18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vítejte v hobby debatním krouku na téma fotografování, fotografie a ve, co se této záliby týče. Zde je prostor pro vechny, které tato oblast zajímá. Těím se na příjemné povídání a taky na vae fotografie.
Není tady
Ahoj holky
Můu se také přidat?
Zdrovna jsem byla na kurzu a v sobotu se pokouela fotit v ZOO. Začínám, tak se ráda přiučím
Není tady
spunt napsal(a):
Ahoj holky
Můu se také přidat?
Zdrovna jsem byla na kurzu a v sobotu se pokouela fotit v ZOO. Začínám, tak se ráda přiučím
Sama nefotím, ale vim, e vejk uměl fotografovat nádraí, protoe stojí a nehejbá se .
Zvířata jsou náročné téma... Jak to lo?
Není tady
spunt napsal(a):
Ahoj holky
Můu se také přidat?
Spunti - můe něco víc ke kurzu?
Mám Nikon 90 a uvauju právě o kurzu. Prosím
Není tady
Gymnasión , lo to. Tedy jak která . Některá potvory nepostojí
Duičko, kurz byl super pro začátečníky. Pán byl příjemný, ochotný. Ve vysvětlil.Byl to kurz na dva dny. První den byla více teorie,naučil nás pouívat malou a velkou hloubku ostrosti, mluvil o prioritě clony nebo času atd. bylo toho spoustu. Dost jsme se ho i kadý ptal na to co kadý konkrétně fotí. Na chvilku jsme li ven a tam nám dal "úkol" něco vyfotit za nějakých podmínek. Samozřejmě radil a pomáhal.
Druhý den to bylo hlavně o praxi. To jsme li do ZOO. Fotky jsem si dala na FB, tak koukni co jsem "vypotila" .
Tam nám radil kdy jsme se zeptali e to máme tmavé a pod. co s tím.
Já jsem si vybrala tenhle kurz, protoe se lo do ZOO a byl na slevomatu. Kurzy s focením modelky v ateliéru by mi moc při focení dětí a přírody nepomohly.
Pán nám i několik dnů dopředu poslal trochu teorie v mailu. Byl to "výcuc" z jeho knihy. Tu jsme si mohli pak komplet u něj na kurzu zakoupit. Vypadala zajímavě.
Za měsíc a něco bude i pokračovací kurz, kde bude HDR fotografie a také pouívání filtrů.
Není tady
Spunti - dík, zítra kouknu na fb. Ted u spím v sedě. Děkuju
Není tady
Dui, není zač. Jen to má k nám na kurz troku z ruky
Tady jedna z fotek ze ZOO.
Není tady
Jééééé...ten je úasneeej
Není tady
Spunti - to je supr.
Tak včera noc kostelů - těký úkol pro mě. Nastavit foták do kostela - blbý světelný podmínky. Chci se vyhnout fotit na automat (baví mě telovat a zkouet), a někdy z toho mám i nervy. Je to adrealin.
Take tohle je f3,5 ISO 1600 18mm bez blesku
je to trochu mázlý no. Tak nevím.
Váně přemýlím nad nějakým worshopem pro blondýny, jak na manual. Do Prahy to mám 2 hodky, co není tak moc.
tak nic , je to tu moc velký
Upravil(a) dusička (24. 5. 2014 10:38)
Není tady
Gymnasión díky, ten hezky postál, tedy poleel
Duičko, teĎ jsem se na fotku těila a nic .
Já právě doteď také řeila ve automatem. Jene automat právě nevidí kde stojí.
Doufám, e se TI podaří fotka zmenit a dá jí sem
Není tady
Spunti je FB, ale zmením ji i sem.
Není tady
Není tady
Spunti - co má za foták? nějak jsem provihla,e má sklo.
Není tady
Duí, mám sony alphu 350, udělala jsem si radost k letoním kulatinám
A je to v podstatě novinka, narozky mám a v srpnu. Ale raduju se u teď.
Pro Vás tady je to zbytečné, ale pokud by jste chtěly půjčovat foák dětem, tak na vyzkouení jsou super tyhle stránky
http://camerasim.com/photography-students/
U té holčičky nám lektor měnil podmínky světla a pak nás naváděl k tomu co máme nastavit aby fotka nějak vypadla.
Fotka je moc hezká. V kostele určitě světlo nebylo nic moc. Já Ti bohuel neporadím co s tím aby to bylo lepí. Mít stativ a zakázat jim pohyb . Třeba poradí někdo jiný, doufám.
Není tady
Dneska se tu tak krásně zatáhlo . Prostě úasné mraky. 4ekali jsme e bude padat kdoví co a nakonec ani kapička a za chvilku byla úplně modrá obloha.
Není tady
spunt: uzasna atmosfera... jeste vymazat v grafickym programu horni patra panelaku a jednomu srdce plesá :-)
Není tady
Spuntí - hezký ,ty pruhy od shora dolu jsou zajímavý.Moná bych to trochu prohnala něčím,aby to mělo jakoby távu a dynamiku.Nevím, jsem laik.
Tak kdo přidá dalí fotky? Andrej, Hani - up
Ná Oddie - nevinátko
Není tady
Duí, jj, chtělo by to ty paprsky nějak zvýraznit, ale já netuím jak . Pak by to bylo co jsem chtěla fotit
Vypadalo to na oko nádherně. Chvilku jsem něco zkouela, ale nepovedlo se mi to, prostě nevím jak se to dělá a ty programy mají tolik hejblátek
Poradí mi někdo, prosííím?
Gymnasión, to je holt pohled z mého okna a panalák tam patří . Fotka jen mraků bez vrků lesa a paneláku se mi moc nelíbila. Ale určitě díky za názor, asi má i pravdu, ale já je vidím od malička, tak mi tam nevadí .
Není tady
Duí, Oddie je nádherný. A má krásné prostředí, bez lidí kolem
Jen nevím jestli se mi to nezdá na monitoru, ale nemá zaostřeno na čumáček?
Na kurzu nám radili, e máme ostřit na oči. Moná to jen patně po ránu vidím....
Není tady
Spunti - já Ti nevím holka, kam sem ostřila. Byla jsem ráda, e jsem to takhle zmáčkla. Jinak byl hned včudu.
Bydlíme v mením městě a výhoda je,e vyjdu kopeček a jsem na louce,kousek dál v lese.
Jinak se ted prokousávám rawem. Nějak nechápu, co vechno tam můu na syrové fotce změnit. Asi největí slubu mi dělá lightroom.
Není tady
Duí, to znám. Na jednu stranu si říkám, jak to bylo s kompaktem jednoduí, hlavně na momentky
Já zatím fotím do "jpg" , raw je daleká budoucnost .
Tady jsem se pokusila o foto "velkého hlídacího" psa
A pak pokus o focení Lenky kdy skákala přes vihadlo. A e si zaskákala
Není tady
Tak já také něco přidám. Cypripedium calceolus, lokalita nedaleko Brna.
Není tady
Blbůstky ze zahrady
Není tady
Hříčka přírody, nevlastní bráka a sestřička. Rakousko, Kalkalpen.
Není tady