvi
Ego se také mívá za falešnou představu jáství ...záleží na kontextu, ve kterém se pojmu EGO použije.
Třeba EGOn Bondy
je filozof, nikoli nutně egoista
Upravil(a) gymnasión (29. 5. 2014 18:29)
Není tady

Selima napsal(a):
A budem bojovať aj za to, aby si si to mohla aj napsíať... Ja som niekedy niekomu napísala, že je otravný/á (hlavne istému typu mravokrácov), ale nikdy som nikoho - s výnimkou tupoduchých reklám - nenechala zabanovať, lebo ctím slobodu slova. A na krajné prípady je to Ignore.
![]()
Alebo sa dá chodiť na iné vlákna, napr... Proste riešenia tu sú, stačí len hľadať. A hovoriť za druhých je tiež trošku... mno, povedzme nie celkom kóšer. Čo ty vieš, čo zakladateľka/y cíti/ia, čo si myslí/ia, apod. Neschovávaj sa za druhých a napíš, že to TEBE lezie na nervy, to bude aspoň férové a úprimné. Napíš, že TY sa cítiš lepšia, múdrejšia, empatickejšia, súcitnejšia (a možno aj šťastnejšia) ako ja, ako Blondýna... Proste aj u teba sa asi prejavuje ešte niečo iné ako len púhe Mirekdušínovské obhajovanie slabších (a prečo by vlastne mali byť slabší?Možno je Blondýna oveľa silnejšia ako by dve dokopy...)
Dík.
Není tady

Deset nejčastěji ignorovaných uživatelů
Uživatelské jméno
počet
24
Pandorraa 17
Axi 14
aprill 14
PPavlaa 12
hirondel 12
Rozmarila 11
Zklamaná 11
morpheus 10
ViktorkaLove 9
Dorko tady jsem ti zkopírovala kdo je tu největším počtem lidí ignorován, to znamená, že se nemusíš nechat obtěžovat jejich příspěvky. Například u pandory vidíš, že jí ignoruje 17 uživatelů axiho 14 atd. taky užívám funkci ignore a je to ulevný, bohužel sem chodí už roky chroničtí prudiči a kvůli nim ignore vzniklo. Kdysi tam figurovala i majkafa, ale dala si nedávno jméno Eva tak ze seznamu vypadla. ignore si dáš snadno, klikneš na jméno pod avatarem a dáš si ignorovat příspěvky. Chodím sem od roku 2006 a ti lidé, kteří jsou nejčastěji v ignore opravdu mám až na dvě vyjímky v ignore taky plus některé další a nemusím ti vysvětlovat proč, vidíš to tu sama. Ten seznam není nijak tajný, babinet ho nabízí v nastavení každé z nás. Jen je třeba zapátrat.
Není tady
koho budeme zachranovat... Ucili jsme se, ze nejdriv sebe.
To je klasickej příklad kyslíku v letadle, matky a dítěte... jenže to nemá s odhryzáváním mnoho společnýho...
Není tady
Dorka napsal(a):
helena napsal(a):
... nakonec mě stejně sežerete, akorát že po kouskách http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.pngNe, to neni nutne. Ten, kdo ma sve EGO aspon trochu vporadku, to neudela...
Jeste jinak:
Na skoleni, kt. jsem potrebovala kvuli praci, jsme rozebirali takovou siuaci - kdyz se ocitnu s klientem v nejake vyhrocene, zivot ohrozujici situaci (mi klienti jsou na mne urcitym zpusobem zavisli, jsem pecovatelka...), koho budeme zachranovat... Ucili jsme se, ze nejdriv sebe. Proc? Abychom mohli zachranit klienta, obracene to totiz nejde...
prosím tě, jaké školení to a o čem to bylo? právě jsem si představila, že zaplatím svým nemocným a nemohoucím rodičům pečovatelku, a ona třeba při požáru bude zachraňovat v první řadě sebe
...
Není tady

aprill napsal(a):
Dorka napsal(a):
prosím tě, jaké školení to a o čem to bylo? právě jsem si představila, že zaplatím svým nemocným a nemohoucím rodičům pečovatelku, a ona třeba při požáru bude zachraňovat v první řadě sebe
...
zkus si to dopředstavit: nemohoucímu rodiči klestí pečovatelka cestu do bezpečí: zachraňuje sebe, nebo jeho? Jeden bez druhého se ven nedostanou, ale ten funkčnější to MUSÍ zařídit (čili takzvaně zachraňuje sebe) pro všechny..
Upravil(a) gymnasión (29. 5. 2014 19:27)
Není tady
nemohoucímu rodiči klestí pečovatelka cestu do bezpečí... Jeden bez druhého se ven nedostanou
Mohoucí chůva se dostane ven i bez ohledu na nepohyblivýho stařečka...
Není tady

helena napsal(a):
nemohoucímu rodiči klestí pečovatelka cestu do bezpečí... Jeden bez druhého se ven nedostanou
Mohoucí chůva se dostane ven i bez ohledu na nepohyblivýho stařečka...
Jj, je mi jasný, že záchrana nepohyblivého stařečka je speciální případ záchrany sebe sama.
Ahaaaa! Nojo, já to blbě zformulovala 
Není tady

xxxx napsal(a):
Deset nejčastěji ignorovaných uživatelů
Uživatelské jméno
počet
24
Pandorraa 17
Axi 14
aprill 14
PPavlaa 12
hirondel 12
Rozmarila 11
Zklamaná 11
morpheus 10
ViktorkaLove 9
Dorko tady jsem ti zkopírovala kdo je tu největším počtem lidí ignorován, to znamená, že se nemusíš nechat obtěžovat jejich příspěvky. Například u pandory vidíš, že jí ignoruje 17 uživatelů axiho 14 atd. taky užívám funkci ignore a je to ulevný, bohužel sem chodí už roky chroničtí prudiči a kvůli nim ignore vzniklo. Kdysi tam figurovala i majkafa, ale dala si nedávno jméno Eva tak ze seznamu vypadla. ignore si dáš snadno, klikneš na jméno pod avatarem a dáš si ignorovat příspěvky. Chodím sem od roku 2006 a ti lidé, kteří jsou nejčastěji v ignore opravdu mám až na dvě vyjímky v ignore taky plus některé další a nemusím ti vysvětlovat proč, vidíš to tu sama. Ten seznam není nijak tajný, babinet ho nabízí v nastavení každé z nás. Jen je třeba zapátrat.
U tvé rady mě nejvíc rozesmálo, že 9 ignorů má Dorka, které radíš. 
Není tady
Selima napsal(a):
![]()
Alebo sa dá chodiť na iné vlákna, napr... Proste riešenia tu sú, stačí len hľadať. A hovoriť za druhých je tiež trošku... mno, povedzme nie celkom kóšer. Čo ty vieš, čo zakladateľka/y cíti/ia, čo si myslí/ia, apod. Neschovávaj sa za druhých a napíš, že to TEBE lezie na nervy, to bude aspoň férové a úprimné. Napíš, že TY sa cítiš lepšia, múdrejšia, empatickejšia, súcitnejšia (a možno aj šťastnejšia) ako ja, ako Blondýna... Proste aj u teba sa asi prejavuje ešte niečo iné ako len púhe Mirekdušínovské obhajovanie slabších (a prečo by vlastne mali byť slabší?Možno je Blondýna oveľa silnejšia ako by dve dokopy...)
Bože můj.
Tak prosím tě bojuj, když ti to dělá dobře. I když já taky jenom píšu, co si myslím, co se mi nelíbí, tak co se tolik rozčiluješ? Tobě asi těžko nějak zabráním, abys tady psala cokoliv budeš chtít, viď? Ale říct, že se mi to nelíbí, je mi snad ještě dovoleno, ne? Ale když máš tu potřebu bojovat, tak prosím.
Ale připadá mi docela veselé, že jedním dechem tady kvílíš o svobodě projevu a zároveň mi chceš určovat, co bych měla psát já. Tak ti nevím, Karle.
Možná, že když ti způsobuju mrtvičný stavy, mohla bys použít ten ignor. si lepší než prasklá cévka.
P.S. A díky za psychologický rozbor, fakt jsi mě pobavila. 
Není tady

helena napsal(a):
koho budeme zachranovat... Ucili jsme se, ze nejdriv sebe.
To je klasickej příklad kyslíku v letadle, matky a dítěte... jenže to nemá s odhryzáváním mnoho společnýho...
Ma. Ja totiz v te situaci nezachranuju sebe pro sve "ego", ale proto, abych mohla zachranit klienta (tedy "toho druheho")...
Není tady

aprill napsal(a):
...prosím tě, jaké školení to a o čem to bylo? právě jsem si představila, že zaplatím svým nemocným a nemohoucím rodičům pečovatelku, a ona třeba při požáru bude zachraňovat v první řadě sebe
...
No tak tezko pomuzu z trosek letadla klientovi, kdyz pod nima zustanu bezmocne a necinne lezet...
Není tady