29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
7 let jsem pracoval (a ještě pracuji) v mateřské škole. Práce mě šíleně baví a neměnil bych. Výjimečně dělám jen ranní, protože na odpolední je paní učitelka, která pracuje dopoledne v jeslích. Před měsícem jsem vzal další práci a to vychovatel v družině. Tam dělám zase jen odpolední, protože kolegyně, co dělá ranní, tak si našla na odpoledne hlídání v dětském koutku v Praze. To mi ale také nestačilo, takže jsem ještě začal vést skupinku děti, tzv. zálesáků. Můj běžný den vypadá takto: Ve 04:30 hod. vstávám, snídaně, hygiena a 05:15 vyrážím pěšky do práce. Tam docházím něco málo před 06:00 hod. Pracovní doba mi začíná přesně v 06:00 hod. a končí ve 12:30 hod. Hned pak běžím do školy, kde jsem něco málo před 13:00 hod. Děti pak převádím do školní jídelny, odkud pak jdeme do družiny a tam jsem do 16:30 hod. nebo někdy i do 17:00 hod., když se rodiče zpozdí. Pak jdu do klubovny, kde už čekají děti. Uzlujeme, morseovka, stolní hry, hlavolamy apod. Výhoda je to, že dva kluci a jedna holka chodí jak do družiny, tak i do klubovny, takže pak ze školy jdeme spolu. Schůzka většinou končí před 19:00, kdy jdu domů a padnu za vlast.
Klady: strašně mě to naplňuje, nedělal bych a hlavně neumím nic jiného, finančně když se to poskládá, tak je to kolem 20 000 Kč čistého, což na chlapa je možná málo, ale mě to stačí.
Zápory: totálně upadá vztah, sexuální život je v krizi, s manželkou si toho moc nepovím, resp. ona povídá, já mlčím, protože chci klid.
Dá se taková práce skombinovat se šťastným manželským životem?
Není tady
Máš SZ
Není tady
lea64 napsal(a):
Máš SZ
SZ = super zaměstnání?
Není tady
ucitel_ze_skolky napsal(a):
lea64 napsal(a):
Máš SZ
SZ = super zaměstnání?
Soukromou zprávu.
Není tady
ucitel_ze_skolky napsal(a):
...Dá se taková práce skombinovat se šťastným manželským životem?
Ne. Ja jsem timhle zpusobem existovala cca 4 roky, kdy jsem sama pecovala o deti (bez vyzivneho, o ktere jsme se soudili...) Vyflusnuta jsem vecer byla, takze te plne chapu, deti tam byly take (nastesti byly moc hodne, staraly se o sebe vpodstate samy, ja rodinu jen zasobovala coby proviantak a organizovala telefonem coby general... ), ale kdyby prisel nejaky manzelsky partner, a chtel se mnou vest radostny manzelsky zivot, hm...
Proc to delas? Vsak ty deti zatim nemate, jak jsi kdesi psal, "dvacka" ze tri zamestnani s prac.dobou od sesti do sedmi vecera, s detmi, (coz je velmi, velmi vycerpavajici, hlavne kvuli zodpovednosti za ne...), tak to je opravdu malo na chlapa..., ale chapu, ze delas, co muzes.
Jenze te to odrovna a vztah vam to rozbije... Stoji to za to?
Není tady
lea64 napsal(a):
...Soukromou zprávu.
Navrchu na liste si najdi "Soukrome zpravy", klikni a tam si prectes, co ti napsala...
Upravil(a) Dorka (18. 5. 2014 21:42)
Není tady
To je důvod nebo reakce na to, že se chce manželka odstěhovat k mamince?
Není tady
"dvacka" ze tri zamestnani s prac.dobou od sesti do sedmi vecera, s detmi, (coz je velmi, velmi vycerpavajici, hlavne kvuli zodpovednosti za ne...), tak to je opravdu malo na chlapa..
Dorko, ve školství to s penězma prostě tak je. Navíc to nejsou plné úvazky.
Není tady
Myslím, že dlouhodobě ne. Protože po celodenní práci s dětmi je jasné, že pak potřebuješ klid, což zase nemusí chápat manželka. A to ještě nemáte děti......
Jinak vydrž - chlapů ve školství je sakra málo. Málokterý ten nápor vydrží. Relaxace je nutná.
Není tady
Judyna napsal(a):
"dvacka" ze tri zamestnani s prac.dobou od sesti do sedmi vecera, s detmi, (coz je velmi, velmi vycerpavajici, hlavne kvuli zodpovednosti za ne...), tak to je opravdu malo na chlapa..
Dorko, ve školství to s penězma prostě tak je. Navíc to nejsou plné úvazky.
Ja to vim, Judy, byla jsem uc.MS devet let, mela jsem k tomu jeste uklid, to porad, a vselijak ruzne jeste kde-co... Jsou silne podhodnoceni, meli by mit tak od 25.000,- nahoru...
Není tady
helena napsal(a):
To je důvod nebo reakce na to, že se chce manželka odstěhovat k mamince?
Helenko, to je paměť? Anebo se přes můj profil můžete koukat na mé předchozí diskuse? Nene, ten důvod to není. I když to sem nepatří, tak manželka je často u své matky, protože tam vyrostla, má tam domácí mazlíčky, pořád se tam něco děje apod. Jinak manželka pracuje ve stejném zaměstnání, co její matka, takž ji matka naloží a šup domů. Já chodím z práce o hodinku později, než manželka. Často na mě čeká a užíváme si pěkné večery. Někdy je u matky.
Není tady
Často na mě čeká a užíváme si pěkné večery.
Ano?
Hlavně, že to není v rozporu s tvým vyjádřením jak "totálně upadá vztah, sexuální život je v krizi, s manželkou si toho moc nepovím, resp. ona povídá, já mlčím, protože chci klid"
Není tady
helena napsal(a):
Často na mě čeká a užíváme si pěkné večery.
Ano? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Hlavně, že to není v rozporu s tvým vyjádřením jak "totálně upadá vztah, sexuální život je v krizi, s manželkou si toho moc nepovím, resp. ona povídá, já mlčím, protože chci klid"
Tak já to špatně napsal... Jde o to, když teda přijdu na tu 19:00 hod. a je doma, tak prostě jdeme na večeři nebo si povídáme, anebo je tam ten sex, ale spíš já jen ležím a ona se snaží, protože jsem KO. Spíš jsem mluvil o situaci, kdy přijede od matky (pokud tam nepřespí) a začne řečnit, jak je to tam krásné a bylo by fajn tam bydlet apod, To se hádáme, ten den já raději mlčím, nebo bychom se chytli, sex není, a je prostě krize... A když u matky přespí, tak s ní jede rovnou do práce a tedy druhý den už spí doma, ale to třena zase přijdu já KO. Tak snad jsem to objasnil...
Není tady
Učiteli, není dobré se až takhle položit do práce......na prvním místě bys měl mít tvůj osobní život a až pak práci, byť tě baví sebevíc.......až se ti rozpadne rodina a vyhoříš, kdo myslíš, že ti co dá........
Článek k tématu, poměrně výstižný.....
http://neviditelnypes.lidovky.cz/skolst … ecnost_wag
Není tady